Forum » Loža » Kateri pomivalni stroj?
Kateri pomivalni stroj?
5erson ::
Če dobiš vračilo kupnine in si bil prej zadovoljen z njim, kupiš enak ali novejši model.
Če imaš srečo, to ponoviš na vsake 4,5 leta. ;)
Imeli 3 Miele-je zaporedoma. Rezervni deli so zlati. Zadnjemu je po dobrih 5 letih ckrnila obtočna črpalka, cena 360€+delo, zato imamo za ta denar sedaj BEKO.
+ bolj pogostega menjavanja je to, da se znebiš vodnega kamna&bakterij v delih ki jih ni mogoče očistiti
- okolje
Imeli 3 Miele-je zaporedoma. Rezervni deli so zlati. Zadnjemu je po dobrih 5 letih ckrnila obtočna črpalka, cena 360€+delo, zato imamo za ta denar sedaj BEKO.
+ bolj pogostega menjavanja je to, da se znebiš vodnega kamna&bakterij v delih ki jih ni mogoče očistiti
- okolje
NejcSSD ::
Tale za dobrih 700 z vračilom in kuponom mi je padel v oči, kaj pravite?
https://www.aliansa.si/bosch-vgradni-po...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT
redtech ::
Ta je pomoje best buy jaz gledam isto serijo 6 samo (XXL 5cm višji), pa ga nočejo spustit iz 940 EUR :)
Magic1 ::
Če dobiš vračilo kupnine in si bil prej zadovoljen z njim, kupiš enak ali novejši model.
Imeli 3 Miele-je zaporedoma. Rezervni deli so zlati. Zadnjemu je po dobrih 5 letih ckrnila obtočna črpalka, cena 360EUR+delo, zato imamo za ta denar sedaj BEKO.
- okolje
Imam ravno slabo izkušnjo z Beko pomivalcem. Je po 6 letih začel zafrkavt in kličem servis. Mi na uradnem dajo cifre parih serviserjev in od njih zvem, da je trenutno praktično nemogoče dobit rezervne dele in da noben več noče servisirati Beko naprave... Ni glih to dobra popotnica za nakup. Sej imaš se dosti drugih firm za podobno ceno, npr Gorenje, Vox, elektrolux, whirpool.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Scorpy84 ::
v to dvomim, prej so izogibali delu, ker je preveč za razstavljati in ponavadi, ko začne nagajati se še druge okvare pojavijo po večini zaradi vodnega kamna in ne želijo imeti tečno stranko. Imajo dosti naročil in izkušnje, da vejo kaj je treba sprejeti.
MrStein ::
Tale za dobrih 700 z vračilom in kuponom mi je padel v oči, kaj pravite?
Hiter program traja uro in pol.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
NejcSSD ::
Uredu. Mi je vseeno če pere samo da opere. Ponavadi ponoči, zjutraj pa ven zlagamo
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT
David Mayer ::
J.McLane ::
Dimenzija verjetno ne bo problem, če so pa kakšne specifike glede pritrditve pa najlažje vidiš po Ikeinem dokumentu za montažo, ki ga za vsak izdelek dobiš na njihovi spletni trani.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
dunda ::
Da tema ne zamre 
Sedaj tudi pri nas iščemo nov pomivalni stroj. Sedaj je skoraj 30 let služil Candy. Saj načeloma še deluje, ampak zlomili smo tisto plastično škatlico za tabletke (pa sem našel samo eno za 125 evrov!!! nekje v Franciji), že nekaj let nagaja vzmet in odpiranje vrat, pa še električni kabel bi morali zamenjati. Skratka, glede na to, da itak prenavljamo kuhinjo in bo to razkopano, bom kupil novo zadevo.
Ko sem hodil po trgovini, se mi je vse razstavljeno zdelo bolj tako tako. Tudi tisti dražji blizu jurja so videti in čutiti bolj tako. Ampak takšen je sedaj svet.
Malo mi je padel v oči Bosch SMV6ZCX13E Zeolith. Pozna kdo to čudo? Nekaj vprašanj za vas, znalce.
1. Ali je ta Zeolith kaj koristnega (pri sušenju) ali je to ena marketinška fora?
2. V trgovini me je motilo, da se vrata sama zapirajo tudi, če so v spodnjem položaju. Ne izključujem možnosti, da je to povezano z razstavnim modelom (nezmontiranost ...).
3. Kako se v praksi obnese zadeva? Predvsem praktičnost mi je pomembna, glede vzdržljivosti smo tako obsojeni na padec kakovosti.
Vnaprej hvala za mnenja ali kakšne predloge. Stegnil bi se tja to 700-800 EUR, če je že treba, rajši pa manj. :-)
Sedaj tudi pri nas iščemo nov pomivalni stroj. Sedaj je skoraj 30 let služil Candy. Saj načeloma še deluje, ampak zlomili smo tisto plastično škatlico za tabletke (pa sem našel samo eno za 125 evrov!!! nekje v Franciji), že nekaj let nagaja vzmet in odpiranje vrat, pa še električni kabel bi morali zamenjati. Skratka, glede na to, da itak prenavljamo kuhinjo in bo to razkopano, bom kupil novo zadevo.
Ko sem hodil po trgovini, se mi je vse razstavljeno zdelo bolj tako tako. Tudi tisti dražji blizu jurja so videti in čutiti bolj tako. Ampak takšen je sedaj svet.
Malo mi je padel v oči Bosch SMV6ZCX13E Zeolith. Pozna kdo to čudo? Nekaj vprašanj za vas, znalce.
1. Ali je ta Zeolith kaj koristnega (pri sušenju) ali je to ena marketinška fora?
2. V trgovini me je motilo, da se vrata sama zapirajo tudi, če so v spodnjem položaju. Ne izključujem možnosti, da je to povezano z razstavnim modelom (nezmontiranost ...).
3. Kako se v praksi obnese zadeva? Predvsem praktičnost mi je pomembna, glede vzdržljivosti smo tako obsojeni na padec kakovosti.
Vnaprej hvala za mnenja ali kakšne predloge. Stegnil bi se tja to 700-800 EUR, če je že treba, rajši pa manj. :-)
https://www.kacnje.eu
1. Zeolith "posrka" vlago. Se vidi, ko odpreš na koncu, ni oblaka pare. Bolj suho je. Koliko se to pozna na posodi pa .. ne vem. Na prejšnjem "klasičnem" nisem imel nekih težav s sušenjem. Mogoče je razlika pri kakšnih plastičnih posodah, ki se slabo sušijo.
2. Ne razumem. Vrata se zapro sama? Na vzmet?
3. Mene moti, da nima kratkega programa. Pa... a ni tak, da se pri manjši umazaniji pri nekaterih napravah skrajša čas pranja? No, tega nima. Pa touch tipke so ... kurc. Sploh vklop je bedast. Moraš držati nekje sekundo, a oglasi se šele po 3 sekundah. Prejšnji je imel mehansko tipko. Pritisneš. Lučka se prižge. Pasulj.
Imam sicer SMV6ZCX06E , sem že pozabil, kaj pomenijo te zadnje cifre, ki jih imaš ti drugačne. Je cela zmeda s temi oznakami.
Načeloma sem zadovoljen.
2. Ne razumem. Vrata se zapro sama? Na vzmet?
3. Mene moti, da nima kratkega programa. Pa... a ni tak, da se pri manjši umazaniji pri nekaterih napravah skrajša čas pranja? No, tega nima. Pa touch tipke so ... kurc. Sploh vklop je bedast. Moraš držati nekje sekundo, a oglasi se šele po 3 sekundah. Prejšnji je imel mehansko tipko. Pritisneš. Lučka se prižge. Pasulj.
Imam sicer SMV6ZCX06E , sem že pozabil, kaj pomenijo te zadnje cifre, ki jih imaš ti drugačne. Je cela zmeda s temi oznakami.
Načeloma sem zadovoljen.
Motiti se je človeško.
bastadu ::
Sklepam da gledaš popolnoma vgradne pomivalce. Vrata se zaprejo sama verjetno zato, ker na razstavljenem modelu ni vgrajene fronte, ki ima določeno težo in prepreči dviganje vrat...
Ja, ta je vgradni.
Motiti se je človeško.
@MrStein - hvala za koristne informacije.
Glede vrat je pa očitno res, sem še drugje prejle dobil tako informacijo. V trgovini me je res motilo, da nisem uspel v miru pogledati v stroj, vrata so kar tiščala navzgor (pa še močna vzmet je očitno).
Glede vrat je pa očitno res, sem še drugje prejle dobil tako informacijo. V trgovini me je res motilo, da nisem uspel v miru pogledati v stroj, vrata so kar tiščala navzgor (pa še močna vzmet je očitno).
Ganon ::
Imam podobnega. Zeolith naredi razliko, predvsem pri plastiki. Vrata so se sama zapirala, ker nimajo nameščene fronte, ne posvečaj pozornosti.
MrStein, kako kratek program imaš v mislih? Vsakega se da skrajšati z gumbom "SpeedPerfect+"
MrStein, kako kratek program imaš v mislih? Vsakega se da skrajšati z gumbom "SpeedPerfect+"
Gledam sicer model SMV6ZCX13E in tukaj na tej strani se mi zdi, da ima fizične tipke: https://www.merkur.si/vgradni-pomivalni....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dunda ()
Ganon ::
Ja, to sem pa videl. Ampak je že lučka viden napredek glede na trenutno stanje, ko sem prisluškoval, ali dela. :-)
Se pa seveda strinjam, da je prikaz preostalega časa koristna informacija.
Se pa seveda strinjam, da je prikaz preostalega časa koristna informacija.
darkolord ::
Jaz imam Time Light, pa se mi ne zdi tako koristen, kot sem mislil. Pri meni namesto prikazanega časa kaže uro, ko bo program končan (mogoče se da to nastaviti), pa čas pranja se itak samodejno prilagaja, tako da te informacije niso tako zelo koristne.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Kateri pomivalni stroj?Oddelek: Loža | 4097 (3055) | N0t0ri0us |
| ⊘ | Nakup pomivalnega stroja (izbira) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15059 (10998) | Kodrnusa |
| » | pomivalni stroj beko: popravilo ali novega??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14052 (12435) | mulc007 |
| » | Kater pomivalni stroj ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29350 (18251) | starfotr |
| » | Vgradnji pomivalni strojOddelek: Kaj kupiti | 4182 (3622) | Mare2 |