Forum » Na cesti » pitje olje- diesel dci 1.6
pitje olje- diesel dci 1.6

Johnny QJ ::
Renault dci 1.6 -letnik 2019
motor že dlje časa, kakšnih 25-30k KM precej pije olje, cca pol litra na 1000km.
parkrat je javil napako "check injection" in še nekaj drugih napak in vrgel v varni način,
po debati z chatgptjem je zelo možen razlog problem z injektorji, kar posledično povzorči obrabo, saj gorivo preveč spira olje...
kako je možno, da mehanik nič od tega ne opazi... v tem času je bil avto na servisu 3x,vsakič poudarjam kako pije olje in dobim odgovor, da je očitno slabo narejen motor..
par dni na nazaj sem dal očistit dpf filter in menjat olje in takoj spet po dveh dneh ista napaka " check injection" in zmanjšanja moč motorja.
je res možno, da mehanik ne skapira tako osnovne zadeve?
je motor sedaj že zelo uničen?
avto ima malce slabši zvok, kot včasih.. ima pa samo 118k km
motor že dlje časa, kakšnih 25-30k KM precej pije olje, cca pol litra na 1000km.
parkrat je javil napako "check injection" in še nekaj drugih napak in vrgel v varni način,
po debati z chatgptjem je zelo možen razlog problem z injektorji, kar posledično povzorči obrabo, saj gorivo preveč spira olje...
kako je možno, da mehanik nič od tega ne opazi... v tem času je bil avto na servisu 3x,vsakič poudarjam kako pije olje in dobim odgovor, da je očitno slabo narejen motor..
par dni na nazaj sem dal očistit dpf filter in menjat olje in takoj spet po dveh dneh ista napaka " check injection" in zmanjšanja moč motorja.
je res možno, da mehanik ne skapira tako osnovne zadeve?
je motor sedaj že zelo uničen?
avto ima malce slabši zvok, kot včasih.. ima pa samo 118k km

hojnikb ::
ni rečeno, da so zato injektorji krivi.. Lahko so znucani obročki, lahko je turbo na koncu, lahko da kje pušča, tefloni ventilov itd itd itd...
Za 0.5L/1000km pač noben mehanik nebo šel odpirat motorja, sploh ne takšnega pedestrian. Vozi, dolivaj olje, dokler gre...
Za 0.5L/1000km pač noben mehanik nebo šel odpirat motorja, sploh ne takšnega pedestrian. Vozi, dolivaj olje, dokler gre...
#brezpodpisa

avto nič ne kaplja, ni dima nobenega izrazitega, včasih malce slabše vžge..,
ampak če javi napako check injection bi menda moral mehanik preverit injektorje?
ampak če javi napako check injection bi menda moral mehanik preverit injektorje?

kako bo preveril injektorje? Edino kar lahko nardi, je to da jih vzame vem (kar je včas ogromn pain in the ass) in jih pelje na testiranje k primernemu mojstru....
#brezpodpisa

ja ampak če diagnostika kaže napako?.. verjetno se že na oko vidi če je zapacan ipd?
bi rekel, da je to zelo površno od mehanika, zbrisat kode in upat na najboljše...
jutri grem nazaj, bomo vidli če so res injektorji defektni
bi rekel, da je to zelo površno od mehanika, zbrisat kode in upat na najboljše...
jutri grem nazaj, bomo vidli če so res injektorji defektni

nič se ne vidi... injektor je lahko tudi elektronsko v slabsem stanju, kar pomeni, da jih lahko samo zamenjas za nove...
#brezpodpisa

misliš da ima smisel iti kakšnemu strokovnjaku, da odpre motor in pregleda...?
v nasprotnem primeru ga bom verjetno dal v račun in vzel novega..... s tem bodo zgleda še same težave
renault traffic, vreden kakšnih 10k eur..
v nasprotnem primeru ga bom verjetno dal v račun in vzel novega..... s tem bodo zgleda še same težave
renault traffic, vreden kakšnih 10k eur..

znebi se, dokler je se kaj vredn... s tako porabo olja se tega ne splača popravljat... če bi pilo 1-2L/1000km, ne rečem, tko pa...
#brezpodpisa

sbawe64 ::
lmm https://lmarena.ai/ pravi da je poraba do 0.5l na 1000 km normalna... Edino če gre preko 1l je problem.
Katero olje uporabljaš in na koliko km/let menjaš ?
Če imaš težko nogo, prvo segrej motor, ne s hladnim po AC takoj na 200 km/h.
Katero olje uporabljaš in na koliko km/let menjaš ?
Če imaš težko nogo, prvo segrej motor, ne s hladnim po AC takoj na 200 km/h.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

zadnjih 15k je šlo cca 7-8L, to definitivno ni normalno, kakšna neumnost.
avto je vožen zelo lepo, vsak dan ista relacija po avtocesti 30km. sploh nikoli vožen prek 130kmh verjetno. servise je opravljal štajerski avtodom dokler je bil avto pod "akcijo servis do 5 let", tako da ne vem kaj so tam delali..
potem pa vedno Elf olje točno po specifikaciji
avto je vožen zelo lepo, vsak dan ista relacija po avtocesti 30km. sploh nikoli vožen prek 130kmh verjetno. servise je opravljal štajerski avtodom dokler je bil avto pod "akcijo servis do 5 let", tako da ne vem kaj so tam delali..

Poskusi z eno gradiacijo gostejsim oljem (5W40?) pa mogoče liquimoly oil stop, če je slučajno kje kaj puscal.
In ja... 0.5L/1000KM je dejansko "normalna" specifikacija pitja olja za večino znamk, ampak v praksi seveda to vidis dokaj redko... Kot rčeno, dokler je poraba manj k 1L, se ni za sekirat. Ker tistih 5-10L olja na leto bo se vedno cenej kot kakrnsa kol generalka...
In ja... 0.5L/1000KM je dejansko "normalna" specifikacija pitja olja za večino znamk, ampak v praksi seveda to vidis dokaj redko... Kot rčeno, dokler je poraba manj k 1L, se ni za sekirat. Ker tistih 5-10L olja na leto bo se vedno cenej kot kakrnsa kol generalka...
#brezpodpisa

chucki ::
Pri tej porabi so batni obrocki. Jaz sem na bmw menjal verigo in batne za 2.500 eur.... Bolj problem je kje bos sposobnega mehanika nasel. Jaz ga sreca imam.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

bm1973 ::
0,5l/1000km normalna poraba olja?!?!?!
A ste padli na glavo?!?! Meni ga pol litra pokuri v enem letu... Če...
Skratka tako malo, da se na to sploh ne oziram...

kloko ::

fikus_ ::
Že pred leti sosed kupil novega A4, v navodilih je pisalo, da poraba olja 1l/1000km ni razlog za reklamacijo.
Tako da ja, pol litra je še "normalno" oz. ne ravno, prodaj avto in ne zamolčati skrite napake, za katero veš, ali pa se sprijazniš s tem in voziš dalje.
Tako da ja, pol litra je še "normalno" oz. ne ravno, prodaj avto in ne zamolčati skrite napake, za katero veš, ali pa se sprijazniš s tem in voziš dalje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

bm1973 ::
0,5l/1000km normalna poraba olja?!?!?!
...samo ti se ne voziš s KOMBIJEM, ki ima 1.6L dizel vgrajen...
Kateri idiot kupi kombi z 1,6l motorjem?
Jaz si tako švoh motorja za osebni avto ne privoščim...

Daniel ::
Check injection so ponavadi injektorji. Po kodi napake se tudi vidi kateri injektor dela težave. Za 1.5 dCi so novi ranga 400 eur/komad. Sem že vse 4 injektorje menjal, sedaj pa mi je 100k km od menjave ojničnih ležajev pri 220k obrnil ležaj pa je šla mašina. Sicer še vžge in se lahko pelješ ampak kaj dolgo ne bo.

fikus_ ::
Šoba injektorja 1,6 dci pod 50€ (prišteti je potrebno še delo menjave šobe), komplet injektorji se pa začno pri okrog 250€ in več. Cene so od AUTODOC.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

z3ro ::
Meni so pred leti za isto napako preverili kater injektor bi naj bil problem..potem so tega faultanega zamenjali z enim recimo iz prvega valja in je bilo okej potem. Baje rada sama elektronika zajebava tudi ce je vse okej. Je pa šlo za 1.5 dci in ni pil olja.

zobnik ::
6 let star dizel, tole treba mal spucat čez kak prelaz recimo Vršič.
Mam isti problem, folk prodaja avto, prej ga vozi normalno, varčno potem pa to jaz kupim, slabo gre, kadi, pa počas s par 1000km stanje krepko izboljaš.
Mam isti problem, folk prodaja avto, prej ga vozi normalno, varčno potem pa to jaz kupim, slabo gre, kadi, pa počas s par 1000km stanje krepko izboljaš.

anketar ::
zadnjih 15k je šlo cca 7-8L, to definitivno ni normalno, kakšna neumnost.
>ni vožen prek 130
>avto je vožen zelo lepo
um...ugh...hhh..kuga?
vsak dizl al pa bencinar je treba na vsake tolk terat, drugo so električarji

mugen999 ::
. servise je opravljal štajerski avtodom dokler je bil avto pod "akcijo servis do 5 let", tako da ne vem kaj so tam delali..
Saj imaš v servisni pocahnane servise. Torej, so menjali na 15k, ali na 30k? Predvidevam da na 30k, kar je katastrofa za ta dci. Pa te renoldove fore z "zastonj" servisi prvih 5 let. Kakšno olje pa vlivajo na teh "zastonj" servisih, ker to da je samo gradacija olja enaka zahtevani, to še nič ne pomeni o kvaliteti olja. Kvaliteto olju daje cena v trgovini.

Wrop ::
Pa poglej, če so menjali ali so samo dolivali.
Meni so na uradnem nazadnje samo dolili liter olja po 20k km.
Meni so na uradnem nazadnje samo dolili liter olja po 20k km.

OutOfTheBox ::
Največja katastrofa oz. fail je da slediš navodilom proizvajalca, predvsem ko se gre za menjavo olja. Menjat olje na 30k (kjer je tudi velikokrat predpisano), je najslabše kar lahko narediš za motor. 15k je zgornja meja ne glede na motor oz. velikokrat je še to preveč (jaz osebno ne bi).
Obstaja neko orodje ki ti kaže kvaliteto olja. Po 10k je kvaliteta že na 0. To ne pomeni da se bo motor jutri stegnil.. bo pa avto na koncu namest 400k naredil 300k.
Ali pa bo zakuhal kot je moju fotru ker se je sicer držal predpisane menjave olja po kilometrih, ne pa po časovnem intervalu (kar ti tudi uniči kvaliteto olja).
Obstaja neko orodje ki ti kaže kvaliteto olja. Po 10k je kvaliteta že na 0. To ne pomeni da se bo motor jutri stegnil.. bo pa avto na koncu namest 400k naredil 300k.
Ali pa bo zakuhal kot je moju fotru ker se je sicer držal predpisane menjave olja po kilometrih, ne pa po časovnem intervalu (kar ti tudi uniči kvaliteto olja).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

fujtajksel ::
> cca pol litra na 1000km
No tu izgleda ni problemov zaradi nemenjave olja, glede na to da se na 10-20kkm v povprečju vse zamenja ;)
Vzrokov za pitje je lahko kup, injektorji ne bi bili prva stvar na katero bi jaz pomislil, no če avto tako pravi je sumljivo. Če je mehankar brez idej ga itq zamenjej, no mogoče ima ideje pa mu je zoprno predlagat ker bi blo drago a uspeh negotov.
Obstaja kar nekaj serviserjev za Bosch injektorje, kjer znajo premerit delovanje, po potrebi spucat ali zamenjat šobe, vsak tega ne dela, poišči lokalno.
Injektor je reč ki se rada zapaca ali razštela in po par letih 100% niso vsi v optimalnem stanju (da špricnejo res takrat ko je treba in kolikor je treba in da ne puščajo) in se ti najbrž splača poservisirat, ampak vprašanje če je to tvoj problem. Če ga je treba zamenjat ni poceni.
Ne vem kaj je v Renojih.
No tu izgleda ni problemov zaradi nemenjave olja, glede na to da se na 10-20kkm v povprečju vse zamenja ;)
Vzrokov za pitje je lahko kup, injektorji ne bi bili prva stvar na katero bi jaz pomislil, no če avto tako pravi je sumljivo. Če je mehankar brez idej ga itq zamenjej, no mogoče ima ideje pa mu je zoprno predlagat ker bi blo drago a uspeh negotov.
Obstaja kar nekaj serviserjev za Bosch injektorje, kjer znajo premerit delovanje, po potrebi spucat ali zamenjat šobe, vsak tega ne dela, poišči lokalno.
Injektor je reč ki se rada zapaca ali razštela in po par letih 100% niso vsi v optimalnem stanju (da špricnejo res takrat ko je treba in kolikor je treba in da ne puščajo) in se ti najbrž splača poservisirat, ampak vprašanje če je to tvoj problem. Če ga je treba zamenjat ni poceni.
Ne vem kaj je v Renojih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fujtajksel ()

Orias ::
Poskusi olje drugega proizvajalca. Elf olja je meni spilo polovico v 10.000 km ( gledal po merilni šipki). Sedaj imam neko drugo olje ( mi ga je priporočil mehanik) in mi je v 14.000 km spilo mogoče za pol cm olja in tudi DPF se regenerira na 500 ali 600 km.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Servis pri 160k km (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 3413 (1791) | Blinder |
» | Servis avta (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 55475 (27523) | blackbfm |
» | Motorna olja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21943 (13199) | hojnikb |
» | Prevelika poraba? Renault megane 1.9dci 2005 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22563 (19031) | nekoman |
» | Kam izginja motorno olje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 37015 (35254) | jalovec09 |