Forum » Zvok in slika » A1 Optika, TV slika težave
A1 Optika, TV slika težave

White666 ::
V stanovanju sem dal časa uporabljal Telemachov trojček na optiki, včeraj pa so mi prilopili A1 Optiko (8€/mesec). Internet zaenkrat deluje brez težav... s televizijo pa imam precejšnje težave.
Ta sicer deluje, vendar pa je slika precej slaba (barve izprane, na temnih predelih grahasta slika, vse skupaj izgleda kot bi bila ločljivost prenosa premajhna + na TV povečana). Imam LG oled 65.
Na A1 podpori so mi svetovali menjavo HDMI kabla... razlike praktično ni bilo.
Je morda kdo imel že podobne težave?
V naprej hvala
Ta sicer deluje, vendar pa je slika precej slaba (barve izprane, na temnih predelih grahasta slika, vse skupaj izgleda kot bi bila ločljivost prenosa premajhna + na TV povečana). Imam LG oled 65.
Na A1 podpori so mi svetovali menjavo HDMI kabla... razlike praktično ni bilo.
Je morda kdo imel že podobne težave?
V naprej hvala

val46 ::
8€ na mesec? Za net in TV? Pa kak paket imaš to, ker sumim da je nek osnovni minimalni paket za ta denar in pol zna bit da je v temu problem...v hitrosti prenosa podatkov. Si poskusil tv s fizično izklopljenim kablom za internet na računalniku? Da vidiš če bo takrat kaj boljše?

Gre za največji paket Xplore TV maxi+... akcija izpred mesec dni. Internet deluje brez težav (500/100 MB/s)
Samo slika je porazna... to je najbolj vidno okrog logotipov (Npr SLO1 - vse okol je grahasto, zamegleno). Slika je kot bi povečal 400x300 na 4K
Zamenjal sem vse kable HDM, mrežni ipd... nobene razlike
Samo slika je porazna... to je najbolj vidno okrog logotipov (Npr SLO1 - vse okol je grahasto, zamegleno). Slika je kot bi povečal 400x300 na 4K
Zamenjal sem vse kable HDM, mrežni ipd... nobene razlike

Kaj pa kaki HD kanali? Kak discoveryHD, animal planet in podobno? Tam je večina snemano v vsaj HD, če ne celo 4K resoluciji, pa tam poglej. In če tam dela ok, pol zna bit da je problem v signalu naših tv, ne pa v tvoji napeljavi, kablih in podobnih zadevah. Ne vem, ker TV gledam ful poredkoma, da bi vedel in opazil te težave, kot jih ti opisuješ. Ker če imaš res maxi paket, ne vem zakaj bi mel tolk slabo sliko kot praviš.

Gledam npr SLO1 HD... in je slika že takšna. Ostali kanali kot kak TLC so še bistveno slabši.

Pol ti pa ne znam pomagat. Naj se oglasi kdo, ki ima isto tv kot ti, morda je tam kej za nastavit.

OutOfTheBox ::

Gledam prek boxa.
TV ima 4k resolucijo. Za box sploh ne vem če se se ločljivost kje nastavi (ne mislim upscaling). Prek online podpore so mi nekaj spreminjali vendar brez bistvenih razlik.
Včeraj dopoldan še na telemach omrežju...slika kristalo čista. Tako po priklopu A1...kod bi gleda SD kanale. Youtube prek vmesnika v TV (HDR, Dolby vision vse ok), Youtube prek A1 vmesnika bistveno slabše.
TV ima 4k resolucijo. Za box sploh ne vem če se se ločljivost kje nastavi (ne mislim upscaling). Prek online podpore so mi nekaj spreminjali vendar brez bistvenih razlik.
Včeraj dopoldan še na telemach omrežju...slika kristalo čista. Tako po priklopu A1...kod bi gleda SD kanale. Youtube prek vmesnika v TV (HDR, Dolby vision vse ok), Youtube prek A1 vmesnika bistveno slabše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: White666 ()

gregor_m ::
Prikaz slike je precej odvisen od tega kako ti tv sprocesira sliko. Nekateri modeli tvja to obvladajo bolje kot drugi. Sploh pri vecjih tvjih je kockasta slika veliko bolj izrazita kot pri manjsih diagonalah.
Najvecji probljem je ko ljudje gledajo youtube, netflix, hbomax, ki imajo vecji bitstream in nato preklopijo na operatejev box in takoj opazijo slabso kvaliteto.
Ce imas moznost ti preglagam, da odstranis A1 box in na tv posnemes njihovo tv aplikacijo. Tako bos dobil "nativnio" kvaliteto brez upcailnga, ki ti ga naredi box in bos videl ce je tezava v boxu ali v sami kvaliteti streama.
Najvecji probljem je ko ljudje gledajo youtube, netflix, hbomax, ki imajo vecji bitstream in nato preklopijo na operatejev box in takoj opazijo slabso kvaliteto.
Ce imas moznost ti preglagam, da odstranis A1 box in na tv posnemes njihovo tv aplikacijo. Tako bos dobil "nativnio" kvaliteto brez upcailnga, ki ti ga naredi box in bos videl ce je tezava v boxu ali v sami kvaliteti streama.

bsslo ::
@White666 ali lahko naložiš sliko, da vidimo kako zgleda kockasta slika?
Slika ki si jo naložil ne obstaja več.
Slika ki si jo naložil ne obstaja več.

pixelzgaming ::
Zdravo,
Ko hodiš na boxu skozi menije je slika OK? reže kaj menije vstran?
Poskusi še odpreti YouTube in tam kak UHD video in poročaj če je tam slika OK ali ne.
Tako bomo takoj vedeli ali je težava res na streamu ali na tvojem TV.
V kolikor je na YouTube OK, je sicer opcija da so ti zaklenili box na SD kvaliteto (po pomoti ali kakorkoli), lahko mi daš uporabniško ime ali naslov na privat in preverim
Ko hodiš na boxu skozi menije je slika OK? reže kaj menije vstran?
Poskusi še odpreti YouTube in tam kak UHD video in poročaj če je tam slika OK ali ne.
Tako bomo takoj vedeli ali je težava res na streamu ali na tvojem TV.
V kolikor je na YouTube OK, je sicer opcija da so ti zaklenili box na SD kvaliteto (po pomoti ali kakorkoli), lahko mi daš uporabniško ime ali naslov na privat in preverim
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

Link slike sem popravil. Malce povečaj obraze kako to izgleda. Pa to je SLO2 ki je pri Telemachu izgledal ostro kot britev.
Slika ni kockasta kot pri efektu slabega signala. Bolj vse skup izgleda kot slaba MPEG slika, povečana iz zelo majhe ločljivosti. Artefakti okrog texta ipd... Po uri gledanja te vse mine.
Okrog črk podnapisov so kockaste nepravilnosti. Barve blede, kontrast grozen. Na trenutke se zadeva občasno izboljša. Ob reklamah za zdravila (tist text spodaj) so črke nerazpoznavne.
Črke A1 vmesnika so uredu (prav tako menuji)
Če gledam Youtube prek A1 vmesnika je slika lepa in ostra. Avtomatsko se mi vključi tudi HDR, Dolby (oled). Težava je le TV program.
Slika ni kockasta kot pri efektu slabega signala. Bolj vse skup izgleda kot slaba MPEG slika, povečana iz zelo majhe ločljivosti. Artefakti okrog texta ipd... Po uri gledanja te vse mine.
Okrog črk podnapisov so kockaste nepravilnosti. Barve blede, kontrast grozen. Na trenutke se zadeva občasno izboljša. Ob reklamah za zdravila (tist text spodaj) so črke nerazpoznavne.
Črke A1 vmesnika so uredu (prav tako menuji)
Če gledam Youtube prek A1 vmesnika je slika lepa in ostra. Avtomatsko se mi vključi tudi HDR, Dolby (oled). Težava je le TV program.

markosus ::
Zdravo.
Bom izkoristil tole temo.
Sem na Ošo omrežju,optika Tritel.
Težava s tv boxi.Imam 3 boxe,na vseh enak problem.
Če imam res lep dan mi pri preklopu iz enega kanala na drugega samo kocka sliko.
V večini primerov imam zastoj in na ekranu je polovica enega kanala in polovica drugega kanala.
Zamenjali so mi z drugim modemom,Fritzbox.In tudi paket,zdaj je Maxi plus.
Sledi še zaostajanje podnapisov tudi do 20 minut,izgubljam tudi spored za programe,
Pri preklopu zaostaja potem na kanalu tudi zvok do 10 sekund.
Naprej ne bom našteval,ker je danes oblačen dan in podnapisov danes ne bo.
Aja o kakšen hd pa ne razpravljal,ker ga ni.
Lep pozdrav
Bom izkoristil tole temo.
Sem na Ošo omrežju,optika Tritel.
Težava s tv boxi.Imam 3 boxe,na vseh enak problem.
Če imam res lep dan mi pri preklopu iz enega kanala na drugega samo kocka sliko.
V večini primerov imam zastoj in na ekranu je polovica enega kanala in polovica drugega kanala.
Zamenjali so mi z drugim modemom,Fritzbox.In tudi paket,zdaj je Maxi plus.
Sledi še zaostajanje podnapisov tudi do 20 minut,izgubljam tudi spored za programe,
Pri preklopu zaostaja potem na kanalu tudi zvok do 10 sekund.
Naprej ne bom našteval,ker je danes oblačen dan in podnapisov danes ne bo.
Aja o kakšen hd pa ne razpravljal,ker ga ni.
Lep pozdrav

Simke76 ::
Probaj v nastavitvah boxa nastaviti isto resolucijo kot na tv npr. 2160p 50 hz ali 1080p 50hz. Jaz imam na 1080p 50 hz na tv in boxu in je slika odlična. 4k nimam nastavljeno saj A1 nima 4k kanalov. Lahko je v tem problem, da imaš v nastavitvah boksa neko drugo resolucijo z drugimi Hz.

Imam LG 65C7V OLED... ki ima 3840 x 2160, pri 60Hz.
Poizkusil sem razne nastavitve... pri navedeni je slika vmesnika najboljša (črke ostre).
(za TV sprejem pa ni nobene razlike karkoli nastavim)
Na drug televizor (prav tako lG Oled) sem namestil Xplore aplikacijo. Slika je bistveno boljša (brez omenjenih težav) že prek wifi prenosa. Nekako sumim, da je nekaj narobe s prejeto opremo (router? črna škatljica...)
Poizkusil sem razne nastavitve... pri navedeni je slika vmesnika najboljša (črke ostre).
(za TV sprejem pa ni nobene razlike karkoli nastavim)
Na drug televizor (prav tako lG Oled) sem namestil Xplore aplikacijo. Slika je bistveno boljša (brez omenjenih težav) že prek wifi prenosa. Nekako sumim, da je nekaj narobe s prejeto opremo (router? črna škatljica...)

Prej bi rekel da je nekaj narobe s tv komunikatorjem(tista škatlica pri tv), če praviš da ti preko xplore aplikacije kaže dosti lepšo sliko. Torej, ali zahtevaj zamenjavo komunikatorja(da vsaj vidiš če je v njemu problem), ali si pa še na to prvotno tv naloži app xplore, pa pol preko app-a glej tv.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Omrežja in internet | 480287 (2942) | bm1973 |
» | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 267867 (3053) | UlinMas |