» »

OŠ Žalec vabilo v albanščini

OŠ Žalec vabilo v albanščini

Temo vidijo: vsi
««
11 / 11
»
»»

Scaramouche3 ::

Mato989 je izjavil:

Neumnost... sem ti povedal da grem zdaj pometat ceste za 2x povprečno SLO plačo... pa se lahko derejo karkoli okrog... nimam težav... to si eni predstavljate da ne bi nihče nič delal ampak včeinoma je problem kompenzacija...

Tudi če je res za tebe, kar po moje ni, ker je lahko biti anonimen in reči stvari zato da zmagaš debato,sigurno ne drži za populacijo, ker večina Slovencev,tudi ko zgubi ali išče službo ne poprime za taka dela. Tako vemo da je res!
Čakamo na kaj takega, potem je migracij konec!
https://www.youtube.com/shorts/fZjGWpEk...

Mato989 ::

Scaramouche3 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Neumnost... sem ti povedal da grem zdaj pometat ceste za 2x povprečno SLO plačo... pa se lahko derejo karkoli okrog... nimam težav... to si eni predstavljate da ne bi nihče nič delal ampak včeinoma je problem kompenzacija...

Tudi če je res za tebe, kar po moje ni, ker je lahko biti anonimen in reči stvari zato da zmagaš debato,sigurno ne drži za populacijo, ker večina Slovencev,tudi ko zgubi ali išče službo ne poprime za taka dela. Tako vemo da je res!
Čakamo na kaj takega, potem je migracij konec!
https://www.youtube.com/shorts/fZjGWpEk...

Seveda ne poprime za taka dela, zato ker je plača zanič pa še delo zanič... dejansko ni redeeming kvalitete v tem... zato pa ravno pravim ob primerni plači bi več ljudi to poprijelo ko oz. če izgubi šiht... morda tudi nasploh...

Logično pa da noben normalen noče pucat dreka za 1.277EUR bruto, niti za 1.400 bruto... ja za 2.600 bruto bi se pa marsikdaj kdo našel...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

gen Maister ::

Mato989 je izjavil:

MisterM je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nikjer, ampak glede na to da se pogovarjamo o uvozo delovne sile V SLOVENIJO sem to nekako logično sklepal...

Uvoz delovne sile zaradi pomanjkanja kadrov se dogaja povsod po evropi, tudi sem napisal da se tudi drugod po EUju ukvarjamo s to težavo. Pač nisi dobro prebral, OK. In plače so odlične tudi za Belgijske standarde, pa nam folk vseeno beži zaradi točno takšnih nebuloz. Tudi sam sem v Belgijo migriral iz Nemčije, ko so se pred dvemi leti začeli dreti Auslander raus, pa so bile tudi tam odlične plače.

Saj to jaz tebi govorim, migriral si, čeprav so plače odlične kar dejansko pomeni da niso odlične, ker če bi bile res odlične ne bi migriral ampak veselo delal naprej... v resnici so bile plače samo nadpovprečne... ampak ne dovolj da bi trpel to kar meniš da si (subjektivno)

Ali če ti povem po domače... če mi daš 2x povprečne bruto na mesec da pometam ceste, se lahko cel Svet dere Smetarji so za kurac, pa bom se jaz smejal in delal naprej... za 1.400 bruto pa pol raje delam od doma za 2.7k bruto na toplem kajne?

No in zato jaz trdim, da izven kakih CERN znanstvenikov ipd... pomanjkanja kadra ni, so samo preslabe plače za te vrste dela... RAZEN če mi dokažeš da so vsa delovna mesta enako pomembna in da bi migriranje kadra povzročilo kolaps civilizacije.

:))
Ja že vidim, kje je problem! To (tak) je zakon Entropije in tega je malce težje razložiti in razumeti, še posebno intinuitivno...
Sem si samo zacahnil, bom kasneje razložil in povedal, kje je problem. Zdaj moram nekaj pojest....
Ob 20h je pa še legendarni film Šakal na A kanalu, če se ne motim. 8-)
Upam, da mi uspe.

mertseger ::

Ales78 je izjavil:

mertseger je izjavil:

Ales78 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ales78 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Vabilo napisejo v albanscini, da bodo siptarji razumeli in prisli. Sestanek bo pa potem v katerem jeziku, da bodo razumeli? Ce ne zna jezika nima naj spoka nazaj na jug

Prevod in prevajalec je poizkus, da Albanci stopijo iz svojega mehurčka in začnejo sodelovati v družbi.

Kar je super. Gospa razume situacijo, tako kot kranjska učiteljica, ki se je šla učiti albanščino, da lahko komunicira z otroki.

Žal taki poizkusi posameznikov, izzvenijo ob primitivnih lokalcih, ki bodo čez 25 let jamrali, kakšni so Albanci (Romi,...), do njih.

Ce zelijo sodelovati v druzbi naj se naucijo jezika.

Kaj so neizobraženi primitivci naredili na dolenjskem z Romi, ki jih niso sprejeli v družbo, pa tudi sam veš.

.

Dolenski romi nočejo biti del družbe ker s tem pridejo tudi določene odgovornosti. Zato se raje džjo zase kjer poem izkoriščajo samo pravice.

Ja, zdaj so taki, kakršne ste naredili (in ker poznam dolenceljsko mentaliteto, točno vem, da ste jih generacije jebali v glavo). Ne vidim teh problemov pri npr. Oto Pestnerju.

Dolenski romi so bili takšni tam od leta 1995 naprej ko je policija nehala izvajat red nad njimi. Prej je bil mir.

delavec44 ::

denabiker je izjavil:

CiClon je izjavil:

Še to naj mi nekdo razloži, zakaj potem ne gredo v druge države EU, kjer bi dobili več sociale? Pa ne mi s tem, da je pri nas največ, ker potem vem da ste klovni

ni tak enostavno, eni so blizu mene bili, pa sem se pogovarjal z njimi, da si rihtajo za selitev gor, ker ima brata ne vem kje ali Nizozemska ali Belgija, pa je kar trajalo, kar nekaj časa so bili tu, preden so odšli.
Očitno je pri nas vse simpl za prijave in pomoči. Aja seveda je, ker mi še imamo celo prevajalce na upravnih enotah, pa še vse ti pomagajo.

Pa še stroški življenja so mnogo višji. Lahko da jim pri nas neto celo več ostane.

Ales78 ::

Mato989 je izjavil:

MisterM je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej hočeš povedat da ponujate 6.666 EUR bruto na mesec za inženirje elektrotehnike (VI/I VSŠ) in da vam manjka kadra?

Kličem bullshit... če pa to RECIMO drži, pa pač kot kaže dobijo inženirji v svojih ne-EU državah več denarja oz. boljši standard za tiste plače...

Kliči ti bullshit na kaj drugega. In ja, kadra močno primanjkuje, uvažali pa smo ga precej iz severne afrike, konkretno Maroka, Alžirije in Tunizije.

Pa morda ti bo enkrat celo kapnilo, da plača ni edino merilo, da so dobri inženirji cenjeni vsepovsod in da bo tak človek, ko mu bo začel enkrat nekdo postrani gledati ker je s seboj pripeljal še partnerja in otroke, raje spakiral kufre in šel.

Daj ti meni v ZS raje pošlji kompetence za zasedbo delovnega mesta navadnega INŽENIRJA elektrotehnike in plačo 6.666EUR BRUTO pa ti bom jaz zrihtal par kandidatov tu na štajerskem... mi boš za vsakega fliknil 500tko a prav?

Mato, a ne razumeš, da ste štajerci preagresivni in imajo ljudje raje inženirje iz Maroka, Alžirije in Tunizije, kot, da bi z vami delali?

Zato pa so plače nizke, ker je trg dela za vas samo štajerska.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

WizzardOfOZ ::

CiClon je izjavil:

Še to naj mi nekdo razloži, zakaj potem ne gredo v druge države EU, kjer bi dobili več sociale? Pa ne mi s tem, da je pri nas največ, ker potem vem da ste klovni

Ker ne morejo. Pri nas dobijo Šipci dovoljenje za delo po hitrem postopku. Fajonova je to zrihtala že lep čas nazaj. (so ji v znak zahvalnosti v tirani odprli bar Fajon.) drugje v eu pa ne gre tako hitro.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

CiClon ::

Ti prav v vsakem odgovoru nakladaš. Nobenega hitrega postopka ni za šipce, nobenega sporazuma o tem ni ne s Kosovim, ne z Albanijo (od tam je itak zanemarljivo število). Sporazuma sta samo s Srbijo in BiH in od tam je tudi daleč največ tujih delavcev. Drugje v EU sigurno tega ni, zato je ne vem kolkokrat več Kosovarjev v recimo Nemčiji aneda. A ti haluciniraš?

gen Maister ::

WizzardOfOZ je izjavil:

CiClon je izjavil:

Ker ne morejo. Pri nas dobijo Šipci dovoljenje za delo po hitrem postopku. Fajonova je to zrihtala že lep čas nazaj. (so ji v znak zahvalnosti v tirani odprli bar Fajon.) drugje v eu pa ne gre tako hitro.

To je spet nekaj drugega!
Vse je odvisno, kako razumeš zadevo!!

Tole bi se potem moralo glasiti tako:
Z gradbenimi delavci, (ali pa doktorji ginekologije, za kar in kot jih nekateri imajo ;)) se okoriščajo posamezniki in posamezne firme, ki tem priseljencem omogočajo zaslužek v tujini (ta zaslužek oz. dodana vrednost; lahko ga poimenuješ tudi dobiček) gre potem v neke 'privat žepe' teh oraganizatorjev in šefov, država pa mora izplačevati socialne transferje in šolanje za njihove otroke in žene, ki bivajo pri nas! Ker so taki (socialni) zakoni, ker imamo bogato državo, (beri: ker drugi plačujemo zato večje davke!!

To je približno tako; ko smo se zadnjič kregali glede rdečega križa, npr. da ne bom vpletal politike! Da ni učinkovit, da nima nadzora, da neracionalno porablja sredstva in še vse ostalo!!
Saj ti ga lahko tudi zlorabiš! Rdeči križ mislim! In marsikdo verjetno tudi ga! Tako kot drugje! Samo če je recimo 20% 'zlorab', 80% pa je v redu!?? Ali zato ne boš odnesel svojih še dobrih in primernih oblačil njim, ker bodo itak prišli v roke tistih 20%, ker ti veš za en tak primer!??

CiClon ::

In da smo egzaktni, ne pa kot za šankom in kot babe pri frizerki.

Število prebivalcev Slovenije po državi državljanstva.
V 10 letih Kosovo (ki imajo baje po modrecu zgoraj hitri postopek in nikjer po EU takega - iz 12k na 29k)
v istem obdobju državljani BIH - iz 44k na 94k.

Ales78 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

CiClon je izjavil:

Seveda, ker so drugje že napolnili potrebne kvote s sposobnim kadrom, slovenceljski bedaki pa so se jih raje otepali in zdaj sprejemajo vse kar še sploh pride. In srečen si lahko, da sploh kdo pride. Ukrajinci so malo olajšali situacijo ampak še vedno enako sranje, dobimo tiste, ki nimajo več kam drugam in to samo zaradi zabitosti takih, kot si sam, ki so zaradi ksenofobije spustili ves sposoben kader, nato pa, seveda prepozno, ugotovili (sam si preneumen, boš že ugotovil - ko odrasteš), da jih rabimo.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kranj izrinil Celje s položaja tretjega največjega mesta v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1619681 (5969) nekikr

Albanščina in srbščina v šolah ? (strani: 1 2 3 4 )

15418405 (7639) PovemVfaco

Današnji protest v LJ (strani: 1 2 3 4 5 )

21828960 (23784) 111111111111

Zakaj je Slovenija zadnja leta tako privlačna tujcem? (strani: 1 2 )

527319 (6054) Freezy

Politična kriza v Makedoniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15332270 (28644) kuglvinkl

Več podobnih tem