» »

5% za "obrambo"

5% za "obrambo"

Temo vidijo: vsi
««
4 / 15
»»

no comment ::

kow je izjavil:

Isti, isti. Volivci levice.

Potem jim moram čestitat. Prišli so k pameti.

SDSovci še ne.

Jarno ::

no comment je izjavil:

kow je izjavil:

Isti, isti. Volivci levice.

Potem jim moram čestitat. Prišli so k pameti.

SDSovci še ne.

Imaš prav, lažje in hvaležneje je posredniško jemati in dajati naprej, kot pa ustvarjati in se odrekati na račun taprvih.
Ampak moraš biti neumen, da vztrajaš.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

kow ::

Jaz sem si zapomnil, da je sel Jansa v Kijev. Ter da sta Kucan in Turk pokleknila pred gospodarjem. Kaj ze Turk zagovarja, kaj se pocne z izdajalci? Nekaj drugorazrednega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

paradajzos ::

ššš je izjavil:

3 milijardni military budget je za malo državo ogromen in pomoje čist nerealen. Je primerljiv recimo z bogato Jordanijo, od UK podprto Novo zelandijo, ogromnim Kazakstanom in celo 227 milijonsko Nigerijo. Je tut, glede na to, kar se troši danes, 3x višji od Hrvaškega in 30% višji od Srbskega.

Na pamet govorim, ampak glede na zdejsnje odstotke, bo skupni EU military budget ze kr zlo blizu Ameriškemu.

Koliko bo koštal dvig plač JS fikusom, ki ga je Golob obljubil? 1,4 milijarde do 2028. No problem.
Za obrambo bi to zneslo koliko, jurja evrov na osebo več kot do zdaj na leto? Meni je ta lopovska oblast dvignila davke za veliko veliko več na letni ravni (zato komaj čakam na volitve, da te gnoje spucamo). Jurja več na letni ravni za obrambo dam veliko raje kot za razne Inštitute za raziskovanje rud…

Jurja za obrambo ekstra, dokler Janša ne nažene Rusov nazaj za njihove meje, podpiše vsak.

5 jurjev za "bomo videli, če bodo sedaj sami marširali nazaj" je težje pogoltniti.

Jansa derangment syndrome.

No comment.

Zgodovina sprememb…

Windlass ::

Samo zakaj smo se (NATO mislim) lotili tega tako da rečemo 5% že iz prve? Takole ja kar najbolj razjariš rajo.

Če itak mislimo leta 2029 ponovno preveriti ali je sploh še potreba po tem - a ne bi bilo lažje reči: Okej, zaenkrat vsako leto povečamo za npr. 0,2%, potem bomo pa sproti preverjali vsako leto kako se odvija situacija v svetu in prilagajali po potrebi.

Bi blo lažje prebavljivo po mojem.

V diskurzu moras normalizirati zelo visoko stevilko. Vecina ljudi je povsem nesposobna analize. Na koncu itak ne bo 5%, razen ce se v svetovno sranje ne vmesa se kitajska.

Zgodovina sprememb…

Windlass je izjavil:

Samo zakaj smo se (NATO mislim) lotili tega tako da rečemo 5% že iz prve? Takole ja kar najbolj razjariš rajo.

Če itak mislimo leta 2029 ponovno preveriti ali je sploh še potreba po tem - a ne bi bilo lažje reči: Okej, zaenkrat vsako leto povečamo za npr. 0,2%, potem bomo pa sproti preverjali vsako leto kako se odvija situacija v svetu in prilagajali po potrebi.

Bi blo lažje prebavljivo po mojem.

Zato, da bo oranžna opica zadovoljna. Itak bomo to izigrali, če ne bo ravno sile s strani ruskih nacijev.

Aja valda Trump, dobra ideja ja. Je bilo treba njegov ego pobožati. Samo vseeno... manj upora bi bilo če bi šli po inkrementih gor in potem tudi dol ko bo bolje.

Mislim, če smo si kupili, da nam oranžni ne rine noža v hrbet zdaj naslednja 3 leta..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

mailer ::

Nas ne reši niti 100% ampak organizacija obrambe v stilu Švice in nevtralnost. Če pride do sranja bodo pa po nas planili vsi sosedje vsak iz svoje smeri.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

k4vz0024 ::

Bo Trump plačal Putinu, da nas napade...potem, ko bomo brž prispevali miljarde, se bo pokazal kot velik mirovnik. Potem bo kar zahteval Nobelovo...

mailer je izjavil:

Nas ne reši niti 100% ampak organizacija obrambe v stilu Švice in nevtralnost. Če pride do sranja bodo pa po nas planili vsi sosedje vsak iz svoje smeri.

Mi bi rabili švicarski stil naborništva in treninga celo življenje in NATO - za bolj drage sisteme.

Obramba v stilu svice bi verjetno kostala kaksnega pol proracuna. Ne zeli si taksne organizacije obrambe. Ne pozabi, da imajo Svicarji veliko boljso geografijo, da se lahko gredo tak luksuz.

paradajzos je izjavil:

mailer je izjavil:

Mi bi rabili švicarski stil naborništva in treninga celo življenje in NATO - za bolj drage sisteme.

Bo M$ izdal konzolo - NATO box:))

Švicarji so tudi v glavah drugačni. Nimajo oni 40% delež ljudi, ki bi se obnašali kot zadnji privesek BRICSa.

Pa tudi Švica je v svetovnem vrhu po osebni oborožitvi. Kdor se bi šel tam igrat proti gverili... would have had a bad time.

ššš ::

Kdor misli, da se majhni Slovenci ne moremu nikomur upret naj za mnenje povpraša Nemce, Italijane in Srbe. Še zdej jokajo.

ššš je izjavil:

Kdor misli, da se majhni Slovenci ne moremu nikomur upret naj za mnenje povpraša Nemce, Italijane in Srbe. Še zdej jokajo.

Točno to. Pa nazadnje nismo imeli česa za v roke vzet, ker je tovariš “to ni moja intimna opcija” razorožil TO.

Windlass je izjavil:

Kdor se bi šel tam igrat proti gverili... would have had a bad time.

Gverilo se gres lahko samo proti nasprotniku, ki ima moralne zadrzke da te ne zgenocidira. Pa se tega ne rabis kot okupator. Le visok nivo kolektivnega kaznovanja.

Utk ::

Mene ne moti (tolk) 3 ali 5 procentov, ali 3 milijarde, moti me da tu ni nekega premisleka kaj sploh zares potrebujemo, kaj bomo naredili, kako, kdo, s čim. Šele ko veš kaj rabiš lahko izračunaš koliko bo to stalo. Tu smo se pa zdaj odločili da bomo dali 200 jurjev za obnovo hiše, pa sploh še ne vemo kje ta hiša je. Morda je pa tudi sploh ni.
Če damo milijardo letno za zaresno zmanjšanje odvisnosti od nafte, je to lahko čisto v redu investicija. In bolj koristna od nekih raket.

čigra ::

kow je izjavil:

Obramba v stilu svice bi verjetno kostala kaksnega pol proracuna. Ne zeli si taksne organizacije obrambe. Ne pozabi, da imajo Svicarji veliko boljso geografijo, da se lahko gredo tak luksuz.

Švica in Avstrija sta nemenili manj kot 1% BDP za vojsko leta 2023.

Bomo uvedli obvezno služenje vojaškega roka - pred igralno konzolo. Mladina bo dobila konzole z vojaškimi igrami in bo morala najmanj 8 ur na dan igrati strateške igre z naslovi kot bodo War in Slovenia...:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Utk je izjavil:

Mene ne moti (tolk) 3 ali 5 procentov, ali 3 milijarde, moti me da tu ni nekega premisleka kaj sploh zares potrebujemo, kaj bomo naredili, kako, kdo, s čim. Šele ko veš kaj rabiš lahko izračunaš koliko bo to stalo. Tu smo se pa zdaj odločili da bomo dali 200 jurjev za obnovo hiše, pa sploh še ne vemo kje ta hiša je. Morda je pa tudi sploh ni.
Če damo milijardo letno za zaresno zmanjšanje odvisnosti od nafte, je to lahko čisto v redu investicija. In bolj koristna od nekih raket.

No, saj zato pravim, da bi mi bolj ustrezalo, da bi rekli ˝vsako leto dvignemo za 0,2%˝ potem bomo pa videli. Ker za 0,2% imamo pa gotovo že ta moment opravka.

Pa privabit je treba ljudi v vojsko s konkurenčnimi plačami, to tudi slovenskemu narodu ljubosumnemu ne bo ravno dišalo. Še zdravstvenim delavcem pri nas ne privoščijo, kaj šele da bi vojaku dal.

čigra je izjavil:

Švica in Avstrija sta nemenili manj kot 1% BDP za vojsko leta 2023.

Svica ima ze zdavnaj oborozeno prebivalstvo, dolgo tradicijo, dobro vojasko opremo, izgrajeno infrastrukturo, plane kaj poplaviti itd itd.
Hkrati so obkrozeni z NATO drzavami in ze dolga desetletja zmanjsujejo vojaske izdatke, ker trenutno ni nevarnosti.

Zdaj mi pa ti razlozi kako bos ustavil vojaske vpade iz vseh smeri. Ce pade Ljubljana, je s slovensko drzavnostjo konec.

Primer, kako bomo ustavili sovrazno vojsko, ki vpade s smeri Zagreb? Kaj bomo razstrelili? Zalili? Kako bomo nadzorovali zracni prostor? Slovenija bi potrebovala 30 let ogromnih vlaganj, da bi razvila vojasko silo.

Zgodovina sprememb…

Eh, kurc, če niti naš kow ne ve povedat kaj bomo dosegli z dodatnimi s par tisoč miljardami železja česar ne moremo z obstoječimi, kako pol naj to vedo klovni kot so Rutte in Golob.

Utk je izjavil:

Meni ni jasno kako se drzava ze leta 2022 ni zdilala s Pipistrelom, da razvijamo in proizvajamo drone. Kaj so delali 3 leta?

no comment je izjavil:

Eh, kurc, če niti naš kow ne ve povedat kaj bomo dosegli z dodatnimi s par tisoč miljardami železja česar ne moremo z obstoječimi, kako pol naj to vedo klovni kot so Rutte in Golob.

Se enkrat. Jaz sem tudi za ukinitev vojske. Za razliko od tebe, nisem ponosen, da Slovenija ze 20 let krade denar in freeloada.
Ce ukinemo vojsko, seveda nase zivljenje ne bo nic boljse. Futrali bomo se vecji javni sektor, ki ne bo proizvedel nic pametnega. Samo, da se razumemo.
Pricakujem pa, da potem tudi pisemo pisma Murici, mulam, Hamasu, da odlozijo orozje.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Se enkrat. Jaz sem tudi za ukinitev vojske. Za razliko od tebe, nisem ponosen, da Slovenija ze 20 let krade denar in freeloada.

Slovenija je zadnja, ki bi se morala počutiti dolžna komurkoli polagati račune za pomoč pri obrambi.

Razumem. Rad krades denar. Saj nisi edini.

kow je izjavil:

Utk je izjavil:

Meni ni jasno kako se drzava ze leta 2022 ni zdilala s Pipistrelom, da razvijamo in proizvajamo drone. Kaj so delali 3 leta?

Moj vtis je, da delujejo pro-Ukrajinsko samo zaradi befelov iz Evrope. Če bi bila trenutna koalicija v tem mandatu opozicija bi imeli veliko več pro-ruskega sentimenta v medijskem prostoru... zapakiranega seveda kot tisto medlo mirovništvo v smislu ˝treba se je pogovarjat s Putinom˝, ˝nehajte pošiljat orožje v Ukrajino, pa bo konec vojne˝, ˝Rusija nas ne ogroža in je naša prijateljica˝...

Zato niso nič naredili. Poleg tega da tudi marsikje drugje niso nič naredili, ker so nesposobni. Razen škode. Te je pa veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Windlass ()

nejc_nejc ::

3% do 2030......torej z istim tempom.....5% do 2035

LeQuack ::

Kdo bi si mislil da bodo Levica & Golob največji warmongerji v Sloveniji.
Quack !

kow je izjavil:

Razumem. Rad krades denar. Saj nisi edini.

Komu smo ukradli denar?

Drzavam, ki financirajo NATO. Ce se ne motim, smo bili zadnji 2 desetletji najvecji freeloaderji. Ali pa zelo blizu.

Zgodovina sprememb…

Torej dejstvo, da plačujemo manj kot bi si ti želel, označuješ za krajo? Da Slovenija potem lahko izplačuje višje pokojnine sivim panterjem označuješ kot krajo...

Nobena, prav nobena država ni zaradi škrte Slovenije bila primorana povečati svoj prispevek. Nobena.

Zgodovina sprememb…

strikeout ::

Golob je rekel, da ni 5%, ampak samo 2%.

A je kdo že našel original vladno interno gradivo ... in ne nekih čudnih novinarskih interpretacij?

no comment je izjavil:

Torej dejstvo, da plačujemo manj kot bi si ti želel, označuješ za krajo? Da Slovenija potem lahko izplačuje višje pokojnine sivim panterjem označuješ kot krajo...

Nobena, prav nobena država ni zaradi škrte Slovenije bila primorana povečati svoj prispevek. Nobena.

Ne vem kdo so ti tvoji sivi panterji. Ce nismo kupili nic orozja, pomeni da evropska industrija ni dobila narocil. Kaj tebi ni jasno?
Mimogrede, ce bi zgradili tovarno dronov, bi sedaj ekstra stroske nakazali kar sebi. Pa se izvozili bi lahko kaj.

Ampak ja, nesposobna vlada, ocitno 3 leta ni opazila, da je v Ukrajini vojna.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Dejstvo je da nekaj moramo narest (govorim za slovenijo) ker realna slika je, da je slovenska vojska boga v 3pm. En avijon imamo no. Slovenija bi IMHO mogla vse svoje finance usmerit v drone in ustvarit domačo proizvodnjo efektivnih dronov, ki bi jih potem eksportirala naprej še ostalim državam. Vse ostalo je brezveze ker če zrihtamo tudi dodatnih 10k vojakov je to na globalni ravni kot da bi prdnil v morje.

kow je izjavil:

Ne vem kdo so ti tvoji sivi panterji. Ce nismo kupili nic orozja, pomeni da evropska industrija ni dobila narocil. Kaj tebi ni jasno?
Mimogrede, ce bi zgradili tovarno dronov, bi sedaj ekstra stroske nakazali kar sebi. Pa se izvozili bi lahko kaj.

Naj delajo kot vsako drugo podjetje, ki ni odvisno od državne joške. Zakaj bi morali neke kapitaliste zalagat z državnim denarjem?

Aja, sivi panterji so penziči.

Povezati se je treba tudi z ostalimi manjsimi drzavami in skupaj razvijati dolocene vojaske sisteme. Sami ne bomo razvijali koncnega orozja, smo premajhni.
Cela juga v 30 letih ni bila sposobna izdelati lastni tank.

Vlada bi dejansko za taksno gresko morala odstopiti. V neki normalni drzavi bi se to zgodilo. Da 3 leta ne razmisljas nic o vojski, je borderline insane.

Zgodovina sprememb…

Ce pade Ljubljana, je s slovensko drzavnostjo konec.

Potem je pa itak že konec.

Windlass je izjavil:

kow je izjavil:

Utk je izjavil:

Moj vtis je, da delujejo pro-Ukrajinsko samo zaradi befelov iz Evrope. Če bi bila trenutna koalicija v tem mandatu opozicija bi imeli veliko več pro-ruskega sentimenta v medijskem prostoru... zapakiranega seveda kot tisto medlo mirovništvo v smislu ˝treba se je pogovarjat s Putinom˝, ˝nehajte pošiljat orožje v Ukrajino, pa bo konec vojne˝, ˝Rusija nas ne ogroža in je naša prijateljica˝...

Zato niso nič naredili. Poleg tega da tudi marsikje drugje niso nič naredili, ker so nesposobni. Razen škode. Te je pa veliko.

Saj smo videli, kako je Fajonka iz opozicije sabotirala vse kar je prejšnja vlada delala za Ukrajino, kot iz priročnika za koristne idiote.
Itak da so proforma pro Nato samo zato, ker so strahopetni, v resnici imajo srce v Moskvi.

paradajzos je izjavil:

Saj smo videli, kako je Fajonka iz opozicije sabotirala vse kar je prejšnja vlada delala za Ukrajino, kot iz priročnika za koristne idiote.
Itak da so proforma pro Nato samo zato, ker so strahopetni, v resnici imajo srce v Moskvi.

Za ljudi kot so Fajon, Vrečko, Vatovec, Kordiš, Grgurevič se z lahkoto strinjam.

Za Goloba, ki ga videt ne morem, pa mislim da mu za te stvari enako vseeno kot za vso ostalo politiko, ki se ne tiče energetike in če nisi prav osebno ga razžalil. On ideološko v politiki jadra na programu Levice. Njega boli k... a mi damo za obrambo ali ne, ve pa da mu bo doma to škodilo.

Očitno pa je samozavesten, da bo lažje imel pod kontrolo domačo javnost, kot pa da bi se spopadel s Trumpom in Ruttejem.

Zimonem ::

Pa kako Ukrajino.cilj je da se pa slovanska plemena združimo in živimo v sožitju. Pa da se odfuka ta zahodnjaški natoizem. In meče denar ameriškim poleg Maistrom da prodajajo patrone.

Trias ::

Ma ja ni denarja za penzije, sam ni pa problem kle za orožje dat kokr se zmislijo. Jebem m. vsem 90 poslancem.

Poldi112 ::

Meizu je izjavil:

Dejstvo je da nekaj moramo narest (govorim za slovenijo) ker realna slika je, da je slovenska vojska boga v 3pm. En avijon imamo no. Slovenija bi IMHO mogla vse svoje finance usmerit v drone in ustvarit domačo proizvodnjo efektivnih dronov, ki bi jih potem eksportirala naprej še ostalim državam. Vse ostalo je brezveze ker če zrihtamo tudi dodatnih 10k vojakov je to na globalni ravni kot da bi prdnil v morje.

Za obrambo proti kom? Vsi naši sosedi so toliko močnejši od nas, da bankrotiramo, če pariramo kateremukoli od njih.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ko ti bojo letele ruske balistične rakete na mesta, te bo bolel organ za penzije.

Kaj pa junačka prsa. Vsi ste neki mehkužci.8-)

Poldi112 ::

paradajzos je izjavil:

Ko ti bojo letele ruske balistične rakete na mesta,

In na koliko moramo še povišati našo obstoječo 10x premoč, da ne boš imel polnih hlač zaradi "pijancev z lopatkami"?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

LeQuack ::

Če bi začeli delati nuklearno orožje bi Trump hitro rekel ne, garantirano.
Quack !
««
4 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO) (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
52412771 (903) pangro

Evropske države imajo težave s pridobivanjem vojakov. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

70553412 (35745) gruntfürmich

Slovenija mobilizacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30426316 (22176) Telbanc

Ameriški vojaški proračun za leto 2023 bo znašal $858 milijard (strani: 1 2 )

8612767 (10447) Scaramouche3

WW3 odštevanje (strani: 1 2 3 4 )

19631291 (28259) PetarVeliki

Več podobnih tem