» »

Nakup pomivalnega stroja (izbira)

Nakup pomivalnega stroja (izbira)

«
1
2

afne_guncam ::

Že nekaj dni zatopljeno brskam po spletu in iščem mnenja (predvsem dolgoletnih) uporabnikov spodaj navedenih pomivalnih strojev. Morda tudi tukaj kdo, ki uporablja katerega izmed njih, kakšno mnenje oz. mnenje na sploh kaj je boljše in česa naj se ognem?

https://www.bigbang.si/candy-cdimn4s613...

https://www.bigbang.si/electrolux-kesb7...

https://www.bigbang.si/whirlpool-wio3t1...

Hvala za pomoč in lep pozdrav

</head> ::

Prva razlika, ki jo jaz opazim je sistem kako se zlaga pribor - torej na vrhu.
Meni je veliko bolj všeč tak, kot ga ima whirpool v tem izboru. Prihraniš prostor, pa malo bolj urejeno je - manj šans, da žlico mimo vržeš.

afne_guncam ::

Se strinjam, tudi meni je to neobičajno! Sem podobno videl pri nekaj kolegih, ki imajo nekoliko novejše pomivalne stroje. Naš je preminil nekaj tednov nazaj, star 12 let, še čisto "old school", pa sem si rekel, da je ta razporeditev verjetno neka izboljšava, optimizacija pranja. Kaj pa vem, ni ravno grozno, bi se pa bilo potrebno privaditi, tako je.

darkolord ::

Tole zlaganje pribora na vrhu je super. Bolje je opran + veliko prostora pridobiš v spodnji košari.

Pac-Man ::

Kar napišem v vsako temo o gospodinjskih aparatih - vzemi najcenejše s 5-letno garancijo, želenimi funkcijami in solidno servisno mrežo. Se pravi niso muhe enodnevnice, lahko pričakuješ, da se ti bo čez 5 let kdo oglasil na telefon. Tu lahko zaenkrat izpostavim Gorenje, na jesen so par mesecev pred iztekom garancije BP zamenjali kondenzator iztočne črpalke pri enem od cenejših, na Kitajskem delanih strojev. Zdaj se zelo podobni prodajajo pod znamko VOX. Ne vem kaj bo v prihodnosti, novi lastniki režejo stroške.

Vidi se varčevanje na materialih, ampak slabih strojev IMHO ni več. Pomil ti bo vsak.

Od funkcij bi izpostavil zgornjo košaro za pribor, zaslon s prikazom trajanja programa in časovnik da nastaviš pomivanje v nižji tarifi.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

111111111111 ::

Jaz prisegam na Bosch. Najprej sem kupil stroj nižjega ranga za cca. ene 340€ s plastičnim dnom. Zdržal je 6 let, potem pa je bi lstrošek menjave 60€ in smo zamenjali plastično dno.

Trenutno pa imam 2 pomivalca, 8 let stari bosch in novega, kjer je notranjost komplet iz inoxa. Sam nisem preveč navdušen nad zgornjim držalom za pribor. Vsekakor je bolj praktičen od košare, ampak ti zgornji prostor kar precej zniža in v novega lahko naložim bistveno manj posode.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

;-) ::

Imamo podobnega kot je prvi, candy. Razen da so se napisi pri tipkah izbrisali je zakon.

Enkrat nam je prisel lesen zobotrebec v pumpo in se je ustavil, klical sem servis so prisli in resili zadevo. Niso hoteli niti da jim placam malico ker sem bil sam kriv. Ni mi pa jasno kako je prisel cez sito.

Kupili smo ga ceneje na mimovrste kao z odprto embalazo.

Boobiz ::

Glede na to, da so cene teh strojev tam tam (beri: daleč od poceni), po rezultatih pa so razlike lahko velike, reskiraj 5EUR in si kupi test pomivalnih strojev na ZPS.
Čez palec bo najverjetneje najboljši P/P Bosch. Zame je 1 leto nazaj to bil Bosch SMV46KX04E (updejtana verzija tistega iz ZPS testov - v kolikor test ni bil updejtan v zadnjem letu in pol). Ima sistem tretje košare za pribor, ki je sicer super ampak lahko ne da preveč dobrih rezultatov, če založiš drugo košaro do te mere, da curek ne more mimo.
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

bauci ::

V ZPS na prvih 17 mestih Bosch, Miele in Ikea (mislim da je to Whirpool), do 20 mesta pa se en Aeg.
Prvih 5 mest Bosch.

starfotr ::

Obvezno mora biti malo višjega razreda, take stroje prepoznaš po tem, da ima kak program/funkcijo več, da je nerjaveča pločevina skoraj povsod, torej čim manj plastike, da ima nastavljivo višino zgornje košare, mogoče vgrajeno lučko ipd. Cena takih strojev je recimo 400-600 eur.

In da je narejen v EU. Večinoma je to Nemčija. Tudi Gorenje je včasih imel nemške stroje.

Jaz prisegam na Bosch/Siemens. Če imaš denar pa Miele.

Dober podatek o kakovosti je masa stroja. Težji je navadno boljši.

Jazon ::

Evo še moje izkušnje.

- Whirpool IKEA v rangu do 800€ / od 2008 do 2015, super stroj do prve okvare. Po servisu neke črpalke (6 leto) je začel puščati na vseh koncih in s težavo sem ga usposobil še za eno leto. Servis je bolj tako. Potem je bil zamenjan z Bosch v rangu do 900€, ki dela b.p.

- Gorenje po licenci BOSCH v rangu do 900€/ od 2005 do 2020, super stroj. Crknil je v lockdownu zato je bila edina varianta nakup novega, ker servis ni deloval.

- Gorenje nov v rangu do 500€/ od 2020 dalje, mešani občutki. Kupljen na daljavo v lockdownu po priporočilu trgovca. Hotel sem Bosch pa ni bil nikjer na zalogi. Ima predal zgoraj za pribor. Ima eno vrtljivo šobo za oba predala + pribor. Vsake toliko se mu odpne in opere (spere) slabo. Drugače prostoren.

Skratka Bosch, vse ostalo je nek kompromis.

darkolord ::

Bosch je tako-tako.

Zdaj sicer ni dober čas za to, ampak jaz sem za izbiro stroja porabil cca. eno leto in sem v veliko salonih "prešlatal" vse razstavljene modele.

Bosch je bil dolgo na vrhu seznama, ampak samo na papirju, v realnosti je bil zelo ne-konsistenten build quality. Npr. eden zraven drugega, oba serije 6, sta bila že od daleč drugače sestavljena, pri enemu so bili fejst vidni robovi notranje spodnje pločevine. Pri drugem je spodnja spodnja košara odletela s "tračnic" takoj, ko sem jo potegnil ven. Koleščka (predvsem spodnje košare) so me pri starih strojih vedno motila in sem bil razočaran, ker je pri novih še vedno isto.

Na koncu smo vzeli Gorenje DW30.2, ki mi je deloval precej kvalitetneje. Gorenje ima kar nekaj modelov, tisti cenejši so Made in China, ampak tile na platformi DW30 so pa dobri.

afne_guncam ::

Hvala vsem za konstruktivne odgovore.

Zanimivo. Sem že včeraj prebiral odgovore in sem si rekel "očitno bomo imeli Bosch-a". Rečeno mi je bilo tudi, naj se Bosch-ovih starejših modelov (oz. do modela 6) izogibam, ker niso narejeni v Nemčiji, tako, da sem imel že kar solidne smernice kaj je kakovostno in kaj ne. Zadnji post me je zdaj nekoliko zmedel.

Drug pristop: Vzamem kateregakoli izmed zgoraj navedenih, ki so načeloma višjega razreda (vsi znižani iz 650-800€ na cca 400€) in zraven dokupim 7 let BigBang garancije. Cenovno je še vedno daleč OK, in če imam še 7 let mirno vest pa tudi.

Kaj menite o drugem pristopu? Neko dodatno garancijo bi načeloma vzel v vsakem primeru. Drugače pa se bom raje usmeril v Bosch/Gorenje višjega razreda in je to to.

Lep pozdrav

Jazon ::

darkolord je izjavil:

Bosch je tako-tako.

Zdaj sicer ni dober čas za to, ampak jaz sem za izbiro stroja porabil cca. eno leto in sem v veliko salonih "prešlatal" vse razstavljene modele.

Bosch je bil dolgo na vrhu seznama, ampak samo na papirju, v realnosti je bil zelo ne-konsistenten build quality. Npr. eden zraven drugega, oba serije 6, sta bila že od daleč drugače sestavljena, pri enemu so bili fejst vidni robovi notranje spodnje pločevine. Pri drugem je spodnja spodnja košara odletela s "tračnic" takoj, ko sem jo potegnil ven. Koleščka (predvsem spodnje košare) so me pri starih strojih vedno motila in sem bil razočaran, ker je pri novih še vedno isto.

Na koncu smo vzeli Gorenje DW30.2, ki mi je deloval precej kvalitetneje. Gorenje ima kar nekaj modelov, tisti cenejši so Made in China, ampak tile na platformi DW30 so pa dobri.


a ti si samo gledal...
Glede na to da imamo Bosch in Gorenje ti povem, da ta naš DW30.2 Gorenje opreme slabše od prejšnjega gorenje delanega po Bosch licenci. Je pa bolj prostoren in ima polico za pribor, prejšnji je imel košaro.

starfotr ::

Izogibaj se "dodatni garanciji". To ni dodatna garancija, to je zavarovanje, ki ga trži prodajalec.

fikus_ ::

Kupi cenejši stroj s 5 let garancije. Pomivalca lahko pogrešaš en ali celo dva tedna, ko čakaš na servis.

Pred kratkim sem imel možnost videti od blizu poceni Beko in enega Boscha, notranjost stroja je enaka! Elektroniko, črpalke, . . . pa končni proizvajalci kupujejo v glavnem pri kitajcih, tajvancih, . . . tako da so vsi sestavljeni iz enakih/podobnih komponent, kupljenih z vseh vetrov.

krho ::

A sploh je kakšen od teh boljših strojev še s košaro za pribor in ne smotanim predalom... Ker ta predal mi gre na jetra, ker zgubiš zgoraj konkretno na višini... pa mam jaz še pri tem, ki ima košaro včasih zgoraj nekaj problema z višino (recimo lamparček za mleko višine 15cm gre ravno komaj v zgornji predal že brez tega, da bi dodaten predal za pribor jemal prostor)... Mal se pripravljal, če bo tale 13let star Bosch spustil dušo...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

Scorpy84 ::

Jaz sem naprej kupil gorenje, ene 5 let nazaj, tam nekje za 400eur. Pral je tko tko, ce si dal dve tableti je opral super.
Pol so ga starsi vzeli, pa sem in tja se rocno operejo posodo.
V drugo sem vzel bosch serie 6. Nobenih tezav, tih je, opere odlicno, tudi ce je kaj zelo posuseno, mu na spodnji kosari ne predstavlja tezav.
Ce ti predal predstavlja tezavo, meni je sicer super, pri gorenju sem ga isto imel, se srednja kosara pri obeh dala prilagajati visina. Je pa pri boschu zgornji predal enostavno odstaniti, ce ga ne rabis.

matobeli ::

Men najcenejši Candy (cca 310€) dela že 4 leta brez ene same okvare ali težave, tablete so najcenejše, pere dobro, vsak dan.
Kar se tiče predala za pribor, sem ga želel sam imeti, potem sem pa malo bolje pregledal kaj je to in je brezveze. Navadna košarca je super.
Rad naložim kakšne nestandardno velike komade v stroj in sem ugotovil da čimbolj osnovno je, več prostora je, pa še na ceni se pozna.

Ga bom pa verjetno prodal pred iztekom garancije in vzel novega, ne verjamem da bo še 4 leta brez okvar zdržal :))

Matevz96 ::

krho je izjavil:

A sploh je kakšen od teh boljših strojev še s košaro za pribor in ne smotanim predalom... Ker ta predal mi gre na jetra, ker zgubiš zgoraj konkretno na višini... pa mam jaz še pri tem, ki ima košaro včasih zgoraj nekaj problema z višino (recimo lamparček za mleko višine 15cm gre ravno komaj v zgornji predal že brez tega, da bi dodaten predal za pribor jemal prostor)... Mal se pripravljal, če bo tale 13let star Bosch spustil dušo...


Zelo malo jih je... Pri nas je v jeseni po 13 letih umrl prejšnji Bosch nadomestil ga je tale: https://www.shoppster.si/popolnoma_vgra...
#hooldthedoor

darkolord ::

Jazon je izjavil:

a ti si samo gledal...
Glede na to da imamo Bosch in Gorenje ti povem, da ta naš DW30.2 Gorenje opreme slabše od prejšnjega gorenje delanega po Bosch licenci. Je pa bolj prostoren in ima polico za pribor, prejšnji je imel košaro.
Seveda sem najprej gledal - če je kvaliteta že navzvzen bolj tako-tako, potem mi zadeva pač ni ustrezala. Glede samega pranja nismo nikoli opazili kakšne bistvene razlike (prej smo imeli Bosch in AEG, enega Boscha pa še imamo).

Kateri model Gorenja pa imate? Napisal si do 500 eur, DW30.2 so pa večinoma nad 500 ...

gruntfürmich ::

pred leti mami predlagal boscha, z inoxom (malce dražji). izbral zelo tihega, kar je zelo dobro če ne želiš oglušeti. ampak imam občutek da malce slabše opere in je kar občutljiv kako naložiš posodo noter (napram bratovim gorenje).
če so črpalke bolj švohne ker je bolj tih pa ne vem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Matevz96 ::

gruntfürmich je izjavil:

pred leti mami predlagal boscha, z inoxom (malce dražji). izbral zelo tihega, kar je zelo dobro če ne želiš oglušeti. ampak imam občutek da malce slabše opere in je kar občutljiv kako naložiš posodo noter (napram bratovim gorenje).
če so črpalke bolj švohne ker je bolj tih pa ne vem.


V pol leta sem zamenjal dva pomivalca in sicer Boscha in Gorenje. Razlog da je bosch veliko bolj tih je količina izolacije, gorenje je skoraj nima! Je res da je bil Bosch dobrih 50% dražji ampak dvomim da so ogromne razlike med modeli.
#hooldthedoor

Jazon ::

darkolord je izjavil:

Jazon je izjavil:

a ti si samo gledal...
Glede na to da imamo Bosch in Gorenje ti povem, da ta naš DW30.2 Gorenje opreme slabše od prejšnjega gorenje delanega po Bosch licenci. Je pa bolj prostoren in ima polico za pribor, prejšnji je imel košaro.
Seveda sem najprej gledal - če je kvaliteta že navzvzen bolj tako-tako, potem mi zadeva pač ni ustrezala. Glede samega pranja nismo nikoli opazili kakšne bistvene razlike (prej smo imeli Bosch in AEG, enega Boscha pa še imamo).

Kateri model Gorenja pa imate? Napisal si do 500 eur, DW30.2 so pa večinoma nad 500 ...


Evo sem šel pogledat, samo zate: GV661160, DV30.1
Kupljen je bil po sili, ker ni bilo za dobiti boljšega ("ne bom prala na roke...") Zdaj imamo kar imamo.

Posredujem še zadnji info vezan na delovanju. Rabimo nove kozarce ker se določeni modeli ne razumejo najbolj s tem pomivalcem.

Sparkxl ::

Imam gorenje stroj, ki od 2008 dela vsak dan, brez problemov do zdaj. Zdaj pa je črpalka začela neke čudne zvoke spuščat. Če umre, kaj bi vi naredili? Popravilo ali kupili novega? Se sploh dobi dele za 13 let star stroj?

111111111111 ::

Odvisno, če imaš visoki razred, beri vse v inoxu znotraj, brez plastike potem se morda še splača. Vsaj tako mi je rekel serviser, ko sem peljal svojega 8 let starega Boscha. Pravi da brez problema zdržijo tudi 20 let.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

joze67 ::

Če ga je serviser videl, potem že ni brez problema.

Za nakup, mojih 5 centov (rappnov v resnici):
Če je kuhinja po sodobni modi v istem prostoru kot dnevna soba, vzemi čim tišjega.
Če ni, in če ni drugih posebnih zahtev (malo prostora, velika družina, take stvari), potem, kot je zapisal Pac-Man, najcenejšega, ki ima solidno podporo. Ker na koncu večinoma uporabjaš en ali dva programa, tudi kočar ne mečeš ven tolikokrat, da bi za to dal par 100 € več - to je stroj, ki odnese dnevno pomivanje posode. Izredne dogodke boš že pokril.

Če pa stroj slabo pere (slabše kot prejšnji), najprej zamenjaj dobavitelja pomivalnega sredstva. Morda tudi agregatno stanje (tablete/prašek/gel). Ko to (v mejah smiselnega) izčrpaš, se pa pritožuj.

Še izkušnje: 10 let Zanussi, enostaven model, šel s selitvijo s kuhinjo vred.
10 let Bosh. High end - tih! - spoznal sem obe njegovi črpalki, pa kako mimo nekih napak priti z odklopom/nagibanjem/... skratka, stroj še vedno dela, ampak ni pa, da bi rekel: nočeš težav? Bosch.

europenian ::

Bom kr tukaj vprasal, a kdo ve na koliko stopinj perejo pomivalci?
Ve kdo slucajno kateri imajo najbolj toplo vodo oz. moznost nastavitve?

joze67 ::

Na programih piše 45 (eko) 55 (normalno) pa do 60 ali 65. Kaj je notri, pa ne vem.

europenian ::

Zakaj potem nekateri recejo, da dajo steklenice pred vlaganjem v pomivalca za razkuzit?

fikus_ ::

Nekateri imajo 75°C, kar je pogojno na meji. Nekateri celo kuhajo v pomivalcu. :D

krho ::

Jaz od takrat, ko je "maščoba" zapacala odvod pomivam samo še na programi 65-75. Priporočilo serviserja.. od takrat nobenih problemov več.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Sparkxl ::

Ja če pohaš kuro vsak dan in še krompirček zraven. Peremo od prvega dne v 2008 do danes na 40, pa ni nobenih problemov. Mogoče 1x na mesec če je na 60, več še ni bil nikoli

europenian ::

Prinas je serviser isto rekel, mascoba se nabira in ce cevi nimajo dovolj naklona in so pozimi zelo hladne, se bo pac prej al slej zastopalo. Nastane mascoba v cevi v obliki mila.
Pomaga visja temperatura in tu pa tam damo notr 2-3 tablete, ampak ce se to dogaja vsako leto bo bolj problem naklon cevi, kot prinas.
Dolga in polozna cev. Zastopa se vedno skoraj, ko je konec zime, maja aprila.

Invictus ::

Včasih je treba pomivalni stroj zalaufati v prazno, samo s čistilom. Pa na visoki temperaturi. Pa ni problemov z zamašitvijo.

Ampak šparat je treba, ker je vodovodar zastonj. Kao...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

profii ::

Invictus je izjavil:

Včasih je treba pomivalni stroj zalaufati v prazno, samo s čistilom. Pa na visoki temperaturi. Pa ni problemov z zamašitvijo.

Ampak šparat je treba, ker je vodovodar zastonj. Kao...


Pa tisto čistilo za pomivalca 2x na leto je tud drago...

Invictus ::

Seveda. Pa odpreti ga in spucati filtre. Naporno kot delati v Auschwitzu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

;-) ::

starfotr je izjavil:

Izogibaj se "dodatni garanciji". To ni dodatna garancija, to je zavarovanje, ki ga trži prodajalec.

Tako je ko preberes splosne pogoje te srat prime. Kupis stroj za katerega ti bo cez tri leta vseeno ce crkne in cao.

Trupl0 ::

nabavil tegale:
https://www.bosch-home.com/si/seznam-pr...
in je zame saj top
Tih, vodila kakovostno narejena, zložim lahko ful velik noter pa še prilagajam lahko višino.
Moram pa še 1x poudarit tišino.

Edino kar me moti je to, da imajo od moje starši AEG in se ta, ko konča pranje, odpre sam za sušenje.

To pogrešam na temu Boschu ampak OK. Kar pa oreng pogrešam, napram AEG, pa je, da se vrata ne zaskočijo recimo na 3/4. Vrata moraš torej držat da lahko poklikaš program namesto da bi bila sama v tej poziciji in bi samo še malo porinil in zaprl (s tem pa začel pranje )
If you are going through Hell, keep going !

Scorpy84 ::

Pri boschu pri funkciji eko, odpira samodejno vrata. Je pa posebej treba uklopiti, to moznost, ce tovarnisko ni. Za serio 4 ne vem ce to ima moznost.

matobeli ::

Kolk pa se odprejo vrata? je to 2cm, tolk da ti vsa para v pult puta al je to 5cm, tolk da se dejansko lahko posuši do konca ko odpre?

zmaugy ::

krho je izjavil:

A sploh je kakšen od teh boljših strojev še s košaro za pribor in ne smotanim predalom... Ker ta predal mi gre na jetra, ker zgubiš zgoraj konkretno na višini... pa mam jaz še pri tem, ki ima košaro včasih zgoraj nekaj problema z višino (recimo lamparček za mleko višine 15cm gre ravno komaj v zgornji predal že brez tega, da bi dodaten predal za pribor jemal prostor)... Mal se pripravljal, če bo tale 13let star Bosch spustil dušo...


To tudi mene moti. Plus da je zlaganje pribora v predal bolj dolgotrajno kot metanje v košaro.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

bauci ::

Ali je mogoče dokupiti košaro za pomivalce s predalom? Sprašujem zato, ker ta najnovejši pomivalci imajo samo predal ampak veliko drugih "bombončkov".

Scorpy84 ::

matobeli je izjavil:

Kolk pa se odprejo vrata? je to 2cm, tolk da ti vsa para v pult puta al je to 5cm, tolk da se dejansko lahko posuši do konca ko odpre?


Se kar dosti odpre, kolk cm ti ne znam povedati, 2cm pa ziher ni. Se pa že kar konkretno med programom posusi, preden odpre vratca. Sicer imam tudi na izbiro, da brez ventilacije susi, ampak to traja pol, da se posoda z odprtimi vrati posusi.

forplan ::

Da malo obudim to temo

Ima kdo pomivalni stroj Bosch SMV2ITX22E

Gre za entry level Bosch pa me zanima kako bi se obneslo, ker mi že ta hodi drag...

Videl sem da priporočate inox notranjost, tale vidim da ima delno inox, kaj se lahko pričakuje?
da se strinjam

starfotr ::

Kupi raje rabljenega kakovostnega, če nimaš za novega kakovostnega. Ne kupuj novega entry level.

harvey ::

Videl sem da priporočate inox notranjost, tale vidim da ima delno inox, kaj se lahko pričakuje?

Več plastike, več verjetnosti, da se material stara in enostavno poči, recimo lep primer dovodne cevi za vrtiljak nad košaro in ostalo enostavo sprhne in se odlomi.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

fikus_ ::

Kupiš Bekota, 5 let garancije in gas.
Res pa je, da se ne moreš potem hvaliti z Bosch-em.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Invictus ::

Tudi vsi Bekoti niso poceni.

Sicer je pa isto sranje kot Bosch, saj imajo enake komponente, sam drug design.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

starfotr ::

Meh. Da imaš potem 2 meseca na leto ne operativno zadevo, ker je stalno serviser pri tebi in si z njim že na "ti"? Ne, hvala imam svoje prijatelje.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pomivalni stroj? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15740078 (1633) MrStein
»

Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, Gorenje

Oddelek: Loža
285439 (3982) Robert
»

Kater pomivalni stroj ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8322931 (11832) starfotr
»

Vgradnji pomivalni stroj

Oddelek: Kaj kupiti
242971 (2411) Mare2
»

Nakup bele tehnike

Oddelek: Loža
4411908 (10867) IL_DIAVOLO

Več podobnih tem