» »

Kateri pomivalni stroj?

Kateri pomivalni stroj?

1 2 3
4
»

D3m ::

Vseeno je.

Imam tudi sam Candy. Dela.
|HP EliteBook|R5 6650U|

JeBelaCesta ::

mat xxl je izjavil:

Samo Candy-a ne, tudi Beko bo boljši ! So pa bili pred 30 leti še dobri, sedaj pa ja...., pazi da ima vsaj 5 let garancije, pa še podaljšano na 10 let dokupite......

kdo nudi 10let garancije ? Candy lahko podaljšaš na 5 let s spletno registracijo...
lep pozdrav iz višav ;-)

MrStein ::

Stari se je po 10 letih pokvaril.

Popravilo bi trajalo in ne bi bilo poceni. Torej bo novi.

Serviser je za nizki razred svetoval Vox ali Beko.

Bosch le modele nad 450 eur, ker ostali so neki generiki samo z nalepko Bosch.

Kot sem videl, novi nimajo istočasno zgornjega predala in spodaj košarico za jedilni pribor. Edino če vzamem model s predalom in ločeno kupim še košarico.

Odpiranje vrat (avtomatsko) po pomivanju je dejansko koristno ali le šminka? Baje imajo to samo vgradni.

Iščem prostostoječega.

Iz druge teme:

starfotr 17. feb 2024, 15:28:22
>> Bosch seveda. Serija 6 ali 8. Drugega ne glej.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Ganon ::

Zakaj potrebuješ zgornji predal in košarico? Zgornji predal je tako ali tako namenjen samo jedilnemu priboru.

Več prostora za več stvari.
Stari je omel oboje. Candy CDP 6853 za okoli 450 EUR pred 10 leti.
Zdaj vidim, kaki luksuz je bil.

Priložen lijak za sol.
Zgornji predal + košarica za pribor.
Etažere levo in desno.
Dodaten mostiček (odstranljiv) za drobnarije.

Zgornji predal sicer "grob" torej ne žličke in podobno,ampak velike nože, zajemalke itd.

En Samsung* ima taki predal, pa plastični vložek za droben pribor. Dvodelen, lahko se vsak posebej odstrani. Ampak take malenkosti stanejo 1000 EUR (zmešan smajli tule).

* če se prav spomnim, sem pred dnevi gledal
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

Sem potem tega naročil: BOSCH SMS4HVI33E okoli 500 EUR.

Pohvala za Big Bang, da so ga že naslednji dan zjutraj pripeljali.

Graja za Bosch, ker ima cev za dovod vode debelejšo "glavo" kot prejšnji stroj in se moral razdreti "pol" kuhinje, da sem čez spravil.

Razen tega ima po pranju vonj po zažgani plastiki. Sem mislil, da je kaki stiropor ostal noter, samo ni za videt. Internet pravi, da se to dogaja, enim izgine po nekaj pranjih, drugim pozneje, enim nikoli.

PS: Sem gledal tudi serijo 6, samo so cene malo pretirane.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Razen tega ima po pranju vonj po zažgani plastiki. Sem mislil, da je kaki stiropor ostal noter, samo ni za videt.

Že takoj v novega si dal pomivati posodo? Ob prvem pomivanju?

Ne. Sem dvakrat prazno. Enkrat brez, potem pa z detergentom.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Sem potem tega naročil: BOSCH SMS4HVI33E okoli 500 EUR.

Evo, se je že pokvaril. Kaže E: 01 - 10
Motiti se je človeško.

Po izklopu iz elektrike spet deluje.

Kot Windows...

(ta "namig" za izklop je napisan v navodilih)
Motiti se je človeško.

hulahup ::

Potrebujem pomoč pri nabavi pomivalnega stroja. Doslej ga nisem imel, pa bi se rad nanj navadil. Povečini predlagate Bosch serijo 6, pa se mi zdi malce predrag. Tam, kjer kupujem kuhinjo, mi dva ponujajo s 30% popustom - in sicer Bosch SMV4HVX00E, torej serija 4, za 475€ - https://www.bosch-home.si/sl/mkt-produc... in Electrolux EES47320L, za 385€ - https://www.electrolux.si/kitchen/dishw...

Načeloma bi vzel Boscha, ampak sem videl, da ima plastično kad, pa se zato zdaj nagibam k Electroluxu. Kaj priporočate?

Avenger ::

Halp! Za novo kuhinjo (Ikea metod) rabimo vgradni pomivalni stroj, nekako sem bil odločen za BOSCH na mimovrste ampak prav izrecno piše, da ni kompatibilen z IKEA metod kuhinjo.

A je kdo že probal vgradit v medota kaj podobnega - na kaj je treba računat, je ful zoprno prilagajanje, gre hitro? Al se sploh ne da? Druga opcija je pa pač Ikein pomivalc. Ampak se mi ne sanja kakšno je razmerje cena/kvaliteta... pa kako je s servisom, rezervnimi deli, itd....
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

D3m ::

Kvaliteta je ok od IKEA.

Electrolux in Whirlpool delajo za IKEA.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Avenger ::

Aha, pol bi moralo bit ok
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

klihk ::

Kje kupujete sol za pomivalni stroj?

IL_DIAVOLO ::

Lidl
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

klihk ::

Pozabil sem še napisati, da je v navodilih za moj pomivalni stroj navedeno, da naj ne bo sol tabletirana. Imajo v lidlu tako, ki ni tabletirana?

Debela zrna, torej klasika.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

blaz5 ::

V Mullerju se dobi sol ki je bolj fina pa je lažje natresti.

klihk je izjavil:

Kje kupujete sol za pomivalni stroj?

Amazon.de
Motiti se je človeško.

delavec44 ::

blaz5 je izjavil:

V Mullerju se dobi sol ki je bolj fina pa je lažje natresti.

Samo vedeti morate, da drobna sol ni primerna za vse stroje. Moj Gorenje se lepše obnaša z debelimi zrni (dlje zdrži in manj se paca).

i53470 ::

Ima kdo pomivalca Beko? Kakšna sol je najbolj primerna zanj? V navodilih piše, da samo ne tabletirane nič pa o drobnih, debelih...

Vsak pomivalni stroj je primeren za grobo/debelo sol. Dejansko se priporoča debela zrnca.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

tony1 ::

Tako je, zdi se, da bo sol v večjih kosih dlje trajala, saj ima manjšo površino.

Pod tabletirano si sicer predstavljam takšno:
https://www.trgovinejager.com/detergent...

delavec44 ::

Sem sedaj prav navodila pogledal. Piše:

Uporabite sol z velikimi zrni ali
posebno sol za pomivalne stroje.

IL_DIAVOLO ima prav. Če si v dvomih, uporabi debelo sol.

eEdbM ::

Se opravičujem za distrakcijo s teme o normirancih :D

Če po 3,5 letih od začetka začne Gorenjev pomivalec GV63161 nekaj ropotati in po besedah uporabnice menda tudi ne pomiva več... Žal ga nimam registriranega v profilu in ne vem, če bi bila neka podaljšana garancija.

Je videti kot nekaj znanega, kar se da enostavno popraviti, v smislu kakšne zamašitve z umazanijo ali kaj podobnega in da se dosti enostavno reši? Ne vem, kako se zares skrbi za pomivalec ampak domnevam, da nekje povprečno skrbno.

Če sicer ni enostavno rešljivo, se splača klicati serviserja, ga čakati X časa in dati popravljati ali se samo zamenja? Iz računa vidim, da je bil še pred-covid-inflacijsko ugoden, kakšno 1,5 leta bi še bilo pričakovano, pred jutri pa ne bom videl tega aparata za podrobnosti.

fikus_ ::

Verjetno se je vrtljiva šoba zrabila, tam kjer se vrti. poskusi, koliko zračnosti ima.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Pri Bosch pomeni Zeolith isto kot PerfectDry?
A to na koncu tudi odpre vrata?

Imajo mali milijon modelov, ki imajo skoraj enako oznako in lastnosti. ;((
Motiti se je človeško.

Ve kdo kaj je razlika med serijo SMD in SMV?

V opisu sem našel da ima OpenAssist* in child lock.

Drugače sta enaka?

Gledam ta dva:

SMD6ECX00E
SMV6ECX00E

Pa to, da je SMD 10% dražji (v Sloveniji, v EU pa zgleda obratno, je SMV precej dražji).

* odpiranje vrat brez ročajev, s pritiskom/trkanjem
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

PINki ::

Bing Copilot:

Glavna razlika med Bosch pomivalnima strojema SMD6ECX00E in SMV6ECX00E je v načinu vgradnje:

1. **SMD6ECX00E**: Ta model je delno vgradni pomivalni stroj, kar pomeni, da ima vidno nadzorno ploščo na sprednji strani. To omogoča enostaven dostop do nastavitev in spremljanje cikla pomivanja.

2. **SMV6ECX00E**: Ta model je popolnoma vgradni pomivalni stroj, kar pomeni, da je nadzorna plošča skrita na zgornjem robu vrat. Ko so vrata zaprta, je stroj popolnoma skrit za kuhinjskimi omaricami, kar omogoča bolj eleganten in skladen videz kuhinje??.

Oba modela imata podobne funkcije, kot so tiho delovanje, različne programe pomivanja in energetsko učinkovitost. Če imate raje bolj minimalističen videz kuhinje, bi bil SMV6ECX00E boljša izbira. Če pa vam je pomemben enostaven dostop do nadzorne plošče, bi bil SMD6ECX00E bolj primeren.

Edit: vidim, da je failal na polno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PINki ()

Zanimivo, včasih se zdi AI prav uporaben, ampak preden bo zares tak, bo še trajalo kakšno... desetletje :|

eEdbM ::

fikus_ je izjavil:

Verjetno se je vrtljiva šoba zrabila, tam kjer se vrti. poskusi, koliko zračnosti ima.

K sreči ne, samo se je izgleda zaprla voda pred odhodom na dopust. Še zanimivost, sem ga pravkar dodal v Gorenje profil, da drugič ne iščem več po mailih, ima aktivno garancijo še dve leti, bomo mogoče enkrat videli, če res...
:))

PINki je izjavil:

Edit: vidim, da je failal na polno.

Izgleda, da je imel le en 'trip' glede na tretjo črko, D/V, obetajoče za skynet :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

starfotr ::

MrStein je izjavil:

Drugače sta enaka?

Gledam ta dva:

SMD6ECX00E
SMV6ECX00E

Pa to, da je SMD 10% dražji (v Sloveniji, v EU pa zgleda obratno, je SMV precej dražji).

A si se le odločil za serijo 6 :)

J.McLane ::

Smešno še samo Bosch ne ve kje je razlika, tule primerjava in čisto vsi parametri so isti:
https://www.bosch-home.si/produkti/prim...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

darkolord ::

Ne niso, eden ima "Open assist" in "Otroško varnostno ključavnico"

PINki ::

Piši mail na Bosch.

J.McLane je izjavil:

Smešno še samo Bosch ne ve kje je razlika, tule primerjava in čisto vsi parametri so isti:
https://www.bosch-home.si/produkti/prim...

Motiti se je človeško.

starfotr je izjavil:

MrStein je izjavil:

Drugače sta enaka?

Gledam ta dva:

SMD6ECX00E
SMV6ECX00E

A si se le odločil za serijo 6 :)

Gre za "drugo zgodbo" ;)

Glede serije 4 pa, sem ti že hotel odgovoriti s pozitivno oceno, ampak je vmes (spet!) crknil.

Torej:

Bosch SMS4HVI33E/45

Prvi teden smrdi po neki plastiki, baje obloga vrat (pravi servis). To za transport ali nekaj v tem smislu...

Čez nekaj mesecev napaka (če se prav spomnim E001 na prikazovalniku). Izklop iz elektrike pomagal.
Čez še nekaj mesecev napaka E01-10, knjižica pravi "pokliči servis".
Ta je izklopil iz elektrike in spet dela. Bodo pa naročili novo elektroniko in jo zamenjali.

Pa tipke so take majave, kot neka poceni plastika.

Pomiva in deluje sicer OK (ko ne crkne).
Motiti se je človeško.

Scorpy84 ::

No pri meni se je boschu po 12 letih krtačke znucale, zamenjal, še vedno deluje. Ampak dokler se je čakalo, da zamenjam krtačke, sem vmes v darilo dobil candy rapido 14 kg pranja, 9kg sušenja. Ne morem ga prehvaliti, če primerjam z boschem, daleč lepše opere cunje in tudi ogromno spraviš not. Najbrz opere boljše, ker drugače brizga vodo v boben, prek šob, ki so nameščene po bobnu. Še bolj mi je všeč funkcija sušenja, ker ti zdaj ni treba sredi noči ustajati, pa prestavljati v drug stroj. Ne opazim da bi kaj slabše sušilo, od sušilca, ki ga imam doma, ki je prav tako candy. Tudi cunje so manj pomečkane, kot pri namenskem sušilcu, pa je le malenkost večji boben. Koliko časa bo delal, pa bomo videli, oba stara stroja imam zdaj v shrambi in čakata na priložnost. Je pa ta candy zelo tih, med pranjem in sušenjem se ga praktično ne sliši, izjema črpalko za vodo, ti so vsi glasni. Grajam pa malo plastično izvedbo okrog vrat in touch tipke, ker nekako ceneno in majavo deluje. Pa tudi ne vem kam spravi vse tekstilne ostanke pri sušenju, saj nič ni treba čistit, ker ni nobenega filtra dostopnega, niti okrog vrat se ne nabira, niti po cunjah, kot pri sušilcu z filtrom.

V kater predal pomivalnega stroja pa zložite perilo? Spodnje perilo v zgornjega? :P

"Pa tudi ne vem kam spravi vse tekstilne ostanke pri sušenju, saj nič ni treba čistit, ker ni nobenega filtra dostopnega, niti okrog vrat se ne nabira, niti po cunjah, kot pri sušilcu z filtrom."

P-s stroji (žal) običajno nimajo filtra. S kakšno neuporabno vlažno cunjo (lahko tudi kosom papirne brisače) na koncu sušenja obriši kosme muck na vratih ter predvsem znotraj gumi tesnila vrat...
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kateri pomivalni stroj?

Oddelek: Loža
151789 (747) N0t0ri0us

Nakup pomivalnega stroja (izbira) (strani: 1 2 )

5010299 (6238) Kodrnusa
»

pomivalni stroj beko: popravilo ali novega??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4410399 (8782) mulc007
»

Kater pomivalni stroj ? (strani: 1 2 )

8324189 (13090) starfotr
»

Nakup bele tehnike

4412350 (11309) IL_DIAVOLO

Več podobnih tem