» »

Pomoč pri iskanju rabljenega avta do 22.000€

Pomoč pri iskanju rabljenega avta do 22.000€

rs1975 ::

Počasi bo potrebno menjati 12 let starega Tourana. Bolj ko prebiram razne teme, bolj sem zmeden kaj vzeti, ker imajo očitno vsi novejši avti neke hibe... 😉
Letno delam 18-20k km, večinoma so relacijske vožnje do službe 35km v eno smer. Gledam 2021-22 letnike.
Rabim dokaj velik prtljažnik (v njem vozim kolo, zaradi praktičnosti ga ne bi vozil na strehi), zato bi najraje vzel enoprostorca, sploh Tourana, ki se je pri meni izkazal za zelo uporabnega. Ampak cene Touranov so nenormalno visoke, dražji kot Passati. Alternativa so karavani, ampak že v startu vem, da je to bolj kompromis, ker prostora v prtljažniku ne bi toliko.
Prvo vprašanje ali je za mojo kilometražo sploh smiselno vzeti dizla ali raje bencinarja oz. hibrida?
Gledal sem tele avte, pa bi prosil kak komentar glede motorjev in ostalih hib:
P5008 + P508: kakšni so dizli 1.5 hdi? Od katerega letnika dalje so pri bencinarjih verige? So s tem težave z motorjem rešene?
Grand Scenic + Espace: kako je z 1.3 bencinarji in 2.0 dizli?
Passat + Golf: kako se obnesejo hibridi 1.4 GTE?

Ideja še za kak drug avto?

hojnikb ::

MG4 Standard nov.. glih pride v budget. Če ti gre kolo v kuferam, potem si zmagal, stroskovno gledano.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: borut_p ()

chucki ::

Vozi tega naprej. 12 let ni nic za vw
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

hojnikb ::

12 let je glih taprava starost, da se dobis kaksnega B****, da ga bo kupo za več k kišto pira. K bo star 20 let, ga bo lhk sam se šenkal.
#brezpodpisa

chucki je izjavil:

Touran ima narejenih 325k km. Počasi bo ziher prišlo na vrsto kakšno večje popravilo. Sicer zaenkrat razen EGR in rednih servisov ni bilo nič posebnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rs1975 ()

bauci ::

Imel sem 6 let Peugeot 5008 disel letnik 2018 ročni menjalnik. Naredil 250.000 km. Super avto. Nobenih težav. Prtljažnik ogromen sploh če podreš zadnje sedeže.

OutOfTheBox ::

Ampak cene Touranov so nenormalno visoke

Ja, pa tudi tvoj je glede na kilometrino in letnik, okvirno vreden (po konkurenčnih cenah), med 6 in 7k. Za 12 let staro mašino s 330 jurji. Če tega prodaš boš potem za 21-22 letnik dodal še 13-15 jurjev kar načeloma niti ni tako slabo.

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

@op glede Renaultov, bi jaz raje gledal grScenic kakor Espacea zaradi stroskov vzdrzevanja. Espace ima drazje rezervne dele.
Mogoce poglej se za Beringom XL oz njegovimi brati drugih znamk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

abiz ::

Seata dobiš novega za podoben denar, lahko ga tudi vzameš na obroke, maš garancijo, in si brez neke skrbi.

čez 10 let ga prodaš za normaln denar, tak da ne neko staruhinjo jemat, ker te zna kar hitro začet jebat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: abiz ()

feryz ::

Fiat Doblo, glanc nov. Dizel, seveda.
Avto ko šus za take potrebe, z biciklom se kar noter zapelješ, če greš kampirat pa samo jogi zabrišeš zadaj.

pegasus ::

Da, z doblom imam dobre izkušnje. Za kampiranje je fajn podaljšana verzija.

Scorpy84 ::

rs1975 je izjavil:

chucki je izjavil:

Touran ima narejenih 325k km. Počasi bo ziher prišlo na vrsto kakšno večje popravilo. Sicer zaenkrat razen EGR in rednih servisov ni bilo nič posebnega.

Pri meni grejo avti do 400-500k, največ je naredila zafira 600k, ko je šla od doma oz. na balkan pa še to v izpravnem stanju, celo prva turbina. Do takrat ko pride do okvare, ko nima smisla popravljati, pa pač prodaš kot pokvarjeno. Sicer boš tukaj izgubil denar zaradi okvare vozila. Ampak. Če boš sedaj prodajal avto kot sedaj brezhibnega, se ti bojo cigoti oglašali, kupili čez par dni te klical, da si mu prikril napako. Za to ni nujno, da bo cigo klical, so tudi drugi isti. Greš dilerju, ta ti bo itak za 2-3k spuščal ceno in govoril, noben ti ne bo tak avto kupil in še tisoče drugih napak. Kot si sam ugotovil, cene vozil so nenormalne, sem sam želel isto menjati 9 let star avto, pa bo očitno še en čas pri hiši. Prav tako druga kia, ki je v 5 letih naredila 350k, ampak ne kaže znake utrujenosti. V prihodnosti razmisli o manjšem, pa kolo na kljuko. Ker nima smisla kupovati velik avto, samo zaradi kolesa. Karkoli obrneš, danes je sploh smisleno avto do konca zvozit, ker v vsakemu primeru boš denarno na izgubi, edino če ti ta zdrži. Če se lepo vzdržuje in vozi, bo še nekaj let delal.

feryz ::

Jaz ga vozim leto ali največ dve, potem pa menjam. Ker se ga naveličam.
Vi pa kokr čte.

Bicikl na streho ali kljuko ne dam, mora bit notri :) Sploh kakšni dopusti so problematični, ker moraš potem nonstop študirat, da ti ga kdo ne ukrade, pa da ne zapneš v kakšno garažo. Zato ga raje dajam v avto, na strehi pa je kufer in v njem stvari, kar ne gre v prtljažnik.
Tudi v notranjosti mora bit avto prostoren, sploh na zadnjih sedežih (srednješolca).
Vem, da se bom bolj udobno peljal s karavanom kot enoprostorcem. Passat ali kaj podobnega, torej večji karavan.
Me pa mika Grand Scenic, ta zgleda tudi, da ima velik prtljažnik. A se pri 7 sedežnemu dajo odstranit zadnji sedeži ali se samo položijo?

Načeloma bi bil tudi OK Renault Koleos, zgleda da ima velik prtljažnik. Čeprav načeloma SUV ne gledam, ker imajo v večino premajhen prtljažnik.
Kako je z motorji pri Renaultu? Becinar 1.3 in dizel 2.0?

IL_DIAVOLO ::

Potem pa itak pride v poštev samo enoprostorec oz. kombi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

pegasus ::

rs1975 je izjavil:

večji karavan.
Subaru Outback ;)

Scorpy84 ::

sam vozim kolesa na strehi in na kljuki, dodatna ključavnica, pa mi niso ukradli. Saj ne rečem, lahko se zgodi, ali pa tudi ne. Zdaj bil na potepu po FRA/ITA en teden, pa so kolesa ostala gor. Pa niso ravno poceni kolesa. Mogoče imam srečo, ampak gledam da ravno ne parkiram kjer ni obljudno. Pa dobra ključavnica, ter debela veriga/zajla, saj ne hodi vsak okoli z kleščami okoli, da ukrade.

Ahim ::

feryz je izjavil:

Jaz ga vozim leto ali največ dve, potem pa menjam. Ker se ga naveličam.
Vi pa kokr čte.

Ti baje cakas samo na dobavo leto ali dve ... novega imas potem ze narocenega?

poldy_nwx ::

Da malo izkoristim temo:

Ali ima kdo morda VW sportsvan-a (letnik 2018+) oz. ali ima izkušnje s transportom MTB koles v prtljažniku?

Ali gre noter v pokončnem položaju sodoben 29" E-mtb? Seveda s odmontiranim sprednjim wheelsetom.

(Po dolžini ga sicer spravim tudi v hatchbacka...)

Hvala 8-)

Oče ima Sporstvana, bi rekel da mtb skoraj sigurno ne gre. Cestno še mogoče...

iso2000 ::

Če imaš na MTBju potopno sedežno oporo, bi morda šel?