» »

Novi iPhone 17 se hitro opraska

Bloomberg - Novi iPhone 17 je resda lep, a zaradi ene oblikovalske odločitve tudi manj odporen na praske kot predhodniki. Težava so zlasti ostri robovi ob izbočenem modulu za kamero, na katerih se je aluminijeva zaščita slabše prijela na površino. To je pričakovan in povsem običajen fizikalni pojav, ki bi ga zlahka rešili z zaobljenimi robovi. A Apple se je odločil za dizajn namesto za praktičnost.

Uporabniki so hitro ugotovili, da se ob ključih, kovancih in zrnih peska (ki so v resnici glavni problem!) robovi hitro opraskajo. Težava je izključno estetska, na funkcionalnost ne vpliva, zato vam Apple tudi ne bo priznal nikakršne garancije. Videoposnetek prikaže, da ti isti predmeti ne povzročijo nobene škode na steklu ali ovitku, gre le za anodizirano (eloksirana) zaščito ob robovih. To lahko dodatno zaščitite s kakšnim ovitkom.

Isto obrabo so odkrili celo na novih iphonih, ki so bili nekaj časa postavljeni na ogled.

39 komentarjev

stara mama ::

Ekologija™ in Trajnost™

Ganon ::

Podjetje izdela telefon, ki lepo izgleda na trgovinski polici, v praksi pa je neuporaben. Posledično pride do tega, da ljudje pregrešno drag telefon prvo sekundo ovijejo v cenen silikon, da se vidi samo še ekran, na katerega prilepijo še zaščitno steklo. Genialno. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

kriptobog ::

Ganon je izjavil:

Podjetje izdela telefon, ki lepo izgleda na trgovinski polici, v praksi pa je neuporaben. Posledično pride do tega, da ljudje pregrešno drag telefon prvo sekundo ovijejo v cenen silikon, da se vidi samo še ekran, na katerega prilepijo še zaščitno steklo. Genialno. :))

To je super praksa. Da ti prodajo še zaščito :D

c3p0 ::

Z ovitkom je potem ravno debel kot normalni telefon brez le-tega.

DamijanD ::

Koliko ljudi sploh ima telefon brez ovitka/zaščite ?

klemenSLO ::

DamijanD je izjavil:

Točno to.
Čisto vsak telefon, ampak res čisto vsak slej ko prej odleti po tleh, zato je ovitek z močnimi robovi bistven.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

DamijanD je izjavil:

Jaz sem ga imel nekaj časa, ampak je občutek, kot da držiš teflon. Takoj zdrsne iz rok. Uporabnost jih ne zanima. Dražje, kot je popravilo, boljše je.

nekikr ::

Nihče ne uporablja telefona brez ovitka, ne glede na znamko, zato je prav vseeno kako hitro se obrabi, če je brez njega. In zato je tudi debilno, ko gledamo vse proizvajalce, kako nam prodajajo na predstavitvah lepe in tanke telefone, ki jih je potem treba takoj obleči v ovitek - potem pa telefon ni več ne lep in ne tanek.

nekipac ::

Jaz ne razumem, zakaj proizvajalci stremijo k vedno tanjšim telefonom. Teh nekaj milimetrov se res ne pozna. Veliko bolj bi bilo koristno izkoristiti prostor za večjo baterijo, da po 4 letih še lahko zdrži vsaj en dan.

Ker prodajajo izgled, gledajo na dobiček in jim je gladko vseeno zate.

Lonsarg ::

Jaz sem se vse telefone v zivljenju brez ovitka uporabljal. Edino zadnja leta na te gladke zadaj nalepim tak mali zepek ki ima prostora za eno kartico da je hkrati proti zdrsu (se pozna brez tega veliko vec pade na tla ker delajo vsi pregladke).

Pac par praskic mi je vsesno lepse na pogled kot pa grdi ovitek.. da ne omenjam da je vsak mm odvec ko dam v zep telefon.

Ampak ja, od vsega kar sem sprobal je trda mat plastika veliko boljse od stekla ali aluminija. Amlak zadnji tak z mat plastiko ki sem ga videl je bil Samsung FE 20, res dober filing ohisja brez ovitka...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

iKst_ ::

Ganon je izjavil:

Če se izgled prodaja in z lepimi telefoni delajo dobiček, to pomeni, da očitno ljudje želijo take telefone. Proizvajalcem torej ni vseeno zate ampak skrbijo za to, da dobiš kar si želiš.

Jaz sem se vse telefone v zivljenju brez ovitka uporabljal. Edino zadnja leta na te gladke zadaj nalepim tak mali zepek ki ima prostora za eno kartico da je hkrati proti zdrsu (se pozna brez tega veliko vec pade na tla ker delajo vsi pregladke).

Meni je za izgled sicer vseeno, ampak sem ravno zadnjih par tednov uporabljal telefon brez ovitka, pa je grozno. Ergonomija na psu, z ovitkom je telefon veliko bolj uporaben, manj drsi, lažje ga držim v roki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

ZveeZ ::

nekikr je izjavil:

Nihče ne uporablja telefona brez ovitka, ne glede na znamko, zato je prav vseeno kako hitro se obrabi, če je brez njega. In zato je tudi debilno, ko gledamo vse proizvajalce, kako nam prodajajo na predstavitvah lepe in tanke telefone, ki jih je potem treba takoj obleči v ovitek - potem pa telefon ni več ne lep in ne tanek.

Hkhm.. Motorola Edge serija s "fake leather". Moja je videla etui samo prvi dan in nikoli vec. Brez, je bila veliko manj nerodna in nic spolzka.

Vesoljc ::

Noro, kakšna novica :)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

KTr1sk ::

stara mama je izjavil:

https://scontent.fmbx2-1.fna.fbcdn.net/...

Pa še res je, tako nezanimivo, lahko bi bili bolj unikatni
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Mr.B ::

A samo Indijski ali tisti ki je iz kitajske... Vem malo provociram..?
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

c3p0 ::

DamijanD je izjavil:

Dolga leta, nobenega telefona uničil zaradi padca. Zdaj ga nekaj let imam preprosto zato, ker ga je lažje postavit pokonci na mizo, ne zdrsi.

Lonsarg ::

Ce tako kot jaz noces ovitka, ampak vseeno hoces nekaj proti zdrsu ter da lazje na mizi stoji je tole vmesna resitev:
https://www.amazon.de/Fadbudss-Self-Adh...

Ampak ja, ce se telefon prehitro popraska zarad ostrih robov kot tali novi iPhone to ni dovolj :) Potem obstajajo se razni ultra tanki milimeter ali manj ovitki ki manj podebelijo in pogrsajo zadrvo kot osnovni PVC ovitki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

fikus_ ::

S tanjšanjem telefonov telefonov je prišel nov tehnični dizajnerski izziv zaradi kamer, ki rabijo neko globino, rezultat odebeljeni telefoni na mestu kamer.
zakaj preprosto ne naredijo celega telefona debelejšega za tista 2-3 mm in izkoristijo za baterijo?! Ker se ne morejo pohvaliti, kako tanek je telefon.
Kolikor vidim, ima večina uporabnikov telefonov ovitke za zaščito, nekateri celo preklopne, da pokrijejo zaslon med neuporabo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

kriptobog ::

nekikr je izjavil:

Jaz ga uporabljam brez ovitka in brez tistih neumnih zaščit stekla. iphone 14 pro se mi je po robovih oluščil, 15 pro je ok. Ekran ima pa kako prasko, ker v istem žepu nosim ključe

Horzen ::

Ja pa z svojim kitajskim jajčkom za 200€ nosim v žepu kar pilo pa dreto in šmirgl papir, pa mu nič ni... pa je iz plastike ceu fon... oziroma zgleda k plastika mende je alaminij

gruntfürmich ::

jst sem pred enim letom kupil poceni samsung, in sem ga kot prvi telefon oblekel v silikon. nisem zaupal da bo zdržal padce po tleh.
bom moral probat brez ohišja, pa da vidim če bo kajlažje rokovanje. ampak me je malo strah, da ne bo crknil. dočim nokia 830 (smartphone) mi je velikokrat padla po tleh, ampak hudič še vedno dela.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

endelin ::

Nimam telefona v ovitku.

forplan ::

Jaz sem vedno uporabljal telefone brez ovitkov.

Pri trenutnem s23 pa sem moral nabaviti minimalni ovitek zadaj, ker ti bedaki naredijo telefon tako da "ziblje" če recimo delaš gor in ga imaš npr. na mizi položenega, na brezžičnem, na ravni podlagi.

Zaradi tega grem verjetno na drugega z novim, oziroma bom to potestiral v trgovini prej :)
da se strinjam

Furbo ::

nekikr je izjavil:

Ni glih debilno, ker če bodo debeli 2cm jih bomo še vedno tlačili v ovitke.

Če jih stanjšajo, bodo v ovitku še vseeno malce tanjši, kot prejšnji.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

BoLhCa ::

DamijanD je izjavil:

Jaz ga imam brez, S22 Ultra, filing je carski, nekako mi ne sede držat bedn, cenen material ovitka. Zaščitno steklo je pa en večjih nategov ever. Uporabnost je enaka 0.

ZigaZiga ::

iKst_ je izjavil:

Ganon je izjavil:

Če se izgled prodaja in z lepimi telefoni delajo dobiček, to pomeni, da očitno ljudje želijo take telefone. Proizvajalcem torej ni vseeno zate ampak skrbijo za to, da dobiš kar si želiš.

Ljudje bolj gledajo na ostale specifikacije, zaslon, kamera, ... Tankost je pač zraven telefona z želenimi specifikacijami.

Jaz bi raje več baterije, manjši zaslon, (utopična želja pa še fizična qwerty tipkovnica), pa za normalen denar ni neke izbire. Za več denarja pa zastarelo. Tako, da se pač zadovoljiš z ne-predrago napravo, ki je najmanj slaba po specifikacijah.

Gregor P ::

BoLhCa je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Jaz ga imam brez, S22 Ultra, filing je carski, nekako mi ne sede držat bedn, cenen material ovitka. Zaščitno steklo je pa en večjih nategov ever. Uporabnost je enaka 0.

Anekdota; sem imel gumijasti ovitek, dodatno zaščitno plast za steklo, telefon pade, steklo se razbije. Imam zavarovanje, telefon pada, a se hudiča nič ne razbije.:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Machete ::

klemenSLO je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Točno to.
Čisto vsak telefon, ampak res čisto vsak slej ko prej odleti po tleh, zato je ovitek z močnimi robovi bistven.

Pred letom ali 2., je tu en modrec trdil, da se njemu ne more zgoditi, da bi mu, iz bilo kakšnega razloga, telefon padel na tla.. :P
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

CyberPunk ::

BoLhCa je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Enako OnePlus 9 Pro. Deluje kot da je bil dejansko narejen, da se ga uporablja "as is".
Zasloni so pa že bili neuničljivi, pa se je ta "znanost" nekje na poti izgubila... Samsungov ta prvi Note vem, da je bil čista senzacija glede tega. Pa iPad 3 (prvi retina) mi je enkrat odletel iz roke tri štenge nižje (sicer v etuiju) in jo je odnesel samo z eno obdrgnino na vogalu. Raje ne pomislim, kaj bi se današnjim modelom zgodilo. -.-

OutOfTheBox ::

Odvisno od kota udarca, višine ipd. Prejšni iPhone 7 sem imel 1 leto ko sem razbil steklo. Prej mi je padal povsod in z višine rok. Enkrat ne vem kako mi je ratal , sem ga na hitro povlekel iz žepa in ponesreči vrgel v vrata. Nič.

En dan neki zlezem pod avto, telefon v žepu. Iz žepa se mi prikladno zdrsne na tla, cca 10cm. Pade na rob - zaslon počen (od roba gor).

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

uff, sem dal telefon iz ovitka pa je tako spolzek da je izredno neroden... verjetno ga bom dal nazaj v ovitek.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

k4vz0024 ::

To je prednost. Apple je uvedel koncept spreminjajočega disajna! Bolj ko imaš opraskanega, bolj si pripadnik delovnega ljudstva!8-)

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Super!
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

zhigatsey ::

Takšno namerno uničevanje mi je bolano...

Karamelo ::

nimam telefona v ovitku..to ma samo raja ki komaj nabere zanj

gen Maister ::

Karamelo je izjavil:

nimam telefona v ovitku..to ma samo raja ki komaj nabere zanj

:)):)):))

Ali štori, ki ne znajo držat telefona v rokah!! :))

Reveži ali pa nesposobneži! Verjetno kar oboje! :))

NuMaN ::

Pozabljate tudi na škrtuhe ... Ampak ti nimajo ajfona.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

PujsekPepe ::

Ganon je izjavil:

Kaj govoris neuporaben. Imam ip 8 plus, se, 14 pa mi 8ka super sluzi 2x menjana baterija. U vodo je enkrat padu pa sm dau tud to zrihtat. Zdj bos pa reku da tud androidi zdrzijo. Pajade. Z iphonom mas 5-10 let mir

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
392632 (87) PujsekPepe
»

Prihaja Gorilla Glass 6, safir pa je umrl

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
2511274 (8012) Magic1
»

Samsung predstavil Galaxy S8 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
14046448 (36577) Mare2
»

Zaščita zaslona telefona

Oddelek: Kaj kupiti
181546 (1431) LJ4L

Več podobnih tem