» »

Ameriški senator nad Wikipedijo

1
2
3

Pithlit ::

kow je izjavil:

Ti samo predlozi dokaz. Ocitno ga nimas. Hkrati pa mi razlozi zakaj tako enostavno najdem napake v clankih.

Namesto da se repenčiš kot fikus v sosednji temi... Pa daj ti kak kontra vir. Bodi konstruktiven.
Life is as complicated as we make it...

MrStein ::

Ja, ti dokaži da se trol moti. Kaj trola utrujaš, naj dokaže svoje trditve? A nisi prebral pravil foruma?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

nejclp ::

kow je izjavil:

nejclp je izjavil:

Pizda, vir sem ti navedel, a si blentav? Plus, na Wikipediji niti besede ni o tem, da bi tekmoval v sabljanju.

Tvoj vir ni kredibilen. Kaj ti ni jasno. A si blentav?

Zato je pa treba stvari preverjati iz večih virov.

kow je izjavil:

Skratka, nobenega dokaza ni za trditev:
"he distinguished himself, becoming the youngest sergeant major in the Austro-Hungarian Army of that time."

Ocitno je v wikipediji zelo enostavno vriniti popoln bullshit tudi za zelo znano zgodovinsko osebo. To je moj zakljucek. Vajin je pa kaj? Da sem cudak, ker preverjam vire?

Mimogrede, citiranje biografij tudi ni noben dokaz. Kajti biografije ponavadi citirajo naslednjo biografijo itd. Dokler ne pridemo do oprijemljivega dokaza ali pricevanja (vecih) ocividcev, gre za spekulacijo.

Kako veš, da je popoln bulšit? Si preveril vse vire? Boš zavil v lokalno knjižnico in jih poiskal, ali kako? Če je na wikipediji podan vir, potem lahko zadevo preveriš, če si še skeptičen, lahko iščeš naprej.

kow ::

Pithlit je izjavil:

Namesto da se repenčiš kot fikus v sosednji temi... Pa daj ti kak kontra vir. Bodi konstruktiven.

Ni na meni dokazovati. Breme dokaza je na zapisovalcu trditve v wikipediji. Vidim, da ti osnove niso jasne. Enciklopedije so bile vedno polne neresnic. To je jasno vsakemu mislecemu cloveku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Ocitno je v wikipediji zelo enostavno vriniti popoln bullshit tudi za zelo znano zgodovinsko osebo. To je moj zakljucek.

To ni samo tvoj zaključek. To so pogruntali že pametnejši od tebe in mene. Zato pa lahko wikipedijo ureja več različnih ljudi, z različnimi prepričanji. Če imaš boljše vire jih lahko enostavno dodaš in povoziš napačne.

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ni na meni dokazovati. Breme dokaza je na zapisovalcu trditve v wikipediji. Vidim, da ti osnove niso jasne. Enciklopedije so bile vedno polne neresnic. To je jasno vsakemu mislecemu cloveku.

Wiki ima za svojo trditev svoj vir naveden.

Ti za svojo trditev še nisi navedel vira.

Ne bit fikus.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

Lahko predlozis ta vir?

tikitoki ::

Markoff je izjavil:

Nobeden od omenjenih virov ni nepristranski, branjenje kateregakoli od njih je sizifovo delo. Cruz ima pogojno prav, da je večina medijev na svetu, pa tudi Wikipedia, levo pristranska. Kot zapriseženega centrista me moti kakršnokoli nagibanje urednikov k enemu polu in vključevanje vrednostnih sodb o moralnih načelih take ali drugačne opcije (razen radikalnežev, ki podpirajo revolucijo, nasilje ipd.).

Močan namig, da Wikipedia je institucionalno pristranska, pa kaže že sam njen prvi odziv: "Fundacija bo ostala zvesta svojim zavezam, da imajo uredniki pravico do svobode izražanja." Če je to vaš prime directive, ste kot medij brcnili v temo. Prvo in zveličavno pravilo medija bi morala biti ravno nepristranskost, ki jo zagotoviš s pluralizmom pri kreaciji in/ali uredništvu. Samo znotraj tega ima lahko nekdo svobodo izražanja.

Poleg tega so načela objektivnosti, preverljivosti, celovitosti in verjetno še kakšno bistveno pred načelom oz. pravico do svobode izražanja. Pravica bralca do točne, celovite, z različnih vidikov osvetljene informacije je nad vsakršno pravico kreatorja. In to sodobna presstitucija pozablja. Vi niste generator resnice, vi ste kvečjemu njen izkrivljalec.

Se strinjam. Gre za enciklopedijo, kjer je tocnost podatkov nad vsem.

imajo uredniki pravico do svobode izražanja

Torej niso objektivni.
Motiti se je človeško.

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Oh my... Seveda so polne neresnic. Še posebej za vsakega ki se s temi neresnicama ni strinja.

Ampak za razliko od zaprtih enciklopedij... Je wiki popolnoma odprta. Ti kaj ne paše? Klikni "Edit" in popravi (boš pa moral argumentirat in ne sam fikusirat).

MrStein je izjavil:

imajo uredniki pravico do svobode izražanja

Torej niso objektivni.

Niso. So ljudje. Kot ti in jaz in kow in fikus in Nejc...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Oh my... Seveda so polne neresnic. Še posebej za vsakega ki se s temi neresnicama ni strinja.

Ampak za razliko od zaprtih enciklopedij... Je wiki popolnoma odprta. Ti kaj ne paše? Klikni "Edit" in popravi (boš pa moral argumentirat in ne sam fikusirat).

Ja, in bo urednik s pravico do svobode izražanja to lepo brisal.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

Ampak za razliko od zaprtih enciklopedij... Je wiki popolnoma odprta. Ti kaj ne paše? Klikni "Edit" in popravi (boš pa moral argumentirat in ne sam fikusirat)

Ti se kar delaj neumno. Obstajajo admini, ljudje revertajo spremembe itd. Da ne omenjamo, da je bias ze v sami izbiri omenjenih stvari. Ali je sploh pomembno, da je bil Tito dober mecevalec ali je to nepomembna epizoda njegovega zivljenja itd.
Vsaka sprememba kjer bos naletel na vsaj priblizno politicno zadevo, bo takoj spremenjena v ideolosko borbo. Ce mi kdo nakaze par tisocakov na mesec, bom to pocel, ni problema.

Mimogrede, nemajhen del Titove biografije je povsem nekredibilen, ker je osnovni vir ponavadi Dedijer, ki je imel incentive, da ga prikaze v dobri luci. Ce gres gledati recimo Pirjevcevo biografijo, ga precej (pomoje nekriticno) citira.

Zgodovina sprememb…

MrStein je izjavil:

Pithlit je izjavil:

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ja, in bo urednik s pravico do svobode izražanja to lepo brisal.

Sem mal ideološko pisana, pa upam da se argumentiranih in z viri podprtih stvari ne briše.

Mogoče preveč iluzorno, glede na to kolk budalaštin preberemo samo na tem forumu.

upanje umre zadnje ;)

> upam da se argumentiranih in z viri podprtih stvari ne briše.

Ni problem v tem, ali se in koli brišejo "nezaželjene" stavri, ki so argumentirane in z viri podprte, ampak koliko "želenih" stvari se vključi, brez argumentov in virov.

Kot omenjeno, glej ta forum. AI pot ima prosto pot in lahko piše, kar če, drugim pa se briše marsikaj. Če ti ni všeč, imaš tam vrata.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

Jaz sem popolnoma pristranski. Ampak si to upam jasno izreči, za razliko od lolekov, ki se imajo za objektivne centriste. V podpisu pa majo modrosti Tomaža Štiha.

Sem vprasal AI glede tekmovanja v mecevanju. Tale wikipedija je res komedija.

What "All-Army Fencing Championship" probably meant

The phrase "All-Army" (Gesamt-Heer) appears in memoirs and post-war biographies, but in Austro-Hungarian context it likely referred to an internal inter-school or inter-unit competition, not the entire monarchy's armed forces.

Here's what it could realistically mean:

Possible interpretation | Scale | Frequency | Participants
Regimental or garrison competition | Local (hundreds) | A few times per year | Soldiers or cadets in one regiment or training center
Training-school championship | Regional | Annual or seasonal | Selected trainees
Imperial "All-Army" championship | Empire-wide | Extremely rare | Professional officers & fencing masters -- unlikely for an NCO trainee

No evidence exists in Austro-Hungarian archives, fencing club records, or army gazettes that Broz took part in or placed second in a formal imperial championship.
So the phrase almost certainly came from later embellishment -- turning a local or school-level fencing tournament into a grand "All-Army" one.

How credible is the claim?

The main source of this story is Tito's own recollection, recorded decades later and repeated by Vladimir Dedijer in Prilozi za biografiju Tita (1953).
Dedijer likely took Tito's word for it; no independent Austro-Hungarian documentation has been found confirming the result.
Later biographers (e.g., Fitzroy Maclean, Vladimir Dedijer, and Geoffrey Swain) repeat the anecdote with cautious phrasing like "according to his own account" or "reportedly came second."
The Austro-Hungarian Army did indeed emphasize fencing, but at a practical rather than elite-sport level. Soldiers trained briefly -- typically a few months -- with sabers and bayonets.
Given that Broz had little formal fencing background and served mainly as a mechanic, it's improbable that he reached near-professional level in so short a time.

Tito niti priblizno ni bil vrhunski mecevalec. Omemba zmage na lokalnem tekmovanju bi morala iti kvecjemu pod sekcijo trivia.

Zgodovina sprememb…

Saj v wikipediji ni nikjer omenjeno, da bi tekmoval v sabljanju.

V angleski pise.

V eni uri sem nasel dve neresnici v clanku o svetovni znani zgodovinski osebnosti 20. stoletja. Mtosevu najti napako ni uspelo v 10+ letih. Kaksne zakljucke lahko potegnemo?

Zgodovina sprememb…

BRBR ::

Pri wiki ni problem v urednikih ampak v zabiti masi, ki iz samega dolgcajta, piše članke.
Enako kot pri mafiji RS. Ni Golob skorumpiran, al pa Janša ampak establišment, ki je spodaj od pamtiveka, še od ranjke SHS dalje.
No, na wiki se pa da, npr., najti članek kjer tip trdi, da je enolatiskoime muha, v njegovih lastoročno navedenih virih, v točno navedenem viru, pa piše, da je hrošč.
No, in popravim dejanskega hrošča na hrošča, te v opombi navedem zakaj, penk, čez en teden je hrošč spet muha.

To ni ravno blodnja a je Tito scal proti vetru ali z vetrom, da bi v nedogled iskal relevantne vire. Preprosto narobe je.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

kow je izjavil:

V angleski pise.

Ja, res je. Ampak je tudi vir podan https://www.amazon.co.uk/Tito-Biography...

Zdaj pa naroči to knjigo, pa preveri, če je kredibilna, ker si že tako angažiran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

fikus_ ::

Pithlit je izjavil:

kow je izjavil:

Ocitno je v wikipediji zelo enostavno vriniti popoln bullshit tudi za zelo znano zgodovinsko osebo. To je moj zakljucek.

To ni samo tvoj zaključek. To so pogruntali že pametnejši od tebe in mene. Zato pa lahko wikipedijo ureja več različnih ljudi, z različnimi prepričanji. Če imaš boljše vire jih lahko enostavno dodaš in povoziš napačne.

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ti za svojo trditev še nisi navedel vira.

Ne bit fikus.

Kaj me mešaš sem, ti je dolgčas?

Glede wiki, če je pisanje politično in kako drugače motivirano, tema v tej smeri, so njihovi članki pogosto pristranski. Kako so dani in brisani popravki se vidi v zgodovini, tudi imena avtorjev teh popravkov .
Pri korektnih člankih so podani viri, tako da lahko iščete tam naprej.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

nejclp je izjavil:

kow je izjavil:

V angleski pise.

Ja, res je. Ampak je tudi vir podan https://www.amazon.co.uk/Tito-Biography...

Zdaj pa naroči to knjigo, pa preveri, če je kredibilna, ker si že tako angažiran.

Ok, sem namest tebe najdu knjigo na netu, ni treba kupovat, not piše, stran 7:

"Over the winter of 1913–14 he trained as a skier, and subsequently attended a course for non-commissioned officers in Budapest, becoming the youngest sergeant-major in the regiment. In the army he pursued his fencing career, becoming regimental fencing champion and coming second in the allarmy championship. "
ampak pol se glede tega sklicuje na to knjigo:
https://www.amazon.co.uk/Path-Tito-Vilk...

tolk cajta pa tud nimam, ampak ni hudič, da enkrat zadevi pridemo do dna

Lahko. Ti pa sicer garantiram, da clovek, ki eno leto malo potrenira sabljanje, ne more biti najboljsi (ali med najboljsimi) sabljac v avstroogrski vojski. Temu se rece zdrava pamet. Je pa nima vsak.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Lahko. Ti pa sicer garantiram, da clovek, ki eno leto malo potrenira sabljanje, ne more biti najboljsi (ali med najboljsimi) sabljac v avstroogrski vojski. Temu se rece zdrava pamet. Je pa nima vsak.

LOL. V knjigi piše, da je intenzivno treniral dvakrat tedensko od leta 1912, uno je blo pa 1914. Plus ples je tudi treniral. Ni pa podatka, če je tudi na tem področju zmagoval.

Late bloomer, a? Sure.

Kako, 20 let je imel?

Sem drugace nasel tvojo knjigo. Ne citira nobenih virov.

nejclp je izjavil:

Kako, 20 let je imel?

Malo pozno za ucenje sabljanja. Vsi sampioni tekmovanj iz tistega obdobja so zaceli prej. Vecina se pred gimnazijo, nekateri v gimnaziji.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Sem drugace nasel tvojo knjigo. Ne citira nobenih virov.

Seveda so viri, podani so na koncu knjige. Tista cifra je 2 je vir, na katerega se sklicuje.

Vinterhalter: Zivitnom stazom Josipa Broza. Ni referenc. Gre za propagandno knjigo.

kow je izjavil:

Vinterhalter: Zivitnom stazom Josipa Broza. Ni referenc. Gre za propagandno knjigo.

A, pol si je on zmislu? Kako gre wording, ko maš že dostop do knjige, a lahko citiraš?

Zelo prepricljivo, ni kaj :))

Zato je on, mrze?i austrougarsku vojsku, mrzeci po-
misao na svjetski rat ipak u?io vojnu vjeStinu ne dozvo-
ljavajuci da ga dril i podvrgavanje jednoj nedotupavnoj
disciplini spreci da misli svojom glavom o svemu, uklju-
éujuci i vojne regule carske i kraljevske austrougarske
vojske. Onaj ko zna anatomiju i fiziologiju motora lako
ovlada mitraljezom ili haubicom, ko zna gimnastiku,
maéevanje, lako se snalazi u fizi?ékom drilu soldateske.
Ko je upoznao osnovne tajne odnosa u klasnom drustvu
brzo se orijenti8e u birokratskim odnosima jedne ugnje-
taéke armije. I tako je Tito mogao da postane najmladi
vodnik u austrougarskoj vojsci i da odnese srebrne lo-
vorike drugog najboljeg maéevaoca na svearmijskom
natjecanju. Svem tom znanju on je dodao sposobnost
smuéanja, izvidanja, i spoznaje manevrenosti i taktic-
kih moguénosti manjih jedinica.
Dok je sluzio vojni rok, Tito nije ni slutio da je
blizu vrijeme kada ée austrougarska vojska poKazati
svoje pravo lice ugnjeta?ke, omrznute armije jednog
evropskog kolosa na izdisaju. Ona je to lice pokazala
upravo na onom miestu gdje su sve te osobine austro-
ugarske armije najvisSe dolazile do izrazaja: u prvom
svjetskom ratu, i to baS u pohodu na Srbiju.

Jst sem zakljucil. Dokazal sem, da je wikipedija neresna enciklopedija (vsaj na podrocjih, ki sem jih preverjal kot je zgodovina)

Zgodovina sprememb…

Zdaj pa si predstavljajte kako so napisani wikipedia clanki o vojni v Gazi, lol. Tam recimo pise:

Though initially disputed, a wide consensus of scholarship has concluded that Israel is committing genocide in Gaza.

Hkrati lahko danes beremo na naslovnicah, da se bo Izrael umaknil iz zasedenih obmocij. Komedija.

Zgodovina sprememb…

fikus_ je izjavil:

Mešam te ker v tej temi kow počne popolnoma iste stvari kot ti v sosednji temi. In ker se on nad tem početjem tam pritožuje sem pač žoknila, ker res ne maram dvojnih standardov.

Ampak sure, počnite kar vas je volja... ker več kot očitno vam v določenih tematikah dol visi za argumente ker imate enostavno prav: "zato ker jaz tako pravim" aka "trust me bro". Ko boste začeli zaresne vire uporablja se bom pogovarjala. Do takrat bom pa s prstom kazala in se vam v fris smejala ker si edino to zaslužite.

kow je izjavil:

Zelo prepricljivo, ni kaj :))

I tako je Tito mogao da postane najmladi
vodnik u austrougarskoj vojsci i da odnese srebrne lo-
vorike drugog najboljeg maéevaoca na svearmijskom
natjecanju. Svem tom znanju on je dodao sposobnost
smuéanja, izvidanja, i spoznaje manevrenosti i taktic-
kih moguénosti manjih jedinica.

Tole je mal čudno, ne more biti vir, kje so pa letnice? Ridley je resen zgodovinar, ne more se na to sklicevat.

fikus_ ::

Pithlit je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Mešam te ker v tej temi kow počne popolnoma iste stvari kot ti v sosednji temi. In ker se on nad tem početjem tam pritožuje sem pač žoknila, ker res ne maram dvojnih standardov.

Ampak sure, počnite kar vas je volja... ker več kot očitno vam v določenih tematikah dol visi za argumente ker imate enostavno prav: "zato ker jaz tako pravim" aka "trust me bro". Ko boste začeli zaresne vire uporablja se bom pogovarjala. Do takrat bom pa s prstom kazala in se vam v fris smejala ker si edino to zaslužite.

Seveda "trust me bro", majke mi....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Pithlit je izjavil:

Ti mi samo sporoci kdo je resen vir glede navedenih trditev v wikipediji. Hvala!

nejclp je izjavil:

Ridley je resen zgodovinar, ne more se na to sklicevat.

Ridley ni resen zgodovinar. Od kod ti take ideje?

Zgodovina sprememb…

nejclp je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Jaz sem popolnoma pristranski. Ampak si to upam jasno izreči, za razliko od lolekov, ki se imajo za objektivne centriste. V podpisu pa majo modrosti Tomaža Štiha.

A to govoriš o urednikih wikipedije? Ker o njih je govora.
Motiti se je človeško.

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ti mi samo sporoci kdo je resen vir glede navedenih trditev v wikipediji. Hvala!

nejclp je izjavil:

Sem ti že vse povedala. Ampak you chose to pull a fikus.

Zanimivo kako si lahko v eni temi resen sogovornik v drugi pa full retard. :))

Povedala si mi, da moram jaz dokazovati, da ni vesoljcev, ker si ti zatrdila, da obstajajo. Se ne strinjam in trdim, da si retardirana ti.

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

nejclp je izjavil:

Glede na bibliografijo pa nagrado James Tait Black Memorial Prize za biografijo Lord Palmerston, pša bil je član Royal Society of Literature. https://rsliterature.org/fellows/jasper...

Mislm, bolj kredibilen, kot en lolek na internetu, ki pristopa k vsaki temi teleološko.

Bojim se, da ne locis med zgodovinarjem in literatom. Danes ti res ne gre.

Bellator ::

To me spominja na tisto neumnost, ki so jo potem citirali še skoraj 100 let kasneje, da je v človeškem telesu 100.000 kilometrov ožilja.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

kow je izjavil:

Povedala si mi, da moram jaz dokazovati, da ni vesoljcev, ker si ti zatrdila, da obstajajo. Se ne strinjam in trdim, da si retardirana ti.

Resno?

Prvič: kje sem jaz karkoli o našem omiljenem diktatorčku trdila?

Drugič: ti trdiš da wiki laže o našem omiljenem diktatorčku.

Sem te popolnoma normalno prosila za vir te tvoje trditve... Ampak po fikusovo si ti zdaj užaljen in me brez razloga napadaš. Šure srček... ti kr. Sam da se ti ne zatakne.

kow je izjavil:

Bojim se, da ne locis med zgodovinarjem in literatom. Danes ti res ne gre.

Ločim med priznanim avtorjem in lolekom na internetu.

Pithlit je izjavil:

Sem te popolnoma normalno prosila za vir te tvoje trditve... Ampak po fikusovo si ti zdaj užaljen in me brez razloga napadaš. Šure srček... ti kr. Sam da se ti ne zatakne.

Si nepismena? Zgoraj je vse napisano. Trditve so izmisljene in sem prilozil dokaze.

Bellator ::

Pithlit je izjavil:

kow je izjavil:

Resno?

Prvič: kje sem jaz karkoli o našem omiljenem diktatorčku trdila?

Kako je po fikusovo užaljen, če niste sposobni sproducirat uradnega vira?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Gregor P ::

Kakorkoli obračamo, vsak človek, ki je dal neko šolo skozi, si kdaj pogledal kakšen časopis, revijo, novico, poročila v življenju itd., točno ve, mu je popolnoma jasno, da nekaj kar je Fox News tudi pod razno ne more biti karkoli verodostojnega, objektivnega ali sploh novinarskega. Maksimalno je to lahko zabavna oddaja. Seveda vedno se lahko sprašuješ, pri CNN&Co, manj pri BBC, kateri kapital oz. interes je v ozadju; ampak Fox News pa tudi pod razno ne spada v novinarsko skupino medijev, enako kot ne pri nas kakšna Nova24, ali pa sedaj info360 ipd. To je vse en kup lažnih novic in propagande, čista greznica skratka. Tega se ne gleda, kaj šele finančno podpira.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Kakorkoli obracamo, se gres ti vedno whataboutizme in nikoli ne komentiras relevantnega.

MrStein je izjavil:

nejclp je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A to govoriš o urednikih wikipedije? Ker o njih je govora.

Ne, o sebi, ker sem odgovarjal na stavek, ki me omenja. Plus, če si pristranski, ne pomeni, da nisi objektiven in da lažeš. Popolna objektivnost je itak iluzija, zato sem omenil centriste, ki se imajo za objektivne, se pa tukajle najbolj sprenevadajo in lažejo.

kow je izjavil:

Dokazal sem, da je wikipedija neresna enciklopedija (vsaj na podrocjih, ki sem jih preverjal kot je zgodovina)

Dokazal si samo to, da je wikipedija kredibilna ravno toliko, kot so kredibilne knjige in drugi pisani viri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

zeleni ::

nejclp je izjavil:

Zgleda so dejstva levo pristranska.

Ti se kot kaže spoznaš na stvari. Pri koliko spolih smo danes?

zeleni je izjavil:

nejclp je izjavil:

Zgleda so dejstva levo pristranska.

Ti se kot kaže spoznaš na stvari. Pri koliko spolih smo danes?

Bioloških ali družbenih?
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ameriški senator nad Wikipedijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
1192634 (102) matobeli
»

Rusija skopirala Wikipedijo in izvirnik blokirala (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
18419933 (11575) gozdar1
»

Fundacija Wikimedia pripravlja plačljive storitve

Oddelek: Novice / Ostale najave
85940 (4622) mtosev
»

Tehnične novosti v Wiki svetu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
78888 (7573) Bistri007
»

Po Wikipediji še Wikivoyage