» »

Talne označbe "barvni krogci" pred šolami. Vaše mnenje?

Talne označbe "barvni krogci" pred šolami. Vaše mnenje?

1
2
3

GupeM ::

starfotr je izjavil:

Še dobro, da ni v bližini mrliške vežice ali pokopališča. Bi verjetno bila zebra v obliki krste.

V bližini mrliških vežic in pokopališča imamo drugačne prehode:

Tole pa pri Rogu:

Karen ::

Za take debilizme bi potrebovali ovadbo za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti (ali pa poškodovanje/zloraba cestne signalizacije, bo Apollo povedal kaj bi šlo čez), bi znalo biti da bi celo uspelo, da se nekoga ki se je to spomnil in je odgovoren kaznuje vsaj finančno (to najbolj učinkuje za tovrstne deviacije).

socialec ::

starfotr je izjavil:

In kam se ti v nedeljo ob 3h zjutraj tako zelo mudi, da moraš iti hitreje od znanih omejitev na določenem odseku? Trguješ na borzi v tokiju in z vsako sekundo izgubiš milijone?

V osnovi imaš sicer prav, verjetno si pa mislil 3:00 v ponedeljek zjutraj, ker Tokyo ni 30 ur pred CET oz. CEST.

mirator ::

Neverjetno, kaj vse moti ljudi. Tale post je pa cvetka.

Rok Woot je izjavil:

Mah kr neki, jaz sem zato, da se lahko otroci igrajo na lokalni cesti. In zakaj nebi smeli igrati ristanc na cesti pred šolo? To, da je tako početje nevarno, smo krivi vozniki. Kot sem že omenil, včasih smo se več igrali na cestah.

Meni bi bilo normalno, da če otroci na cesti igrajo nogomet recimo, počakaš da je konec napada, oni se odmaknejo, odpelješ naprej. Pa še to, nimate kaj trobit v takem primeru. Troblja je primerna samo za preprečevanje nesreč.

Dajmo mestne in vaške ceste nazaj ljudem!
Otroci naj se brezskrbno igrajo na cestah, vozniki pa pazijo.

Ceste so namenjene prometu, ne otroškemu igrišču.
Seveda je drugače na kašnih dostopnih, slepih cestah, kjer se prevažajo v glavnem domačini. Tam pač včasih cesto zavzamejo tudi otroci in ko opazijo približevanja avta, se pridno odmaknejo.
Tudi to, da otroci rišejo po cestah (pa čeprav je takrat cesta zaprta za ves promet), se mi zdi neodgovorno. Nekateri otroci bi pač to narobe razumeli in mislili, da lahko to počno kadarkoli, kjer koli (pa da tik-toka niti ne omenjam).

nejc_nejc ::

GupeM je izjavil:

starfotr je izjavil:

Še dobro, da ni v bližini mrliške vežice ali pokopališča. Bi verjetno bila zebra v obliki krste.

V bližini mrliških vežic in pokopališča imamo drugačne prehode:

Tole pa pri Rogu:

ZAKAJ je na Žalah tako?

nejc_nejc je izjavil:

ZAKAJ je na Žalah tako?

Plečnik:

https://n1info.si/magazin/v-ljubljani-n...

Edit:
Vidim, da ima tudi Ižanska svoj prehod.
https://n1info.si/novice/slovenija/ljub...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

c3p0 ::

mirator je izjavil:

Neverjetno, kaj vse moti ljudi. Tale post je pa cvetka.

Rok Woot je izjavil:

Mah kr neki, jaz sem zato, da se lahko otroci igrajo na lokalni cesti. In zakaj nebi smeli igrati ristanc na cesti pred šolo? To, da je tako početje nevarno, smo krivi vozniki. Kot sem že omenil, včasih smo se več igrali na cestah.

Meni bi bilo normalno, da če otroci na cesti igrajo nogomet recimo, počakaš da je konec napada, oni se odmaknejo, odpelješ naprej. Pa še to, nimate kaj trobit v takem primeru. Troblja je primerna samo za preprečevanje nesreč.

Dajmo mestne in vaške ceste nazaj ljudem!
Otroci naj se brezskrbno igrajo na cestah, vozniki pa pazijo.

Sarcasm detector fuč?

Drugače pa drži, ceste so velikokrat gladke in ravne, kar je odlično za kak ulični hokej ipd. igre. Žogica se lepo odbija od pločnika na vsaki strani, pa še črte so zarisane.. Morda kak primerni znak, npr. bela hokejska palica z žogico na modri podlagi, ki bi voznike opozarjala na igralno cono. Če že imamo peš cono, zakaj pa ne? So morda pešci kaj več?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Ahim ::

delavec44 je izjavil:

Če se borijo proti obcestnim panojem z reklamami, ki odvračajo pozornost, bi lahko isto rekli tudi tu. Vsaka distrakcija v prometu je lahko nevarna. Zato se tudi dnevno ne izumljajo dodatni prometni znaki.

Hecno da reklame omenjas; pri panojih je se dodaten problem - veckrat so postavljeni kar v kriziscu (kot "ograja", samo visje segajo), in zmanjsujejo preglednost v kriziscu ko vstopas vanj. Tisto na tleh (kolikorkoli je ze nesmiselno) vsaj ne posega v vidno polje kjer se potencialno nahajajo drugi udelezenci v prometu ...

bm1973 ::

Pa kaj počnete med vožnjo, da vas neki krogci na cesti zmotijo?!?!?

Mogoče bi morali malo bolj opazovati okolico okoli sebe, da prilagodite vožnjo. In manj buljiti v telefone...

A vam je res vseeno, če pred šolo koga povozite...

qwea ::

avte na vlake

jaz gledam samo še števec hitrosti, talne označbe me ne zanimajo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: qwea ()

bm1973 je izjavil:

Mogoče bi morali malo bolj opazovati okolico okoli sebe, da prilagodite vožnjo. In manj buljiti v telefone...

Vsi bolj papeški od papeža.:D

c23po ::

Horizontalno prometno signalizacijo v bližini šol si vsakdo kar izmisli in ga lahko za to kriminalno dejanje tožimo, preganjamo in zahtevamo odškodnino od njega in njegovih dedičev. Tukaj je link, ki to dokazuje. Groza je, da tem kriminalcemni sploh ni treba upoštevati 30. člena zakona, ki govori tudi o drsnosti. Ja, vse počnejo samo zato, da bi zagrenili življenje nedolžnim lastnikom jeklenih ljubljenčkov.
Računalniki nimajo spominov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

starfotr ::

Avte se da fino omejit s fizičnimi ovirami. Ležeči policaji, šikane, ovire in radarji.

Kaj je bolj učinkovito kot omejitev in radar v obe smeri. Tam ni nobenega divjanja.

Ne pozabimo otroke, oni so tudi udeleženci v prometu: kaj njim pomenijo šikane, radarji in ležeči policaji.
Kateri prometni režim je lepši: raznolik, informativen in kooperativen ali pa tog, ovirajoč in kaznovalen?
Kaj je ceneje: šikane in radarji ali barvne oznake?

johnnyyy ::

c23po je izjavil:

Horizontalno prometno signalizacijo v bližini šol si vsakdo kar izmisli in ga lahko za to kriminalno dejanje tožimo, preganjamo in zahtevamo odškodnino od njega in njegovih dedičev. Tukaj je link, ki to dokazuje. Groza je, da tem kriminalcemni sploh ni treba upoštevati 30. člena zakona, ki govori tudi o drsnosti. Ja, vse počnejo samo zato, da bi zagrenili življenje nedolžnim lastnikom jeklenih ljubljenčkov.

No mene te stvari kot šoferja ne motijo, mi je pa zanimivo, da imamo kup birokratov, ki stvari predpisujejo potem pa vsak po svoje dela.

To me spominja na mojo komunikacijo z DRSI ko sem moral postaviti ogledalo. Pa mi birokrati težijo kako mora biti postavljeno, kaj moram upoštevati in ko povem da bom to naredil, mi povedo da tega sam ne smem ker mora to narediti njihov koncesionar. No na koncu je prišel koncesionar, overridal 1/2 napisanega za njim pa inšpektor ki je naredil kljukico.

Pač, tudi birokrate rabimo. Brez njih bi bila štala. In ni nujno, da vedno komplicirajo. Jaz sem tudi postavljal ogledalo. Poslal sem fotografijo z označbo mesta, kjer ga želim. Oni so poslali ekipo, ki naj bi postavila steber. Ko je mojster videl, da želim postaviti dve ogledali je vprašal birokrata. Ta je rekel naj da debelejši steber.

delavec44 ::

bm1973 je izjavil:

Seveda nam ni vseeno, če nas krogci zmotijo in pred šolo koga povozimo. Mogoče če bi gledali v telefon in krogcev ne videli, nas ne bi zmotili.

Zgodovina sprememb…

c23po je izjavil:

Ne pozabimo otroke, oni so tudi udeleženci v prometu: kaj njim pomenijo šikane, radarji in ležeči policaji.
Kateri prometni režim je lepši: raznolik, informativen in kooperativen ali pa tog, ovirajoč in kaznovalen?

Cestne oznake je treba vzdrževat, sploh nestandardne stanejo bistve več od standarnih.

Radar se izplača in vzdržuje sam skozi kazni.

Fundametalni problem je, da nevarne avte sploh spuščamo v bližino ljudi.

feryz ::

A radar da se sam vzdržuje? Redki se.
Stroški radarjev niti pod razno niso majhni, še posebej zaradi tega, ker pašejo pod javni sektor.
Ni jih dosti, ki bi bili rentabilni. Če sploh kakšen je.

starfotr je izjavil:

c23po je izjavil:

Cestne oznake je treba vzdrževat, sploh nestandardne stanejo bistve več od standarnih.

Radar se izplača in vzdržuje sam skozi kazni.

Fundametalni problem je, da nevarne avte sploh spuščamo v bližino ljudi.

Fundamentalni problem je, da avtomobil postane nevaren šele, ko človeka spustimo v njegovo bližino. A je ta filozofski zaključek brezpredmeten za prebivalce Marije Gradca. Oni bi verjetno ugovarjali, da je temeljni problem pripustiti šolo tako blizu prometni cesti.

Glede ostalega, kar si napisal razumem, da ti je vseeno za otroke. Tudi tvoje vnuke. Saj si starfotr, mar ne? Ravno tako razumem, ti je vseeno za humano družbo. Ti imaš rajši rigidno policijsko, stroškovno minimizirano ureditev(*). Prav. Večina v tej družbi pa ne.

(*)Namig: tudi vzdrževanje trave je poceni, a si je neki občinski urbanist kar izmislil, da bomo imeli parke. Potrata!

fikus_ ::

feryz je izjavil:

A radar da se sam vzdržuje? Redki se.
Stroški radarjev niti pod razno niso majhni, še posebej zaradi tega, ker pašejo pod javni sektor.
Ni jih dosti, ki bi bili rentabilni. Če sploh kakšen je.

Mariborski bi bili, če ....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

c23po je izjavil:

kolikor vidim je izdajtelj:

Založnik
MINISTRSTVO ZA INFRASTRUKTURO
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo

ter za pravilnik
Na podlagi osmega odstavka 12. člena Zakona o cestah (Uradni list RS, št. 132/22, 140/22 – ZSDH-1A, 29/23, 78/23 – ZUNPEOVE) ministrica za infrastrukturo izdaja.....

torej

pri 30 na uro se drsnosti ne meri...

Evo namesto krogcov:
Same veljavne zadeve

Evo zgornje na vsakih 7 m. Samo potem bo spet probblem zaradi medosne razdalje.:D

Tole mi je pa še bolj všeč. Probajte kdaj z avtom čez zapeljat.....

ta je pa še bolj divja, celo dimenzije lahko spreminjaš.

Furbo ::

bm1973 je izjavil:

A ti misliš, da boš otroka opazil prej, če je na cesti kup motečih čačk, ki odvračajo pozornost ali kasneje?

Nekateri se pritožujejo, da jih obcestne reklame zmotijo, čačke po cesti so pa ok?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Nejc_nejc, kakšne zveze ima ministrica s hitrostjo, pri kateri se drsnost ne meri?

No pa si si sam odgovoril, da glih ne veš za kaj se gre.

Seveda, ni mi jasno kaj si hotel povedati, zato sprašujem. Kaj narobe s tem?

Ja ni ti jasno. Na počes, kriminaliziraš ljudi, pozivaš v skupne tožbe itd.
Zato ker dihaš zrak.
Malo se umiri.

Kolega, samo dve strani debate je. Lahko bi prebrali poste, ne pa skočili kot čivava iz zasede.
Pa vseeno, ker sem očitno mentalno nedorasel vašem nivoju: ali lahko elaborirate zvezo ministrice s hitrostjo, pri kateri se drsnost ne meri?

Furbo je izjavil:

A ti misliš, da boš otroka opazil prej, če je na cesti kup motečih čačk, ki odvračajo pozornost ali kasneje?

Nekateri se pritožujejo, da jih obcestne reklame zmotijo, čačke po cesti so pa ok?

Malo se vprašaj kak šofer si, če te vsaka malenkost zmoti. Za take so izumili avtobus in javni prevoz...

Važno je, da je cesta za otroke varen in vabljiv kraj, torej prostor, ki vabi k igri. Poslikave k temu vabijo.

Kako so pa sploh nastale? Pa ja niso zaprli ceste?

Ja res, poslikave na cesti kar vabijo otroke k igri, sploh okoli šole, kjer je cel kup igrišč.

Očitno nimaš majhnih otrok.

Legon ::

c23po je izjavil:

Kolega, samo dve strani debate je. Lahko bi prebrali poste, ne pa skočili kot čivava iz zasede.
Pa vseeno, ker sem očitno mentalno nedorasel vašem nivoju: ali lahko elaborirate zvezo ministrice s hitrostjo, pri kateri se drsnost ne meri?

hmmm, le katero ministrstvo izdaja pravilnik in kdo ga podpiše in s tem sprejme objektivno odgovornost za njegovo vsebino...

Naivno verjamem, da pravilnik izda pristojno ministrstvo in ga podpiše pristojna ministrica.

c23po je izjavil:

Nejc_nejc, kakšne zveze ima ministrica s hitrostjo, pri kateri se drsnost ne meri?
Tam, kjer je najbolj pomembno, se drsnost ne meri?
Kul. Saj je tudi logično. Res ni važno, če se lahko v coni 30 zaustaviš ali ne, letiš kot po ledu.

Kaj pa možnost, da pri hitrostih manjših od 30 km/h faktor drsnosti za atestirane barve nima praktičnega vpliva?

Torejn imaš lahko tudi 15 let stare gume. Pa na pol nedelujoče zavore take hitrosti. Ampak kaj hočeš povedat s tem povedat?

Še keramika za pešce obstaja v protizdrsni varianti. Pa so hitrosti pešca precej nižje.

c23po je izjavil:

Kaj pa možnost, da pri hitrostih manjših od 30 km/h faktor drsnosti za atestirane barve nima praktičnega vpliva?

Verjetno še nisi z berglo "stopil" na prehod za pešce, ane? Ti ne želim. No, v zadnjih letih so to popravili, še vedno pa ni isto, kot asfalt. 20+ let nazaj sem pa zaradi bergle na beli barvi tako svinjsko padel, ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

starfotr je izjavil:

Torejn imaš lahko tudi 15 let stare gume. Pa na pol nedelujoče zavore take hitrosti. Ampak kaj hočeš povedat s tem povedat?

Še keramika za pešce obstaja v protizdrsni varianti. Pa so hitrosti pešca precej nižje.

Obstajajo tudi rokavice, ki preprečujejo zdrs pri hitrosti 0, a to nima zveze s temo. Glede gum in zavor, ki si jih potegnil iz klobuka pa moram jaz tebe vprašati, kaj hočeš s tem povedati? Lahko bi ob vsem bil še slep, pijan in pretegnjen, samo ne razumem, kaj ima to s predpisi o opremi na cestah.

GupeM je izjavil:

c23po je izjavil:

Verjetno še nisi z berglo "stopil" na prehod za pešce, ane? Ti ne želim. No, v zadnjih letih so to popravili, še vedno pa ni isto, kot asfalt. 20+ let nazaj sem pa zaradi bergle na beli barvi tako svinjsko padel, ...

Žal mi je, da se ti je to zgodilo, se mi pa le dopade žarek optimizma, češ da stvar napreduje. Nauk: gre na boljše, le hitrost na berglah mora biti prilagojena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

Hehe, sedaj čakam le še Solatkota za elaborat o PH na berglah :))

Ahim ::

c23po je izjavil:

Kaj pa ce bi ti kdaj zadrzal svoje nebuloze zase? V dezju drsi ze prehod za pesce, preko katerega gres (morda) s hitrostjo 5 km/h, tudi ce imas cevlje z Wibram profilom.

Atestiran butl.

In kolikšen je faktor drsnosti asfalta takrat, ko na prehodu za pešce drsi čevljem z Wibram profilom, ki BTW sploh ni garant za nedrsnost.
Torej, kaj če bi tudi ti zadržal svoje nebuloze zase?

Nehajte se preklati.
To smo že razčistili. Državi se jebe za drsnost v coni 30, torej se lahko tam nakraca karkoli, s čimerkoli.

Torej ti je vseeno, če bo ob zmrzali voznik zdrsnil v učence, ki se bodo igrali na cesti, ali vsaj hodili čez prehod?

Dvomim, da so te poslikave obdelane s peskom proti zdrsavanju.

Če ciljaš name, potem meni seveda ni vseeno, če zgazim par mulcev, ker se avto noče ustaviti na mokri barvi. Že zaradi birokracije, ki sledi, ne.
Državi je vseeno.

mirator ::

Pa je sploh kdo pomislil, da te oznake niso namenjene zaviranju ampak samo opozorilu, da se bližate kritični prometni situaciji. Če boste zavirali šele na teh oznakah, potem ste tako ali tako že naredili napako, ki vam bo spremenila življenje.
Sicer pa drsijo vse zebre na prehodih za pešce.

Na to smo pomislili nekateri, potem se jih je oglasilo več, ki želijo neovirano in brezskrbno voziti mimo šole in jih nič ne briga za druge udeležence v prometu ter mislijo, da je vsak zaposleni na pristojnem ministrstvu odveč, ker barva cestišče po svoji volji.

Sedaj temo lahko mirno zaprejo.

c23po je izjavil:

Na to smo pomislili nekateri, potem se jih je oglasilo več, ki želijo neovirano in brezskrbno voziti mimo šole in jih nič ne briga za druge udeležence v prometu ter mislijo, da je vsak zaposleni na pristojnem ministrstvu odveč, ker barva cestišče po svoji volji.

Sedaj temo lahko mirno zaprejo.

Pa saj si jih ti šinfal...
c23po je 20. maj 2025 ob 07:57:27 izjavil:

Sedaj se pa odloči.

mirator je izjavil:

Pa je sploh kdo pomislil, da te oznake niso namenjene zaviranju ampak samo opozorilu, da se bližate kritični prometni situaciji. Če boste zavirali šele na teh oznakah, potem ste tako ali tako že naredili napako, ki vam bo spremenila življenje.
Sicer pa drsijo vse zebre na prehodih za pešce.
Seveda to pomislimo.
Ampak ker gre za cono 30, se razume, da se bo tam vozilo 30.
Kar pa ne pomeni, da se boš na enem metru ustavil, ko najprej prileti žoga na cesto, pol sekunde kasneje pa še mulc.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26111857 (1631) D3m
»

Teror ležečih policajev (strani: 1 2 3 4 5 )

23013247 (2985) bm1973
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12930036 (21830) strup121
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29255476 (50096) BlueRunner

Več podobnih tem