Forum » Na cesti » Nov radar Celje
Nov radar Celje
Temo vidijo: vsi

HotBurek ::
Dobro jutro.
Ali kdo ve, če nov radar na Kidričevi ulici zabliska, kdara slika?
https://www.celje.info/aktualno/nova-ra...
Ali kdo ve, če nov radar na Kidričevi ulici zabliska, kdara slika?
https://www.celje.info/aktualno/nova-ra...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

mihor ::
Boš videl po pošti. :) Sicer pa je veliko možnosti, da ne bo nič. Si prepričan, da si prehitro vozil? Ponavadi števec laže, plus upoštevaj 5 km/h tolerance (po števcu lahko na 50 km/h omejitve pelješ tam nekje 57 km/h pa si ravno nekje na meji), pa če je bil še kak avto poleg/pred/zad ponavadi ignorajo, ker lahko pritožba gladko uspe zaradi dvoma koga na fotki je dejansko merilo. Don't sweat it, pa v prihodnje bolj pazi. ;)

denabiker ::
Zanimivo koliko novih radarjev so v zadnjem času v SLO namestili, pa noben se ne buni. V Celju sta dva nova. Nekje sem bral, da so čez 240 ujeli v zadnjih dveh ali treh tednih na novih v Celju ali enem novem ne vem zdaj. Najbolj bolani so radarji na 30 omejitev, pa je cesta in okoliščine takšne da se lahko komot pelješ 60. V Avstriji lahko slikam podobno situacijo pa je 70 omejitev. Jebanje in cuzanje naroda v glavo tule pri nas.

feryz ::
Boli me kita za radarje, dokler jih pridno vnašajo v aplikacije. Čim več si jih našopajte okrog hiše. Se boste že spozabili in bo položnica priletela.

HotBurek ::
"Problem" je, da je na tej cesti (po dva pasa skupaj, ter ločena od drugih dveh, podobno kot čez Trzin) omejitev 70, ampak takoj od odcepa naprej pa je tabla za konec 70 in začetek 50. Tako si v naselju hitro na 70, radar pa je po odcepu.
root@debian:/# iptraf-ng

c23po ::
He, he... Zato jih bodo našopali povsod. Tudi okrog tvoje hiše.
Računalniki nimajo spominov.

c23po ::
Zanimivo koliko novih radarjev so v zadnjem času v SLO namestili, pa noben se ne buni. V Celju sta dva nova. Nekje sem bral, da so čez 240 ujeli v zadnjih dveh ali treh tednih na novih v Celju ali enem novem ne vem zdaj. Najbolj bolani so radarji na 30 omejitev, pa je cesta in okoliščine takšne da se lahko komot pelješ 60. V Avstriji lahko slikam podobno situacijo pa je 70 omejitev. Jebanje in cuzanje naroda v glavo tule pri nas.
Ne, ne gre za cuzanje in jebanje naroda v glavo in se svet na srečo ne konča v prekrasni Avstriji (a to smo že obdelali, Lakoš je v Sloveniji). Oglej si to čudovito ravno dvopasovnico z odstavnima trakovoma, takšnih slik ti pa lahko nalimam še milijon.
Point: "strokovnjaki za promet" morate začeti razumeti, da ne razumete prometa.
Računalniki nimajo spominov.

Ja, saj to kar si prilimal, je jebanje folka v glavo. Totalno. Ne glede na to, kje cesta je.

paradajzos ::

kamiKaZaA ::
Ja, saj to kar si prilimal, je jebanje folka v glavo. Totalno. Ne glede na to, kje cesta je.
Točno to sem jaz pomislil, ko sem pogledal sliko, kjer je omejitev 35 mph, lepa, široka 2-pasovnica z odstavnima pasovoma, pa nikjer pločnika za pešce, nikjer kolesarjev, sredi neke puščave, nikjer hiše, poslovne stavbe, ravna cesta, z leve in desne breg. Tu bi morala biti omejitev najmanj +50% več (vsaj 55 mph) že zaradi odstavnih pasov, pa ker ni pločnika niti kolesarjev, traktorjev, skuterjev (klasična cesta rezervirana za motorna vozila). Čisto jebanje folka v glavo. Eni (slo-tech samooklicana prometna stroka) pa to očitno podpirajo.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()

starfotr ::
Po celem svetu praktično se dogaja evolucija in gredo stvari na bolje ter spoznavajo prednosti nižjih hitrosti. Samo pri nekaterih je ta postopek malo zašel.

Najboljše da se da po vseh cestah omejitev 5 km/h. Nič smrtnih žrtev zagotovljeno. Kot tudi zagotovljeno, da se boš na morje vozil 2-4 dni (brez postanka in pause, če še to zraven štejemo (pauza, nočitev) pridemo na 5-7 dni za pot v eno smer na morje). Super. /s
Hitrosti so zato, da se nekam pride v doglednem in varnem času. Izven naselja, kjer ni hiše, niti pločnika in imaš odstavni pas ne moreš dati omejitev 35 mph (56 km/h). Minimum za tako cesto je 90 km/h. Optimum 100 km/h. Maksimum 110 km/h. Vse te hitrosti so varne za tako cesto. In dati na tako cesto omejitev 56 km/h je kot je že @feryz zapisal "jebanje folka v glavo".
Hitrosti so zato, da se nekam pride v doglednem in varnem času. Izven naselja, kjer ni hiše, niti pločnika in imaš odstavni pas ne moreš dati omejitev 35 mph (56 km/h). Minimum za tako cesto je 90 km/h. Optimum 100 km/h. Maksimum 110 km/h. Vse te hitrosti so varne za tako cesto. In dati na tako cesto omejitev 56 km/h je kot je že @feryz zapisal "jebanje folka v glavo".

Kakšne so tvoje kompetence, da boš ti predpisoval koliko se naj kje vozi? Se mi je zdelo, da je to prostor med jedrom in elektroni.

Kakšne so tvoje kompetence, da boš ti predpisoval koliko se naj kje vozi?
Moje kompetence so preprosta zdrava kmečka pamet, kateri mi pravi, da izven naselja, kjer ni pločnikov, kjer ni kolesarjev, kjer ni mopedistov, kjer ni hiš, kjer je široka 2 pasovna ravna cesta z odstavnima pasovoma, da je na taki cesti omejitev vsaj 90 km/h. Sedanja omejitev 56 km/h je po zdravi kmečki pameti absolutno prenizka.
Zgodovina sprememb…

Realist ::
Cesta je vijugasta, ne samo levo desno ampak tudi gor dol in pod puklom ne vidiš preko. Predvidevam, da je zato zmanjšana hitrost, ker so take nepreglednosti, tudi če greš še malo naprej vidiš takoj še en tak pukl, potem pa tudi oster ovinek levo ki je zelo nepregleden...
Pa "google car" kamere so na strehi, vsaj ponavadi, torej je pregled iz kamere boljši kot dejansko v sedečem avtu.
Skratka.. Ni vedno vse nelogično, čeprav se tebi zdi mim..
Marsikje bi taka omejitev prišla prav.. Meni je včasih problem s traktorjem zapeljati na cesto, ker je uvoz iz slabo pregledne ceste in splošna omejitev 90, pa veliko motoristov.. Torej jaz mirno preverim obe smeri (ena je lepo pregledna, druga pa ne) in nato z očem na tej nepgregledni smeri samo gas da se čimprej vklopim.. Če mimo pripelje motorist, recimo z nekaj tolerance v +, torej 100kmh, ga imam lahko v traktorju ali v kosi ali čem drugem.. In potem bo spet izsiljevanje?
Pa je vse to "bogu za ledžima" izven naselja..
Skratka... open your mind and the rest will follow ;)
Pa "google car" kamere so na strehi, vsaj ponavadi, torej je pregled iz kamere boljši kot dejansko v sedečem avtu.
Skratka.. Ni vedno vse nelogično, čeprav se tebi zdi mim..
Marsikje bi taka omejitev prišla prav.. Meni je včasih problem s traktorjem zapeljati na cesto, ker je uvoz iz slabo pregledne ceste in splošna omejitev 90, pa veliko motoristov.. Torej jaz mirno preverim obe smeri (ena je lepo pregledna, druga pa ne) in nato z očem na tej nepgregledni smeri samo gas da se čimprej vklopim.. Če mimo pripelje motorist, recimo z nekaj tolerance v +, torej 100kmh, ga imam lahko v traktorju ali v kosi ali čem drugem.. In potem bo spet izsiljevanje?
Pa je vse to "bogu za ledžima" izven naselja..
Skratka... open your mind and the rest will follow ;)
Točno to sem jaz pomislil, ko sem pogledal sliko, kjer je omejitev 35 mph, lepa, široka 2-pasovnica z odstavnima pasovoma, pa nikjer pločnika za pešce, nikjer kolesarjev, sredi neke puščave, nikjer hiše, poslovne stavbe, ravna cesta, z leve in desne breg. Tu bi morala biti omejitev najmanj +50% več (vsaj 55 mph) že zaradi odstavnih pasov, pa ker ni pločnika niti kolesarjev, traktorjev, skuterjev (klasična cesta rezervirana za motorna vozila). Čisto jebanje folka v glavo. Eni (slo-tech samooklicana prometna stroka) pa to očitno podpirajo.![]()

Moje kompetence so preprosta zdrava kmečka pamet
Mislim, da tega ne premoreš. Prosim nehaj že žalit kmete.

Cesta je vijugasta, ne samo levo desno ampak tudi gor dol in pod puklom ne vidiš preko. Predvidevam, da je zato zmanjšana hitrost, ker so take nepreglednosti, tudi če greš še malo naprej vidiš takoj še en tak pukl, potem pa tudi oster ovinek levo ki je zelo nepregleden...
Klanec je enak kot jih imaš pri nas na avtocesti nič malo krat. Pred Slovensko Bistrico, pa pred Črnim kalom, pa še kje drugje. Zakaj se tam peljemo lahko 130 km/h in ni zmanjšanja? Tvoja teorija pade v vodo.

Pa zavedaj se, da imajo v USA tovornjaki na hitrih cestah enake omejitve kot avtomobili.
Zelo dvomim, da je ta klanec enak.
Zelo dvomim, da je ta klanec enak.

Moje kompetence so preprosta zdrava kmečka pamet
Mislim, da tega ne premoreš. Prosim nehaj že žalit kmete.
Kako (vsi) vemo, da imam prav? Ko se sogovornik spusti na osebni nivo z žaljivkami, ker mu zmanjka argumentov, kateri bi ovrgli zapis (ker jih enostavno ni, če pa imam prav).

Zmaga!

Klanec je enak kot jih imaš pri nas na avtocesti nič malo krat. Pred Slovensko Bistrico, pa pred Črnim kalom, pa še kje drugje. Zakaj se tam peljemo lahko 130 km/h in ni zmanjšanja? Tvoja teorija pade v vodo.
Ogromno odsekov tudi na naših AC ima znižano hitrost. Spet zavajaš in lažeš.

CopiumRovte ::

socialec ::
Kamikazaa, starfotr je premeteno manipulativen, takoj napade z zavajanjem in laganjem, da si kakor ti odgovoren potem za nesporazum.
Predlagam, da razčistite pojme najprej, da boste na isti strani, ker šele potem bo obmetavanje z iztrebki zares učinkovito. Kaj so NAŠE AC in v kakšnem smislu? Čemu je znižana hitrost na OGROMNO odsekih? Kaj pomeno OGROMNO odsekov na NAŠIH AC - kvantificirano - v % bi bilo idealno, tudi sama količina je ok.
Če že to ne bo šlo, gladko preskoči vse njegove manipulacije, velikokrat kar blodnje, pač starost zahteva davek, prej ali slej.
Predlagam, da razčistite pojme najprej, da boste na isti strani, ker šele potem bo obmetavanje z iztrebki zares učinkovito. Kaj so NAŠE AC in v kakšnem smislu? Čemu je znižana hitrost na OGROMNO odsekih? Kaj pomeno OGROMNO odsekov na NAŠIH AC - kvantificirano - v % bi bilo idealno, tudi sama količina je ok.
Če že to ne bo šlo, gladko preskoči vse njegove manipulacije, velikokrat kar blodnje, pač starost zahteva davek, prej ali slej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Ogromno odsekov tudi na naših AC ima znižano hitrost. Spet zavajaš in lažeš.
Polpismeni, zapisal sem: pred Slovensko Bistrico, pa pred Črnim kalom, pa še kje drugje, kjer je klanec (ne pišem za odsek, ampak za klanec) in ni znižanja hitrosti. Imamo pred Slovensko Bistrico in pred Črnim kalom znižanje hitrosti? Daj drugič prvo preberi dobro preden nam spet potrdiš, da si polpismen z zelo slabim bralnim razumevanjem.
Zgodovina sprememb…

No kamikaza, pa ti pokaži ed odsek kjer je naša AC s takim puklom kot ta omenjena cesta. Torej, da ne vidš nekaj klikov naprej.
Malo si se zaplezal, pač včasih tudi nimaš v celoti prav :) in se lahko pustiš malo podučit.
Malo si se zaplezal, pač včasih tudi nimaš v celoti prav :) in se lahko pustiš malo podučit.

No kamikaza, pa ti pokaži ed odsek kjer je naša AC s takim puklom kot ta omenjena cesta. Torej, da ne vidš nekaj klikov naprej.
Slovenska Bistrica:
https://maps.app.goo.gl/MXmj5129SGyPU9b...
... še iz druge strani
https://maps.app.goo.gl/aznyqi3m3fvndDu...
Pa primerjajmo s tem iz Arizone o katerem je govora in kjer je omejitev 35 mph (56 km/h)
https://maps.app.goo.gl/QthWRcfSmVhUeSp...
Če ti to ni dovolj, pa ti še grem iskat tistega iz Primorskega konca.
Zgodovina sprememb…

Če je to primerjlivo, predlagam test pri okulistu.
Še enkrat, motiti se je človeško. :)
Pač vem da ego trpi, ampak.. pogoltni..

Če je to primerjlivo, predlagam test pri okulistu.
Okulistu lahko greš ti. Še enkrat poglej ko se približaš vrhu pukla, da je vse skoraj identično kot v Slovenski Bistrici:
https://maps.app.goo.gl/bd7QbUEcGWeTaMR...
še v obratno smer (na istem mestu kot zgoraj) kako izgleda:
https://maps.app.goo.gl/qZ8o68KeY5nnTbx...
Zgodovina sprememb…

Nisem pozoren na radarje in še nikoli nisem plačal kazni. Zanimivo, da je to mogoče ...
Oglasi se, ko se boš vsaj 1000x peljal skozi cone 30, kjer so v takih conah postavljeni radarji. Tudi sam sicer še nimam iz teh con kazni, vem pa, da bo slej kot prej prišla, ko bo v Mariboru 30+ radarjev v takšnih conah, da se bom vsaj enkrat spozabil in bom imel na števcu 36 km/h.
Do sedaj dobil 1 kazen v življenju za prekoračitev hitrosti in še to v Avstriji pri izstopu iz avtoceste na glavni rondo Graza (peljal 62 km/h, omejitev 50 km/h). Še slika (takrat je bil rondo brez semaforja cca. malo več kot 10 let nazaj):
https://maps.app.goo.gl/Ezn7yndaj2Xx1iZ...
Danes pa je semaforiziran rondo.
Še slika, kjer se nahaja ta radar (omejitev 50 km/h) in te slika v hrbet vozila:
https://maps.app.goo.gl/VR7FJa2xRQySwDL...
Zgodovina sprememb…

https://www.strava.com/segments/8444712
To je iz te ceste :)
Ko boš našel, da je na naši AC tak višinski profil mi pridi nazaj. Do takrat pa, še enkrat, motiti se je človeško. Tudi če boš pogoltnil svoj ego se ne boš zadavil.. Bo šel dan naprej :)
Poleg tega primerjaš AC in pa eno regionalno cesto.. Da ne omenjam da imamo pri nas večje omejitve kot v USA, pa so ceste precej dinamične.
Pa prazne!
Ko boš našel, da je na naši AC tak višinski profil mi pridi nazaj. Do takrat pa, še enkrat, motiti se je človeško. Tudi če boš pogoltnil svoj ego se ne boš zadavil.. Bo šel dan naprej :)
Poleg tega primerjaš AC in pa eno regionalno cesto.. Da ne omenjam da imamo pri nas večje omejitve kot v USA, pa so ceste precej dinamične.
Pa prazne!

https://www.strava.com/segments/8444712
Ko boš našel, da je na naši AC tak višinski profil mi pridi nazaj.
Avtoceste v Švici, Franciji, Italiji in Avstriji imajo še višji višinski profil, kjer so ob avtocesti gore. Pa nikjer ni omejitev 60 km/h ali 90 km/h ampak lepo voziš 130 km/h.

Znova, to kar si lepil v arizoni ni AC.
Drugič važna je tudi skala spodaj torej gor dol na km, nepregledni ovinki. Lej povedal sem ti legitimen ralog za omejitev. ti pa trmariš da veš bolje. Piši v arizono pa se pozanimaj. Očitno imaš časa dosti. Deluješ pa res v smislu kamikaze.. do konca glavo v pesek.
Ej prav imaš :)
A ti je zdej odleglo?
(ampak nimaš... :D)
pojdi na tej tvoji cesti malo rikverc... pa boš prišel na AC tam pa takih puklov ne bo.. je pa bolj tisto kar vidiš na naši AC..
Drugič važna je tudi skala spodaj torej gor dol na km, nepregledni ovinki. Lej povedal sem ti legitimen ralog za omejitev. ti pa trmariš da veš bolje. Piši v arizono pa se pozanimaj. Očitno imaš časa dosti. Deluješ pa res v smislu kamikaze.. do konca glavo v pesek.
A ti je zdej odleglo?
pojdi na tej tvoji cesti malo rikverc... pa boš prišel na AC tam pa takih puklov ne bo.. je pa bolj tisto kar vidiš na naši AC..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Realist ()

Znova, to kar si lepil v arizoni ni AC.
A ti je zdej odleglo?
Ta cesta v Arizoni (široka 2-pasovnica z odstavnima pasovoma) bi morala po vsej kmečki pameti imeti omejitev 90 km/h, ne pa kot sedaj 56 km/h. O tem je govora. In predvsem kaki idioti sprejemajo odločitve o omejitvi hitrosti. Ti pa dalje trmari, da je omejitev 35 mph (56 km/h) čisto na mestu in da več ni varno za peljati se... Prav imaš!
56 km/h za tako cesto

https://maps.app.goo.gl/xgQcPLyPP2AZjXP...
Zgodovina sprememb…

To je magistralna cesta, ima pač kvazi odstavni pas. To ni primerljivo z našimi AC.

Za Božjo voljo, sledi enkrat temi in kdo je sploh dal to primerjavo in zakaj se je potem razvila ta debata:
Ne, ne gre za cuzanje in jebanje naroda v glavo in se svet na srečo ne konča v prekrasni Avstriji (a to smo že obdelali, Lakoš je v Sloveniji). Oglej si to čudovito ravno dvopasovnico z odstavnima trakovoma, takšnih slik ti pa lahko nalimam še milijon.
Point: "strokovnjaki za promet" morate začeti razumeti, da ne razumete prometa.
Zgodovina sprememb…

A me malo pobrifate glede te arizonske ceste? V čem je poanta? Naklon? Širina? Neprekinjena črta v sredini? Vse troje?

Ja, samo stalno poudarjaš to dejstvo da je dvopasovnica in da pri nas nimamo teh omejitev na AC...
https://www.google.com/maps/@45.8046827...!3m7!1e1!3m5!1s12qcz2VvtrE6CYAsfri6Mg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D3.3839225848767853%26panoid%3D12qcz2VvtrE6CYAsfri6Mg%26yaw%3D150.7699296497138!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDgxOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Zakaj je tu 70? Ker je nepričakovani uvoz, če bi bilo 90, se oni z uvoza ne bi mogel varno vklopiti v promet. Tudi fery bi mogu malo bolj zahodit ko bi se vračal s purpeno pa s pira v megabaru domov.
kamikazo moti omejitev 35mph. Pač menda je tole radar past.
https://www.google.com/maps/@45.8046827...!3m7!1e1!3m5!1s12qcz2VvtrE6CYAsfri6Mg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D3.3839225848767853%26panoid%3D12qcz2VvtrE6CYAsfri6Mg%26yaw%3D150.7699296497138!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDgxOS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Zakaj je tu 70? Ker je nepričakovani uvoz, če bi bilo 90, se oni z uvoza ne bi mogel varno vklopiti v promet. Tudi fery bi mogu malo bolj zahodit ko bi se vračal s purpeno pa s pira v megabaru domov.
kamikazo moti omejitev 35mph. Pač menda je tole radar past.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Realist ()

A me malo pobrifate glede te arizonske ceste? V čem je poanta? Naklon? Širina? Neprekinjena črta v sredini? Vse troje?
Bo ti traktorist-Realist obrazložil. Za njega je vse, kar se pelješ več kot 40 km/h kot da bi zvočni zid prebijal. Zato je za njega najbolj varno, če bi bila najvišja omejena hitrost 30 km/h (na avtocesti), vsepovsod drugje pa omejitev 10-20 km/h. Tak bi še potem on lahko s traktorjem koga prehiteval, ne pa da drugi samo njega.

Zakaj je tu 70? Ker je nepričakovani uvoz, če bi bilo 90, se oni z uvoza ne bi mogel varno vklopiti v promet.
Faak!

https://maps.app.goo.gl/bsMPTWkyMq12FMr...
Izven naselja cesta, kjer je omejitev 90 km/h in potem tabla za križišče in znak za omejitev 70 km/h in ti sprašuješ zakaj je tu 70? Ja zato, ker je križišče!!! Ti si sploh delal izpit za avto? In kje na tisti cesti v Arizoni, kjer je tabla za omejitev 56 km/h vidiš ti križišče oz. tablo za križišče, da opravičuješ omejitev hitrosti na 56 km/h izven naselja, kjer ni hiš, niti pločnika/peščev, niti kolesarjev, niti traktorjev?

JA ne boš verjel, ampak ta tabla ni tam odkar obstaja križišče.
Je prišla precej kasneje.
Jaz se ne čudim, samo dopovedujem ti kako se managira promet.. pa ti ne potegne.
Je prišla precej kasneje.
Jaz se ne čudim, samo dopovedujem ti kako se managira promet.. pa ti ne potegne.

Kdo smo mi, da bomo sodili ali presojali odločitve birokratov, mar ne?
Ker to so najbolj pametni, najbolj pošteni in najbolj sposobni ljudje na svetu. Vsaj glede na omejitve na cestah, ki jih predpisujejo in radarje, ki jih postavljajo.
Ker to so najbolj pametni, najbolj pošteni in najbolj sposobni ljudje na svetu. Vsaj glede na omejitve na cestah, ki jih predpisujejo in radarje, ki jih postavljajo.

uff ne ampak brez aku-fleksarce te verjetno ne bodo čisto nič upoštevali, še potencirali bodo do loma, če bo slučajno v blagajno nateklo manj od predvidevanj. ko bi le pohiteli :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 13614 (3388) | D3m |
» | So vas kdaj ujeli na radar?Oddelek: Na cesti | 4073 (2614) | Argonavt |
» | Umikanje vozilom na nujni vožnji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 43511 (25434) | Mare2 |
» | Dars meri hitrost med trojanskimi predori, kaznovali še ne bodo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 30215 (26364) | Mare2 |