» »

Outlook - Na koncu z živci (Telekom - izpad sistema, reset strežnikov)

Outlook - Na koncu z živci (Telekom - izpad sistema, reset strežnikov)

1
2
»

Zaskrbljen0 ::

Error

Error

bbbbbb2024 ::

pegasus je izjavil:

You're using mail wrong.

Če vpraša mene, je že html v mailih smrtni greh, priponke pa tak ugly hack, da tudi kupovanje odpustkov v cerkvi ne pomaga. Shrambe dokumentov so ločeni softverski produkti, mailbox ni prostor zanje.

Daj mi prosim tvoj kontakt. Ko boš umrl, kupim tvoje truplo, damo te nagačiti in razstaviti v Muzej moderne zgodovine. Kot zadnjega dinozavra, ki uporablja maile brez html.

Folk bo zunaj stal v vrsti, da te vidi.

kriptobog ::

tony1 je izjavil:

Seveda ni prav, da je mail poslal hramba dokumentov, ampak še huje je, ko se to počne s Teamsi, ki so še 10x slabši produkt...

Potem pa gre sodelavec iz firme, vse znanje za 10 let nazaj preda v Teamsih (file serverja ni kaj dosti šmerglal), IT mu čez 2 dni deaktivira account in... vse kar je kao predal "izgine". Jupi 8-)

kriptobog je izjavil:

Vsi se trudijo s tooli za collaboration, ampak na koncu je vse kar večina rabi, dodaten prostor v mailboxu :))

Aj, kje, otroci na šihtu me danes, če kaj pošljem po mailu, odjebejo: "dej raj na timse, da se ne pingpongamo tle.." :|

To je problem tehnike dela. Zdaj, če imate Teamse, ima lahko recimo vsak oddelek, projekt whatever svoj channel. Ti fajli so tko na Sharpeointu in ne v Teamsih. Tudi, če nekdo gre, fajli ostane v channelu.
Kar se tiče osebnih fajlov. Če imate Teamse imate verjetno komplet M365 suito in imate Onedrive. En simple gpo ali intune policy in so osnovni user folderji avtomatsko sinkani v onedrive. Če zapusti firmo in se mu deaktivira account, admin ima dostop do tega onedrive. Še bolje je pa to reševati z avtomatiko. Ko se deaktivira account, njegov nadrejeni dobi dostop do tega onedrive. Najprej postavit tehnike dela, potem določit onboardin in offboardin procese, pa ne bo nobene težave.
Težave imate zaradi nesposobnih adminov.

Se že nekaj let nisem bavil s tem, ampak verjetno danes ni kaj nič drugače.

kriptobog je izjavil:

tony1 je izjavil:

Seveda ni prav, da je mail poslal hramba dokumentov, ampak še huje je, ko se to počne s Teamsi, ki so še 10x slabši produkt...

Potem pa gre sodelavec iz firme, vse znanje za 10 let nazaj preda v Teamsih (file serverja ni kaj dosti šmerglal), IT mu čez 2 dni deaktivira account in... vse kar je kao predal "izgine". Jupi 8-)

kriptobog je izjavil:

Vsi se trudijo s tooli za collaboration, ampak na koncu je vse kar večina rabi, dodaten prostor v mailboxu :))

Aj, kje, otroci na šihtu me danes, če kaj pošljem po mailu, odjebejo: "dej raj na timse, da se ne pingpongamo tle.." :|

To je problem tehnike dela. Zdaj, če imate Teamse, ima lahko recimo vsak oddelek, projekt whatever svoj channel. Ti fajli so tko na Sharpeointu in ne v Teamsih. Tudi, če nekdo gre, fajli ostane v channelu.
Kar se tiče osebnih fajlov. Če imate Teamse imate verjetno komplet M365 suito in imate Onedrive. En simple gpo ali intune policy in so osnovni user folderji avtomatsko sinkani v onedrive. Če zapusti firmo in se mu deaktivira account, admin ima dostop do tega onedrive. Še bolje je pa to reševati z avtomatiko. Ko se deaktivira account, njegov nadrejeni dobi dostop do tega onedrive. Najprej postavit tehnike dela, potem določit onboardin in offboardin procese, pa ne bo nobene težave.

Mojster, mi imamo shranjeno vse od leta 2002, skenirano tja do 2012, ne bomo plačevali nobene mesečne najemnine za čisto nič.

M365 se izplača za majhne firme, ki živijo leto ali dve, ter je policy, da se brišejo maili, starejši od 24 mesecev. Tam namesto, da se z vsem tem zajebavaš, kupiš za 14€ naročnine na leto.

Z vsemi omejitvami vred, npr. OneDrive je 10GB, nisem šel preverjat, vsaj bil je.

pegasus ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Daj mi prosim tvoj kontakt. Ko boš umrl, kupim tvoje truplo, damo te nagačiti in razstaviti v Muzej moderne zgodovine. Kot zadnjega dinozavra, ki uporablja maile brez html.

Folk bo zunaj stal v vrsti, da te vidi.
Da da ... jaz razumem tehnologijo in tehniko in jo uporabljam znotraj njenih omejitev, cel preostali svet pa rine z glavo skozi zid in se pol pizdi ker imajo pri tem težave :))

bbbbbb2024 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

tony1 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mojster, mi imamo shranjeno vse od leta 2002, skenirano tja do 2012, ne bomo plačevali nobene mesečne najemnine za čisto nič.

M365 se izplača za majhne firme, ki živijo leto ali dve, ter je policy, da se brišejo maili, starejši od 24 mesecev. Tam namesto, da se z vsem tem zajebavaš, kupiš za 14EUR naročnine na leto.

Z vsemi omejitvami vred, npr. OneDrive je 10GB, nisem šel preverjat, vsaj bil je.

Slab mojster si ti. Ravno velke in glomazne firme so na M365, manjše pa se izogibajo, ker škrtarijo. Sem z ekipo migriral eno firmo na M365. Komplet, mailboxe, vse file share v sharepoint itd. Skoraj 50k uporabnikov. Tko da ne ti meni komu se splača in kdo se s tem ukvarja. Je pa 14eur udi na mesec premalo po userju. No odvisno od tipa licence. Lahko si brez office licence pa bo manj. Omejitev imaš pa toliko kot si jih določiš - kolikor plača. Onedrive je odvisno od licence. S kako e5 licenco je 1TB. In ni samo M365. Imaš še Azure AD oz. po novem Entra, itd. V velikih firmah si je bv komplicirati življenje in greš s tako rešitvijo. In imaš vse rešeno, s security tematikami imaš manj problemov, pa še kaj drugega. Je več kot samo mail in office.
Male firme pa šravfate in tiščite stran od tega, ker pač stane. Do trenutka, ko pride do resnega incidenta, ala security ali pa se vam zgori data center.

Aja, vi ste od 2002? Amaterji. Ta firma obstaja od poznih 50ih. Imajo pa IT verjetno večji kot cela tvoja firma.

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

Male firme pa šravfate in tiščite stran od tega, ker pač stane. Do trenutka, ko pride do resnega incidenta, ala security ali pa se vam zgori data center.

Aja, vi ste od 2002? Amaterji. Ta firma obstaja od poznih 50ih. Imajo pa IT verjetno večji kot cela tvoja firma.

Glej, izkušenje imam in s payservice in z lastnim hardverom. Zase in za par firm imamo posebej samo mi. Če pa je kdo casual uporabnik maila, pa ni problem. Saj je lahko tudi 50k uporabnikov.

Ne trdim, da smo velika firma. Nasprotno, majhna smo. Tako kot je, nam, ustreza.

bm1973 ::

BTW. cel IBM je na M365...

Očitno se da tudi ogromno firmo prenesti...

Me pa zanima, koliko teh emailov izpred 10 let in več, se še odpre? In prebere, pogleda priponke?

Če so pomembne datoteke, pogodbe, itn, imaš to shranjeno nekje drugje...

A ni ibm na lotus notes? :))

Že vsaj 5 let ne...

Lotus Notes so prodali HCLTech...

Sicer pa Lotus Notes ni bil tako slab, je bil boljši od Exchange, ker je bil zraven še application server.

Zato ga je imelo veliko firm, ko je bil Exchange samo email server.

Sam pač preglomazen produkt za slovenske firme, pa ga je imel kar nekaj velikih...

Če bi hotel, bi lahko marsikatero aplikacijo napisal kar tam...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bbbbbb2024 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Glej, izkušenje imam in s payservice in z lastnim hardverom. Zase in za par firm imamo posebej samo mi. Če pa je kdo casual uporabnik maila, pa ni problem. Saj je lahko tudi 50k uporabnikov.

Ne trdim, da smo velika firma. Nasprotno, majhna smo. Tako kot je, nam, ustreza.

Nekaj ne gre ravno ksup. Prej si trdil, da je M365 za majhne firme, zdaj praviš da ste vi majhna in nimate m365 :) Dejstvo je, da je na koncu verjetno ceneje biti v cloudu na nekem naročniškem modelu, kot pa furati lastno infrastrukturo. ČE se jo fura po vseh varnostnih in ostlaih standardih. Da se furati z malo stroški in z vpraščljivimi backupi in redudancami, da varnosti in standardov ne omenjamo. Ni samo licenca strošek, je še hw, vzdrževanje, etc. Na koncu to vse nanese

MS je celo spizdil nekaj folka IBM iz Lotus Notes ekipe, da bi mu isto implementirali v Exchangu...

Problem Lotus Notesa je bil v malo počasnem klientu, napisan v Javi, je pa delal povsod.

Ko si se ga navadil, je bil čisto funkcionalen...

bm1973 je izjavil:

Me pa zanima, koliko teh emailov izpred 10 let in več, se še odpre? In prebere, pogleda priponke?

Pa se odpre. Imeli smo par incidentov, zdaj ne morem reči direktno, kjer so bile dane ene zaveze enega od uradnikov, tega ni naredil. In smo imeli 2025 en upravni postopek, kjer je izpadlo kot ključno, kaj je eden uradnik obljubil leta 2012. Ugotavljam v bistvu, da se folk zlaže ma, pol leta po poslanih mailih, kaj šele 10 let nazaj. In nekako upajo, da jih ne bomo dobili na laži.

Upravni postopek se je končal v našo korist.

Veš, jaz dostikrat, to počnem pa dobesedno od 2002, včasih rečem, ma daj pošlji mi na mail, da ne pozabim. V bistvu nikoli ne pozabim, ampak tako dobim eno sled. Zelo redko komu mail prav sprintam in pomolim pred nos, ampak storil sem tudi že to.

Če je na mailu, je dobesedno pisno.

V Sloveniji je na žalost tako, da ne bom rekel, kako. Folk se kar laže.

bm1973 je izjavil:

Seveda se da. Ponavadi celo lažje kotr neke manjše srednje firme. Ker imajo taki koncerti ponavadi res dobro določene tehnike dela in procese in ni veliko okostnjakov v omari. Pri manjših pa kar leti potem, pa to, pa tisto, itd. Vsaj po mojih izkušnjah. Pa jih ni malo.

bbbbbb2024 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Pa se odpre. Imeli smo par incidentov, zdaj ne morem reči direktno, kjer so bile dane ene zaveze enega od uradnikov, tega ni naredil. In smo imeli 2025 en upravni postopek, kjer je izpadlo kot ključno, kaj je eden uradnik obljubil leta 2012. Ugotavljam v bistvu, da se folk zlaže ma, pol leta po poslanih mailih, kaj šele 10 let nazaj. In nekako upajo, da jih ne bomo dobili na laži.

Upravni postopek se je končal v našo korist.

Veš, jaz dostikrat, to počnem pa dobesedno od 2002, včasih rečem, ma daj pošlji mi na mail, da ne pozabim. V bistvu nikoli ne pozabim, ampak tako dobim eno sled. Zelo redko komu mail prav sprintam in pomolim pred nos, ampak storil sem tudi že to.

Če je na mailu, je dobesedno pisno.

V Sloveniji je na žalost tako, da ne bom rekel, kako. Folk se kar laže.

Saj sami maili niso težava hrambe. Priponke so problem. Te so pa vedno večje in res ne sodijo da se jih hrani v mailu. Outlook ima super funkcijo, ki ti odstrani samo priponko. Mail pa še vedno imaš.

Zgodovina sprememb…

kriptobog je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Seveda se da. Ponavadi celo lažje kotr neke manjše srednje firme. Ker imajo taki koncerti ponavadi res dobro določene tehnike dela in procese in ni veliko okostnjakov v omari. Pri manjših pa kar leti potem, pa to, pa tisto, itd. Vsaj po mojih izkušnjah. Pa jih ni malo.

To je vse res. Ampak, ko sem podpisoval eno pogodbo z večjo firmo, je šlo skozi, dobesedno 6 parov rok, preden sta bila podpisnika dva. To si mi manjši ne moremo privoščiti. Pravzaprav je tudi v Sloveniji malo firm, ki si to lahko privošči, toliko administracije.

sbawe64 ::

OP
Velikost pst je ok.

S tem lahko pobrišeš office 2013
https://www.thewindowsclub.com/uninstal...
2020 is new 1984
Corona World order

gruntfürmich ::

Zaskrbljen0 je izjavil:

Ne morem pobrisati office 2013 zaradi napake ki sem jo javil na screenshotu v linku mojega prejšnjega sporočila. Tudi ne vem kaj potem narditi po izbrisu (ko/če bom rešil napako da lahko izbrišem) da bo še iz registra ven vse. Inštalacijski fajl ki ga imam je Office_2024_EN_64Bits.

Ampak ponavljam: trenuten problem je izbris 2013 office. Noče.

pusti outlook 2013 s starimi mejli, nove pa downloadaj in nalagaj z novim programom (lahko tudi s thunderbirdom) v neko čisto novo mapo.

in če te bo kdaj volja, stare izvozi v novega. če ne pa do starih mejlov dostopaj off-line.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Za Outlook se priporoča kreiranje novega profila, če so s s starim problemi.

Navodila v priljubljenem iskalniku...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Han ::

Poleg .PST je priporočljivo shranit še Stream_Autocomplete_xxx.dat, kjer so shranjeni e-poštni naslovi (hitri vnos).

c:\ Users \ Uporabnik \ AppData \ Local \ Microsoft \ Outlook \ RoamCache>

MadMax ::

tony1 je izjavil:

....
Hja, izkušnje s težavami s .pst fajlom so stare dobrih 15 let.

Imam občutek da si glede dotične debate obstal tam 15 let nazaj, predvsem pa zamešal Outlook z OutlookExpress.
Slednji je imel omejitev 2GB .dbx fajla, kjer je pri dosegu kritične točke vse zmrznilo oz. šlo v 3 pisane marjetice. Če si spremljal velikost in pravi čas predelal mape (vsaka mapa OE je bila svoj .dbx) si imel lahko mejlov kolikor si hotel, le po folderjih so morali biti razbiti (recimo po letih od-do itn.).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Torej stari 2013 je izbrisan. PST backup imam. Nimam pa .dat backup-a.

Poskušam inštalirati 2024 ampak inštalacija ne deluje, ker na neki točki se postopek ustavi in ne gre več naprej. Screenshot:

https://ibb.co/B5Bh36zm

Že cca tri ure je točno na tej točki in nikakor ne gre naprej. Ne vem kaj še naj naredim. Poskusil sem malo premakniti tole belo okno, ki se vidi na screenshotu, da preverim če ni zmrznilo in se normalno lahko premika po ekranu. V task manager ni za videt da bi kajkoli zmrznilo.

Inštalacija 2024 od točke prikazane na screenshotu tudi po cca treh urah ne gre naprej...

Zgodovina sprememb…

Ko je OP pri urejanju Outlooka, naj preveri, če je njegov pst v Unicode formatu in ne ANSI
https://www.slipstick.com/outlook/confi...

https://community.spiceworks.com/t/how-...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 je izjavil:

Ko je OP pri urejanju Outlooka, naj preveri, če je njegov pst v Unicode formatu in ne ANSI
https://www.slipstick.com/outlook/confi...

https://community.spiceworks.com/t/how-...

Outlook data file (Unicode).

Prosim za pregled mojega prejšnjega sporočila.

tony1 ::

MadMax je izjavil:

tony1 je izjavil:

....
Hja, izkušnje s težavami s .pst fajlom so stare dobrih 15 let.

Imam občutek da si glede dotične debate obstal tam 15 let nazaj, predvsem pa zamešal Outlook z OutlookExpress.
Slednji je imel omejitev 2GB .dbx fajla, kjer je pri dosegu kritične točke vse zmrznilo oz. šlo v 3 pisane marjetice. Če si spremljal velikost in pravi čas predelal mape (vsaka mapa OE je bila svoj .dbx) si imel lahko mejlov kolikor si hotel, le po folderjih so morali biti razbiti (recimo po letih od-do itn.).

Če bi se znašel v vlogi admina, ki mora rihtati take cvetke že pri 50 ljudeh, je za crknit. Lahko te pa zgrabi Stockholmski sindrom ("kaj pa čmo sej tko nč ne mormo"), "userji so navajeni na Outlookov koledar" in kar sem še slišal tega, in pač živiš z workaroundi.

Skratka, problem se je mnogo bolj elegantno rešil s TBjem. Kakšno vesolje veselja je M$ še danes, lahko vidiš v tej temi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

MadMax ::

tony1 je izjavil:

...

Se skjuzam, občutek me je varal. Nisem vedel da je tudi Outlook imel 2GB limit. Zdaj vem nekaj novega (čeprav dandanes nepomembno), tudi po tvoji zaslugi :)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ta tema je odlična ilustracija, kakšen sadomazohizem je uporaba MS produktov. Jaz tega ne razumem, ampak ... vsakemu svoje, I guess.

Sarkazem nima mesta v civilizirani debati. Prostodušno priznam, da nimam pojma, katera verzija produkta je bila problematična.

pegasus je izjavil:

Ta tema je odlična ilustracija, kakšen sadomazohizem je uporaba MS produktov. Jaz tega ne razumem, ampak ... vsakemu svoje, I guess.

OP se bo v nekaj dneh precej postaral. :D

Zgodovina sprememb…

David Mayer ::

Outlook ima VBA in objektni model za avtomatizacijo raznih operacij nad shranjenimi sporočili. Vem, da ne verjamete, nič hudega, drži sicer, da to ni za vsakega in tako je tudi edino pravilno.

Zgodovina sprememb…

pegasus je izjavil:

Če jih pravilno nadgrajuješ, ne uporabljaš nekaj izpred 12 let, deluje vse čisto lepo.

Tudi Linux izpred 12 let danes ni preveč uporaben, niti aplikacije zanj iz tistega časa...

Sam lažje je držati glavo v pesku...

Office 2024 deluje najbolj optimalno v Polknih 11, kompatibilen je tudi z Win 10 x64.

Imaš nameščene vse Windows posodobitve? Od kod si pobral Office 2024 IMG namestitveno datoteko?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

David Mayer ::

Pusti, vedno več indikatorjev je, da gre za trol temo.

bm1973 je izjavil:

Tudi Linux izpred 12 let danes ni preveč uporaben, niti aplikacije zanj iz tistega časa...
To sebi razlagaj. Edini praktični problem pri interoperabilnosti je SSL in certifikati, ostalo vse dela. Ganjam aplikacije iz 90ih let v produkciji ... welcome to scientific software :))

Furbo ::

Če bi bil jaz na OPovem mestu bi
- nabavil nov PC (očitno ima stara jajca, ki jih lahko prekosi vsaka moderna rešitev)
- na novem postavil vse skupaj z novim OS in outlookom
- preselil (neskončno pomembne) podatke
- preveril če vse dela
- upokojil stari pc
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

pegasus je izjavil:

bm1973 je izjavil:

To sebi razlagaj. Edini praktični problem pri interoperabilnosti je SSL in certifikati, ostalo vse dela. Ganjam aplikacije iz 90ih let v produkciji ... welcome to scientific software :))

Saj dela, v svojem omejenem okolju...

Tam si vedno lahko ziher.

Stare zadeve, sploh stari, "nevarni" protokoli se pa ukinjajo...

Furbo je izjavil:

Če bi bil jaz na OPovem mestu bi
- nabavil nov PC (očitno ima stara jajca, ki jih lahko prekosi vsaka moderna rešitev)
- na novem postavil vse skupaj z novim OS in outlookom
- preselil (neskončno pomembne) podatke
- preveril če vse dela
- upokojil stari pc

Tle bom en štos iz Amerike povedal. En serviser računalnikov je leta 2024 povedal, da že na vratih odjebe vsakogar, ki tja prinese računalnik z Win98. Pa ne zato, ker se ne da nič narediti z njim...

Pač pa samo zato, ker je to znak specifične stranke in od take noče PCja niti zagnati - ker na vsakem najde CP in mora potem klicati policijo :))

Zgodovina sprememb…

No, jaz sem že zdavnaj začel zaračunavati popravila user sranja in od takrat imam mir s starimi jajci...

So bili pa to še časi Win95/98... Navadni diski in modemi... Plus Win inštalacija še na disketah... Nekaj pol že na CDjih...

OP ima preprosto doma stara jajca, v katera zadnjih 10 let ni vložil niti centa...

Priporočljivo je tudi, da namestitev zaženeš kot SKRBNIK (desni klik na Setup.exe).

gruntfürmich ::

pegasus je izjavil:

tudi thunderbird ni brezmadežna. ko sem na novo inštaliral, nisem in nisem mogel starih mailov usposobit. šele bo kristusovih mukah mi je to uspelo.
pri outlook expresu si vsaj dal tiste .dbx v pravo mapo in je vse delalo, thunderbird pa si kar nekaj po svoje indexira in ustvarja čudne datoteke...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: sbawe64 ()

Ne bi vedel, ga ne uporabljam. Ker je tudi meni čuden in štorast in nima bistvenih fičurjev, ki jih od mail klienta pričakujem.

kixs ::

MadMax je izjavil:

tony1 je izjavil:

...

Se skjuzam, občutek me je varal. Nisem vedel da je tudi Outlook imel 2GB limit. Zdaj vem nekaj novega (čeprav dandanes nepomembno), tudi po tvoji zaslugi :)

Danes oz. ze nekaj let, pa ima omejitev 50GB. Kar nekateri uporabniki napolnijo v dobrem letu...

kixs je izjavil:

MadMax je izjavil:

tony1 je izjavil:

...

Danes oz. ze nekaj let, pa ima omejitev 50GB. Kar nekateri uporabniki napolnijo v dobrem letu...

To je limit za ost fajl. Se pravi, za lokalno kopijo. Ce imas imap ali exchange to gladko lahko pobrises. Ce prehitro nafilas, si cache nastavis na manjse casovno obdobje. ali pa uporabljas kar online nacin, pa sploh ne bo tezav, samo odzivnost bo malo slabsa, pa search ne bo tako hiter.

gruntfürmich je izjavil:

pegasus je izjavil:

tudi thunderbird ni brezmadežna. ko sem na novo inštaliral, nisem in nisem mogel starih mailov usposobit. šele bo kristusovih mukah mi je to uspelo.
pri outlook expresu si vsaj dal tiste .dbx v pravo mapo in je vse delalo, thunderbird pa si kar nekaj po svoje indexira in ustvarja čudne datoteke...

https://support.mozilla.org/en-US/kb/pr...

Star tb profil shraniš nekam na varno, nato na novem sistemu kopiraš na isto mesto.
Vsaj pri meni ta postopek dela vedno.
2020 is new 1984
Corona World order
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375290217 (35148) Matko
»

Pretvorba Thunderbird v Outlook

Oddelek: Pomoč in nasveti
162261 (1499) markhenry
»

"Internetna pošta" - uporabniško ime in geslo

Oddelek: Omrežja in internet
254875 (4160) jukoz
»

MS Office 4 free