Forum » Na cesti » Porsche cayenne
Porsche cayenne

WizzardOfOZ ::
Ena dilema;
Novi E cayenne bo imel prazen 3 tone. Ostali približno enako veliki E avti tudi.
Kaj to pomeni za naše izpite B kategorije, ki veljajo za do 3500kg? Če vanj postaviš 5 ljudi s po 100kg vsak, je to že na meji, če ima vsak še 15kg ruzak, je to že čez? Smeš še tak avto vozit z B kategorijo?
Verjetno je že NDM večji od 3500kg. Kaj to pomeni za B kategorijo? Jo zato hočejo dvignit na 4300kg?
Novi E cayenne bo imel prazen 3 tone. Ostali približno enako veliki E avti tudi.
Kaj to pomeni za naše izpite B kategorije, ki veljajo za do 3500kg? Če vanj postaviš 5 ljudi s po 100kg vsak, je to že na meji, če ima vsak še 15kg ruzak, je to že čez? Smeš še tak avto vozit z B kategorijo?
Verjetno je že NDM večji od 3500kg. Kaj to pomeni za B kategorijo? Jo zato hočejo dvignit na 4300kg?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

VelkBla ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ena dilema;
To lahko podobno velja za ameriške pick up trucke, ki baje bodo preplavili Evropo.

Ford F350 super duty ima 6886 lb, kar je 3,123 kg.
Že F150 raptor ima 2.5 tone, pa nosilnost samo 650kg, tako da je NDM 3150 kg
Že F150 raptor ima 2.5 tone, pa nosilnost samo 650kg, tako da je NDM 3150 kg
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

feryz ::
To me spomni na Avstrijce in njihove kontrolne točke na AC. Ponavadi na cestnih tablah napišejo, da morajo obvezno iti dol z AC na parkplac vsa vozila, katerih teža presega 2,5 tone.
In potem tuhtam, kaj mi je storiti. Zafira ima 2520 kg. Potem sem noter še vsaj jaz, nekaj benza, poln prtljažnik šare in si takoj na 2800 kg.
Sicer je vsem jasno, koga zadevajo te kontrole. Ampak predpis je predpis in po pravilih, bi se ga moral držati. Čeprav se ga, seveda, ne.
In potem tuhtam, kaj mi je storiti. Zafira ima 2520 kg. Potem sem noter še vsaj jaz, nekaj benza, poln prtljažnik šare in si takoj na 2800 kg.
Sicer je vsem jasno, koga zadevajo te kontrole. Ampak predpis je predpis in po pravilih, bi se ga moral držati. Čeprav se ga, seveda, ne.

codeMonkey ::
Avstrijci ti zmerijo to kar ko se vozis na AC. So me opozorili da grem dol pri kontrolni tocki, ko sem si z rentanim kombijem peljal pohistvo. Zato da ce je slucajno prenatovorjen, da ne bo kazni. Ce se prav spomnim, moras mimo Pinkafelda dol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

codeMonkey ::
Ne vem ce stekam vprasanje, ampak imam izpit za klasicno B kategorijo in vozil sem Fiat Ducato, kjer pac moras paziti da ne presezes tistih tono in se nekaj kar ostane za tovor, da ni vse skupaj nad 3500 kg. Baje se prepoznava tip kombija in pac izmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

Ampak če bodo sedaj avtomobili težki 3 tone, NDM bodo pa imeli 3500, jih bodo začel vagat in fajn colat, ker bo vse več kot 3500kg, ko bodo napolnjeni.
Pa če bo tak vlekel prikolo (naj bi lahko vlekel 3500kg prikolico, bo to NDM 7 ton. To rabiš pa verjetno že izpit za kamion.
Pa če bo tak vlekel prikolo (naj bi lahko vlekel 3500kg prikolico, bo to NDM 7 ton. To rabiš pa verjetno že izpit za kamion.

Buggy ::
nebivedu ima point tukaj. Dejansko bo potrebno s povisanjem teze zaradi baterij in mocjo EV-jev posodobiti oz. prilagoditi tudi cestinine in vse kar pritece. Dost organsko, bi rekel. Nafukas EV-je, nafukas Co2 kupone, potem pa pride tudi pocas EV lastnik na svoj racun, da doda v skupno malho, kjer smo jih subnecioniral. Nekak kot pri netmeteringu ko so se vsi rezali ostalim, ki te opcije nismo imeli. Karma my friend is real.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

mr_chai ::
Ja zdej če boš neke težke savdijske naftne mogotce prevažu, pa da jih bo ravno pet v avtu Cayennu, potem da, potrebuješ izpit za tovornjak.

Utk ::
Jaz imam netmetering in se še zmeraj režim. Nihče me ni obvestil, da več ne smem.
Tudi vozim se še zmeraj zastonj, čeprav ima avto tistih 200, 300 kil več.
3 tone nima avto zaradi baterij, ampak ker je težka krava.
Tudi vozim se še zmeraj zastonj, čeprav ima avto tistih 200, 300 kil več.
3 tone nima avto zaradi baterij, ampak ker je težka krava.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Sej pravim. Drzava je tranzitna. Zaradi tovornjakarjev imamo zastoje, potencialne nesece in prakticno na AC zgolj en pas. Vemo da skodo na cestah dela teza. Naj se potem placuje cestnino po tezi ne pa po moci motorja, kar je absurd. Nekaj bo se s tega kapnila, bolj kot pa na moci agregata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Utk ::
Zarad mene naj, ampak zdaj je razlika med najnižjo in najvišjo cca x9. Pri teži, kjer en avto ne more bit 9x težji, bo to težko upravičit.
Na kubike motorja je pa danes to res brez veze.
Na kubike motorja je pa danes to res brez veze.

se pa strinjas, da zadeve trenutno niso ustrezne oz so nepravicne?
sam tolk da vem kdaj bo Lotus zacel tud dobivat za ceni.
sam tolk da vem kdaj bo Lotus zacel tud dobivat za ceni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto in prikolicaOddelek: Loža | 1815 (818) | Valvoline |
» | Ford mondeo mk3 spušča črn dim in je v safe moduOddelek: Na cesti | 5877 (4959) | SaXsIm |
» | Avtodom-izpitOddelek: Na cesti | 7368 (7047) | msjr |
» | Prekomerna teža avtomobilaOddelek: Na cesti | 8389 (7411) | matobeli |
» | Avtomobil + čoln 5 M(prikolica)Oddelek: Loža | 5648 (5424) | St235 |