» »

Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

««
9 / 10
»»

Utk ::

Normalne firme se ne grejo tega pri zaposlenih.

Mato989 ::

Utk je izjavil:

jest10 je izjavil:

Utk je izjavil:

Zdaj ko si normiranec, govoriš tako. Tudi ker je tvoja učiteljica, imajo učitelji prenizke plače, prej so imeli pa zmeraj previsoke.
Ko bo pri nas povprečna leto bruto plača 50 jurjev, naj bo 100 jurjev meja za normirance. Zdaj pa pač nismo v taki realnosti in je ta meja previsoka. Mislim meja za normirane 80% stroške. Enostavna birokracija zarad mene naj bo tudi do 1 mio, samo ne da je 80% avtomatsko strošk.

Če še ni prišlo do tebe... Meja za normirane stroške je 60k€

Jaz bi bil zadovoljen če bi plačeval 20% dohodnine DO 60 jurjev...

Saj lahko samo pol nimaš bolniške dopusta isces sam posel itd

Ne razumem kaj vam ni jasno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Dohodnina je na dohodek, ne na bolniško in dopust.

matobeli ::

Mato989 je izjavil:

Da eni mislite kako hudi in oh in sploh managerji ste da vam rata v dobro stoječi ekonomiji najt delo.

Res grozno moreš bet študeran, an velik talent.

jest10 ::

Torej si ga lahko vsak zavistnež tukaj preprosto poišče

Utk je izjavil:

Sej boš stopil ven iz ugodja, pa si sam zrihtal delo, ne rabiš ti firme za to.
Mal pa moraš pomigat, da bo manj dohodnine

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

zobnik ::

Če s.p. prikazuje lažne dohodke in plačuje min.vrtca je to goljufija, ki bi jo moral furs, CSD in še kdo kaznovat, nadzirat in za vse nazaj bi moral taki vrnit kar so dobil iz strani države.

jest10 je izjavil:

Utk je izjavil:

Lahko se pa vi zaposlite in plačujete jurja več dohodnine.

matobeli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Da eni mislite kako hudi in oh in sploh managerji ste da vam rata v dobro stoječi ekonomiji najt delo.

Res grozno moreš bet študeran, an velik talent.

Zakaj, ga potem vsi ne poiščete ce je tako enostavno

Jaz sem zadovoljen s svojim brutom. Nisem pa z neto, sploh ker nekdo z istim brutom plača pol manj vrtca in je socialni problem, ki dobiva otroški dodatek.

Utk je izjavil:

jest10 je izjavil:

Utk je izjavil:

Lahko se pa vi zaposlite in plačujete jurja več dohodnine.

Zakaj pa bi se?

Lenuh, ne jokej in ne bodi zavisten. Sam si priskrbi delo in uživej v bogastvu s.p.ja

Ne vem kako bo rešilo problem da nekdo s povprečno plačo plačuje 2x več vrtca kot normiranc z 90 jurjev prometa.

saj ker so goljufal jih je država stisnila v kot z višjim prispevki pa tud Božičnice niso dobil, sedaj pa berem da kao -40% manj sp. da bodo zaprli.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Utk je izjavil:

Ne vem kako bo rešilo problem da nekdo s povprečno plačo plačuje 2x več vrtca kot normiranc z 90 jurjev prometa.

V bistvu si se tole zmislil.

zobnik je izjavil:

saj ker so goljufal jih je država stisnila v kot z višjim prispevki pa tud Božičnice niso dobil, sedaj pa berem da kao -40% manj sp. da bodo zaprli.

In kje goljufajo?

Lej, saj vem, da si butl ... Samo vseeno me zanima tvoj umotvor, tako da kar začni razlagat

Zgodovina sprememb…

Dejmo no fantje, če še orožarske, bančne in energetske afere niso bile goljufanje, kako hudimana bo goljufanje teh par penezev :))

Balkanska država za balkance ki tekmujejo kdo bo bolje nadjebal sistem. Eni te pri rabljenem telefonu za 100eur nategnejo, drugi pri plačilu davkov za 1k, tanajvečji pa kolikor gre.

Če se wannabe DIY CEOte pošilja v USA bi se moralo naivneže nekam na finsko.

Mogoče se, ko pocepajo vsi pod vplivom exYU mentalitete, kam premaknemo.

johnnyyy ::

Utk je izjavil:

Jaz sem zadovoljen s svojim brutom. Nisem pa z neto, sploh ker nekdo z istim brutom plača pol manj vrtca in je socialni problem, ki dobiva otroški dodatek.

Prihodek sp-ja ni enakovreden brutu zaposlenega! To je nekako tako, kot bi moral ti plačati vrtec glede na prihodke podjetja kjer si zaposlen.

Naj dokaže da ni z računi za stroške.
Pa tudi ti stroški ne bi smeli bit vse živo, ampak to je že drug problem.

Da ima nek storitveni sp 80% prihodkov stroškov je malo bosa, če smo realni. Sploh če dela doma za 80 jurjev na leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Namen normirancev je bil da se poenostavi birokracija za manjše zaslužke. Da ne boš plačeval 200 evrov za vodenje računov če zaslužiš minimalca ali dva.
Pri 60,90 jurjih na leto pa pač jebiga, vodi račune in dokazuj stroške.

Utk je izjavil:

Da ima nek storitveni sp 80% prihodkov stroškov je malo bosa, če smo realni. Sploh če dela doma za 80 jurjev na leto.

Tisti z 80k prometa ima 48k priznanih stroškov. Torej ni 80%

kriptobog ::

Utk je izjavil:

Saj si med seboj izdajajo racune in vracajo denar v gotovini. Pa pobere broker nekaj %. Frend je vcasih bil tak broker in je kasiral nekaj tisocakov mesecno od provizij. Pa verjetno je takih brokerjev se precej.

Utk je izjavil:

Saj to smo imeli, pa smo šli potem v normirance, saj se je nabijalo stroške. Normiranci ki jim gre dobro, jim gre zaradi optimizacije, ne zaradi superiornosti.

Tebi delodajalec nudi pisarno, elektriko, ogrevanje, prevoz itd. Pri normirancih pa večina škrtari, dela v dnevni, ogrevanje od hiše itd.

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

Saj si med seboj izdajajo racune in vracajo denar v gotovini. Pa pobere broker nekaj %. Frend je vcasih bil tak broker in je kasiral nekaj tisocakov mesecno od provizij. Pa verjetno je takih brokerjev se precej.

Uf, tega je ogromno.

Navadni s.p.ji si dosti zbijajo dobiček proti koncu leta, če sami nimajo dovolj stroškov. Eni imajo odprt s.p. samo zato, da takole prejemajo račune in poberejo %>:D

jest10 je izjavil:

Eni imajo odprt s.p. samo zato, da takole prejemajo račune in poberejo %>:D

Ah kje. Če si neka povezana oseba računa raje ne boš izdal saj boš lahko imel pri tem več težav kot koristi. Pri ostalih pa se niti ne splača. Davek od dobička pravnih oseb je trenutno 22% in če ti nekdo kot polnemu sp-ju da 15% (da sam prišpara 7%) - si s tem še prispevkov ne pokriješ kaj šele da bi pri tem zaslužil.

Torej če nekomu izdaš račun za 60k in imaš provizijo 15%, boš zaslužil 9k€ - dohodnine boš imel 2400€+7200€ letnih prispevkov - skupaj si tako na -600€.

Briga me, naj bodo pošteni pa ne bo takih davkov, prispevkov, tu se vidi kako bi sam še goljufal sistem pa jim sistem vrne nazaj 3x več obdavčitev, pa naj zaprejo če jim ni kaj prav. Tist k je pošten, nima težav pa tud država ga ne bombadira

Pa mene ne tolk moti dohodnina oz. cela obdavčitev, kjer stvar poči so subvencije vrtca, doklade, štipendije, celo socialna stanovanja.
Če ne znamo tega rešit, naj bo pač za vse enako. Vrtec stane kolk stane in vse drugo tudi. Če pa že kdo hoče nekaj zastonj, naj konkretno dokaže zakaj. Take bi jaz dal pod 100% finančno kontrolo. Si dal 100 evrov za čevlje? Očitno nisi ravno tako strašen revež...500 evrov za vrtec prosim.

zobnik je izjavil:

Briga me, naj bodo pošteni pa ne bo takih davkov, prispevkov, tu se vidi kako bi sam še goljufal sistem pa jim sistem vrne nazaj 3x več obdavčitev, pa naj zaprejo če jim ni kaj prav. Tist k je pošten, nima težav pa tud država ga ne bombadira

No lolek butasti, daj se razpiši, kje niso pošteni

Utk je izjavil:

Če ne znamo tega rešit, naj bo pač za vse enako. Vrtec stane kolk stane in vse drugo tudi. Če pa že kdo hoče nekaj zastonj, naj konkretno dokaže zakaj. Take bi jaz dal pod 100% finančno kontrolo. Si dal 100 evrov za čevlje? Očitno nisi ravno tako strašen revež...500 evrov za vrtec prosim.

Saj tudi če odšteješ normirance/doo ni za vse enako. Recimo moja je delala za predstavništvo tuje firme. Po pogodbi je delo na terenu, občasno v pisarni ali od doma. Dobila je službeni avto, računalnik, telefon - vse z možnostjo uporabe za privat. Delovni čas se ji je štel ko je sedla v avto. Dopolnilno in dodatno zdravstveno zavarovanje na firmo, 2. steber, dodatek za stroške dela od doma itd. Ob 9 zjutraj štartala, ob 14 doma. Zdaj pa to povej neki delovki v mercatorju, in odgovor bo "i tata bi sine".

Sej danes majo tud eni par jurjev neto in avto. Ampak firmo to košta kar veliko več kot pa par jurjev in avto kot je v primeru normirancev.

Odkar obstajajo prve civilizacije se "poštenje" meri v denarju. Samo komunisti so skušali spremenit ta naravni zakon. Če trgovka in tvoja plačata enako vrtca, je to edino pošteno, dokler sta otroka podobno "zahtevna". Vse drugo vodi v niz komplikacij in v nove in nove nepravice in krivice. Kolk kdo ima ali služi nima nobene veze s tem kolk nekaj stane.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če trgovka in tvoja plačata enako vrtca, je to edino pošteno, dokler sta otroka podobno "zahtevna". Vse drugo vodi v niz komplikacij in v nove in nove nepravice in krivice. Kolk kdo ima ali služi nima nobene veze s tem kolk nekaj stane.

Tudi če ga isto plačata ni enako pošteno, saj nekdo od firme posredno dobi več. In ko gremo na nivo sp ali lastnikov doo, je tega še več in na koncu je rezultat, da lahko nek privatnik plačuje manj vrtca kot delavec, čeprav se po otroka pripelje z avtom ki je za 200k več vreden od delavčevga.

Utk je izjavil:

Torej spremeni da bos mel ti enako saj imaš možnost ne razumem zakaj ne

johnnyyy je izjavil:

jest10 je izjavil:

Eni imajo odprt s.p. samo zato, da takole prejemajo račune in poberejo %>:D

Ah kje. Če si neka povezana oseba računa raje ne boš izdal saj boš lahko imel pri tem več težav kot koristi. Pri ostalih pa se niti ne splača. Davek od dobička pravnih oseb je trenutno 22% in če ti nekdo kot polnemu sp-ju da 15% (da sam prišpara 7%) - si s tem še prispevkov ne pokriješ kaj šele da bi pri tem zaslužil.

Torej če nekomu izdaš račun za 60k in imaš provizijo 15%, boš zaslužil 9k€ - dohodnine boš imel 2400€+7200€ letnih prispevkov - skupaj si tako na -600€.

Seveda za to se ne splača.... Je pa super če nardis dodatnih par jurjev cistega

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Ne, nimam nikjer možnosti plačevat 4% dohodnine. Dobesedno mi država ne dovoli.

johnnyyy je izjavil:

Utk je izjavil:

Če trgovka in tvoja plačata enako vrtca, je to edino pošteno, dokler sta otroka podobno "zahtevna". Vse drugo vodi v niz komplikacij in v nove in nove nepravice in krivice. Kolk kdo ima ali služi nima nobene veze s tem kolk nekaj stane.

Tudi če ga isto plačata ni enako pošteno, saj nekdo od firme posredno dobi več. In ko gremo na nivo sp ali lastnikov doo, je tega še več in na koncu je rezultat, da lahko nek privatnik plačuje manj vrtca kot delavec, čeprav se po otroka pripelje z avtom ki je za 200k več vreden od delavčevga.

Zakaj pa kruh stane enako za oba? A ni to najbolj pošteno?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Seveda imaš.

Odpri normiran s.p.

Aja ups. Ne upaš zapustiti trenutne zaposlitve in se podati na samostojno pot. Ma jebat ga pol ane.

Utk je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Utk je izjavil:

Seveda imaš, samo ti nočeš zapustit svojega udobnega sihta

No vidiš zato ker mas tak udoben siht pac nimaš 4 postov dohodnine

Jaz ki so mi 1 od 2 pogodb skenslali pa moram iskat nadomestilo pa imam zato 4 poste vidis

Tu tiči razlika

Tu je razlika

Zgodovina sprememb…

Zakaj bi, če imam višji bruto od 90% normirancev?

Utk je izjavil:

Zakaj bi, če imam višji bruto od 90% normirancev?

Pa saj si sam povedal da je bruto nepomemben

Pac se odloči kaj hočeš imaš na voljo oboje ti si se odločil eno pa si jezen ker ne mors imet hkrati drugega

Cant have the cake and eat it too...

Jaz sem jezen nad nepoštenostjo, mislim da je to čisto legitimno.
Isto bi lahko rekli zate. Pač se zaposli namesto da jokaš. Če si biznisman pa biznisiraj, k temu spada tudi vodenje stroškov, ne samo prihodkov.

In napisal sem, komot priznamo jurja olajšave na mesec za bolniške, dopust itd. Samo zakaj bi vam moral pripadat še cenejši vrtec?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Odpreš normiranega popoldanca ali pa pustiš službo in odpreš polnega.

Utk je izjavil:

Kakor gledaš. Kruh lahko stane za oba enako, samo nekomu ga bo firma plačala en pa si ga moral sam.

Popoldanskega že imam. Pri vrtcu mi zato ne priznajo 20% prihodkov od celga bruta plače.

Kakor gledaš. Kruh lahko stane za oba enako, samo nekomu ga bo firma plačala en pa si ga moral sam.

Če ga bo firma plačala, mora plačat dohodnino, če je nad stroškom malice.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Popoldanskega že imam. Pri vrtcu mi zato ne priznajo 20% prihodkov od celga bruta plače.

Če ga bo firma plačala, mora plačat dohodnino, če je nad stroškom malice.

Seveda ne. Saj bi bil na slabšem če bi ti upoštevali 20% od prometa firme.

Ja, če pa zapakiraš kruh v poslovno večerjo je pa ok.

Utk je izjavil:

Jaz sem jezen nad nepoštenostjo, mislim da je to čisto legitimno.
Isto bi lahko rekli zate. Pač se zaposli namesto da jokaš. Če si biznisman pa biznisiraj, k temu spada tudi vodenje stroškov, ne samo prihodkov.

In napisal sem, komot priznamo jurja olajšave na mesec za bolniške, dopust itd. Samo zakaj bi vam moral pripadat še cenejši vrtec?

Seveda je ampak postane pa smesno ko imaš enako opcijo pa je nacrtno noces ceprav pravis kako je boljsa

Kot kaze ti ne odtehta ta razlika dovolj

In zato ima furs na začudenje vseh spje po defaultu za davčne prevarante.

"Moja firma" ima prometa največ tolk kot ima prihodka. Ne more ga imet več. In to je bruto plača. Tudi dooju v promet ne štejejo še prometa vseh drugih doojev za katere prvi doo dela.

Seveda je ampak postane pa smesno ko imaš enako opcijo pa je nacrtno noces ceprav pravis kako je boljsa

Prvič, nehajmo lagat da se lahko vsak prosto odloča po kolk bo obdavčen. Če začnem delat isto kot zdaj kot sp, bo furs temu reku delovno razmerje. Drugič, bolje slabše je eno, nepošteno pa nekaj drugega. To da sp s 50 jurjev prometa plača manj vrtca kot človek na minimlacu pač ni pošteno. Če pa ima res samo 10 jurjev profita, naj to pokaže z računi. Jaz bi malo spremenil. Do 24 jurjev na leto plačaš samo minimalne prispevke. Od 24 jurjev dalje dohodina in prispevki po lestvici kot za vse druge. Če hočeš simpl, je to dost velika ugodnost. Če imaš večje stroške pa dokazuj.

Zgodovina sprememb…

jest10 je izjavil:

zobnik je izjavil:

daj se razpiši, kje niso pošteni

po trenutnem stanju je odraz pretekle nepoštenosti....seveda ti to ne bo noben okol govoril kako goljufajo, to so skrite zadeve, ampak država in ostali organi vejo....tega si nisem zmislil jaz, ampak država bo uredila tako kot je sedaj, drago boste plačeval in vam ne bo druzga preostalo kot plačat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

WizzardOfOZ ::

Država pojma nima. Organi pojma nimajo. Zato pa se dela vse nekaj pavšalno in ravno zato razni davčni optimizatorji tako lepo denarje služijo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

saj o tem ...dela povšalo, tepe vse po spisku.

Bizkit45 ::

Mislim da nihče nima nič proti raznim SPjem in DOOjem, navedeni so bili samo kot primer, kako je sistem neuravnovešen. Podobno je za priseljence, vse zastonj, domači pa plačujemo za njih. Pač navajamo robne primere, ki pa žal postajajo vse manj robni. Potrebovali bi enotne cene in pa vrtec dati na nivo države (sedaj je na nivoju občin), ki pa imajo še manj pojma in še bolj nepošteno molzejo.

Ja. V resnici ni treba komplicirat. Vsi plačujemo polno ceno in smo brez doklad. Če že za koga mora bit nižja cena in doklade, naj da vse svoje finance na plano. Kolk zasluži in kolk za kaj zapravlja, s čim se vozi, kje živi. Takoj ko nekdo odstopa, polna cena. Če je res revež to ni noben problem. Če pa glumi, bo pa moral pazit da nikoli ne zapravi jurja v bigbangu recimo, ali pa 100 evrov pri frizerju. Ali pa jurja ali dva na mesec v etf ali bitcoine, kot je pri normirancih. Ker če je denar za to, zakaj ti bi drugi plačevali za vrtec. Mislim da je Slovenija res polna revnih milijonarjev in milijonskih revežev...

Zgodovina sprememb…

zobnik je izjavil:

jest10 je izjavil:

zobnik je izjavil:

daj se razpiši, kje niso pošteni

po trenutnem stanju je odraz pretekle nepoštenosti....seveda ti to ne bo noben okol govoril kako goljufajo, to so skrite zadeve, ampak država in ostali organi vejo....tega si nisem zmislil jaz, ampak država bo uredila tako kot je sedaj, drago boste plačeval in vam ne bo druzga preostalo kot plačat

Se pravi nimaš pol kurca za povedat. V glavi imaš gostilniške kretenizme zmešane z zajetno količino foušije.
Da ti niti malo ni jasno, o čem se sploh gre, si pa dobro pokazal malo nazaj, ko si nabluzil o božičnici in s.p.jih:))

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

"Moja firma" ima prometa največ tolk kot ima prihodka. Ne more ga imet več. In to je bruto plača. Tudi dooju v promet ne štejejo še prometa vseh drugih doojev za katere prvi doo dela.

Prvič, nehajmo lagat da se lahko vsak prosto odloča po kolk bo obdavčen. Če začnem delat isto kot zdaj kot sp, bo furs temu reku delovno razmerje. Drugič, bolje slabše je eno, nepošteno pa nekaj drugega. To da sp s 50 jurjev prometa plača manj vrtca kot človek na minimlacu pač ni pošteno. Če pa ima res samo 10 jurjev profita, naj to pokaže z računi. Jaz bi malo spremenil. Do 24 jurjev na leto plačaš samo minimalne prispevke. Od 24 jurjev dalje dohodina in prispevki po lestvici kot za vse druge. Če hočeš simpl, je to dost velika ugodnost. Če imaš večje stroške pa dokazuj.

Seveda, saj večina nas ne dela isto ampak imamo 2-3 pogodbe... jaz recimo imam zdaj 3... kako bi lahko imel 3 šihte po 20 ur vsakega boš razložil ti seveda...

Utk je izjavil:

Ja. V resnici ni treba komplicirat. Vsi plačujemo polno ceno in smo brez doklad. Če že za koga mora bit nižja cena in doklade, naj da vse svoje finance na plano. Kolk zasluži in kolk za kaj zapravlja, s čim se vozi, kje živi. Takoj ko nekdo odstopa, polna cena. Če je res revež to ni noben problem. Če pa glumi, bo pa moral pazit da nikoli ne zapravi jurja v bigbangu recimo, ali pa 100 evrov pri frizerju. Ali pa jurja ali dva na mesec v etf ali bitcoine, kot je pri normirancih. Ker če je denar za to, zakaj ti bi drugi plačevali za vrtec. Mislim da je Slovenija res polna revnih milijonarjev in milijonskih revežev...

Jaz mam 100x boljšo idejo... ukinimo plačljivo terciarno šolstvo (VSŠ, VS in UNI in višje) in dajmo raje brezplačni vrtec... pa bo cela debata brezpredmetna...

Prav tako ukinemo otroške dodatke...

kaj oni na 1.600 bruto bo pri tvojem primeru drugače tudi moral razlagat zakaj lahko da 100EUR v ETF? Da naj vrtec plača?

Ali zakaj žena pri 1.600 bruto lahko kupi obleko za 55 EUR ne za 20? Ker vedno lahko optimiziramo da bo za vrtec ne? Kdo bo to odločal? SPet neka CSD komisija polna kur?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če si normiranec tega ne moreš dati v stroške, ker so stroški normirani - torej s tem ne moreš biti davčni prevarant. In normiranci so se uvedli ravo zaradi tega, ker se je ogromno časa posvečalo "kreativnemu računovodstvu".

Utk je izjavil:

Kaj se šteje in kaj ne določa zakonodaja. In nekdo ki je lastnik doo si lahko izplača minimalca in tako bo po dohodkih enak s tistemu, ki je na minimalcu. Pa je to fer? Pač če se nekje beleži vrednost njegove firme in se to upošteva, potem je lahko tudi fer.

Pa da se vrnem na plačilo vrtca, Na stvar lahko gledaš tudi iz drugega konca. Tudi če plačaš polno ceno, to ni "ekonomska cena" in tudi pri polni ceni občina subvencionira. V primeru da otroka nimaš vključenega v javni vrtec - ti občina ne subvencionira nič. No tudi to ni fer. Še bolj do nefer situacije prideš, če je vrtec poln in ga ne moreš vpisati. Takrat greš na zasebni vrtec, kjer ti kljub plačilu vseh davkov pri vrtcu nič ne pomaga.

Jaz mam 100x boljšo idejo... ukinimo plačljivo terciarno šolstvo (VSŠ, VS in UNI in višje) in dajmo raje brezplačni vrtec... pa bo cela debata brezpredmetna...

Kakšno presenečenje. Zdaj ko boš ti rabil vrtec bi moral bit zastonj. Ko bi moral plačat faks, bo moral bit pa faks spet zastonj. Tudi Oxford če se tvoja odloči tam it.

Hinavc.

Če si normiranec tega ne moreš dati v stroške, ker so stroški normirani - torej s tem ne moreš biti davčni prevarant. In normiranci so se uvedli ravo zaradi tega, ker se je ogromno časa posvečalo "kreativnemu računovodstvu".

Če si normiranc itak ne boš nabijal "poslovnih večerik".

Kaj se šteje in kaj ne določa zakonodaja. In nekdo ki je lastnik doo si lahko izplača minimalca in tako bo po dohodkih enak s tistemu, ki je na minimalcu. Pa je to fer? Pač če se nekje beleži vrednost njegove firme in se to upošteva, potem je lahko tudi fer.

Vrednost firme se beleži.

Pa da se vrnem na plačilo vrtca, Na stvar lahko gledaš tudi iz drugega konca. Tudi če plačaš polno ceno, to ni "ekonomska cena" in tudi pri polni ceni občina subvencionira. V primeru da otroka nimaš vključenega v javni vrtec - ti občina ne subvencionira nič. No tudi to ni fer. Še bolj do nefer situacije prideš, če je vrtec poln in ga ne moreš vpisati. Takrat greš na zasebni vrtec, kjer ti kljub plačilu vseh davkov pri vrtcu nič ne pomaga.

Preveč je variant, zato je edino pošteno za vse enako, kakorkoli je.

Zgodovina sprememb…

««
9 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šola
838113288 (14820) uniman
»

Imeti denar na računu ali ne? Furs,csd,vrtec

Oddelek: Loža
304733 (3374) LapD
»

Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37359757 (51224) WizzardOfOZ

Lastništvo 2 avtov (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6114609 (12751) facepalm
»

Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )

15641151 (34919) krneki0001

Več podobnih tem