» »

Kvaliteta zelenjave v trgovini

Kvaliteta zelenjave v trgovini

1
2
»

NikolormousB ::

Ni pa okusnejši, če primerjamo najboljši produkt hidroponike in zemlje.


Okus je stvar...okusa.

Sigurno je drgugačen, ni pa nujno boljši ali slabši.

IL_DIAVOLO ::

Najbolj se opazi razlika med temi bolj polnimi zelenjavami, kot so murke in paradajz. To je pa res vodeno, brez okusa. Neprimerljivo napram tistemu iz domacega vrta.

m0LN4r ::

techuser je izjavil:

Izpusti v mestih so praktično nič v primerjavi z emisijami na vasi. Agencija za varstvo okolja se zaveda, ko sem jih pred nekaj časa vprašal, da je onesnaženost katastrofalna. Zato tudi ne pridejo merit onesnaženosti na kakšno vas, ker vedo da je kurjenje več tisočkrat hujše z vsemi PM delci in 6000 krat bolj strupeno kot cigaretni dim na primer.

Pri nas smo nehali z vrtom, ker zelenjava nima več pravega okusa, saj sprejema najslabši zrak. Toliko kurjačev na kupu, da se lahko še toliko matraš pa boš imel pridelek slab. Sem živel v Ljubljani in vem, da avtomobilski promet ni resnično nič v primerjavi s sežiganjem in kurjenjem na vaseh. Lahko samo rečem, da ste tisti, ki živite v mestih, dejansko kot kralji. Zelenjava na našem območju je vsak brez okusa, pa če delaš z vrtom vse kot je treba. Ampak, da naročiš bučke, pa dobiš za pošteno ceno povsem strupene, to je pa res poraz od trgovine.

Jaz sem nekoc poskusil v mestu gojit solato. Imela je crne pike od smoga in to vsak teden vec. Na vasi je pa v gredi rastla ko zmesana in izgledala zdravo kot popolna solata. Se tam k jo je polz pol pozru je prezivela in rasla naprej.
Na vasi veter razpiha dim in poleti se skoraj nic ne kuri. V mariboru pa mimo vrta vsak dan pelje 100.000 avtov in kamionov, zrak pa ima vonj po izpusnih plinih doklerne pride kaka nevihta.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domača zelenjava

Oddelek: Loža
407302 (5581) energetik
»

Stroški hrane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14328406 (21923) Alamar
»

Kolk poprecno porabite v trgovini? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7012142 (9032) kalko

Več podobnih tem