Forum » Loža » Katero sadje se da kupiti čez zimo?
Katero sadje se da kupiti čez zimo?
FiReFTW ::
Nikoli se nisem ekstra zavzemal da bi res iskal konkretno določena sadja, ponavadi kupim kaj je, pa kaj se mi zahoče.
Sem pa malo razmišljal glede na to da pozimi določena sadja malo težje dobiš v trgovinah, katera sadja točno to so?
Ko malo razmišljam mislim da sem skoraj prepričan da se čez celo zimo da kupiti banane, jabolka, mango, ananas, avokado, limone.. Bi skoraj upal dati roko v ogenj.
Kako pa je kaj z drugim sadjem čez celo zimo? A se je kdo malo bolj v to poglobil?
Jagode, Maline, Borovnice, Mandarine, Pomaranče, Hruške, Lubenice, Grozdje, Breskve... Kako so kaj na voljo vsaka od teh stvari skozi zimo pri nas v trgovinah?
Sem pa malo razmišljal glede na to da pozimi določena sadja malo težje dobiš v trgovinah, katera sadja točno to so?
Ko malo razmišljam mislim da sem skoraj prepričan da se čez celo zimo da kupiti banane, jabolka, mango, ananas, avokado, limone.. Bi skoraj upal dati roko v ogenj.
Kako pa je kaj z drugim sadjem čez celo zimo? A se je kdo malo bolj v to poglobil?
Jagode, Maline, Borovnice, Mandarine, Pomaranče, Hruške, Lubenice, Grozdje, Breskve... Kako so kaj na voljo vsaka od teh stvari skozi zimo pri nas v trgovinah?
mojsterleo ::
V jesensko zimskem času prodajajo npr. Granatna in zlata jabolka(kaki persimon), pomaranče, mandarine... v drugih obdobjih jih ne dobiš.
Češnje, slive, breskve, marelice pa samo poleti.
Jabolka, hruške, banane so čez celo leto.
Češnje, slive, breskve, marelice pa samo poleti.
Jabolka, hruške, banane so čez celo leto.
Ganon ::
bm1973 ::
Ameriške borovnice se da dobiti skorja celo leto.
In niti niso tako slabe. Letos jih pogrešam, kot tudi marsikaj drugega...
In niti niso tako slabe. Letos jih pogrešam, kot tudi marsikaj drugega...
starfotr ::
Ja, pripelejo jih iz Peruja. Ampak nič za to, svet je globalen in supermarketi ne poznajo letnih časov.
Saj se da celo leto dobiti sezonsko sadje iz Slovenije.
Drugače pa poznamo konzerviranje zelenjave in sadja. Lahko se poslužiš fermentiranega, posušenega, zmrznjenega ali pa kako drugače obdelanega sadja in zelenjave.
Se bo treba zavedat, kaj povzročamo, če konzumiramo hrano z drugega konca sveta.
Tu imaš spisek lokalnega sadja in zelenjave po mesecih.
https://najinadomacija.si/sezonska-zele...
Saj se da celo leto dobiti sezonsko sadje iz Slovenije.
Drugače pa poznamo konzerviranje zelenjave in sadja. Lahko se poslužiš fermentiranega, posušenega, zmrznjenega ali pa kako drugače obdelanega sadja in zelenjave.
Se bo treba zavedat, kaj povzročamo, če konzumiramo hrano z drugega konca sveta.
Tu imaš spisek lokalnega sadja in zelenjave po mesecih.
https://najinadomacija.si/sezonska-zele...
alešhojs ::
Jaz sem ravnokar pojedel pol kile letalskih češenj iz Peruja. Jebiga tiste dva litra kerozina pač riskiramo za to, da se ga bom zdaj dobro usral.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ali vrtičkate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15561 (3269) | fikus_ |
| » | Jedilnik: Rip EsselstynOddelek: Loža | 5286 (3649) | yansek |
| » | Kaj malicate v službi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13434 (9360) | FireSnack |
| » | Test Hrane (zakaj ni dobro siliti otroke z dolocenim sadjem, zelenjavo. Katero? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13388 (11255) | Matejjjjj |
| » | Kvaliteta zelenjave v trgovini (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8683 (7314) | GenZNPC |