» »

Microsoft Lumia 950 XL & podpora za FLAC

Microsoft Lumia 950 XL & podpora za FLAC

Alen T 1978 ::

Zdravo.

Na GSMarena.com sem videl, da ta telefon ne bo imel podpore za FLAC datoteke.
Kdo kaj ve, če se bo dalo to kako rešit ala z inštalacijo FLAC codecov v sistem in/ali v (default) player kot se to naredi na PC-ju?


THNX

borisk ::

nima nativne podpore (hardverski decoder), drugače pa verjetno ne bo problem
https://www.microsoft.com/sl-si/store/a...

Se je pa za vprašat, če imaš res tak kvalitetne slušalke da potrebuješ flac?

hojnikb ::

bolj se je za vprasat, ce ma fon tko dober dac, da bo razlika med 320k aac in flac
#brezpodpisa

Alen T 1978 ::

Ja sej imata obadva prav. Vem o čem govorita.

1. Slušalke bom kupil precej kvalitetne - najbrž tele (bo pa firma ta) Shure SE425 (v-ušesne slušalke).

2. Vsekakor je FLAC bolje kot MP3. Tako, da DAC tle nima vloge. Ni fore.

Sicer bi pa jaz lahko tebe borisk vprašal ali imaš tako dobre zvočnike (ali hi-fi sistem) da imač CD-je? Oziroma, kaj je pol narobe z celim svetom?
Zakaj ima potme ta telefon, ki sem ga omenil, podporo WAV datotekam?

Misl'm - dejte se mal zadržat.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

bolje je samo pod pogojem, da zna hardware sproducirat tak zvok (tak dac kot slušalke).
glede na to da so nasplošno težko zaznavne razlike med 320k in flac, mocno dvomim da bos kej prikrajsan z odsotnostjo flaca na enem lowend telefonu.
#brezpodpisa

Alen T 1978 ::

Analogno. Digitalno. Dat to pretvarja.
Če hočeš obarvan sound kupiš high-end dac. Mene to ne zanima.
Mene zanima 1:1 sound. Flat sound.

Zato te Shure slušalke. (drugače vem kaj misliš s tem, da so zmožne ta zvok sproducirat - sem imel na lastni glavi to možnost doživet ko prejšnje slušalke določenih zvokov sploh niso sproducirale kasnejše dražje/boljše pa so). Zato ni fore če maš low-end telefon.

hojnikb. ti kot, da si proti razvoju. (?)

Pa kdaj so že izumil CD - 44,1kHz/16bit. Kva zdej po vsem tem času ko se je še vsa ostala računalniška tehnika razvila še kar vztrajate z MP3ji ko neki retardirani priztadeti jezni neandertalci? Kva vam je no?!

MP3je so izumil zaradi tehnoloških omejitev - nedovolj kapacitativnih in zelo dragih shranjevalnih medijev ter počasne internetne povezave.

Ja pa:

Misl'm - dejte se mal zadržat.


-------


Pa kva se sploho tme pogovarjamo?


A moram še enkrat vprašat? - Zakaj ima potem ta Microsoft Lumia 950 XL podporo WAV datotekam? A so blesavi?

// o tem*

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Xserces ()

hojnikb ::

>Zato te Shure slušalke. (drugače vem kaj misliš s tem, da so zmožne ta zvok sproducirat - sem imel na lastni glavi to možnost doživet ko prejšnje slušalke določenih zvokov sploh niso sproducirale kasnejše dražje/boljše pa so). Zato ni fore če maš low-end telefon.


Seveda je fora. Lowend telefoni bodo mel slab DAC (verjetno nekaj integriranega direkt v SoC). In tak DAC pač nebo zmogel sprodocirat nekega kvalitetnega analognega zvoka (ker druga kot 3.5mm tko nimaš na teh slušalkah). In če nimaš kvalitetnega DACa, ti slušalke za 300e in nekompresiran sound fajl čisto nič ne koristita.

>Pa kdaj so že izumil CD - 44,1kHz/16bit. Kva zdej po vsem tem času ko se je še vsa ostala računalniška tehnika razvila še kar vztrajate z MP3ji ko neki retardirani priztadeti jezni neandertalci? Kva vam je no?!

Prizadeti neadertalci, ki nimajo 1000€+ hifi robe pač ne zaznajo razlike med 320K acc/mp3 in enim flacom. Zato ti formati še vedno vstrajajo, ker so čisto dobri.


>A moram še enkrat vprašat? - Zakaj ima potem ta Microsoft Lumia 950 XL podporo WAV datotekam? A so blesavi?

Kaj je narobe z WAV ? V resnici ni nič kaj drugačen od FLAC, samo lossless kompresije nima.

>hojnikb. ti kot, da si proti razvoju. (?)

Daleč proti temu. Ampak mi je pa smešno, ko folk misli, kaj bo profitiral z nekompresiranim zvokom in nekimi super duper slušalkami na napravici za malo čez 100€ (ki btw sploh ni primarno namenjena temu).

Think super športn avto z kitajskimi gumami.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

borisk ::

Alen T 1978 je izjavil:


Sicer bi pa jaz lahko tebe borisk vprašal ali imaš tako dobre zvočnike (ali hi-fi sistem) da imač CD-je? Oziroma, kaj je pol narobe z celim svetom?


poslušat flac ker je pač moderno pač ni moj stvar, radio največ poslušam v avtu kjer je prav tako brez veze tiščat flac naprej, ker je okolje preveč onesnaženo. Flac in inear slušalke so prav tako strel v koleno. za računalnikom (gaming, youtube) uporabljam
http://www.aliexpress.com/item/EACH-G20...

lahko da se smejiš, ampak so odlične, res pa je da niso za na muslauf pecikl.

aerie ::

Če maš glasbeno zbirko v flac formatu je podpora flacu cool, ker se ti ni treba ukvarjat s prekodiranjem. Pa kvaliteta reprodukcije gore dole, nima veze. S placom tud ni problema, ker ma možnost uporabe SD kartice.
Pa btw, L950 bode high-end tulifon, pa lahko tale hojnik piše kar hoče.

Greghorian ::

hojnikb je izjavil:

>
Daleč proti temu. Ampak mi je pa smešno, ko folk misli, kaj bo profitiral z nekompresiranim zvokom in nekimi super duper slušalkami na napravici za malo čez 100€ (ki btw sploh ni primarno namenjena temu).

Think super športn avto z kitajskimi gumami.


Mimogrede, Telefon stane precej stotakov in je daleč od low-end... Drugače pa če ne bo podpore flac v kakšnem updatu bo potrebno namestiti verjetno kakšen drug player. Glede flac in dobrim mp3 se pa verjetno res nebi slišalo razlike ampak če je glasba že v flac jo je neumno pretvarjati v mp3.

hojnikb ::

se pardoniram, sem mislil da gre za obično 550ko, ki je pa res lowend.
#brezpodpisa

Alen T 1978 ::

Lej to. Ne smetite mi teme.

Pa kva vam je, no?

A lahk ostanemo pri vprašanju, ki sem ga podal v začetnem postu?
Lahko. Je bilo že odgovorjeno.

Sicer pa... am... 128 ali 200GB kartica je dovolj velika, da bi imel na njej WAV-e.

Eto ti ga na!

Zgodovina sprememb…

Alen T 1978 ::

Sicer ste pa več ali manj vsi prav povedali.
Samo moti in jezi me ko pri mojih odprtih temah vedno smetijo/smetite temo. Zahajate iz rdeče niti pogovora.

Za to me je malo zaneslo. Se opravičujem glede te moje človeške napake. Sorry.


Razlika med MP3-jem in FLAC-om je v večini v področju mid frekvenc kar je težko opazljivo. Razlika pa dejansko je.

Vso metal zbirko imam v FLAC (95%). Elektroniko pa v večini MP3-320 (85%); ostalo so FLAC-i.



Problem MP3-jev je v nenapredku družbe - čedalje cenejši so PCji in programi za ustvarjat glasbo niso dragi. Shranjevalni mediji so čedalje več kapacitativni in cenejši. To je smao za primer povedano. Ilustracijo. Ni treba ostat pri 6 članskem bandu (vokal, bobni, bass kitara, ritem kitara, solo kitara, klaviature; za primer) ampak lahko glede na prej povedano nek intuzijast z računalnikom ustvari elektronsko glasbo ki ima zelo bogat nabor zvokov ki se predvajajo istočasno. Človek je to zmožen vse slišat. Ni problema. Recimo stvar koncentracije. In če imaš v skladbi 15 soundov je MP3 premalo, ker ne boš slišal lepo. Tudi razlika med 44,1kHz in 192kHz je zelo očitna in zvok je res prijeten in poln in bogat. To sem na lastni glavi opazil in doživel ko sem v programu, ki ga uporabljam za kreiranje elektronske glasbe, spremenil format vzorčenja za real time play iz 44,1kHz na 192kHz. Zdej če mal tko blesavo napišem: popizdil sem od veselja ker je bilo tako dobro.

Sploh sem pa popizdil od veselja, ko sem si kupil Sennheiser HD515 slušalke za ene 90€, ki niso ne vem boh ve kaj drage. So pa imele bistveno lepši sound od mojega prejšnjega hi-fi sistema za 1.550€. Sedaj imam Shure SRH1840, ki so vredne 550€ samo to je druga zgodba ker imajo flat sound. Nič posebnega. Človek v real lajfu posluša stvari neobarvane - realne - nepopačene. Zaradi človeškega faktorja naveličanosti mu je prijetneje poslušat obarvan sound. - To kar se grejo high-end ... kva naj zdje rečem? ... cepci? Ja niso no. Naj iščejo. Valjda. Tisti njihov THE sound. Sam mene zanima flat sound. Neobarvan. Zato sem si tudi kupil namizne zvočnike - studijske monitorje M-Audio M3-8 (par za 600€). Stvar je d'bestična. Lepi, močni k svina itd/ipd.

Kar se pa tiše v-ušesnih slušalk vem da je slabo ker so nezdrave za ušesa. Ampak imel bi jih za mobilni izdelek - torej telefon. Iz telefona bi poslušal musko ko bi bil kje vzunaj recimo ko pogosto hodim v kavarno mimo katere je gost promet in še kavarna ima svoje ozvočenje kjer predvajajo radio. Plus še folk je za mizami ki se pogovarjajo. Mene to ne zanima in bi rad imel izoliran sound. Vem. Lahko bi kupil čez ušesne slušalke zaprtega tipa - so bolj prijazne. Samo mi je malo nerodno ker se bojim da bi ispadel tam v kavarni ali kjer koli mal smešen pa bi mi bilo neprijetno pred morebitnimi wtf pogledi. Pa še čezušesne slušalke so velike kar ne pride v poštev za transport niti za hojo med katero bi poslušal glasbo/radio/...

Zgodovina sprememb…

borisk ::

Alen T 1978 je izjavil:

Iz telefona bi poslušal musko ko bi bil kje vzunaj recimo ko pogosto hodim v kavarno mimo katere je gost promet in še kavarna ima svoje ozvočenje kjer predvajajo radio. Plus še folk je za mizami ki se pogovarjajo. Mene to ne zanima in bi rad imel izoliran sound. Vem. Lahko bi kupil čez ušesne slušalke zaprtega tipa - so bolj prijazne. Samo mi je malo nerodno ker se bojim da bi ispadel tam v kavarni ali kjer koli mal smešen pa bi mi bilo neprijetno pred morebitnimi wtf pogledi. Pa še čezušesne slušalke so velike kar ne pride v poštev za transport niti za hojo med katero bi poslušal glasbo/radio/...


Mogoče najboljša stvar, če te moti hrup od sosednje mize, radio, ipd, da si kupiš spodoben kavni aparat in v kavi uživas v miru svojega doma. če imaš slušalke za 550€ boš dal pa še ja dal še enkrat 500€ za entry level kavni aparat. sam si ga močno želim, celo bolj kot podporo flacu na moji L920, ampak ga trenutno nimam kam postavit.
http://www.brevilleusa.com/the-infuser-... naprimer tole

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: nejcek74 ()

Ziga Dolhar ::

Alen T 1978: Malo višja kultura pogovora, prosim. Opozorilo.
https://dolhar.si/

Alen T 1978 ::

Bom upošteval. Bom v prihodnje se probal zadržat in nadzorovat. Sprejeto.

Samo bi pa tudi tebe vprašal zakaj soforumaše ne opozarjate nad smetenjem in spamanjem, če bi tako rekel, tem tistim, ki jih odprejo? Smetenje tudi ni primerno obnašanje oziroma početje.

Mislim, poglej: Če podam vprašanje okoli podpore za FLAC kodek, ne?, potem pričakujem odgovor, direkten - povezan na to vprašaje. Ne pa da me tukaj v tej temi sprašujejo pa opozarjajo glede neprimernosti v-ušesnih slušalk ter ne vem kaj vse so še pisali. Da ne govorim o neprimernosti MP3 vs. FLAC ter DAC-ov in ne vem kaj še vse.

Če bi teli soforumaši najprej, vsak za sebe, direktno odgovorili glede na zastavljeno vparšanje in naknadno zaradi potrebe po druženju in socialnem komuniciranju vprašali ali posvarili še okoli tega kar so napisali bi bila pa to druga zgodba. Pravilna!

Tako da, tudi jaz tebe opozarjam. Sicer to ni na istem nivoju samo, če si moderator in/ali administrator tega foruma, potem predpostavljam, da si človek višjega ranga, marke, značaja, karakterja itd. in ipd.

Se razumemo?

Alen T 1978 ::

Dobro: Žiga Dolhar - upam, da nisem sedaj prekršil kaka pravila obnašanja na forumu, ko sem ti napisal kar sem ti napisal. Imel sem in še imam v musluh dober namen. Vem, da je težko vse to početi. Vendar, če se da, bi prosil. Res...

Alen T 1978 ::

for borisk:

Meni je pa tale všeč: Philips Saeco kavni avtomat HD8743/19. Od tega Philipsovega espresso kavnega aparata HD8651/09 sem pa prebral v celoti celoten opis. Ta avtomat mi je tudi všeč. Vendar ne tako močno kot prvi.

Tisti, ki si ga pa ti podal, mi pa vizualno ne odgovarja.

Zgodovina sprememb…

aerie ::

Moja Lumia 920 z zadnjim Win10 preview lepo predvaja flace v Groove Music appu. Po tem sklepam, da tudi na Lumiji 950/XL to ne bo problem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitna hitrost zvoka

Oddelek: Pomoč in nasveti
413895 (2599) XLapse
»

i: pametni telefoni z audiofilskim zvokom

Oddelek: Pomoč in nasveti
446423 (4835) Alen T 1978
»

Vsak deseti prodani album je gramofonska plošča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11150126 (38522) gruntfürmich
»

Audiofilski računalnik

Oddelek: Zvok in slika
455883 (4881) Trancedeejay
»

Apple domnevno razmišlja o 24-bitnih avdio datotekah na iTunes (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7215151 (13172) Pyr0Beast

Več podobnih tem