Forum » Kaj kupiti » Katero nadzorno kamero izbrati?
Katero nadzorno kamero izbrati?

rado7rado ::
Sem pregledal po forumu in ker so vse teme že starejše bi vprašal glede zunanjih nadzornih kamer. Kaj je najboljše izbrati in da je kvalitetno. Kriteriji so sledeči:
-snemalnik
-čim boljša kvaliteta slike (1080p +)
-nočno snemanje
-poe
-možnost oddaljenega pogleda preko aplikacije
-prepoznava oseb
-obvestilo ob zaznavi osebe
Prosim koga ki se res spozna na te zadeve če mi lahko svetuje katero firmo in model kamere bi priporočali?
Aja rabil bi tri kamere.
Hvala
Lp
-snemalnik
-nočno snemanje
-poe
-prepoznava oseb
Prosim koga ki se res spozna na te zadeve če mi lahko svetuje katero firmo in model kamere bi priporočali?
Aja rabil bi tri kamere.
Hvala
Lp

JohnyQ_ ::
Se pridružujem vprašanju.
Dodatno podvprašanje, če želim pokriti hišo povsem okoli Ali so dovolj 4 kamere, ali 8?
Dodatno podvprašanje, če želim pokriti hišo povsem okoli Ali so dovolj 4 kamere, ali 8?

DeeJay ::
Se pridružujem vprašanju.
Reolink ma dvojno kamero, da lahko pokriješ obe strani.
https://reolink.com/product/reolink-duo...
Don't f with me.

srus ::
Sem pregledal po forumu in ker so vse teme že starejše bi vprašal glede zunanjih nadzornih kamer. Kaj je najboljše izbrati in da je kvalitetno. Kriteriji so sledeči:
-snemalnik
-nočno snemanje
-poe
-prepoznava oseb
Aja rabil bi tri kamere.
Hvala
Lp
V enaki situaciji sem se znašel pol leta nazaj, glede na nasvete s tega foruma sem se odločil za Reolink in ni mi žal. Modeli kamer so 1x RLC-830A, ter 2x Duo 3. Dodatno sem od Reolinka kupil še PoE 8 + 2 switch. Kamere pokrijejo vse tvoje zahteve, ne uporabljam namenskega snemalnika, ampak SD kartice. Vse je delovalo plug & play, od prve. Edina stvar, ki sem jo spremenil od privzetih nastavitev je bil Motion Detection - Alarm Delay za Animal iz 0 s na 2 s, ker sem ob dežju ali snegu z vetrom dobil preveč lažnih detekcij.
Reolink ima stalno neke deale in popuste, bodi pozoren in cena bo 25 - 30% nižja od običajne.

Likalnik ::
tudi jaz imam Reolink že kar nekaj let...cca 10 kamer, na NVR se vse snema.
ja deluje vse brez težav...res pa je, da sem kamere sproti dokupoval...imam različne modele...od duo lens dp "navadnih"
kot so napisali...je plug in play in lahko sam vse priklopiš in nastaviš...še največji problem je vlečti UTP kable po hiši, če jih pač nimaš že od prej pripravljene.
imajo vedno neke akcije...še celo obnovljeno opremo lahko dobiš za dober denar in polno garancijo.
če shranjuješ na sd kartico potem nimaš 24/7 snemanja...imam eno tako kamero...na NVR imaš 24/7 snemanje...glede na velikost diskov se potem avtomatsko stari posnetki presnemavajo...meni pokrije en teden snemanja...WD purple so pravi za nadzorne kamere...samo so dragi ko žafran...
ja deluje vse brez težav...res pa je, da sem kamere sproti dokupoval...imam različne modele...od duo lens dp "navadnih"
kot so napisali...je plug in play in lahko sam vse priklopiš in nastaviš...še največji problem je vlečti UTP kable po hiši, če jih pač nimaš že od prej pripravljene.
imajo vedno neke akcije...še celo obnovljeno opremo lahko dobiš za dober denar in polno garancijo.
če shranjuješ na sd kartico potem nimaš 24/7 snemanja...imam eno tako kamero...na NVR imaš 24/7 snemanje...glede na velikost diskov se potem avtomatsko stari posnetki presnemavajo...meni pokrije en teden snemanja...WD purple so pravi za nadzorne kamere...samo so dragi ko žafran...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()

DamijanD ::
A pa če imaš kamero brez NVRja a potem lahko v LANu gledaš kaj kamera "vidi", kljub temu da ne snema? Ker če se ne motim je NVR kot nek vmesnik preko katerega lahko v živo gledaš kamere in/ali posnetke.

A pa če imaš kamero brez NVRja a potem lahko v LANu gledaš kaj kamera "vidi", kljub temu da ne snema? Ker če se ne motim je NVR kot nek vmesnik preko katerega lahko v živo gledaš kamere in/ali posnetke.
Seveda, NVR ali SD snemanje nima veze z ogledom v živo. Za ogled v živo se na kamero lahko priklopiš preko web vmesnika, ampak je veliko enostavneje uporabiti namensko Reolink aplikacijo na desktopu, tablici ali telefonu.
Malo pobrskaj po YT, tam imaš vse razloženo. LifeHackster ima zelo dobre videe na te teme.

JohnyQ_ ::

Grimnir3 ::
Na vsakem vogalu boš imel nekaj slepe pege. Ni idealno ampak za domačo uporabo še vedno več kot dovolj dobro.

Dorisal sem še za kamere. Bi jih dal na vogale in da gledajo v smereh kot so narisane puščce. Je to smiselno ? Kot rečeno je dovoz iz zgoraj desno.
Bi takole zadosti dobro pokril okolico ?
Tistih dvojnih ne bi dajal, ker sm jih že videl na hišah in zgledajo obupno.
odvisno od velikosti hiše.
Če je hiša velika in bi nek človek prišel čisto po robu, najbolj oddaljeno od kamere, ga verjetno na posnetku ne boš prepoznal. Zelo verjetno se tud motion senzor ne bo sprožu, ker ga ne boš mel na največji sensitivnosti zarad omejitve false detekcij.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()

Hiša ima ~10m stranice. Če so posnetki 4k, bi se verjetno dalo dost pozoomati ?
na youtubu maš ogromno testov, mal poglej kaj bi blo idealno zate. Mogoče podnevi še nekak, ponoči pa vprašanje, če nightvision nese tolk daleč.
edit na hitro sm tole najdu:
verjetno so danes 4k kamere že tud mal boljše. Sam kokr sm reku, to je podnevi, ponoči je pa druga zgodba.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()

bm1973 ::
Kot so že omenili, preveč kamer je preveč sumljivo.
A so posnetki sploh primerni kadar gre za identifikacijo? Mislim pravno?
A so posnetki sploh primerni kadar gre za identifikacijo? Mislim pravno?

Še en, manj kot en dan star, test za PTZ kamero od Reolink.
pač vse je odvisno od budgeta, pa kaj želiš s kamero dosečt.
Če je v okolici dosti vlomov ali kraj, je že sama nalepka, da je objekt pod videonadzorom nekje na vidnem mestu, dostkrat dovolj, da nekoga odvrne od kraje.
Tist, ki pa bo šel krast, bo pa ponavad tud poskrbel, da njegov obraz ne bo viden.
pač vse je odvisno od budgeta, pa kaj želiš s kamero dosečt.
Če je v okolici dosti vlomov ali kraj, je že sama nalepka, da je objekt pod videonadzorom nekje na vidnem mestu, dostkrat dovolj, da nekoga odvrne od kraje.
Tist, ki pa bo šel krast, bo pa ponavad tud poskrbel, da njegov obraz ne bo viden.
Don't f with me.

Nikonja ::
Plus to da moraš pazit da ne snemaš niti metar van svojega posestva, obvezno mora bit znak da je objekt pod video nadzorom, da se na vsakem posnetku jasno vidi čas, da ni možnost manipulacije s posnetkom... in potem mogoooočeeee bo to Policija lahko uveljavljala pod dokazno gradivo če se slučajno zgodi sranje, ali če vas sosed/mimoidoči toži da ste ga snemali.
Tko da ni samo, postavi kamero in snemaj vse po vrsti, ampak je dejansko predpisano z zakonom kako in kaj, tko da priporočam da preberete mal bolj natačno kako piše v zakonu.
Tko da ni samo, postavi kamero in snemaj vse po vrsti, ampak je dejansko predpisano z zakonom kako in kaj, tko da priporočam da preberete mal bolj natačno kako piše v zakonu.

Legon ::
A to je kaksno tekmovanje, kako spravit cim vec neumnosti v en post?
1. Ce bo kamera ujela tudi kaksnen kos izven meje, ni s tem samo po sebi nic narobe.
2. Zasebne hise, kjer fizicna oseba izvaja video nadzor za lastne potrebe ne rabijo bit cisto nic oznacene.
3. Obstajajo tako civilno pravni kot kazenski postopki in so velike razlike v tem akksna je dokazna vrednoat vsebine posnetkov. Ampak v nobenem primeru jasno razviden cas posnetka ni prevladujoc faktor.
4. Tozba sosedov zakaj? Kvecjemu binteve lahko kdo tozil za izgubljen cas ko je bral te neumnosti.
5. Citiraj zakon, ki ga mislis, da se lahko se spet nasmejemo.
1. Ce bo kamera ujela tudi kaksnen kos izven meje, ni s tem samo po sebi nic narobe.
2. Zasebne hise, kjer fizicna oseba izvaja video nadzor za lastne potrebe ne rabijo bit cisto nic oznacene.
3. Obstajajo tako civilno pravni kot kazenski postopki in so velike razlike v tem akksna je dokazna vrednoat vsebine posnetkov. Ampak v nobenem primeru jasno razviden cas posnetka ni prevladujoc faktor.
4. Tozba sosedov zakaj? Kvecjemu binteve lahko kdo tozil za izgubljen cas ko je bral te neumnosti.
5. Citiraj zakon, ki ga mislis, da se lahko se spet nasmejemo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

rado7rado ::
Fantje hvala za odgovore. A bi ta komplet bil vredu?
https://m.reolink.com/product/rlk8-811b...
https://m.reolink.com/product/rlk8-811b...

Legon ::
Ssitem ni slab, če rabiš NVR. Osebno imam dobre izkušnje z kamerami RLC-1240A, predvsem zradi boljšega kota snemanja (NVR nimam, ker to fuknkcijo opravlja server).

Laki_ laik ::
Fantje a kdo od vas upoeablja ubiquiti kamere? Gledam Unifi G6 bullet in AI pro. A so te kamere vrefu ali naj raje gledam kaj drugega? Mora pa obvezno bit PoE in rabim snemalnik. Prioriteta je tudi obveščanje ob zaznavi osebe ter možnost pregleda kamere na daljavo preko telefona.
Hvala
Lp
Hvala
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadzorne kamere (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 18787 (1136) | sandmat |
» | Kamera za nadzor dvorišča (s snemanjem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5339 (1466) | dvihtelic |
» | Katero varnostno kamero in alarmni sistem?Oddelek: Loža | 1656 (1204) | Daniel |
» | Nadzorne kamere - non-chineseOddelek: Kaj kupiti | 4625 (1823) | Likalnik |
» | Nakup nadzorne kamere - pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6012 (4979) | mat xxl |