Slo-Tech - V Južni Koreji je veriga Starbucks na svoje stranke naslovila nenavadno prošnjo. Precej odločno so jih poprosili, naj v kavarne ne prinašajo večjih kosov opreme, kot so stacionarni računalniki ali tiskalniki. Za vsako nenavadno prepovedjo seveda stoji nenavadna zgodba, tako je tudi v tem primeru. V Južni Koreji, kjer ima dobrih dva tisoč kavarn, so jih nekateri začeli uporabljati kot pisarne.
Ne gre le za skok na internet na prenosnem računalniku med srkanjem kave ali kakšen krajši spletni sestanek. Obiskovalci so si prinesli stacionarne računalnike, tiskalnike in celo zastirke in nato ure in ure delali v kavarni, ki so jo vzeli za svojo pisarno. Početje se v korejščini imenuje cagongjok in je precej razširjeno, še posebej po covidni pandemiji, ko je delo na daljavo postalo širše sprejemljivo. Pisarne v Južni Koreji so drage, zato pride Starbucks prav kot brezplačen prostor.
V Starbucksu pojasnjujejo, da so odločitev sprejeli v dobrobit vseh strank. Še vedno želijo ostati relevanten in privlačen tretji prostor, kar pa ni mogoče, če posamezniki v kavarni kampirajo cele dneve. Statistiki so že izračunali, da ena kava pokrije poldrugo uro sedenja v kavarni, nato pa se prevesi v izgubo.
Novice » Ostale najave » Starbucks v Južni Koreji prepovedal prinašanje namiznih računalnikov in tiskalnikov

Horas ::
svašta, a prav pcje pa printerje folk vlači v kavarne??? a ni dost laptop???
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bbbbbb2024 ::
svašta, a prav pcje pa printerje folk vlači v kavarne??? a ni dost laptop???
V Bruslju te gledajo grdo, če prineseš laptop v kafič in zelo grdo, če iščeš vtičnico ves paničen. Eni imajo prav napis, s prečrtanim laptopom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

c3p0 ::
Kupijo si en grande in nato cel dan zasedajo najboljše mize. Je ceneje od vsakega co-workinga.

no comment ::
Sicer zavijemo v take fine establišmente mogoče enkrat na par let, ampak vsakič dobim občutek, da se tam ne znam obnašat. Če se probaš stisnit k enemu takemu squatterju, te gleda kot da si prišel v njegovo stanovanje. In se nisi sezul na vratih. In šel srat. In nisi potegnil vode.
Sem probal te interakcije s squatterji preloži na ženo, kao pejte vi poiskat mizo, bom jaz naročil kavo... No, to je šele svet za sebe. Tiste "bariste" znajo na zahtevo zmešat vodikovo bombo (vsaj tako se meni sliši ko stranke pred mano naročajo), ko pa jaz hočem dva espressa me pa gleda kot da nisem v pravem lokalu. Pa sem skoraj prepričan, da nekje pripravljajo kavo, ker lepo diši po njej...
Sem probal te interakcije s squatterji preloži na ženo, kao pejte vi poiskat mizo, bom jaz naročil kavo... No, to je šele svet za sebe. Tiste "bariste" znajo na zahtevo zmešat vodikovo bombo (vsaj tako se meni sliši ko stranke pred mano naročajo), ko pa jaz hočem dva espressa me pa gleda kot da nisem v pravem lokalu. Pa sem skoraj prepričan, da nekje pripravljajo kavo, ker lepo diši po njej...

Apple ::
"... in celo zastirke..."
Še dobro, da ne obesijo urnika, kdaj imajo uradne ure
.
Še dobro, da ne obesijo urnika, kdaj imajo uradne ure

LP, Apple

Netrunner ::
da ena kava pokrije poldrugo uro sedenja v kavarni
Ne bi raje enostavno na določen časovni interval zahtevali novo naročilo kot pa da prepovejo ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

PluribusUnum ::
da ena kava pokrije poldrugo uro sedenja v kavarni
Ne bi raje enostavno na določen časovni interval zahtevali novo naročilo kot pa da prepovejo ?
Verjetno si ne upajo naštimat namenske sekcije. Točno ti, ki jim delajo reklamo ko je prazno so sedaj ko se šteje denar odveč, klasika.

c3p0 ::
Potem še rabijo nekoga, ki bi to enforcal, težka bo.
Dalo bi se sicer do neke meje avtomatizirat, npr. QR skener na mizi. Račun poskeniraš in imaš 1h na voljo. Za tem se prižge neka rdeča lučka in te lahko naslednji prijazno opomni da pelji svojo cheapass rit sedet drugam.
Dalo bi se sicer do neke meje avtomatizirat, npr. QR skener na mizi. Račun poskeniraš in imaš 1h na voljo. Za tem se prižge neka rdeča lučka in te lahko naslednji prijazno opomni da pelji svojo cheapass rit sedet drugam.

iKst_ ::
Tiste "bariste" znajo na zahtevo zmešat vodikovo bombo (vsaj tako se meni sliši ko stranke pred mano naročajo), ko pa jaz hočem dva espressa me pa gleda kot da nisem v pravem lokalu. Pa sem skoraj prepričan, da nekje pripravljajo kavo, ker lepo diši po njej...
V Starbucku brez problema dobiš espresso, ga imajo na meniju. Noben te ne gleda čudno, če ga naročiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starbucks v Južni Koreji prepovedal prinašanje namiznih računalnikov in tiskalnikovOddelek: Novice / Ostale najave | 1265 (305) | iKst_ |
» | Kavni aparat (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 77038 (1573) | Arey |
» | Kvalitetna kava (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 136539 (3435) | hotig |
» | malica v službi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27383 (9171) | PacificBlue |
» | Microsoft Lumia 950 XL & podpora za FLACOddelek: Mobilne tehnologije | 2863 (2438) | aerie |