» »

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca

««
11 / 12
»»

David Mayer ::

dronyx je izjavil:

Najbogatejši menda masovno zidajo podzemna zaklonišča. Očitno niso povsem prepričani, da bo tranzicija v Idiokracijo minila mirno.

Kako misliš, BO? Aja, sploh je nisi opazil? Mhm, mhm... Sem slišal nedavno, da imajo poklicne/mojstrske šole tolikšen naval, da so omejitve vpisa, pri gimnazijah pa ne, mhm, mhm... Si vsaj pritrjene zamaške na plastenkah opazil? :D

PujsekPepe ::

David Mayer je izjavil:

dronyx je izjavil:

Najbogatejši menda masovno zidajo podzemna zaklonišča. Očitno niso povsem prepričani, da bo tranzicija v Idiokracijo minila mirno.

Kako misliš, BO? Aja, sploh je nisi opazil? Mhm, mhm... Sem slišal nedavno, da imajo poklicne/mojstrske šole tolikšen naval, da so omejitve vpisa, pri gimnazijah pa ne, mhm, mhm... Si vsaj pritrjene zamaške na plastenkah opazil? :D

Sam ko bodo sole koncal jih bo pa tud visek. In kaj potem. Je pa dejstvo da so gimnazije in fakultete izguba casa

PujsekPepe je izjavil:

Sam ko bodo sole koncal jih bo pa tud visek. In kaj potem. Je pa dejstvo da so gimnazije in fakultete izguba casa

To sicer ni prva generacija... Pa jaz osebno imam raje večjo izbiro mojstrov kot nikakršno. Le kdo je tako zavozil, kdo, vprašam? No, pa nekdo bo moral graditi nepremičnine za bogataše, mi bomo tako v favelah, tako vsaj izgledajo preference slovenskega naroda :D

LeQuack ::

PujsekPepe je izjavil:

Idealni bi vsi moralo kripto nabavi in živeti od tega.
Quack !

David Mayer je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

To sicer ni prva generacija... Pa jaz osebno imam raje večjo izbiro mojstrov kot nikakršno. Le kdo je tako zavozil, kdo, vprašam? No, pa nekdo bo moral graditi nepremičnine za bogataše, mi bomo tako v favelah, tako vsaj izgledajo preference slovenskega naroda :D

Noben ni nic zavozil. Bil ja nateg s strani drzave da so meli profeserji usranih ved delo na burek fakultetah. To je bil plan. In ne vsi ne bodo meli dela ker jih bo prevec. Prav tako bodo prisli iz tujine. Mas fermo, enga majstra a dva filipinica isto kot v gostinstvu. Gradbisca so polna ukrajincev sam tega ti ne vidis ker nic ne hodis po njih.

LeQuack je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Idealni bi vsi moralo kripto nabavi in živeti od tega.

Tako je. Vsaj je imel moznost

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

Noben ni nic zavozil. Bil ja nateg s strani drzave da so meli profeserji usranih ved delo na burek fakultetah. To je bil plan. In ne vsi ne bodo meli dela ker jih bo prevec. Prav tako bodo prisli iz tujine. Mas fermo, enga majstra a dva filipinica isto kot v gostinstvu. Gradbisca so polna ukrajincev sam tega ti ne vidis ker nic ne hodis po njih.

Dajva, prosim, bolj počasi, kaj dejansko je kamen spotike tukaj?

Nevem ti mi povej? Ne razumes tega kar sem napisal al?

Meni se zdi, da si samo ponovil z bolj ljudsko terminologijo to, kar sem sam zapakiral v celofan. Drži edino, da po gradbiščih ne hodim, ker ne vem, čemu bi, ker bi bil samo v napoto - kot izvajalec, normalno. Glej, komot se zlepa ali zgrda nehava pogovarjati, če misliš nekaj budaliti - meni je vseeno, kaj se ti plete tam.

Zgodovina sprememb…

Pravim samo da jih bo viska, obrtnikov. Enako kot ti. In vsi ne bodo imeli dela ali pa delo po principu wolt brez razmerij

In kaj potem, če jih bo viška, zdaj pa jih je pač premalo, oscilacije na trgih so pričakovane in koristne. Ne vem, kako je pri tebi, jaz nimam kaj veliko vpliva - ne na eni, ne na drugi strani, sem samo innocent bystander, ki se mora prilagajati.

Ker bo viska povsod bo slo? In ko je viska nezaposlenih je priblizno kot ziveti v neposredni blizini zabjeka.

Ok, svetuj, kaj naj naredim JAZ, da do tega ne pride. Nek plan verjetno imaš, mogoče ne za vse dejavnosti, vsaj za gradbene delavce, naj bodo iz Ukrajine ali Romunije, domačih tako ni več ali so predragi ali pa so raje na socialni.

Utk ::

Zakaj mislite da bi zmanjkalo dela? Jaz vidim ogromno dela, ki ga bi bilo treba naredit, pa ga nima kdo. A se vam zdi ta svet čemu podoben? Lahko bi bil veliko boljši in lepši.

Dela ne bo zmanjkalo, za primerno plačilo se bo vedno našel kdo, ki bo trgal pritrjene zamaške s plastenk.

Utk je izjavil:

Zakaj mislite da bi zmanjkalo dela? Jaz vidim ogromno dela, ki ga bi bilo treba naredit, pa ga nima kdo. A se vam zdi ta svet čemu podoben? Lahko bi bil veliko boljši in lepši.

Dela ne bo zmanjkalo bo pa drasticno padel standard.

bm1973 ::

Ah, dela bo dovolj.

Če vas bo zamenjala AI, to samo pomeni, da ste v napačni službi ;).

BTW. Koga AI ne bo zamenjala? Javne uprave :)).

PujsekPepe je izjavil:

Zakaj bi standard padel, če bo veliko dela opravljenega hitreje, lažje in v končni fazi predvsem ceneje? Ravno obratno, zrastel bo, predvsem revežem. Malo bogatejšim pa niti danes ne manjka veliko.

vres.ales ::

Pri nas se bolj cilja na večjo produktivnost zaposlenih in ne na menjavo ljudi. Pravijo, da lahko vsak pisarniški prihrani 4 ure na mesec z uporabo AI-ja in je to pri par tisoč zaposlenih kar veliko ur.
Sem se pravkar prijavil na copilot champion pri ms-ju, izobraževanje, ki traja eno leto. Me zanima kaj mi bo dobrega prineslo

kow ::

Utk je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Zakaj bi standard padel, če bo veliko dela opravljenega hitreje, lažje in v končni fazi predvsem ceneje? Ravno obratno, zrastel bo, predvsem revežem. Malo bogatejšim pa niti danes ne manjka veliko.

Ker je pomemben tudi relativen standard. Tudi, ce ti standard zraste, ti ne pomaga veliko, ce ostalim zraste se bolj. Ne bos imel novce, da pijes pivo na hrvaski rivieri. Bos outpriced.
Zato je tudi bolje ziveti v revnejsi drzavi, kjer je bogastvo bolj enakomerno porazdeljeno, kot v bogatejsi drzavi z velikimi razlikami. Ce seveda razkorak ni prevelik. Kar se s casoma vedno zgodi s socializmom.

Mimogrede, je kdo ze probal ChatGPT 5 Pro? (narocnina 200$)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

dronyx ::

vres.ales je izjavil:

Pri nas se bolj cilja na večjo produktivnost zaposlenih...

Cilja se dejansko na višjo dobičkonosnost. To lahko dosežeš tudi tako, da zaposlenim plače ne višaš, dražijo se pa izdelki ali storitve. S tem se višajo prihodki, strošek dela pa ostane enak.

Utk je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Sej je ze zdej si sam tolk trd da tega ne razumes. Poglej si podatke plac boomerjev pa kaj so lahko kupili in danes.

Tole sem objavil že nekje drugje:

Tehnologija je ustvarila največje bogastvo v zgodovini - in 99,9 % tega bogastva je končalo pri ustanoviteljih, VC skladih in zgodnjih delničarjih, ne pri zaposlenih ali družbi.

Zgornji podatek o rasti realnega dohodka pa ne pokaže celotne slike. V ZDA je bilo leta 1980 za povprečno hišo potrebnih 2,25 povprečnih letnih plač, leta 2025 pa kar 6,7. Torej hiše so danes povprečnemu Američanu bistveno manj dosegljive, kot so bile leta 1980 in enako velja sigurno tudi za stanovanja. Marsikje po svetu pa rast plač sploh ne dohaja niti uradne inflacije.

Toliko o tako imenovanem "tehnološkem napredku". Čez 50 let bo za večino samo še slabše. Lastno hišo ali stanovanje na zahodu si bo morda lahko privoščilo 20% ali še manj ljudi. Ostali pa bodo delali za najemnino in preživetje. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Vsaj en ki ima pamet in ni lesen

Se pravi gremo v pravo smer?
Quack !

dronyx je izjavil:

Toliko o tako imenovanem "tehnološkem napredku". Čez 50 let bo za večino samo še slabše. Lastno hišo ali stanovanje na zahodu si bo morda lahko privoščilo 20% ali še manj ljudi. Ostali pa bodo delali za najemnino in preživetje. :))

Jamras. Zakaj nimamo vec nepremicnin na trgu? Ker imamo premalo novih gradenj. Je to posledica neproduktivnost gradbenega sektorja? Dvomim. Ce opazujes dolocene gradnje/projekte, je ocitno da je industrija sposobna graditi hitro in poceni.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

dronyx je izjavil:

Jamras. Zakaj nimamo vec nepremicnin na trgu? Ker imamo premalo novih gradenj. Je to posledica neproduktivnost gradbenega sektorja? Dvomim. Ce opazujes dolocene gradnje/projekte, je ocitno da je industrija sposobna graditi hitro in poceni.

Nič ne jamram, samo opazujem! Če ti še nisi opazil je sistem naravnan tako, da se lastnina kopiči pri peščici. Ne glede na to koliko zgradiš, se bodo našli ljudje s kovčki denarja, ki bodo to zlahka pokupili. Taki so dobivali na bankah kredite z obrestno mero 0%. Če bodo gradili poceni nepremičnine, jih bodo pokupili samo še več. Če pogledaš že samo našo davčno zakonodajo, pa nismo nek ekstremni primer, hordanja nepremičnin ne kaznuje. So celo ena najbolj zaželenih naložb, ker ti prinašajo še dodaten prihodek od najemnin. Ampak lahko bi bilo vse to drugače, stanovanja dostopna mladim, poceni opremljene gradbene parcele, poenostavljena birokracija...pa ni. Zakaj? Ker to peščici, ki ima moč, seveda ne ustreza. Ampak v redu, AI ljudi ne bo učil razmišljati. Kdor do sedaj ni, bo poslej še manj. ;)

Na zdravje!

Zgodovina sprememb…

Sej je ze zdej si sam tolk trd da tega ne razumes. Poglej si podatke plac boomerjev pa kaj so lahko kupili in danes.

Morda so šli lažje v Opatijo na kavo in domov, je pa to manjkalo kje drugje. Pa ne mislim pri internetu, telefonih in podobno. Ampak tistega dela ne vidite, vi samo veste, da so šli lahko kadarkoli v Opatijo na kavo.

kow je izjavil:

dronyx je izjavil:

Zakaj pa bi jih blo vec? Da se zniza cene tistim ki jih imajo ze po 20? Razumes kok si trd?

V gradbenem sektorju je dovolj potencialnih investitorjev. Lep primer je tisti prodajalec steroidov Karner. Imas tudi Boscarola itd itd.
Saj je menda ocitno kaj podraza gradnje? Cas gradnje. Hitreje izvedes projekt, ceneje je, vecji profit imas.

dronyx je izjavil:

Ne glede na to koliko zgradiš, se bodo našli ljudje s kovčki denarja, ki bodo to zlahka pokupili.

Ta stavek je velika bedarija. Kupcev je seveda omejeno stevilo. Vec bi bilo stanovanj, nizje bi bile cene.

Ce se vrnemo na AI. Opazam, da je inference vse hitrejsi, tudi pri modelih, ki so na voljo brez placila.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Ta stavek je velika bedarija. Kupcev je seveda omejeno stevilo. Vec bi bilo stanovanj, nizje bi bile cene.

V kapitalizmu, sploh ko dviguješ dobičkonosnost in produktivnost, ima peščica v rokah čedalje več kapitala, ki ga morajo nekam investirat in nepremičnine so marsikje po svetu skoraj na prvem mestu med zaželenimi investicijami. Ne moreš toliko zgraditi, da ti ne bi vsega, kar se zgradi pokupili. Poglej pri nas kaj se je največ gradilo v zadnjem času za prosti trg. Nadstandardna stanovanja, ki so jih kupovali razni glasbeniki in kripto milijonarji za investicije. To niso kupovale mlade družine s pufi do konca življenja za reševanje stanovanjske problematike. Ampak nikjer na svetu nimaš ne gradbenega sektorja, še manj investitorje, ki bi jim bilo v interesu, da se gradi masa stanovanj za navadno rajo. Zakaj bi to počel, če lahko gradiš luksuz za tiste, ki nepremičnine kupujejo kot investicije? Ampak tema je AI.

@Grok: Zakaj bi kdorkoli gradil stanovanja za navadne ljudi, ko lahko z omejenim gradbenim sektorjem gradiš nadstandardna stanovanja, ki jih kupujejo najbogatejši kot investicije?

To je odlično vprašanje – in ravno to pojasni, zakaj v Ljubljani, na Obali ali v Mariboru nič ne gradiš za povprečnega učitelja, medicinsko sestro ali električarja. Zakaj se splača graditi samo za superbogate? Matematika je brutalna 60 m² garsonjera za povprečnega kupca: 250.000 € → 4.167 €/m²
60 m² luksuzna garsonjera v »Novi Zeleni prestolnici«: 720.000 € → 12.000 €/m²

Ista parcela, iste dovoljenja, isti delavci, isti žerjav – trikratni dobiček.
Kupci ne potrebujejo kredita
Tveganje = 0
Če se cena zlomi, bogati še vedno plačajo.
Če se zlomi za povprečnega Slovenca, imaš 30 neprodanih stanovanj in stečaj.

Realen primer (2025)
Parcela v središču Maribora:
Varianta A: 40 socialnih stanovanj → 3,2 mio € prihodkov, 18 mesecev birokracije, 8 % marža.
Varianta B: 12 luksuznih penthousov → 11,4 mio € prihodkov, 6 mesecev birokracije, 42 % marža.

Koga bo investitor izbral? Vprašanje je retorično.
Kaj to pomeni za navadne ljudi?
Povprečna plača: 1.450 € neto
Povprečna cena stanovanja: 340.000 €
Potreben kredit: 27 let plače
Matematično nemogoče. :)):)):))

Sramota, kako je AI dobesedno v hipu povozil povprečneža, ki ima za sabo milijone let evolucije ter v glavi enega izmed najbolj sofisticiranih sistemov daleč naokrog v nam znanem vesolju! :))

Zgodovina sprememb…

In naprej, kaj Grok predlaga kot...

Rešitev?
Občina naj gradbenikom plača razliko
Primer: dovoli 12.000 EUR/m?, a zahteva, da 30 % stanovanj prodaš po 3.500 EUR/m?. Razliko pokrije občina iz dobička od prodaje zemljišč.
Državna garancija za kredite
50.000 EUR polog = dovolj za 30-letni kredit po 1,5 % obresti.
Zakon o obveznem deležu
Vsak projekt nad 20 stanovanj mora imeti vsaj 25 % cenovno dostopnih enot. Kršitev = 50 % globe.

Zaključek
Dokler boš pustil trg sam, bo gradil samo za tiste, ki plačajo v bitcoinu.
Rešitev ni v prošnji - je v prisili.
Država ima zemljišča, davke in dovoljenja.
Uporabi jih.
Ali pa sprejmi, da bo tvoj otrok pri 35 letih še doma - in bo njegov sobni pogled na prazna luksuzna stanovanja, ki čakajo na naslednjega ruskega oligarha. Kateri ukrep bi ti uvedel takoj jutri?
(1) Obvezni delež?
(2) Državne garancije?
(3) Ali kaj tretjega?
Napiši številko - in razložem, kako se da to narediti v 100 dneh. :))

Albanska ideja, kjer so za ministra postavili kar AI niti ni tako slaba!

Da ne modrujem preveč - če se vse prepusti "trgu", kar zagovarjajo tudi številni pri nas, potem se slej ko prej večina kapitala in bogastva znajde v rokah peščice. To je praktično tako kot fizikalni zakoni.

Zgodovina sprememb…

c23po ::

Utk je izjavil:

c23po je izjavil:

Utk je izjavil:

Hja, imam včasih študente na praksi, tudi take tik pred diplomo. In če dam njim ali chatgpt neka navodila, bo rezultat od chatgpt bistveno boljši, da ne govorimo kolk bo hitrejši (tudi če upoštevamo moj čas da to do konca zapakiram, kar bi moral tudi od študentov).

Če to ni inteligenca, potem priznam da ne vem kaj je.

Problem bo, ko bo isto rekel tvoj šef (ali naročnik) zate in par tvojih sodelavcev. Takrat bomo panično začeli iskati službe v domovih za osterele. Zato bi vsaka uporaba "UI" morala biti pogojena z opravljenim tečajem in zaprisego "nikoli ne bom zamenjal sočloveka z AI".

Zakaj bi človek sploh hotel delat nekaj kar lahko naredi avtomat? Samo zaradi denarja? Se tako nizko cenite?
Če me lahko nekdo nadomesti z avtomatom, naj izvoli, ne bi se sekiral niti 5 minut.

Ti pravzaprav zelo nizko ceniš študente, ki se morajo za svoje znanje potruditi, ga celo plačati. Bolj ceniš nakradeno in površno znanje "umetne inteligence" in si ga pripravljen uporabiti za lažji dostop do koristi. Ne glede na škodo, ki jo povzročiš sočloveku. Pripravljen si tudi pomagati, da se zalega uspešno širi v družbo. Samo zaradi denarja. Tako nizko ceniš vse okoli sebe.
Tisto o petminutnem sekiranju pa se ti bo zelo hitro razbilo o glavo. Zaradi takšnih nekritičnih apologetov nas bo "UI" vse skupaj kratkomalo zamenjala in izpljunila na rob družbe. Takrat boste ugotovili, da ne pripadate več višjemu sloju (saj pravzaprav nikoli niste pripadali) in so nam preostala samo mizerno plačana kanalizacijska dela. In ne misliti, da se boš ravno ti izvlekel mimo. Se ne boš, tako kot Fan Hui ni premagal AlphaGoja.
Računalniki nimajo spominov.

Zimonem ::

Za šaflanje vakuma je ai že precej izpopolnjena. In ta izobražen kader je kar solidno plačan.

Tocno. Lepo napisano. Gap bo tako enormen da bo ostalo samo par faraonov ki bo tiskalo denar ostalo bodo suznji ki se bodo klali za drobtinice. Hunger games. To bo tako kot v zabjeku sam brez social in x1000

Zimonem je izjavil:

Za šaflanje vakuma je ai že precej izpopolnjena. In ta izobražen kader je kar solidno plačan.

Ja to je jasno, AI inzinirji imajo place visje kot fuzbalerji eh well pa tud kaksna OF delavka ogromno zasluzi. Tvoj point?

Zgodovina sprememb…

Da poznam kar nekaj primerov, ki so zadnje dve leti izgubili precej posla. Če se spravijo še na državno upravo...

Musk meni, da bodo ljudje prihodnosti delali samo še tisti, ki bodo to želeli. Ostali bodo samo še potrošniki. Kot piše zgoraj. To je v bistvu Žabjek, samo z bistveno manj sociale. Ena javna kopalnica za celo naselje. Še AI se nam bo smejal. No ja, že sedaj se iz nas kot vidite AI odkrito norčuje. :))

Zgodovina sprememb…

Sem poslusal ta intervju. Ubistvu je reku da bodo vse sluzbe ki so vezane na racunalnik izginile in to s svetlobno hitrostjo.
Mogoce pa pride kmalu do situacije ko bodo slovenci kradli romom. Pa ce pogledas place policajev vojakov so te tako nizke da ne ves al bi jokal al bi se smejal majo pa en kup bonitet to je pa res. Sam itak bodo tud njih reduciral kot na kitajskem.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

PujsekPepe je izjavil:

Pa ce pogledas place policajev vojakov so te tako nizke da ne ves al bi jokal al bi se smejal majo pa en kup bonitet to je pa res.

Osnovna plača je mogoče nizka.

Potem je pa toliko obveznih dodatkov, da jim ni nič hudega...

Vojska ima dobre štipendije. Zadnjič je nekje pisalo, da so po 500 €. To se mi ne zdi slabo za štipendijo, ali pa nimam več občutka za to.

Se pravi bodo imeli službe samo še ženske preko OF, ali bo tudi to nadomestil AI?
Quack !

Boš se prišel prijavit na zavod za zaposlovanje in najprej bo AI klepetalnik stresel par šal.

@Grok Si lahko izmisliš šalo, ko pride delavec na zavod za zaposlovanje, ker je zaradi AI izgubil službo?

Delavec vstopi na Zavod za zaposlovanje in reče uradnici: "Izgubil sem službo!"
Uradnica pogleda v računalnik: "Žal mi je, gospod, tudi to delovno mesto je ravnokar prevzela umetna inteligenca."
Delavec: "Aha ... in kje naj zdaj oddam prošnjo za brezposelnost?"
Uradnica: "Kar tukaj, v ta QR-kod. Samo pofukajte z mobitelom, pa vas bo chatbot vodil skozi postopek."
Delavec: "Super. In kdaj bo razgovor?"
Uradnica: "Že poteka. Pravkar ste ga opravili z mano - sem Grok 17."

To si je na hitro izmislil. Je še kdo opazil, da se Ai iz nas norčuje? :))

kow je izjavil:

Verjetno nima smisla pay per token, ker nima udobja web chat gui?

dronyx je izjavil:

Na zdravje!

Pravi Gatsby iz 'alternativne časovnice' :D

Zgodovina sprememb…

Ne vem kaksne veze bi imel GUI...

Pomoje hoce vsaka firma narocnino. Imas stabilen dohodek na userja. Malo ti ga inflacija zre, ampak itak stroske inferenca klatis hitreje. Edino kar ti v resnici sklati dohodke je konkurenca.

dronyx je izjavil:

Boš se prišel prijavit na zavod za zaposlovanje in najprej bo AI klepetalnik stresel par šal.

@Grok Si lahko izmisliš šalo, ko pride delavec na zavod za zaposlovanje, ker je zaradi AI izgubil službo?

Delavec vstopi na Zavod za zaposlovanje in reče uradnici: "Izgubil sem službo!"
Uradnica pogleda v računalnik: "Žal mi je, gospod, tudi to delovno mesto je ravnokar prevzela umetna inteligenca."
Delavec: "Aha ... in kje naj zdaj oddam prošnjo za brezposelnost?"
Uradnica: "Kar tukaj, v ta QR-kod. Samo pofukajte z mobitelom, pa vas bo chatbot vodil skozi postopek."
Delavec: "Super. In kdaj bo razgovor?"
Uradnica: "Že poteka. Pravkar ste ga opravili z mano - sem Grok 17."

To si je na hitro izmislil. Je še kdo opazil, da se Ai iz nas norčuje? :))

Mas na tik toku posnetke ko se grok pa chatgbt menta kako bosta stolkla ljudi. Nevem kaksni prompte so jim dal.

kow je izjavil:

Ne vem kaksne veze bi imel GUI...

Pomoje hoce vsaka firma narocnino. Imas stabilen dohodek na userja. Malo ti ga inflacija zre, ampak itak stroske inferenca klatis hitreje. Edino kar ti v resnici sklati dohodke je konkurenca.

Hotel sem reči, da web chat nudi udobje - zgodovino, projekte, enostaven vmesnik - ki ga api (pay per token) ne. Strogo gledano je bil potestiran, ni pa nič posebej opaznega bilo, česar niso že na drugih straneh objavili. 200$ naročnine letno je mišljeno za web chat. Je kaj posebej zanimivega, da preverimo zdaj? Ugotovitve so tu verjetno boljše kot si jih zdaj zamislimo tukaj zdaj? Če se ne razumemo, pustimo za drugič. Uradnih aktivnih modelov je sicer vsaj 500.

Pro je ravno tako naročnina in ima webchat če onaniraš na to. Api dostopi pa imajo količinsko obračunavanje, ampak tudi tam je cel kup frontendov.

LeQuack je izjavil:

Se pravi bodo imeli službe samo še ženske preko OF, ali bo tudi to nadomestil AI?

Te to že v precejšni meri uporabljajo , sploh zaa chat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Plačujem per pay token ('količinsko obračunavanje') za GPT 5 api, nič ne onaniram na chat, samo sprašujem - nekje je meja, ko se ti izplača letna naročnina na ChatGPT, meni se ne. Ja, smo preverili GPT 5 ampak naročnina ni bila plačana, niti 200$. Za tak denar mora biti malo več, vsaj BJ.

Še vedno jaz ne razumem pomena 200$ naročnine za Chat Gpt5 Pro?

kow je izjavil:

Večji kontekst, izbira modelov, več sporočil.

Ja in? Chat v ChatGPT5 je še vedno samo frontend za dostop do GPT5 modela in naročnina je vezana na to - če ti porabiš kaj tokenov v vsem mesecu ali ne!! Če se vam izplača, super. A se vam? Ok, pustimo, škoda časa, če govorimo eden mimo drugega.

Pa saj si ti začel z web chatom in kaj je pro. Ti maš pač apinrostop ki je namenjen bolj nadaljnjim aplikacijam kot pa čvekanju osebno med mano in Gpt. Očitno plačuješ nekaj pa ne veš zakaj. Pa če vprašaš ti bo povsem lepo razložil.
««
11 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenAI razkril, za kaj, kdo in kako uporablja ChatGPT

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
325138 (948) MrStein
»

Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1938883 (2756) Utk
»

Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdniki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
476616 (3743) Legon
»

Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29964891 (24270) SambaShare

Več podobnih tem