» »

Test Hrane (zakaj ni dobro siliti otroke z dolocenim sadjem, zelenjavo. Katero?

Test Hrane (zakaj ni dobro siliti otroke z dolocenim sadjem, zelenjavo. Katero?

1 2
3
»

jero_no1 ::

Aquafriend je izjavil:

Vrta brez najmanjšega vložka pač ne moreš obdelovati

@jero bo potem znal pojasniti, kako je clovek prezivel, ko ni obstajal denar. Pa zivali tudi najbrz ne morejo prezivet, ker nimajo eurov. Baje. Ce verjames. Ocitno se gre za indoktrinacijo, ki jo ucijo. Dobicek, dobicek, denar, pohlep. Vlozek je lahko v obliki tvojega casa in truda, ki ga namenjas. Ni nujno denar.


Oprosti, ampak ti res živiš v enem vzporednem domišljijskem svetu...
Ko berem tole o preživetju živali - kaj (brezplačnega) ti kadiš, da imaš tako zanimive ideje - jaz bi tudi >:D
A zemljo (posest) za vrt si dobil v dar od Boga ali od komunistov? Seme za rastline na tem vrtu ti je prineslo po zraku od soseda ali si jih zamenjal za razne usluge z njegovo ženo? Živiš v vrtni uti (na tej podarjeni zemlji) brez javnega vodovoda in elektrike?
Glede na to, da tukaj gor cele dneve trosiš nebuloze, mislim da temu ni tako, ampak se skrivaš nekje na toplem, kjer mamica in očka skrbita zate, ti pa misliš, da si samooskrben in samozadosten, ker ti ni treba dati niti centa, da preživiš. Premakni se končno že ven iz svojega imaginarnega mehurčka in začni sam skrbeti za svoje preživetje, potem pa prosim pametuj o tem, kako se preživi z 0€.
Sploh ne vem, kje ti tukaj vidiš dobiček in pohlep, če nekdo hodi v službo za povprečno plačo, da njegova družina lahko normalno živi.

gruntfürmich ::

Aquafriend je izjavil:

Po dolocenih raziskavah imajo ucenci, ki redno uzivajo sadje, boljsi ucni uspeh. To se razlikuje tudi po solah. Najvec sadja in zelenjave pojedo ucenci, ki se solajo v gimnazijah. Najmanj v poklicnih solah. Ni vazn, ce je nekdo inteligenten ali ne.

vidim da ti s tvojo inteligenco tega ne boš nikoli dojel, ampak to kar ti pišeš je samo posledica in ne vzrok. verjetno pa še tega ne dojameš o čem ti pišem.

111111111111 je izjavil:

Pojma nimaš. Malo si preberi kaj je škarlup. Na pravih bio eko jabolkih ga dobiš.

Sploh veš kaj dobiš ven iz vinograda, ki ga ne špricaš?

NImaš pojma zato bodi tiho s svojimi pravljicami.

tako je.
eko retardirancem ne moreš dopovedat, da je njihova eko-bio hrana posledica možnega preseravanja zaradi polno poceni in varne-škropljene hrane v trgovinah, in dolgoživost babice posledica sodobne medicine, ker je 5 njenih bratov in sester itq pri rojstvu umrlo.

ampak nič ne de, še naprej bomo ozaveščali retardirance!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Matejjjjj ::

eko hrano, vsaj kar se zelenjave tiče, torej paradižnik, kumare, paprika, buče, fižol, krompir, zelje, to se da (ob dobri lokaciji) pridelati brez tretiranja. Meso, žita, to je druga zgodba, to je že kmetijstvo. Za zelenjavo postaja nuja zalivanje, pokrivanje ipd. Taka pridelava postaja časovno vse zahtevnejša, toliko, kolikor se zaostrujejo klimatski pogoji. Paradižnik mora biti pokrit, drugače ga plesen požre v tednu dni. Spomladi imamo stalno (pre)suho zemljo za sejanje. potrebno je stalno zalivanje, senčenje itd. Suša se začenja ravno sedaj in bo trajala do aprila/maja. Na kredarici je bilo npr vlage 3% v zraku... Poleti pa je vlaga previsoka, zato plesen. Zato je paradižnik pokrit, kar pomeni, da ga moraš! zalivati. Torej, zaradi občutnega segrevanja poleti lahko pozabiš na varianta vrt doma, ti pa 14 dni na morju. Ko boš prišel nazaj, bo na vrtu pogorišče. Drugače pa obilje toplote in precej vlage poleti, vse boljše znanje in vrhunska semena dajejo enormne pridelke vrtičkarjem. Večje kot v preteklosti. Je pa to že praktično profi aktivnost in stalna zaposlitev. Da se ne da, je mantra trgovskih centrov, da izločajo domačo konkurenco iz trga. Slovenija z lahkoto pridela zadosti zelenjave za lastne potrebe, vendar, ker nimamo v lasti trgovcev na drobno, smo posledično izredno nizko samooskrbni. Moj znanec v penziji si je postavil 200m2 rastlinjak za zabavo, hrane pridela za celo vas. in jo veselo razdaja. Tone paprike.. Njegov rastlinjak je praktično edini kos obdelane zemlje na tistem koncu, kjer je včasih bilo kmetijstvo. Danes pa je edini traktor v vasi zaradi zimske službe.

D3m ::

Eko?
|HP EliteBook|R5 6650U|

111111111111 ::

Matejjjjj je izjavil:

eko hrano, vsaj kar se zelenjave tiče, torej paradižnik, kumare, paprika, buče, fižol, krompir, zelje, to se da (ob dobri lokaciji) pridelati brez tretiranja. Meso, žita, to je druga zgodba, to je že kmetijstvo. Za zelenjavo postaja nuja zalivanje, pokrivanje ipd. Taka pridelava postaja časovno vse zahtevnejša, toliko, kolikor se zaostrujejo klimatski pogoji. Paradižnik mora biti pokrit, drugače ga plesen požre v tednu dni. Spomladi imamo stalno (pre)suho zemljo za sejanje. potrebno je stalno zalivanje, senčenje itd. Suša se začenja ravno sedaj in bo trajala do aprila/maja. Na kredarici je bilo npr vlage 3% v zraku... Poleti pa je vlaga previsoka, zato plesen. Zato je paradižnik pokrit, kar pomeni, da ga moraš! zalivati. Torej, zaradi občutnega segrevanja poleti lahko pozabiš na varianta vrt doma, ti pa 14 dni na morju. Ko boš prišel nazaj, bo na vrtu pogorišče. Drugače pa obilje toplote in precej vlage poleti, vse boljše znanje in vrhunska semena dajejo enormne pridelke vrtičkarjem. Večje kot v preteklosti. Je pa to že praktično profi aktivnost in stalna zaposlitev. Da se ne da, je mantra trgovskih centrov, da izločajo domačo konkurenco iz trga. Slovenija z lahkoto pridela zadosti zelenjave za lastne potrebe, vendar, ker nimamo v lasti trgovcev na drobno, smo posledično izredno nizko samooskrbni. Moj znanec v penziji si je postavil 200m2 rastlinjak za zabavo, hrane pridela za celo vas. in jo veselo razdaja. Tone paprike.. Njegov rastlinjak je praktično edini kos obdelane zemlje na tistem koncu, kjer je včasih bilo kmetijstvo. Danes pa je edini traktor v vasi zaradi zimske službe.

POčasi bo treba sorte zamenjat, ne bomo mogli več saditi istih kot 30 let nazaj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

m0LN4r ::

Hibride oz. cepljenke? To pol ni vec avtohtono.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

111111111111 ::

Če se dogajajo podnebne spremembe. Že sedaj gojijo visnko trto v veliki britaniji kjer je še 30 let nazaj nisi mogel, ker si dobil ven cviček, emmm... kis.

https://www.nbcnews.com/news/world/clim...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Matejjjjj ::

111111111111 je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

eko hrano, vsaj kar se zelenjave tiče, torej paradižnik, kumare, paprika, buče, fižol, krompir, zelje, to se da (ob dobri lokaciji) pridelati brez tretiranja. Meso, žita, to je druga zgodba, to je že kmetijstvo. Za zelenjavo postaja nuja zalivanje, pokrivanje ipd. Taka pridelava postaja časovno vse zahtevnejša, toliko, kolikor se zaostrujejo klimatski pogoji. Paradižnik mora biti pokrit, drugače ga plesen požre v tednu dni. Spomladi imamo stalno (pre)suho zemljo za sejanje. potrebno je stalno zalivanje, senčenje itd. Suša se začenja ravno sedaj in bo trajala do aprila/maja. Na kredarici je bilo npr vlage 3% v zraku... Poleti pa je vlaga previsoka, zato plesen. Zato je paradižnik pokrit, kar pomeni, da ga moraš! zalivati. Torej, zaradi občutnega segrevanja poleti lahko pozabiš na varianta vrt doma, ti pa 14 dni na morju. Ko boš prišel nazaj, bo na vrtu pogorišče. Drugače pa obilje toplote in precej vlage poleti, vse boljše znanje in vrhunska semena dajejo enormne pridelke vrtičkarjem. Večje kot v preteklosti. Je pa to že praktično profi aktivnost in stalna zaposlitev. Da se ne da, je mantra trgovskih centrov, da izločajo domačo konkurenco iz trga. Slovenija z lahkoto pridela zadosti zelenjave za lastne potrebe, vendar, ker nimamo v lasti trgovcev na drobno, smo posledično izredno nizko samooskrbni. Moj znanec v penziji si je postavil 200m2 rastlinjak za zabavo, hrane pridela za celo vas. in jo veselo razdaja. Tone paprike.. Njegov rastlinjak je praktično edini kos obdelane zemlje na tistem koncu, kjer je včasih bilo kmetijstvo. Danes pa je edini traktor v vasi zaradi zimske službe.

POčasi bo treba sorte zamenjat, ne bomo mogli več saditi istih kot 30 let nazaj.


To pa zagotovo drži oz saj smo jih že. Kupujem sadike, ki so večinoma uvožene, bodisi cepljene bodisi hibridne. So ekstremno rodne. Kakor se meni zdi, je point v tem, da imajo napram starim sortam te nove bistveno več ženskih plodnih cvetov in manj moških. pri naravnih rastlinah pa je obratno, vse v smeri čim večjega križanja in diverzifikacije. Če pa kdo misli, da so nove sorte kaj bolj odporne pa to ne drži. niti slučajno, samo boljši donos imajo. ok, no, je nekaj sort, ki so kao odporne, samo je njihov okus ponavadi zanič. Za moderno pridelavo so potrebni odlični pogoji, ti so ponavadi v rastlinjaku, profesionalnem ali hobi. Na površini velikosti navadnega parkirišča družinske hiše se tako lahko pridela nekaj 10kg bučk, npr hokaido, kakšnih 30kg zelenih cukinijev, kumar za stran metat, nekaj paprike, paradižnika dovolj za oskrbo resne picerije, belušev, da se jih prenaješ... hiperprodukcija. s samo enkratno aplikacijo sredstva proti plesni v najbolj kritičnem obdobju poletja,

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matejjjjj ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50043104 (30729) Aston_11
»

Kupovati bio sadje v Ljubljani

Oddelek: Loža
252144 (1432) FormerUser
»

Monsanto mora bolniku z rakom plačati 289 milijonov dolarjev odškodnine zaradi glifos (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12325470 (19781) Markoff
»

Nakup kmetije za samooskrbo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14824327 (18565) otago

Več podobnih tem