» »

pomivalni stroj - kateri

pomivalni stroj - kateri

KrEnTam1 ::

izbiram med 4 znamkami:
-ELECTROLUX
-BOSCH
-HISENSE
-VOX

pa me zanima, katerega ste vi vzeli? pa še zanima me, ali ste bili z njim zadovoljni oz. kakšne težave ste imeli?

cekr ::

Koliko je v denarnici?
Če se kupuje nek srednji razred (npr. nad 500€), ni kaj dosti izbire: Bosch ali Electrolux. Višji razred ostane Bosch.
Pri najcenejših je pa itak vseeno. Tu je samo vprašanje, koliko se ima kdo rad, da bo stalno menjal aparate in študiral, kaj je narobe.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

alekskac ::

No, no. Na "anketo" med sodelavci o firmah, sem kupil ta najcnej Bekota. Sodelavc ga ma 10 let, pa še kar melje. Edin kar je pri teh mana, je tastatura z elektroniko v vratcih. To bi se mogoče celo upal sam zamenjat, vprašanje pa če se splača. Stroj je stal 260 eur z dostavo vred, tri leta že vrti. Če nardi še dve leti, je zame vse kar naredi več podarjeno.

windigo ::

KrEnTam1 je izjavil:

izbiram med 4 znamkami:
-ELECTROLUX
-BOSCH
-HISENSE
-VOX

Ceno pomivalnega stroja znotraj skupine znamk ti navadno določajo košare, vodila in oprema (recimo silikonski ščitniki). Recimo Electrolux, Aeg in Zanussi so isti pomivalni stroji (celo narejeni v eni tovarni), le da se delno razlikujejo v barvah in opremi, Electrolux ima moder silikon in ročico, AEG pa rdeč. Prav tako lahko najdeš isto osnovo za Electroluxov pomivalec za zelo različno ceno, pač z različnimi košarami in vodili (in udobjem pri zlaganju noter). Konstukcijske razlike so generacijske (večja učinkovitost črpalk, manjši grelci) in recimo zeolit ali odpiranje vrat (WiFi je samo dodaten modul).
Pokvari se ti ponavadi črpalka, ali gumbki in zaslon. Gumbke lahko oceniš ob nakupu. Črpalke se razlikujejo med stroji, zato bi bilo fajn vedeti pri katerih so bolj trpežne. Statistik ni. Informacije so strukturirane tako, da te vodijo k temu, da zapraviš kar največ, recimo pri nakupu je kar težko zvrtat, kateri stroji se razlikujejo še kaj več kot po košarah.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

IL_DIAVOLO ::

Ne vem kaj delate s pomivalnimi stroji, ampak nas Hoover ze 15+ let dela brez ene mehanske tezave, samo enkrat se je ponastavil programator drugače pa brez problema.

Tako da ce nek hoover dela, ne vem zakaj ne bi beko, gorenje ali karkoli je pac danes budget friendly.

Tehnologija se ni spremenila pretirano, razen nekih fancy zadev s samodejnim odpiranjem vrat po koncanem programu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

OutOfTheBox ::

KrEnTam1 je izjavil:

izbiram med 4 znamkami:
-ELECTROLUX
-BOSCH
-HISENSE
-VOX

pa me zanima, katerega ste vi vzeli? pa še zanima me, ali ste bili z njim zadovoljni oz. kakšne težave ste imeli?

Ne vem kako je pri drugih ampak glej da se boš prej pozanimal katere funkcije ti bo tvoj bosch laufal offline. Ker danes za polno funkcionalnost (npr določeni programi) rabiš povezavo s cloudom. Je pa bosch izjemno overrated. Sestra je kupila boschevega za blizu jurja in nima niti tipk in displaya (kako boš vedel kolk maš še do konca programa).. moj gorenjev za 450EUR pa ma vse, vključno s samodejnim sušenjem.

Boscha ne taknem z 10m dolgo palico.

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Bosch
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

mihor ::

koyotee je izjavil:

Bosch

+1, Bosch serija 4, jaz imam SMV46KX04E, za tistih ~500 eur top produkt, ki ti bo pomojem držal 10+ let. Preverjen koncept. Res nima šmensi fensi najmodernejših geđetov in oblaka, ampak tega itak ne rabiš.

red_baron ::

Jaz sem po dolgem razmišljanju vzel Miele G5615. imel sem pogoj da se odpre po koncu ciklusa...
Že ko potegneš ven košaro vidiš da je to drug level kot ostali.

Na koncu me je prišel cca 50 € več kot primerljiv Bosch.

starfotr ::

Če hočeš dober Bosch, moraš gledat vsaj serijo 6.

500 eur top produkt, ki ti bo pomojem držal 10+ let

10 let zdrži vsak povprečen pomivalni stroj. pri klimah, pomivalnih strojih in pralnih strojih bi dans folk moral gledat sam še na featurerje / porabo in ceno za koliko dobiš (in ne na branding, razen če kupujejo zadeve za flexat kar je tudi pač dober razlog če te to osrečuje). Ker to so že toliko stare / enostavne tehnologije da noben ne odkriva več tople vode in ni važno kaj kupiš bo pač zdržalo.

Ampak ja , razumljivo. Folk kupuje "gvišno" (branding) ampak večinoma kupijo slabš (ne v smislu kvalitete ampak okrnjene uporabniške izkušnje ker višje znamke rezervirajo več featurjev oz. boljšo izkušnjo za veliko višji cenovni rang). Starši so kupili nov hladilnik , neka mislim da nemška znamka (se šteje za premium nek liben nevem kaj), hladilniki po 2 jurja. Na minimumu je not 9 stopinj, na max 6. Pri mojem bekotu za 400EUR mam razpon med 7 min, do 2 (maximum).

9 stopinj v hladilniku na min. in po se čudi zakaj se jim kvari hrana kjer mora biti optimalna temperatura 4-5 stopinj.

Ja folk je zabit, sam da je marka za pokazat.

Zgodovina sprememb…

Liebherr.

Hladilniki tud po 6 jurjev a na koncu ni sposoben spravit temperature na 4 stopinje. boga mati

red_baron je izjavil:

Jaz sem po dolgem razmišljanju vzel Miele G5615. imel sem pogoj da se odpre po koncu ciklusa...

Na koncu me je prišel cca 50 € več kot primerljiv Bosch.

No ja ce hoces luksuz potem vsaj vzames aeg comfort lift, ce se ze afnas.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Ganon ::

red_baron je izjavil:

Nakladaš.

OutOfTheBox je izjavil:

nima niti tipk in displaya (kako boš vedel kolk maš še do konca programa)

Boschi ti informacije projecirajo na tla. Ne vem, zakaj tisti od sestre tega ne bi imel. Sem 99,9% prepričan, da se motiš. Izgleda takole (slika z interneta):

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

NejcSSD ::

Serija 4 ima rdečo piko, Serija 6 pa uro na tleh... Imam 6ko SMV6ZCX06E

Bomba za 750€ v akciji
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Kaj vam vse prodajo lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj vam vse prodajo lol

Že 500 se meni zdi preveč za te kante, ki bi morale koštat tam nekje 50 eur max. Ampak ceneje ne dobiš, no, dobiš recimo za 300 iz hoferja, ampak s tistim medionom so bile vedno neke težave, na koncu je šel senzor za nivo vode in sem ga samo še na dinos peljal.

Mislim te cicke cacke, da ti na tleh izpise uro...pa kolko ste stari, da vam je to kul? Lol

Tech forum bi morale zanimate cisto tretje stvari.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Iz kje si zdaj privlekel, da bi kupili tak stroj, ker nam je to kul? Samo izpostavim, kje prikazuje čas in ostalo. Pri Boschu je tako.

mihor je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj vam vse prodajo lol

Že 500 se meni zdi preveč za te kante, ki bi morale koštat tam nekje 50 eur max. Ampak ceneje ne dobiš, no, dobiš recimo za 300 iz hoferja, ampak s tistim medionom so bile vedno neke težave, na koncu je šel senzor za nivo vode in sem ga samo še na dinos peljal.

Ti kupiš 2 za 300 eur v 10 letih, jaz pa enega za 600. Pa povej kdo je naredil boljši deal.

Sicer pa, prijazno vabljen da začneš izdelovat ali pa vsaj prodajat belo tehniko po 50 eur.

Ti kupiš 2 za 300 eur v 10 letih, jaz pa enega za 600.

Takih razlik v kakovosti pri teh aparatih že dolgo ni več. Razlika v ceni je samo zaradi energijskih razredov, bombobnčkov in seveda branda. Če so fičerji podobni oz enaki in cena dvakratna, potem veš kam si dal razliko v ceni.

Posodo bo enako dobro pomil vsak stroj ki ima enake programe.

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Sicer pa, prijazno vabljen da začneš izdelovat ali pa vsaj prodajat belo tehniko po 50 eur.

Daj mi načrte od tega preverjenega Boscha in ti jih začnem delat po 50 eur. :) No ja, v resnici je dost nizka marža na ta jajca od bele tehnike, je pa res, da nenormalno služijo pri strojih nad 500 eur, ker samo dodajajo neke brezvezne 'premium' featureje, ki jih praktično nič več ne stanejo, le funkcije se plačuje s stotaki...

socialec ::

starfotr je izjavil:

Ti kupiš 2 za 300 eur v 10 letih, jaz pa enega za 600. Pa povej kdo je naredil boljši deal.

Hmm, verjetno jaz, starega prodam kot surovino ali podarim, ker se nikdar ne sesuje povsem, le potrpljenja zmanjka, po pet letih garancije se tudi že marsikaj spremeni - če se privzame, da prvi dan po poteku garancije pomivalni stroj ireverzibilno razleti. 10 let garancije za pomivalni stroj se sicer odlično sliši - kdo to nudi in za katere modele - smemo privzeti, da je dejanska doba uporabnosti večinoma pol daljša, potem 15 let?

Aha, za surovino ga daš. Super.

Brez skrbi, da marsikaj dam na Dinos, še marsikdo joka potem, zakaj nisem dal njemu, da bi si sam popravil. Ne vidim, kje vidiš težavo ti. Še kakšen problem. Dobiš 10 let garancije v kontekstu "Ti kupiš 2 za 300 eur v 10 letih, jaz pa enega za 600. Pa povej kdo je naredil boljši deal." - potem lahko nadaljujemo, sicer nima smisla. Pa še to, pojma nimam, kje dobite pomivalnike za 300EUR, bi pa šel rade volje pogledat, normalni so 400-500EUR. Za 600EUR ti ne dobiš nekega zlatega topshita, brez skrbi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj vam vse prodajo lol

Ni sam ta ura... Inox kad namesto plastične v seriji 4 in še par stvari...
Na sploh je kvaliteta boljša

Ce ne bi gor pisalo bosh, ne bi znal povedati razlike med boshom ali bekom.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Pri višjih razredih dobiš dodaten predal pod vrhom.
S tem se lahko znebiš (nebodigatreba)košare za beštek.

Med cenejšimi in dražjimi modeli se hitro vidi razliko v kakovosti vrat. Pri nekaterih se prav lepo krivijo.

Je pa drobovina teh aparatov več ali manj enaka. Pri črpalki nimaš kaj izumljat tople vode. Programator pa tudi ne bi smel biti raketna znanost.
Toliko poznam Bosch, da lahko rečem, da pri nastavljanju včasih kar pogrnejo. Zelo rado se zgodi, da se jim kaj zacikla, da potem študiraš, kako boš v nulo resetiral zadevo. Klasični reset ne deluje in moraš telovadit. Malo več uporabnih programerjev bi morali imeti. Ne samo toliko, da dela.

socialec je izjavil:

Brez skrbi, da marsikaj dam na Dinos, še marsikdo joka potem, zakaj nisem dal njemu, da bi si sam popravil. Ne vidim, kje vidiš težavo ti. Še kakšen problem. Dobiš 10 let garancije v kontekstu "Ti kupiš 2 za 300 eur v 10 letih, jaz pa enega za 600. Pa povej kdo je naredil boljši deal." - potem lahko nadaljujemo, sicer nima smisla. Pa še to, pojma nimam, kje dobite pomivalnike za 300EUR, bi pa šel rade volje pogledat, normalni so 400-500EUR. Za 600EUR ti ne dobiš nekega zlatega topshita, brez skrbi.

Ko sem nazadnje nekaj peljal, mi tudi poti ni pokrilo. Kaj šele časa. Govorim za belo tehniko.

Ja in? Tebi pač ni pokrilo, ker ti ni spotoma in je tvoj čas očitno neskončno dosti vreden.

Če ne prav vsak dan, pa vidimo zelo pogosto, koliko je tvoj čas zares vreden in kaj so prioritete

:D

Zgodovina sprememb…

Servisna mreža in dober servis tudi nekaj šteje. Sem imel Beko in po 4,5 letih je šel kabel, ki ga je razžrla tekočina za sijaj (puščanje). V 45 dneh niso uspeli zrihtati novega kabla in je sledila vrnjena polna kupnina iz leto 2020.

Kaj je zdaj tu najbolj bistveno? Sem dal AI in se izmotava z nekakšno 'pohvala z zrnom kritike', meni se zdi, da si predvsem nezadovoljen, po 4,5 letih delovanja in 45 dnevih čakanja in z vrnjeno kupnino od Beka, čeprav si imel imel praktično brezplačno pomivalnik, edino tisto čakanje, če ni bilo kakšne alternative, je bilo frustrirajoče - vprašanje, če preveč... Kaj pa vem, mogoče je res pohvala? :D

Zgodovina sprememb…

Meee ::

Vzameš takega kot ti ustreza (velikost, funkcije...), nato pogledaš ceno in garancijo in kupiš najugodnejšega, ki ima še vedno najdaljšo garancijo (večinoma je to sedaj 5 let).

sealcradle ::

A obstaja Bosch ali podoben rang z avtomatskim doziranjem pralnega sredstva?

Samo starfotr ima tega Miele-ta s Powerdisc ampak je užaljen in noče odgovoriti, drugi nimajo, nikdar ne bodo imeli.

link_up ::

wtf, projekcija na tla je en najbolj kul featurjev poleg odpiranja na koncu in nastavitve visine zgornje kosare + predel za pribor ... da ne omenjam, da se dajo vilce skoraj vse razlicno pokapljat in lahko peres mega posode...
In and Out

Se strinjam drugače. Že od daleč vidiš, kako in kaj.

yoco ::

NejcSSD je izjavil:

Serija 4 ima rdečo piko, Serija 6 pa uro na tleh... Imam 6ko SMV6ZCX06E

Bomba za 750€ v akciji

Tudi pri nas doma smo pred nekaj meseci zamenjali pomivalni stroj. Vzeli smo Boscha, ki za enkrat dela odlično. Me pa zanima kako se nastavi ta ura na tleh? Imam model SMV6ZCX13E pa kaže rdečo piko!

Če ima piko, potem ne bo šlo.

Čudilo me je, ker imaš serijo 6. Če uporabiš iskalnik na uradni strani, imajo vsi stroji serije 6 to funkcijo. Ampak tvoj model je zabeležen samo še v arhivu. Izgleda, da gre za starejši model, ki tega še ni imel. So ti prodali staro robo?

Lol vklopis pomivalnega in gres spat or whatever...kaj te mene briga, kako dolgo bo pral ali karkoli je pac namen teh oslarij.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

sealcradle je izjavil:

A obstaja Bosch ali podoben rang z avtomatskim doziranjem pralnega sredstva?

Dražji(nad 800€) pralni stroji od Boscha imajo možnost iDOS, za pomivalnega pa še nisem slišal. V pralnem je to super zadeva.

V glavnem se uporablja tablete. Tudi gel in prašek. Vprašanje, če je sploh možno to izvesti. Razen, če bi na izhodu kontroliral vodo. V pralnem ti cunje stehta. Tule to ne bi šlo.

spenstar ::

Ganon je izjavil:

Če ima piko, potem ne bo šlo.

Čudilo me je, ker imaš serijo 6. Če uporabiš iskalnik na uradni strani, imajo vsi stroji serije 6 to funkcijo. Ampak tvoj model je zabeležen samo še v arhivu. Izgleda, da gre za starejši model, ki tega še ni imel. So ti prodali staro robo?

Izgleda, da imajo res samo rdeco piko (ocitno je to nekaj novega), vsaj na slo bosch strani je tako prikazano. Pri mojem pomivalcu je tudi display ure, samo je 6 let star.
SPENSTAR--builder

Ah, to je odkrivanje tople vode. Že pred 30 leti so imeli stroji dash board in si na analognem programatorju videl kje je. Potem so imeli zaslone. In povsem vgradni stroji so invaldni in sedaj ponovno odkrivajo projeciranje časa na tla. Pač precej bedna fora, namesto da bi naredili proper dash board in ga ne skrivali.

stara mama ::

KrEnTam1 je izjavil:

Letnik 92, poreklo 75% slovensko 25% hr, garancije nisem podpisal.
Včasih se mal pritožuje, ampak na koncu dneva je vedno pomito in pospravljeno.
Ekologija™ in Trajnost™

delavec44 ::

stara mama je izjavil:

KrEnTam1 je izjavil:

Letnik 92, poreklo 75% slovensko 25% hr, garancije nisem podpisal.
Včasih se mal pritožuje, ampak na koncu dneva je vedno pomito in pospravljeno.

Sam pazi, da ti ga vodni kamen ne uniči :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pomivalni stroj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20655164 (3579) NejcSSD
»

Koliko je treba zapraviti za belo tehniko da dobiš kaj pametnega? (strani: 1 2 )

898061 (4942) Kayzon
»

Gospodinjski aparati Gorenje, mnenja (strani: 1 2 3 )

12023256 (8142) hazlhof

Nakup pomivalnega stroja (izbira) (strani: 1 2 )

5012188 (8127) Kodrnusa
»

Nakup bele tehnike

4412978 (11937) IL_DIAVOLO

Več podobnih tem