» »

Proklete barabe!

Proklete barabe!

«
1
2

dronyx ::

Danes grem po Nazorjevi ulici v Ljubljani in me ogovori ženska srednjih let v srbohrvaščini. Pravi, da je mati samohranilka in če ji lahko kako pomagam. Ogovorila me je že enkrat prej na Čopovi ulici, samo sem se delal, da jo ne slišim. Jaz ji rečem, da je za to sociala. Ona pa mi odvrne, da ji sociala plačuje samo najemnino. Opa! Res velikodušno. Slovenska sociala vam plačuje najemnino, vi pa prosjačite za vse ostalo in to kljub temu, da nam primanjkuje delavcev in jih moramo na veliko uvažati!? Kaj smo mi res popolni idioti?

Pa večina teh beračev po Ljubljani so po mojih opažanjih del organizirane združbe, ki se poklicno ukvarja s prosjačenjem. Nekdo ima očitno te ljudi v lasti in mu morajo s prosjačenjem po mestu plačevati. Kje je tu policija? Zakaj je to sploh dovoljeno?

Kaj smo mi res popolni idioti?

Poznam pa nekaj Slovencev, ki pošteno delajo in so kljub temu socialni problemi! Robert Golob, te je kaj sram? mene bi na tvojem mestu bilo zelo sram!
  • predlagal izbris: delfinus ()

delavec44 ::

Uff, še ena tema, ki bo bila brisana.

Blinder ::

Kako ji pomagaš? Tako, da ji pomagaš ubit njenega otroka. Kaj bomo zdej še njenega čefurja futrali, da nam bo sral po Sloveniji? Če je ženska se še vedno lahko prostituira, zakaj ji država sploh karkoli prispeva. Še moškim ne bi pomagal ampak ajde, moški se ne more glih prostituirati
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Jaz sem prepričan, da je tudi ta ženska del organizirane združbe, ki berači po Ljubljani. To vse skupaj je nateg in to bi moralo biti prepovedano! To se sprejme zakon, potem pa naloži na marico in odpelje na hladno za nekaj časa. Ali še bolje, polovijo organizatorje tega beračenja,s amo ti so verjetno nekomu plačali, da to lahko nemoteno počnejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Blinder ::

Ali naj se pobere v vražjo hišo, iz komer je prišla, ali se jo razkosa in proda za njene organe
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Legon ::

dronyx je izjavil:

Danes grem po Nazorjevi ulici v Ljubljani in me ogovori ženska srednjih let v srbohrvaščini. Pravi, da je mati samohranilka in če ji lahko kako pomagam. Ogovorila me je že enkrat prej na Čopovi ulici, samo sem se delal, da jo ne slišim. Jaz ji rečem, da je za to sociala. Ona pa mi odvrne, da ji sociala plačuje samo najemnino. Opa! Res velikodušno. Slovenska sociala vam plačuje najemnino, vi pa prosjačite za vse ostalo in to kljub temu, da nam primanjkuje delavcev in jih moramo na veliko uvažati!? Kaj smo mi res popolni idioti?

Pa večina teh beračev po Ljubljani so po mojih opažanjih del organizirane združbe, ki se poklicno ukvarja s prosjačenjem. Nekdo ima očitno te ljudi v lasti in mu morajo s prosjačenjem po mestu plačevati. Kje je tu policija? Zakaj je to sploh dovoljeno?

Poznam pa nekaj Slovencev, ki pošteno delajo in so kljub temu socialni problemi! Robert Golob, te je kaj sram? mene bi na tvojem mestu bilo zelo sram!

mene bi bilo predvsem sram, če bi bil tako zabit, da bi mislil, da je Golob osebno odgovoren za to, da random ljudje fehtarijo namesto, da bi delali.

Tako, da odgorov na tvoje vprašanje je absolutno da, si popoln idiot.

D3m ::

delavec44 je izjavil:

Uff, še ena tema, ki bo bila brisana.

Nič novega v deželi wannabe levičarjev. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Legon je izjavil:

mene bi bilo predvsem sram, če bi bil tako zabit, da bi mislil, da je Golob osebno odgovoren za to, da random ljudje fehtarijo namesto, da bi delali.

je objektivno odgovoren, da ne naredi red v tej državi oziroma so ga verjetno zato nastavili na ta položaj, da ne dela red!

Me je zadnjič ob pivu pripravnik, ki zame lepi opice vprašal, zakaj jaz menim, da je Slovenija navidezna demokracija. Odgovorim sem mu, da tako menim zato, ker v ozadju te države obstaja omrežje, ki upravlja s to državo, lovke tega omrežja pa segajo globoko v organe pregona in pravosodja. Tega omrežja se z volitvami pač ne da demontirati (klicaj!), saj volitve na omrežje nimajo praktično nobenega resnega vpliva. Če zmaga na volitvah kdo, ki omrežju ni pogodu, pa omrežje hitro aktivira obrambne mehanizme, ki jih imajo vzpostavljene. Pri tem omrežju gre v bistvu za zelo dobro organizirano združbo, ki deluje po načelih mafije. Zato jaz trdim, da je Slovenija navidezna demokracija. Bo pa o tem vedela kaj več povedati zgodovina. Vse je namreč zelo skrbno in podrobno dokumentirano. Jaz osebno se ne bi šel za noben denar tako izpostavljati! Da to počneš, moraš biti dobesedno nor.

Potem me je pripravnik vprašal čisto neumnost. Zakaj tega ni v medijih?

Zato, ker to omrežje ima denar, saj obvladuje večino podjetji v državni lasti in še kaj, z denarjem se pa medije zlahka kupi. Mediji so čisto navadne kurbe, čisto navadne kurbe, čisto navadne kurbe. Prostitutke po domače, ki delajo za denar. Vidiš, moj dragi pripravnik, zato tega ni v medijih.

Mi pa je dejal, da bo sedaj še z večjim veseljem lepil opice, ker po njegovo, če to res vse drži, potem pa neke zelo velike razlike med Severno Korejo, Rusijo in Slovenijo sploh ni. Jaz pa sem ob tem samo zavzdihnil…

Aleluja!

Pa naj še kdo trdi, da današnja mularija ne zna več razmišljati, ker samo v telefone gleda!

#Ljudska Demokratična Republika Slovenija (LDRS)

Podgane se običajno zaredijo tam, kjer je veliko hrane in jih nihče ne preganja!
(stara ljudska modrost)

To velja tako dobesedno, kot tudi figurativno. Figurativno so v demokracijah za pregon podgan zadolženi organi pregona in pravosodje. Če pa ti samo preganjajo dolgčas, potem pa jasno, da se bodo podgane zaredile in lahko pride tudi do hujše epidemije!

Pri nas se mi zdi, da so figurativne podgane izredno dobro rejene. Nekatere so videti kot kakšne nutrije. Pravi kapitalci med podganami.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Tale tema s polnimi jadri pluje v Banovski zaliv ... :|

nejclp ::

Vidim da imaš nekašne psihične težave, ampak moram vprašat

dronyx je izjavil:

pripravnik, ki zame lepi opice

opice lepi?

mertseger ::

dronyx je izjavil:

Jaz take srednjih let ali mlajše vedno vprašam zakaj ne delajo ker toliko primankuje kadra pa je potem takoj mir.

feryz ::

Zakaj pa sploh debatirate s temi ljudmi? Da bi poslušali laži?
Zahvalite se jim za pozornost in jim zaželite še naprej lep dan.

Če že morate nekomu nekaj dajati, dajte kelnarci tringelt. Punca se dela in se trudi. Če se.

feryz je izjavil:

Če že morate nekomu nekaj dajati, dajte kelnarci tringelt. Punca se dela in se trudi. Če se.

Ali pa saj Onlyfans operaterki - saj nekaj trza tam!

nejclp je izjavil:

opice lepi?

Kaj je to tako čudnega?

Tole lepi:

feryz je izjavil:

problem jaz bolj vidim v tem, da veliko ljudi nasede tem prevarantom. ta posel se gre lahko vsak. Greš dol na Balkan iskat nekaj ljudi na invalidskih vozičkih in potem jih zjutraj razvoziš po Ljubljani, da fehtarjo na prometnih lokacijah. To ne potrebuješ neke velike investicije. Kaj vam tu ni jasno?

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

nejclp je izjavil:

opice lepi?

Kaj je to tako čudnega?

Tole lepi:

A, ti smetiš s temle? Pa maš ti dovoljenje za tole? A ni leplenje plakatov kaznivo? Vsaj bilo je https://www.zurnal24.si/slovenija/inspe...
Pa še tolk si butast, da to po forumu objavljaš?

nejclp je izjavil:

A, ti smetiš s temle? Pa maš ti dovoljenje za tole? A ni leplenje plakatov kaznivo? Vsaj bilo je https://www.zurnal24.si/slovenija/inspe...

To delajo študentje. jaz nimam nič s tem. Jih nič ne silim. Če želijo.

dronyx je izjavil:

nejclp je izjavil:

To delajo študentje. jaz nimam nič s tem. Jih nič ne silim. Če želijo.

A zastonj delajo?

nejclp je izjavil:

A zastonj delajo?

Ali ti organizirani berači po Ljubljani delajo zastonj?

Poleg tega pa če morajo v kazenskih postopkih praktično doktorirat, da komurkoli od elite v državi karkoli dokažejo, moraš v prekrškovnem postopku tudi kaj dokazovat, mar ne? Študentje niso butasti! Najprej pogledajo, če niso kje kamere, potem pa lepijo opice. Kako bodo to dokazali? Jaz pojma nimam, kdo so to. Opice dobijo na mail in si jih natisnejo. če želiš ti pošljem link in lahko tudi ti opice lepiš. na lastno odgovornost seveda. :D

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

nejclp je izjavil:

A zastonj delajo?

Ali ti organizirani berači po Ljubljani delajo zastonj?

Poleg tega pa če morajo v kazenskih postopkih praktično doktorirat, da komurkoli od elite v državi karkoli dokažejo, moraš v prekrškovnem postopku tudi kaj dokazovat, mar ne? Študentje niso butasti! najprej pogledajo, če niso kje kamere, potem pa lepijo opice. Kako bodo to dokazali? Jaz pojma nimam, kdo so to. Opice dobilo na mail in si jih natisnejo.

Skratka, z organizatorjem beračev se enačiš?
In kam te pripelje sken pod opico? plus, če morajo dokazovati, se ti prav krčevito trudiš, da bi jim dal čim več dokazov.

Sem poskeniral eno opico od drona, ker sem mislil, da bodo na linku kakšne mastne slike.
Ampak je samo še več opic.
Brez veze.

feryz je izjavil:

Sem poskeniral eno opico od drona, ker sem mislil, da bodo na linku kakšne mastne slike.
Ampak je samo še več opic.
Brez veze.

pa to je poanta. Kamor pogledaš, sami primati. ;)

Mimogrede, kje si to poskeniral? namreč ne vem kje vse to študentje lepijo. Sedaj jih je že prava mala armada. Zelo pozitivno presenečen.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Če dobr zgleda ta beračica, ji pač ponudiš "transakcijo".

bm1973 je izjavil:

Če dobr zgleda ta beračica, ji pač ponudiš "transakcijo".

Po moje nima toliko denarja, da me lahko plača. :)

NekdoPach ::

A se nam obeta slovenska različica Army of 12 monkeys?

WizzardOfOZ ::

Če ima kdo čas, naj spremlja bradatega "klošarja" pred mercator centrom na šmartinki zraven BTC-ja, pa se bo lahko na lastne oči prepričal, kakšen avto vozi ta "klošar".
Tip cele dneve pobira drobiž, vsak se ga usmili in mu kaj v roko stisne, ampak po "šihtu" se pa odpelje z novim BMW-jem, mislim da letnika 2023.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

NekdoPach je izjavil:

A se nam obeta slovenska različica Army of 12 monkeys?

It is happening right now.

Da pojasnim še to glede opic. Moja prvotna ideja je bila, da se te opice lepi samo na vrata moških stranišč in uradne oglasne deske. Samo ko so potem uleteli v ta posel študenti, se pojavljajo povsod. Ampak potem v filmu bomo scenarij priredili, da so se pojavljale samo na vratih moških stranišč.

Plot twist: Doktor se je vpisal na nek faks in je tehnično študent. ;)

Miki N je izjavil:

Plot twist je, da je moja ideja v tem, da si lahko kdorkoli na svetu natisne ta plakat in ga nalepi v svojem domačem kraju. Opice v New Yorku, Tokiju, Milanu, Parizu in Sodražici. I have a dream...:D

Protivirusni programi morajo imeti vse pravice na sistemu. Dobro napisani virusi jih zanesljivo imajo. In jaz sem dobro napisan virus. pa se nočem s tem hvalit. ;((

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Če ima kdo čas, naj spremlja bradatega "klošarja" pred mercator centrom na šmartinki zraven BTC-ja, pa se bo lahko na lastne oči prepričal, kakšen avto vozi ta "klošar".
Tip cele dneve pobira drobiž, vsak se ga usmili in mu kaj v roko stisne, ampak po "šihtu" se pa odpelje z novim BMW-jem, mislim da letnika 2023.

Jaz sem enkrat videl blizu parka Zvezda, kako se je pripeljal en kombi in iz njega so potem prišli ti berači, ki jih vidite po Ljubljani. Nekdo to druščino očitno zjutraj razvozi in zvečer pride iskat. Kaj jim da za to, da beračijo, ne vem. To bi lahko raziskali organi pregona, namesto da se ukvarjajo s tem, kdo lepi opice po Ljubljani. Bi bilo pa zanimivo videti, koliko ti taka skupinica beračev prinese na mesec. Po moje gre za lepe denarje, sicer se s tem ne bi ukvarjali. ;)

dronyx je izjavil:

Miki N je izjavil:

Plot twist je, da je moja ideja v tem, da si lahko kdorkoli na svetu natisne ta plakat in ga nalepi v svojem domačem kraju. Opice v New Yorku, Tokiju, Milanu, Parizu in Sodražici. I have a dream...:D

Protivirusni programi morajo imeti vse pravice na sistemu. Dobro napisani virusi jih zanesljivo imajo. In jaz sem dobro napisan virus. pa se nočem s tem hvalit. ;((

Čeprav na Redditu in FBju te AVji kar uspešno lovijo, moraš priznati. :))

Miki N je izjavil:

Čeprav na Redditu in FBju te AVji kar uspešno lovijo, moraš priznati. :))

To ja, samo v realnem svetu pa nimajo šans. Ko se mobilizirajo študentje po celem svetu bo veselica. Pripravite kokice in coca-colo. :)

dronyx je izjavil:

Mimogrede, kje si to poskeniral? namreč ne vem kje vse to študentje lepijo. Sedaj jih je že prava mala armada. Zelo pozitivno presenečen.
Točno tukaj, v tej temi.
Vem, moral bi tiste poskenirati, ki jih študentje lepijo, da bi bil tvoj strošek upravičen.
Ampak nisem imel prilike, pa sem te, ki jih ti tukaj lepiš.

Drugače pa klošarji so n00bi, tako se nabira denar:

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/mlad...

feryz je izjavil:

dronyx je izjavil:

Točno tukaj, v tej temi.
Vem, moral bi tiste poskenirati, ki jih študentje lepijo, da bi bil tvoj strošek upravičen.
Ampak nisem imel prilike, pa sem te, ki jih ti tukaj lepiš.

OK, to ni poanta. Po moji statistični analizi si sicer zelo malo ljudi upa poskenirati QR kodo, razen če ni nalepljena na parkomat, bankomat ali mizo v gostilni. Tam pa brez zadržkov. Upam da nisem dal mojim študentom spet nove ideje. ;)

Ti doktor... če si pa lahko vsak natisne plakat z Opico ... kako veš, da so samo študenti? Kaj če so KLOŠARJI?? 8-O

Miki N je izjavil:

Ti doktor... če si pa lahko vsak natisne plakat z Opico ... kako veš, da so samo študenti? Kaj če so KLOŠARJI?? 8-O

Vsak, ki lepi plakate z opicami, je vreden pozornosti. Lahko da gre za dvojnega agenta. ;)

zobnik ::

daš ji kak evro in greš dalje, ne poznaš stisko takih ljudi.

delavec44 ::

Kdo spremlja ta primarno češki kanal?

https://www.youtube.com/@HONESTGUIDE/vi...

Vsaka podobnost s Slovenijo je zgolj naključna.

delavec44 je izjavil:

Kdo spremlja ta primarno češki kanal?
https://www.youtube.com/@HONESTGUIDE/vi...
Vsaka podobnost s Slovenijo je zgolj naključna.

V kakšnem smislu podobnost. Jaz sem pogledal nekaj vlogov in večinoma je o Pragi. Išče sicer tudi natege in scam. za to imaš tudi v Ljubljani precej materiala.

Na vrhniki pr Lidlu se tud kak tak najde, ko pakiraš hrano v avto pride mim in ti teži, medtem ko se po Vrhniki iščejo delavci, in če je prišla mimo brez palc je dobra tud za delat

Zadnjič v Sparu me na izhodu iz trgovine napade mlajši moški in me vpraša, če bi kupil neko pobarvanko za socialno ogrožene otroke.

V tej državi se goljufa in krade na veliko! Če se ne bi toliko goljufalo in kradlo, ne bi bilo nobenih socialno ogroženih otrok. Pobarvanke seveda nisem kupil. Drugič mu bom dal kontakt od premiera, pa naj se nanj obrnejo.

Če mene izvolite za premiera, če ne uspem v 4 letih doseči, da ni več socialno ogroženih otrok, jaz hodim naokrog z vrečko čez glavo. tako pa vsak baše v svoje žepe, rajo pa prosijo na izhodu iz Spara za nabirko za socialno ogrožene otroke. Lepo vas prosim!

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

dronyx je izjavil:

Pa večina teh beračev po Ljubljani so po mojih opažanjih del organizirane združbe

To se dogaja že 15 let najmanj če ne 20. Organizirano beračenje kjer te fehtajo za denar potem pa ta denar ob koncu dneva pobere tolpa. Jz že 20 let vem da če hočem pomagat bodisi ali osebo poznam predhodno torej že predno je rabila pomoč al pa doniram Karitasu kak evro. Pač rečeš ne, ignoriraš, greš dalje. Če je treba si daš slušalke not prej pa maš mir.

Imamo socialno državo, ne rabiš imet slabe vesti če ne daš denarja. Ga že daješ preko davkov ravno za take primere. Pa ne sam skoz socialno ampak tud preko financiranja nevladnih organizacij ki obstajajo ravno za take primere. Če večkrat vidiš da beračijo imej pripravljen kontakt od katere od primernih nevladnih organizacij in državne sociale pa jim to daj v roke po tem ko nehajo razlagat svojo zgodbo in čakajo na tvojo miloščino. Služb se res dost najde, imam sodelavca ki je z bosne ampak je res pridn pa tud njegova žena pošteno dela da lahko sebe in svoje otroke preživeta.

dronyx je izjavil:

Golob nima nič z berači, to je desetletja star problem. Ravno tako ni on kriv da se Slovenci ne razmnožujemo dovolj in da moramo uvažat delovno silo (vsaj tako že več kot četrt stoletja -25 let jarma gospodarstvo ). Tud ni on kriv da gospodarstvo noče kljub poštenemu delu pošteno plačevat manj kvalificirane delavce ki jih najbolj potrebujemo in jih najbolj primanjkuje med domačo slovensko popoulacijo. skor noben noče več v tovarni delat od mladih, pa absoluteno premalo slovncev ima tehnične poklice (polaganje ploščic ipd ), in je resno pomanjkanje.
Ampak to je to ker se bojimo za naše gospodarstvo bolj kot se bojimo za naše najranljivejše delavce ki so podplačani in kljub poštenemu delu rabijo še socialo da preživijo.
Dejansko država financira več sociale da podjetjem ni treba plačevat poštene plače pri najšibkejših. Tega ne bi bilo treba (vsaj pri delavnih zdravih delavcih ne) če bi dajal poštene plače.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Glugy je izjavil:

Golob nima nič z berači, to je desetletja star problem.

Seveda ima. lahko se sprejme predpis, naredi beračenje vsaj prekršek in se jih pospravi s cest. Kot si sam ugotovil gre v teh bolj turističnih mestih za organizirane tolpe. tako beračenje bi jaz naredil kaznivo, prišel do organizatorjev in te pospravil na hladno. Samo ne. In to že več kot 20 let. Nihče ni tega naredil, ker se jim fučka. Če si premier, si pač objektivno odgovoren in kriv za marsikaj. Sedaj, če se ne obremenjuješ, je zate v redu, samo to te ne razbremeni krivde. če bi bilo življenje RPG računalniška igra (kar seveda ni, ker je pretežko, da bi bilo lahko igra), potem bi imel Golob po mojem mnenju respect na ničli, če seveda ne gre v minus!

Zgodovina sprememb…

Večina niti centa nebi dala preko davkov za socialo. Ampak davke treba plačat, če ne dobiš rubež.

Vidim da ima ta tema že 4 predloge za izbris. So to NVO? :))

Ko pride Janša naslednjič na oblast jim bo pobral ves denar, potem bo pa potrebno delat. Samo na srečo delavna mesta sedaj so. Če drugega ne bodo ti NVO lahko v Cinnemaplexu kokice pekli in prodajali, ko pride moj film v kino.

Zgodovina sprememb…

Glugy ::

dronyx je izjavil:

Glugy je izjavil:

Golob nima nič z berači, to je desetletja star problem.

Seveda ima. lahko se sprejme predpis, naredi beračenje vsaj prekršek in se jih pospravi s cest. Kot si sam ugotovil gre v teh bolj turističnih mestih za organizirane tolpe. tako beračenje bi jaz naredil kaznivo, prišel do organizatorjev in te pospravil na hladno. Samo ne. In to že več kot 20 let. Nihče ni tega naredil, ker se jim fučka. Če si premier, si pač objektivno odgovoren in kriv za marsikaj. Sedaj, če se ne obremenjuješ, je zate v redu, samo to te ne razbremeni krivde. če bi bilo življenje RPG računalniška igra (kar seveda ni, ker je pretežko, da bi bilo lahko igra), potem bi imel Golob po mojem mnenju respect na ničli, če seveda ne gre v minus!

In se gre sodnika kdaj je beračenje sprejemljivo in kdaj ni? Folk tega načeloma ne mara. Ja ok ti in tvoj karakter ljudi boste temu ploskal ampak ga ne boste zarad tega volil. Bo pa Golob lahko z tem da se gre sodnika v teh zadevah lahko svojo volilno bazo odtujil. Tle je posredi politika. Ni tako enostavno. Tud če je poteza super lahko hitro izpade narobe če je predstavljena v napačni luči. Mediji v Sloveniji hvala bogu so dost nepredvidljivi da se ne more noben na njih zanašat, ker taki morajo biti čimbolj neodvisni. Edin desničarji imajo svojo propagandno čvekarijo na tem področju da jih res 100% brez izjeme vedno podpre.

Sicer pa je vsiljivo beračenje že zdej prekršek, nevsiljivo pač ne. Če čutiš da se ti nekdo z beračenjem vsiljuje ga prijavi policiji. Če to narediš pa policija ne ukrepa je pa potem to problem policije. Zakaj policija po 20 letih še zmer ne razišče ogranizirano beračenje nevem. Verjetno vedno novi pridejo, ampak policija pa politika se pa strogo ne mešata oziroma se vsaj ne bi smeli ker pol dobiš kvazi državo. Golob ne more it na policijo jamrat ja zakaj pa ne polovite nasilne berače, bo to hočeš nočeš nedovoljen pritisk na policijo. On lahko spremeni zakonodajo da je beračenje bolj kaznovano ampak kaj boš s tem dosegel? Bo kar naenkrat več policajev zaposlenih da se bodo posebej sam s tem ukvarjal? pa raziskoval te tolpe ki nadzorujejo organiziran del beračev? boš omejen policijski kader dal za to namest za raziskovanje umorov in podobnih zadev?
Golob je sam toliko odgovoren za berače kot lahko vpliva na število zaposlenih policistov. To je to. Več kot imaš policistov več stvari lahko redno in obširno raziskuješ. Nima pa nobenga smisla pri omejenem kadru zdej za prioriteto dat vsiljivo organizirano beračenje napram resnim hudodelskim zločinom.

Mislim da si resne hudodelske združbe še želijo da bi se več pozornosti dal beračem da se bi potem njim dal toliko manj pozornosti.
Druga stvar so pa "navadni" berači. Ti če prideš v tujo državo boš težko vedel za razne nevladne organizacije ki ti lahko pomagajo. Imej sabo pildek z kontakti nevladnih organizacij ki lahko pomagajo + socialo pa jim to daj namest denarja. Povej da imamo v Sloveniji socialno državo in da se preko tega ne fehtanja lepo skrbi za navadne ljudi. Bod ponosen da smo civilizirana socialna država kjer nam ni vseen za sočloveka in je to sistemsko urejeno ( kljub nekaterim pomanjkljivostim, noben sistem ni popoln namreč ) da se skrbi za najšibkejše člene. Lepše je živeti v državi kjer ljudje ne umirajo od lakote in se zarad sociale ne rabijo toliko zatekati h kriminalu kot bi se sicer ( vsaj manj je tega ravno zarad sociale in nevladnikov ). Ker težje kriminalne združbe rekrutirajo nekoga ki ni imel nobenga kriminalnega nagnjenja prej pa ni tako finančno-socialno-družbeno obupan.

Magic1 ::

dronyx je akademik po duši ;) On marsikaj vidi čez rahlo nerealno steklo, ki v realnosti pač ne funkcionira. Samo se ne da motit.
Magic

Magic1 je izjavil:

dronyx je akademik po duši ;) On marsikaj vidi čez rahlo nerealno steklo, ki v realnosti pač ne funkcionira. Samo se ne da motit.

Pri nas če si doktor te imajo takoj za akademika in to so ljudje, ki nimajo stika z realnostjo. Neke zadeve se da zelo hitro rešit, neke zahtevajo več časa. Organizirano beračenje jaz rešim v par mesecih, pa verjetno še prej. Razumem pa, da bi komu na prste stopil, če se res plačuje, da tega nihče ne preganja. Nimam druge logične razlage, kako to lahko že več kot 20 let nemoteno deluje v Ljubljani. Za druga mesta pa ne poznam. Sem pa videl da je tega veliko tudi v Italiji v bolj obleganih turističnih mestih. Tam je po moje tudi vse to podkupljeno.

Zgodovina sprememb…

kloko ::

dronyx je izjavil:

Organizirano beračenje jaz rešim v par mesecih, pa verjetno še prej

To so samo tvoje mokre sanje... Tudi Trump je v 24h urah končal vojno v Ukrajini, čim je prišel na oblast...

Upoštevati moraš tudi, da je boj proti organiziranim kriminalnim združbam nevarnejši celo od lepljenja opic po ulicah - to hitro dobiš zastonj furo do Save v prtljažniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()
«
1
2