» »

Slovenija mobilizacija

Slovenija mobilizacija

Utk ::

Lahko kak konkreten primer tega? Rekli smo, da Rusija ne more zmagat. In ne more. Tudi če ji uspe okupirat celo Ukrajino, ne bo zmagala.
Če ni šlo s tanki, bo šlo pa z raketami. Tudi sankcije delujejo in vse bolj bojo delovale, ne vse manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Cifix63 ::

Machete je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Utk je izjavil:

Da Poljaki sovražijo Ruse ne rabim nobenga vira.


Se strinjam da za vero v pravljice vir ni potreben. Debata na forumu pa sledi drugačnim pravilom. Če te seveda zanima debata. Ali pravila foruma.

Netrunner je izjavil:


Žal večina meče politiko in ljudstvo v isti koš. Je treba ločevati ruse kot narod in rusko politiko.


Kaj je narobe z rusko politiko? Razen seveda glavnega greha - da skrbi za ruse?


Ful res skrbijo. Ena najbogatejših držav na svetu z enim od najrevnejših prebivalstvom na svetu. Razen nekaj ducatov mega jaht in stotine navadnih jaht, od te skrbi ne ostane veliko.
Daj glavo z riti.


Od kod si črpal podatke?
Najbogatejša od velikih držav je ZDA kolikor vem. Imajo nekaj sto milijarderjev, torej pravljično bogate elite a istočasno imajo nekaj milijonov brezdomcev (elite jim rečejo smeti), za eno večjo državo jih je že In imajo 40 mio ljudi, ki so zaposleni a s tako nizkimi mezdami, da potrebujejo food kartico, da sploh lahko kaj jedo.
Na eni strani fascinanten blišč in na drugi strani veliko bedne raje.

Daj za primerjavo še našo državo. Slovenijo. Je velikosti ene velike občine razlike so pa...hujše od astronomskih.
Koliko je pri nas jaht, koliko težkih milijonarjev a na drugi strani pa ljudje iščejo ostanke hrane po kantah za smeti.
Vem iz prve roke, poznam nekaj zaposlenih v eni firmi, ki se ukvarja z eminentnimi proizvodi za zahodne trge. Firma cca 60 zaposlenih med njimi tudi invalidi, z njimi se ne dela ravno lepo. Plača večine je pod minimalno, da jim morajo pri plači še dati dodatek do minimalne mezde. Mezda ni plača, je manj. Plačilni list sem videl na svoje oči, za druge pa slišal od njihovih lastnikov.

Na drugi strani pa lastnika podjetja vozita Teslina vozila najvišjega ranga kar jih ima. Plus lasten helikopter, jahta na Jadranu..nekje na jugu registirana in daleč od oči.
Kaj praviš na to?
Pa nismo Rusija z bajnimi količinami surovin, kaj bi šele bilo, če bi jih imeli?!?
Imamo pa surovine v obliki delavcev, raje, ki se jo izkorišča v slogu zgodnjega kapitalizma v 20. stoletju v Angliji.

Povej še no kaj o Sloveniji!
Kaj nas briga Rusija ali Bruselj ali Vatikan.

OutOfTheBox ::

Jaz se samo javljam, da pozdravim poldija v Moskvo. Lep pozdrav brat, upam da si zdrav in ti je dobro!

Hvala

Cifix63 ::

Utk je izjavil:

Lahko kak konkreten primer tega? Rekli smo, da Rusija ne more zmagat. In ne more. Tudi če ji uspe okupirat celo Ukrajino, ne bo zmagala.
Če ni šlo s tanki, bo šlo pa z raketami. Tudi sankcije delujejo in vse bolj bojo delovale, ne vse manj.


Dementni se je zaigral. Uf..Pa še kako bo zmagala Rusija!
Kaj boš naredil v tem primeru a boš šel pod most in se utopil?

Bellator ::

Zmagala bo v treh dneh..... morda čez 300 let

Pithlit ::

A zato ker vam je onemogočeno pisanje v namenski temi morate zasrat vsako drugo? Ste res tolk ubogi na umu?
Life is as complicated as we make it...

pangro ::

Cifix63 je izjavil:

Utk je izjavil:

s1ck je izjavil:

Utk je izjavil:

Bližje je država Rusiji in bolj so povezani nekoč bili, večje je sovraštvo do Rusije. Mislim da to pove dovolj o njih.


Od kje ti pa ta informacija, iz POP TVja?

Ne, iz Poljske, Češke, o Ukrajini je zdaj brez veze govorit, tudi Madžarske. Poljaki so Nemcem oprostili, z njimi so bli zgodovinski sovražniki, s tem se lahko sprijaznijo, da so jih pač napadli. Da so jih Rusi zaštihali v hrbet, tega jim pa ne bojo oprostili. Kaj so naredili iz Češke pa itak ve vsak, ki ni totaln moron. Res ne rabiš poptvja za to.


Preberi si morda kaj o zgodovini Poljske pa o vojnah Poljske z Rusijo. Izvedel boš veliko česar se ti zdaj še sanja ne, ker predvidevam, da si sila mlad. Izberi knjige starejšega datuma, današnje so neverodostojne, zrevizirane.
Pa še eno knjigo novejšega datuma (nekej 5 ali 6 let) priporočam vsem, ki so preveč poslušali Jajota pa tudi druge slovenske lkao politike (kao zato, ker so to politiki IV. ranga).
Avtor knjige je Keith Lowe, naslov pa Podivjana celina

Apropro: Sovjetska Zveza je na koncu WW2 nagradila Poljsko s priključitvijo vzhodnih nemških teritorijev ki so jih priključili Poljski! Ja tako.
Pojska goji nenormalno sovraštvo do Rusije pa so Poljaki ravno tako Slovani. Se ve, sledijo navodilom Amerov. A če se bodo preveč zaigrali se lahko zgodi, da bodo to drago, zelo drago plačali.

PacificBlue je izjavil:

Cifix63 je izjavil:

PacificBlue je izjavil:


Rusija niti ni sposobna direktnega spopada z Natom.


Tole zgoraj kar pade v oči. To napisat pomeni biti neobjektiven + veliki nepoznavalec zgodovine + velik ad hoc naivnež. Nekdo, ki ničesar ne pozna poglobljeno v resnici ne pove ničesar, le naklada.
Naj v zelo okrnjeni obliki odgovorim.

Poznaš zgodovino Rusije za zadnjih 200 let v luči pohodov evropskih vojska na njen teritorij? Kako je bilo in kako se je na koncu vsakega pohoda izteklo?
Tokrat poteka 3. pohod na Rusijo. Po korakih. Vsaki naslednji korak je bliže končnemu vseobsežnemu pohodu, ki se seveda lahko konča uničujoče posebej še za Evropo. Amerika je na varnem a spretno ter uspešno potiska Nato države (to so evropske države oz cela EU) v vojno z Rusijo. Kdor tega ne ve pač ničesar ne ve.
Koalicija teh vojsk/držav je (bila) vselej enaka, le da takrat Slo še bilo ni, ker je bila kolonija neke druge evropske države.

Nato organizacija je izključno napadalna organizacija in služi zgolj interesom Amerike, to je treba prvo vedeti preden začneš kaj pisati.
Tudi ta vojna v Ukropiji v katero je bila -dobro premišljeno- potegnjena Rusija. Ukropija služi kot udarni oven, gre za kodni projekt "antirusija", ki naj oslabi, ohromi in na koncu uniči Rusijo. Končni cilj je zasedba ter razdelitev orjaške države na fevde, ki bi jih upravljale zasedbene sile. Upravljale v tem primeru pomeni izkoriščale nepredstavljive resurse te orjaške države. Če koga zanima, RUS je velika za približno 855 Slovenij!
Resursi so gonilo vseh teh vpadov. In seveda globoko sovraštvo Anglosasov ter Germanov (pa še Skandinavcev) do Slovanov. Kolikor vem smo Slovenci Slovani ali?

Nato obsega kar cca 30 držav, Rusija je pa samo ena država. In je po svojem značaju zelo domovinska, s klasičnimi vrednotami (družina (oče, mati), naravna hrana, spoštovanje staršev,... vse to jim veliko pomeni, dočim v Zahodnih državah tega več ni. Prišlo je do razpada teh vrednot kar je lahko zelo nevarno. Šteje samo individualnost, obsedenost z LGBT, pridelava nezdrave hrane, zakoreninjena mržnja do Vzhoda kot manjvrednega,..itn

Torej, postaviti nasproti vojske 30 držav na eni strani proti le eni sami na drugi strani! Hmm to ni tako enaostavno, se vam ne zdi? Kako bi se odločili vi, če bi bili vrhovni poveljnik?

Teh 30 držav (vsaj nekatere vodilne med njimi) vodi zgolj motivacija po nekem nerazložljivem maščevanju (?) ter močna sla po plenjenju tuje lastnine..
Tisto edrugo državo, ki je sama, v tem primeru Rusjo pa volja po obrambi domovine, nasploh pa volja po obstanku države kot take.

Nato je dobro znan po napadanju drugh držav katere mu niso všeč, torej držav, ki ne želijo biti kopija Amerike. In je seveda sila. Po drugi strani pa je tudi RUS sila, ki ima zelo velike izkušnje s takimi vrstami vojn (Napoleon, Hitler).
Poleg tega ima izjemno napredna in učinkovita orožja, ki se jih niti Zahod (Nato) ne more ubraniti ali jih razviti.
To ni Sovjetska Zveza, kot nekateri na Zahodu še vedno mislijo. Da niti ne omenjam spobnosti dobrega taktiziranja, premikanja na velike razdalje, zdržljivosti njihove vojaške tehnike na krute vremenske razmere, zdržljivosti in prilagajanja vojakov in celega ljudstva, ki se v hudih nevarnostih zlije(jo) v eno. Taka sila je potem nepredstavljiva in nepremagljiva.
Kdor to spregleda ali ignorira tvega, da kmalu konča v ruski zemlji.
Pa še nekaj je in to je, da ima ta država največ kosov jedrskih izstrelkov. Tudi to orožje je na visokem, zelo zaskrbljujočem tehnološkem nivoju.
In če bi jim slučajno "zagustilo", zakaj pa potem imajo toliko in takšno jedrsko orožje. A za razstavo?!
Velja samo - pritisni na gumb pa naj leti...v božjo mater ta svet.

Za konec. Če se bodo stvari res odvijale tako, da boste morali (kot naši predniki pred 110 leti v Galicijo) - v vojno, kajpada za interese Zahoda se držite pravila, čim manj tvegati. Čim se pokaže priložnost roke gor, znanje vsaj par ruskih besed dela v takih situacijah čudeže...in...preživeli boste.
Upajmo, da do tega ne bo prišlo..
Rusi so v resnici dobri fantje, vam povem iz prve roke. Zahodna propagandna mašinerija zelo vestno skrbi, da se to ne bi preveč izvedelo, ok.


Ti si pa ostal mal preveč v preteklosti.
;)


Kamerad, kdor ne pozna preteklosti ne pozna prihodnosti.
Že kdaj slišal?
Smilijo se mi ljudje, ki so tako slepi, gluhi in pokorni gospodarju.
Srečno v naslednji vojni kamerad


rUSKA KANTA se je zadnja odpovedala fevdalizmu potem so jo pa kmalu boljševiki prevzeli. Zakaj se tole ne zbriše toler paše na mmc, rusija ima plin pa zelje pa take fore.

kow ::

Pithlit je izjavil:

A zato ker vam je onemogočeno pisanje v namenski temi morate zasrat vsako drugo? Ste res tolk ubogi na umu?


Se ti zdi resen prvi post? To je trol tema ze od zacetka.

Poldi112 ::

Machete je izjavil:

Ma boli nas kita za Jelcina. To je ancient past.


Zate ja, za ruse pa ne - zato pa imajo tako radi Putina.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pithlit ::

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A zato ker vam je onemogočeno pisanje v namenski temi morate zasrat vsako drugo? Ste res tolk ubogi na umu?


Se ti zdi resen prvi post? To je trol tema ze od zacetka.

Ne. Sam tema ima potencial. Meni je bil un del o tem da je treba tud ženske vpoklicat precej zanimiv. Ampak ob poplavi pravičniških ('ruskih') prispevkov... Pač debata je nemogoča.
Life is as complicated as we make it...

OutOfTheBox ::

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A zato ker vam je onemogočeno pisanje v namenski temi morate zasrat vsako drugo? Ste res tolk ubogi na umu?


Se ti zdi resen prvi post? To je trol tema ze od zacetka.


Tema je drugače čist legit ampak dokler je govora o slovenski mobilizaciji, ne pa direktno o rusko ukrajinski vojni kjer tema že obstaja.

pangro ::

pač zadeva je tesno povezana, ravno ukrajinska vojna je to tematiko lansirala.

Meni je čist legit da gre moški umret za ženo in otroke. Da greš pa umret zato ker je bila eu pičkica, zda se je pa istočasno pretvorila v maga kult? nein danke

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pangro ()

Pithlit ::

OutOfTheBox je izjavil:

Tema je drugače čist legit ampak dokler je govora o slovenski mobilizaciji, ne pa direktno o rusko ukrajinski vojni kjer tema že obstaja.

Večina teh pametnjakovičev, ki se tu kurčijo o Rusiji, v uni temi ne more sodelovati ker jim je to onemogočeno. Posledično svojo diarejo sproščajo kjerkoli vidijo možnost.
Life is as complicated as we make it...

kow ::

OutOfTheBox je izjavil:


Tema je drugače čist legit ampak dokler je govora o slovenski mobilizaciji, ne pa direktno o rusko ukrajinski vojni kjer tema že obstaja.


Tudi, ce jutri NATO ali Rusija zacneta direktno vojno, ne bos videl nobene mobilizacije. Morebitna mobilizacija bi sledila v primeru daljse vojne, takrat pa bi bili danasnji plani za mobilizacijo, ze zdavnaj spremenjeni. Tema je idiotska v sami biti.

Pithlit ::

kow je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:


Tema je drugače čist legit ampak dokler je govora o slovenski mobilizaciji, ne pa direktno o rusko ukrajinski vojni kjer tema že obstaja.


Tudi, ce jutri NATO ali Rusija zacneta direktno vojno, ne bos videl nobene mobilizacije. Morebitna mobilizacija bi sledila v primeru daljse vojne, takrat pa bi bili danasnji plani za mobilizacijo, ze zdavnaj spremenjeni. Tema je idiotska v sami biti.

Mah za mobilizacijo rabiš imet tudi opremo za mobilizirance. V vsakem primeru pa bi mobilizirali najprej rezervo, po tem vse ki so opravili usposabljanje... In šele po tem bi se lahko pogovarjali o splošni mobilizaciji.
Life is as complicated as we make it...

pangro ::

JanBrezov je izjavil:

pangro je izjavil:

zdaj je čas da evropi zrastejo jajca
Se strinjam.

pangro je izjavil:

in gre kontra ameriškim interesom
Ni treba kontrirati ameriškim interesom. Zadostuje, da se zavzamemo za svoje interese in kontriramo samo, če to potrebno.

pangro je izjavil:

in to v razvoj jedrskega orožja in doktrino nukanja moskve v primeru vsakega prdenja rusije.
Jedersko orožje EU ima (Francija, mogoče zraven šteješ Britanijo), a je takšno orožje načeloma neuporabno. Bolje je iti v razvoj high-tech, hiper-natančnega konvencionalnega orožja, precizne rakete z dolgim dometom in drone. To EU načeloma ima in v Ukrajini se kaže kot superiorno Ruskemu. Vojna v Ukrajini je pokazala ogromen potencial dronov in take igre se lahko gre tudi Slovenija, saj takšna podjetja v Sloveniji so.

Ni nobene potrebe po nukanju kogarkoli. Potreba je po tem, da se hitro in zanesljivo likvidira prave ljudi, kjerkoli že so. Večina ljudi noče vojne. Če zradiraš prave, se vojna konča.


Potreba je po temu da se rusom da vedet da bodo znukani da se nam bo čist odfukal če gredo nad baltik in ni važno po kateri metodi pa tudi če je to salama tactics. Pičkaizacijo je treba skompenzirat ampak itak se ne bo. Verjetno bo šlo po poti ki si jo ti omenjal ali pa še to ne bomo videli.

asdf_jklc ::

Morebitno mobilizacijo žensk popolnoma podpiram - povsod se babe rinejo v ospredje, povsod morejo met enake pravice... torej pol pa pejt še v vojsko. Zanimiv bo tudi problem kako bo vpoklicali "tisto" v vojsko - se pravi razne trans-gender zadeve ali pa tiste ki se identificirajo kot živali, kamni ipd fore :D

Pithlit ::

asdf_jklc je izjavil:

Morebitno mobilizacijo žensk popolnoma podpiram - povsod se babe rinejo v ospredje, povsod morejo met enake pravice... torej pol pa pejt še v vojsko. Zanimiv bo tudi problem kako bo vpoklicali "tisto" v vojsko - se pravi razne trans-gender zadeve ali pa tiste ki se identificirajo kot živali, kamni ipd fore :D

Aaaaaaand here we go.
Life is as complicated as we make it...

Invictus ::

Utk je izjavil:


2 leti nazaj bi še rekli pod Putinom, zdaj smo najbrž nekje na fifty-fifty, čez 2 leti bojo jokali za Jelcinom. Ni blo kruha, so bli pa vsaj živi.

Jelcin je bil eden ruskih voditeljev, ki je Rusiji naredil največ škode. Takrat so ameriška in britanska podjetja že harala s koncesijami za nafto in plin na ruskem ozemlju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

D3m ::

asdf_jklc je izjavil:

Morebitno mobilizacijo žensk popolnoma podpiram - povsod se babe rinejo v ospredje, povsod morejo met enake pravice... torej pol pa pejt še v vojsko. Zanimiv bo tudi problem kako bo vpoklicali "tisto" v vojsko - se pravi razne trans-gender zadeve ali pa tiste ki se identificirajo kot živali, kamni ipd fore :D


Še prej se je pa potrebno vprašati s kakšnimi vrednotami se mislimo it vojno??

S tako??

|HP EliteBook|R5 6650U|

AgJ1 ::

Smo videli v Bakhmutu, kako ruski dvor skrbi za navadne ruske državljane. Lepo te prosim, ne se več smešit s temi svojimi domislicami.
Evo ti ruski dvor in cesarja:



Na drugi strani najbogatejši Američan:

FrRoSt ::

OutOfTheBox je izjavil:

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A zato ker vam je onemogočeno pisanje v namenski temi morate zasrat vsako drugo? Ste res tolk ubogi na umu?


Se ti zdi resen prvi post? To je trol tema ze od zacetka.


Tema je drugače čist legit ampak dokler je govora o slovenski mobilizaciji, ne pa direktno o rusko ukrajinski vojni kjer tema že obstaja.


:)):)):)):)):))

No, pa povejmo še nekaj stavkov na temo, da bodo tudi tisti še bolj zeleni troli razumeli zadevo! :))

1! Slovenska vojska je popolnoma v kurcu, ne zaostaja niti za dlako od ostalih Butalskih panog, kot so zdravstvo :)), sodstvo, šolstvo, ect! Skratka, malce nad kolapsom. :)):)):))

Za to se imate zahvaliti Janši in vsem ostalim politikom, ki so ukinili splošno naborništvo in presedlali na profesionalno vojsko po zahodnem zgledu. Mimogrede, nekaj sem ujel, da se Hrvati ponovno pripravljaho na obvezno splošno naborništvo, samo pri nas ne vidim junaka, ki bi si upal na to pomisliti, kaj šele kaj takega izpeljati!? :)) Zato naj vas ne bo nikar preveč strah! ;)

Mobilizirajo lahko samo ljudi, ki so registrirani v rezervnem sestavu vojske, se pravi, so za to izšolani in imajo ustrezne (vojaške) vaje! 8-) Bedakom in ostalim z motnjami pozornosti ni za v roke dati orožja, ker se z lahkoto poskodujejo! :)):)):))

Iz evidence naborništva te črtajo, če se ne motim, po 50. letu starosti! 8-) Obvestijo te po pošti in vsaj pri tem so zelo korektni! :)):)):))

Tako da omladinci, tisti z magisterijem in tisti z doktoratom in vsi ostali skojevci, pripravite se na odbranu domovine!! :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Poldi112 ::

Pithlit je izjavil:

asdf_jklc je izjavil:

Morebitno mobilizacijo žensk popolnoma podpiram - povsod se babe rinejo v ospredje, povsod morejo met enake pravice... torej pol pa pejt še v vojsko. Zanimiv bo tudi problem kako bo vpoklicali "tisto" v vojsko - se pravi razne trans-gender zadeve ali pa tiste ki se identificirajo kot živali, kamni ipd fore :D

Aaaaaaand here we go.


Mar niste želeli debatirati o ženskah v vojski?

Sam se sicer popolnoma strinjam, da se ženske vključi v mobilizacijo. Bodo morda vaše vzornice tipa Annalena Baerbock, Sanna Mirella Marin, Magdalena Andersson in ostale, ki bi se tako rade teple z rusi, izgubile malo podpore zgolj zato, ker imajo luliko.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

gozdar1 ::

sparklyslo ::

mike1 je izjavil:

V novicah se že govori, da se nekatere države EU pripravljajo na vojno. Zanima me kakšen scenarij nas čaka v Sloveniji v tem primeru. Če se zgledujemo po Ukrajini lahko pričakujemo mobilizacijo moških od 27 do 60 leta, pri čemer so mlajši izuzeti razen če se javijo prostovoljno. Nikjer pa nisem zasledil, kakšno prioriteto ima recimo nivo izobrazbe/št. otrok itd. A v praksi bo recimo nekdo z magisterijem kasneje poslan na fronto kot nekdo z diplomo? Vem da so to bržkone špekulacije, vendar me vseeno zanima ker res nikjer ne piše kako v sami vojni to izgleda.
Mogoče lahko povejo več tisti, ki so doživeli vojno 91tega.


V Sloveniji bo mobilizacija, ko bo napadena Slovenija. Nič prej. Vse ostalo je samo strašenje ljubiteljev "velike" rusije.
Več, kot bomo mi, EU, NATO dali Ukrajincem orožja, manjša je možnost, da bodo orki iz vzhoda prilezli do nas. Simpl kot pasulj.

D3m ::

Ukrajincem zmanjkuje ljudi. :D

Te bomo poslali, kot zamenjavo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

sparklyslo ::

D3m je izjavil:

Ukrajincem zmanjkuje ljudi. :D

Te bomo poslali, kot zamenjavo.


Ja to je en tak lep primer propagande ljubiteljev "velike" rusije.

Poldi112 ::

Rusi do nas ne morejo - to so pravljice za otroke.

In več kot bomo dali Ukrajincem orožja, večjo proračunsko luknjo ter več beguncev bomo imeli, medtem ko bo rusija imela še večjo kontrolo nad hrano ter nafto/plinom.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

D3m ::

sparklyslo je izjavil:

D3m je izjavil:

Ukrajincem zmanjkuje ljudi. :D

Te bomo poslali, kot zamenjavo.


Ja to je en tak lep primer propagande ljubiteljev "velike" rusije.


Motiš se.

Razen, če misliš begunce iz Ukrajine nazaj poslati pol pa bodo imeli svežo zalogo :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

AgJ1 ::

FrRoSt je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

kow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A zato ker vam je onemogočeno pisanje v namenski temi morate zasrat vsako drugo? Ste res tolk ubogi na umu?


Se ti zdi resen prvi post? To je trol tema ze od zacetka.


Tema je drugače čist legit ampak dokler je govora o slovenski mobilizaciji, ne pa direktno o rusko ukrajinski vojni kjer tema že obstaja.


:)):)):)):)):))

No, pa povejmo še nekaj stavkov na temo, da bodo tudi tisti še bolj zeleni troli razumeli zadevo! :))

1! Slovenska vojska je popolnoma v kurcu, ne zaostaja niti za dlako od ostalih Butalskih panog, kot so zdravstvo :)), sodstvo, šolstvo, ect! Skratka, malce nad kolapsom. :)):)):))

Za to se imate zahvaliti Janši in vsem ostalim politikom, ki so ukinili splošno naborništvo in presedlali na profesionalno vojsko po zahodnem zgledu. Mimogrede, nekaj sem ujel, da se Hrvati ponovno pripravljaho na obvezno splošno naborništvo, samo pri nas ne vidim junaka, ki bi si upal na to pomisliti, kaj šele kaj takega izpeljati!? :)) Zato naj vas ne bo nikar preveč strah! ;)

Mobilizirajo lahko samo ljudi, ki so registrirani v rezervnem sestavu vojske, se pravi, so za to izšolani in imajo ustrezne (vojaške) vaje! 8-) Bedakom in ostalim z motnjami pozornosti ni za v roke dati orožja, ker se z lahkoto poskodujejo! :)):)):))

Iz evidence naborništva te črtajo, če se ne motim, po 50. letu starosti! 8-) Obvestijo te po pošti in vsaj pri tem so zelo korektni! :)):)):))

Tako da omladinci, tisti z magisterijem in tisti z doktoratom in vsi ostali skojevci, pripravite se na odbranu domovine!! :)):)):))

Dej drugič samo par random smajlijev nalimaj in ne pisat kretenizmov.

Sprva je vojska temeljila na naborniškemu sistemu, ki pa je bil leta 2003 ukinjen, nadomestila pa ga je profesionalna vojska.


Slovenska vojska @ Wikipedia

Kdo je bil predsednik vlade leta 2003? Tone “Jest sem te nastavu, politika te je nastavla” Rop.

Predstavniki večine poslanskih skupin so na seji DZ-ja izrazili odklonilno stališče glede predloga SDS-a o ponovni uvedbi naborništva. Levica je v primeru uvedbe napovedala referendum.

https://www.rtvslo.si/slovenija/uvedba-...

Zdaj pa pojej lastne čevlje, klovn.

Poldi112 ::

sparklyslo je izjavil:

Ja to je en tak lep primer propagande ljubiteljev "velike" rusije.


Kolega, politika, ki jo VI zagovarjate, je pripeljala do tega, da je rusija sedaj večja. Prej kot dojameto to trivialno dejstvo, bolje bo za vse nas.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

D3m ::

Sparky bo Ukrajince nazaj pošiljal :D

Nearly 6 million refugees fleeing Ukraine are recorded across Europe, while an estimated 8 million others had been displaced within the country by late May 2022.
|HP EliteBook|R5 6650U|

OutOfTheBox ::

Poldi112 je izjavil:

Rusi do nas ne morejo


Zakaj ne?

sparklyslo ::

Poldi112 je izjavil:

Rusi do nas ne morejo - to so pravljice za otroke.

In več kot bomo dali Ukrajincem orožja, večjo proračunsko luknjo bomo imeli, več beguncev, medtem ko bo rusija imela še večjo kontrolo nad hrano ter nafto/plinom.


Uh, kar naštej te velike izdatke za Ukrajino v našem proračunu. Spet ena floskula....

Ukrajinski begunci pa res niso moteči. Moje sosede slišim, kako otroka učijo slovensko. Skupaj pojejo slovenske pesmi...

Nafte in plina pa kmalu ne bomo rabili več. Tisto kar pa že pa bomo nabavili od nerusov :)

Poldi112 ::

Osnove matematike - ker imajo več 10x manjše gospodarstvo, in dlje kot greš od meje, težje je vse skupaj.

Ti resno verjameš, da nas rusi lahko zavzamejo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

AgJ1 ::

Poldi112 je izjavil:

sparklyslo je izjavil:

Ja to je en tak lep primer propagande ljubiteljev "velike" rusije.


Kolega, politika, ki jo VI zagovarjate, je pripeljala do tega, da je rusija sedaj večja. Prej kot dojameto to trivialno dejstvo, bolje bo za vse nas.

Absolutno ni večja, ker v primeru, da bi Janukoviča narod ne spodil, bi danes bili tako Ukrajina kot Belorusija v celoti del Rusije.
Kar pa je večje, je pa NATO. Za dve državi zelo blizu Rusije.

D3m ::

Nafte in plina pa kmalu ne bomo rabili več.


Pa drva si pozabil.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pangro ::

đabe poldiju razlagat on je geopoltični vegan vedno prežvekuje tisto rusko zelje pa plin. V real politiki je samo to nekaj vredno.

Poldi112 ::

AgJ1 je izjavil:

Absolutno ni večja, ker v primeru, da bi Janukoviča narod ne spodil, bi danes bili tako Ukrajina kot Belorusija v celoti del Rusije.


Od kje ti ta ideja?

Ter tudi če bi bilo to res - kako bi bilo to za njih slabše od razkosanja Ukrajine, ki so si ga izborili?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

pangro ::

Poldi ve več od ukrajincev ki umirajo. Take nadutosti še trump ne premore to zmore samo levak.

AgJ1 ::

Poldi112 je izjavil:

AgJ1 je izjavil:

Absolutno ni večja, ker v primeru, da bi Janukoviča narod ne spodil, bi danes bili tako Ukrajina kot Belorusija v celoti del Rusije.


Od kje ti ta ideja?

Ter tudi če bi bilo to res - kako bi bilo to za njih slabše od razkosanja Ukrajine, ki so si ga izborili?

pajade, tudi NOB je bil slab za Slovence, de? Mar bi vsi lepo sodelovali z okupatorjem, de? Pa bi se fino imeli in jedli pečenko in pohanje vsak dan./s

darkolord ::

FireSnake je izjavil:

BCSman je izjavil:

To mi je res zanimivo koliko čustev gojijo eni do neki tujih držav in tujih problemov. Če imaš pač na voljo samo dve izbiri, ali se boš držal Amerike ali Rusije, se pač raje držiš Amerike, ker je manj slaba izbira in ne ker bi sama pozitivnost prihajala iz Amerike.


Čemu žepna država, kot smo mi, ne bi gospodarsko sodelovala z obema?
Saj smo, dokler je to bila možnost. Ko so Rusi začeli svojo agresijo, smo morali izbrati. Da bi ostali nevtralni, sploh ni bilo nobene opcije, še za tradicionalno nevtralne države ne.

Poldi112 ::

Zakaj bi morali? Mar ne poslušamo neprestano, kako smo suverena država, ki se lahko demokratično odloča, s kom bo sodelovala?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Utk ::

Ene par trivialnih razlik je:
- mi smo se borili proti nacizmu, ukrajina pa se bori za nacizem
- naciji so šli zavojevat svet, enako kot NATO, medtem ko rusi zgolj ustavljajo to agresorsko vojsko, ki vztrajno prodira proti njim (še vedno verjameš, da so one rakete pri poljakih proti Iranu?)

LOL, pa sem ti reku da drugič opozori da nameravaš spet nekaj v monty python style napisat...

Rusi se proti okupaciji Amerike borijo z okupacijo Ukrajine. Kaj tako butastega lahko samo ruska pamet izumi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

darkolord ::

Poldi112 je izjavil:

Zakaj bi morali? Mar ne poslušamo neprestano, kako smo suverena država, ki se lahko demokratično odloča, s kom bo sodelovala?
Ker ko ti nekdo reče "ali si z mano ali proti meni", ne moreš izbrati obojega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

redtech ::

Koliko časa je trajalo v UA preden so zaprli meje?

25 februar

https://visitukraine.today/blog/98/situ...

o BORDER

Checkpoints at the state borders with Poland, Slovakia, Hungary, Romania and Moldova are open for entry and exit. The borders with Russia and Belarus are closed and dangerous.

Due to the imposition of martial law in Ukraine, the departure of a certain category of male citizens of Ukraine aged 18 to 60 is temporarily restricted. Such a rule will apply for the period of martial law

Ja pobegnit moraš preden se zgodi, moraš špekulirat.

Poldi112 ::

darkolord je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Zakaj bi morali? Mar ne poslušamo neprestano, kako smo suverena država, ki se lahko demokratično odloča, s kom bo sodelovala?
Ker ko ti nekdo reče "ali si z mano ali proti meni", ne moreš izbrati obojega.


To je rekel že Bush za Irak. Takrat sem bil proti temu, in danes sem proti temu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

darkolord ::

Poldi112 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ker ko ti nekdo reče "ali si z mano ali proti meni", ne moreš izbrati obojega.


To je rekel že Bush za Irak. Takrat sem bil proti temu, in danes sem proti temu.
Ja, proti si iz domačega fotelja, ne iz Iraka.

Poldi112 ::

Seveda. Tvoj point?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Scaramouche3 ::

Zanimivo je da so za vojno podpirat najbolj zgovorni levičarji, tja treba poslat slovenske vojake, moralna podpora na x,insta,fb. Ko pa pride do vojne na naša tla so pacifisti, ki se ne bodo borili...

Potem vržejo to na pleča desničarjev, po vojni jih pa obsojajo kako krvoločni so...

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Vsiljevanje vojne (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
523395 (2548) bluefish

NATO razpravlja o velikem povečanju izdatkov za obrambo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29723980 (18532) D3m

Vojaška premoč na nebu-teoretični primer (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21828796 (25009) fikus_
»

Priprave na predčasno priključitev Ukrajine v evropsko električno omrežje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17823456 (15151) Mr.B

Več podobnih tem