Forum » Problemi človeštva » Kdo bo novi papež ?
Kdo bo novi papež ?

Hec ::
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

Samael ::
Politiko, ideologijo, znanost, obstoj, nebostoj boga itd... debatirajmo v namenskih temah - da ne bo vse rdeče.
Samael != Samuel

mihor ::
Itak mora bit Rode. Imamo (zopet) prvo damo, zdaj še papeža dobimo in smo na konju! Slovenija do Vatikana!

mtosev ::
Rode je too old.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Hec ::
Rode je too old.![]()
Mora biti star, sicer ga morajo koknit. Kdo bo pa prenasal senilnega fosila s totalitarno mocjo (verjetno se SDSovci ne, ampak pustimo se presenetiti).
Zato pa je papez ze zadnje 3 runde nekdo, ki ze malo po zemlji smrdi. Kaksen mlajsi bi lahko se kaksno reformo speljal, ki vemo, da se jo konzervativna cerkev boji.
Cimbolj star in cimbolj obvladljiv. Idealno z rakom v 3 fazi, pa da tega se ne ve.
Rode bi bil cisto primeren, lastnemu narodu je skodo delal v korist cerkve, je prastar, verjetno ima ze vnuke, kar pride prav za izsiljevanje, Mercedesa pa itak ne more vec vozit.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

Zimonem ::
Nisem povsem prepričan, ampak kolikor sem bral je pogoj predvsem, da si krščen, podrobnosti ne poznam ali lahko konklave izberejo tudi luterarnta?
Tedaj bi se mi zdeli dober kandidat tudi stabilni genij.
Tedaj bi se mi zdeli dober kandidat tudi stabilni genij.

pegasus ::
Gledam sezname v medijih ... dokler ne postavijo na to mesto nekoga iz Etiopije, jih ne morem jemati resno.

kamiKaZaA ::
Sicer sam ne verjamem v to teorijo, bo jo pa vseeno zanimivo spremljati. Dejstvo pa je, da najlažje vladaš, če ljudi držiš v strahu. Gremo si sedaj pogledati določene napovedi, katere so stare skoraj 500 let:
"Prerokba Papežev"
Na družbenih omrežjih je zato zadnja dva dni moč slišati veliko o tako imenovani "Prerokbi papežev", ki naj bi jo v 12. stoletju napisal irski nadškof sveti Malahij. Prerokba, domnevno odkrita v tajnih vatikanskih arhivih in prvič objavljena leta 1595, vsebuje 112 skrivnostnih latinskih stavkov, od katerih naj bi vsak opisoval enega papeža – od Celestina II. leta 1143 do zadnjega, imenovanega »Peter Rimljan«.
Po prerokbi naj bi bil papež Frančišek zadnji pred prihodom »Petra Rimljana«, ki bo Cerkev vodil skozi "velike stiske", dokler ne pride do uničenja Rima in sodbe vsega človeštva. Zadnji stavek prerokbe se glasi: "V končnem preganjanju svete rimske cerkve bo vladal Peter Rimljan, ki bo vodil svoje ovce skozi številne stiske. Po tem bo mesto s sedmimi griči uničeno in strašni sodnik bo sodil ljudstvu. Konec."
Po smrti papeža Frančiška se omenja devet možnih naslednikov, trije med njimi pa nosijo ime Peter. To je še dodatno okrepilo špekulacije o morebitni izpolnitvi prerokbe in koncu sveta leta 2027.
Potrebno je sicer poudariti, da Katoliška cerkev prerokbe ni nikoli priznala kot verodostojne. Večina sodobnih teologov in zgodovinarjev opozarja, da gre najverjetneje za politični ponaredek iz 16. stoletja, s katerim so želeli vplivati na takratne papeške volitve. Prvih 74 latinskih gesel naj bi presenetljivo natančno ustrezalo zgodovinskim papežem, poznejši pa so precej bolj dvoumni.
"Prerokba Papežev"
Na družbenih omrežjih je zato zadnja dva dni moč slišati veliko o tako imenovani "Prerokbi papežev", ki naj bi jo v 12. stoletju napisal irski nadškof sveti Malahij. Prerokba, domnevno odkrita v tajnih vatikanskih arhivih in prvič objavljena leta 1595, vsebuje 112 skrivnostnih latinskih stavkov, od katerih naj bi vsak opisoval enega papeža – od Celestina II. leta 1143 do zadnjega, imenovanega »Peter Rimljan«.
Po prerokbi naj bi bil papež Frančišek zadnji pred prihodom »Petra Rimljana«, ki bo Cerkev vodil skozi "velike stiske", dokler ne pride do uničenja Rima in sodbe vsega človeštva. Zadnji stavek prerokbe se glasi: "V končnem preganjanju svete rimske cerkve bo vladal Peter Rimljan, ki bo vodil svoje ovce skozi številne stiske. Po tem bo mesto s sedmimi griči uničeno in strašni sodnik bo sodil ljudstvu. Konec."
Po smrti papeža Frančiška se omenja devet možnih naslednikov, trije med njimi pa nosijo ime Peter. To je še dodatno okrepilo špekulacije o morebitni izpolnitvi prerokbe in koncu sveta leta 2027.
Potrebno je sicer poudariti, da Katoliška cerkev prerokbe ni nikoli priznala kot verodostojne. Večina sodobnih teologov in zgodovinarjev opozarja, da gre najverjetneje za politični ponaredek iz 16. stoletja, s katerim so želeli vplivati na takratne papeške volitve. Prvih 74 latinskih gesel naj bi presenetljivo natančno ustrezalo zgodovinskim papežem, poznejši pa so precej bolj dvoumni.

Jaz mislim, da bo novi papež belec. Bomo videli, če bom imel prav.

koral45 ::
Jaz bi volil enega temnopoltega, tipa Obama...ali pa kakega azijca. Vse drugo bi pomenilo skok nazaj

Kayzon ::

PovemVfaco ::
Tale tačrn mi je rs všeč, t bi moral bit nasledn papež, d bi sredi Vatikana opozarjal na nevarnost črnih prišlekov ze Evropo, to je nxt level trolanje, idealno za RKC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

NuMaN ::
Jaz bi volil enega temnopoltega, tipa Obama...ali pa kakega azijca. Vse drugo bi pomenilo skok nazaj
A ni bolj pomembna strokovnost, življenje po evangeliju ter veščina stika z množicami?
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Miki N ::
Kakor smo napredni zadnje čase, bi lahko bil novi papež celo musliman!
Kako sicer pravijo stavnice?
@Kamikaza .. te prerokbe ko zdaj gledam nazaj so bile neke vrste "nothing ever happens" še preden je bilo to kul. Se spomnim še kot otrok, kako je kdo to razkladal ali pa so bile po revijah kako ta ali oni "star zapis" napoveduje konec sveta zdaj-zdaj. Jaz sem bil vedno "Jea! Metal!". Samo nikoli nič ni bilo - samo neko počasno mekić sranje v stilu ozonske luknje ali Ajca.
Kako sicer pravijo stavnice?
@Kamikaza .. te prerokbe ko zdaj gledam nazaj so bile neke vrste "nothing ever happens" še preden je bilo to kul. Se spomnim še kot otrok, kako je kdo to razkladal ali pa so bile po revijah kako ta ali oni "star zapis" napoveduje konec sveta zdaj-zdaj. Jaz sem bil vedno "Jea! Metal!". Samo nikoli nič ni bilo - samo neko počasno mekić sranje v stilu ozonske luknje ali Ajca.

D3m ::
Tega?
Točno tega. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Polda ::
Novi papež ne glede na poreklo upam, da bo kakšen ultra konservativec. Frančišek je cerkev spremenil v cirkus.

endelin ::
A je mislu frančišek da bo napolnil cerkve če se bo fotkal z greto in podobnimi kolači? Go woke go broke pomalem velja tudi tule.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

jest10 ::

StarMafijec ::
Fun fact: leta 2005 je bil na konklavah kardinal Alojzij Ambrožič, leta 2013 Franc Rode, letos bo pa verjetno tam Vinko Bokalič Iglič.

bm1973 ::

Zmajc ::
Velik delež kardinalov, ki še imajo privico glasovanje je nastavil prav Fančišek. Nekih velikih odstopov v cekrvi od njegovega delovanja jaz nebi pričakoval od novega papeža.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Nikonja ::
O kakšnih odstopanj ti govoriš??? To je cerkva in dela po istem obrazcu že od začetka svojega obstajanja, prodaji strah in upanje v zameno za denar, občasno komu pomagaj ampak večino dnarja treba pospravit in pomagat sebi.
Tudi če bog obstaja, oni ga definitivno niso in nikoli ne bodo spoznali. Pa ne mislim samo na katoliško cerkev, isti drek je v vsaki religiji, in je to v zgodovini imelo smisla ker je to bil edini način kako kontrolirat mase, ampak da danes nekdo dejansko verjame da smo vsi potekli od Adama in Eve si bolj fuk...n kot scientologi, ker oni vsaj verjamejo da so ljudi prišli na zemljo z druge planete kaj ima več logike kot to.
Tudi če bog obstaja, oni ga definitivno niso in nikoli ne bodo spoznali. Pa ne mislim samo na katoliško cerkev, isti drek je v vsaki religiji, in je to v zgodovini imelo smisla ker je to bil edini način kako kontrolirat mase, ampak da danes nekdo dejansko verjame da smo vsi potekli od Adama in Eve si bolj fuk...n kot scientologi, ker oni vsaj verjamejo da so ljudi prišli na zemljo z druge planete kaj ima več logike kot to.

Glugy ::
Ko bi bi vsaj Pizzaballa; Pierbattista Pizzaballa @ Wikipedia
Tak luškan ime ima pa če se ne motim se je rodil na tisti dan ko je Frančišek umrl. Taka res lepa simbolika bi bila.
Tak luškan ime ima pa če se ne motim se je rodil na tisti dan ko je Frančišek umrl. Taka res lepa simbolika bi bila.

DamijanD ::
Nikonja saj se strinjam - ampak samo en nasvet ne Biblije dobesedno brati.
Sem se pa s svojo pokojno staro mamo dejansko skregal (oz. nisem se skregal ampak samo pametno obupal), ker je nisem uspel prepričati v evolucijo.
Sem se pa s svojo pokojno staro mamo dejansko skregal (oz. nisem se skregal ampak samo pametno obupal), ker je nisem uspel prepričati v evolucijo.

StarMafijec ::
Stara mama niti ni bila na tekočem s cerkvenimi nauki. Cerkev že vsaj 50 let ali več sprejema evolucijo ...
Saj cirkus je cerkev vedno bila...
Saj v ruski pravoslavni cerkvi je podobno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StarMafijec ()

harvey ::
Mogoče bo Rode.
Čas se mu izmaknil, nima niti volivne pravice več, po dopolnjenem 80 letu jo kardinal namreč izgubi...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

Upam, da dobimo progresivnega papeža.

harvey ::
Velik delež kardinalov, ki še imajo privico glasovanje je nastavil prav Fančišek. Nekih velikih odstopov v cekrvi od njegovega delovanja jaz nebi pričakoval od novega papeža.
Praktično je vsak novi papež nasprotje prejšnjega....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

D3m ::
Upam, da dobimo progresivnega papeža.
Saj si ga že imel.
Pač se je LOG OFF-al za velikonočni ponedeljek.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Meizu ::
Janša bi lahko šel za papeža, da se ga rešimo malo...?
Ziher ne bi mogu neke super hude škode tam noter delat. Če pa že, pa naj se oni z njim ubadajo
Ziher ne bi mogu neke super hude škode tam noter delat. Če pa že, pa naj se oni z njim ubadajo

endelin ::
Papež bo konservativni črnec.
Nič več rokovanja z Gretami in ostalimi razvajenimi kolači brez enega leta delovne dobe ki pametujejo in modrujejo ;-)
Ha ja ja
Nič več rokovanja z Gretami in ostalimi razvajenimi kolači brez enega leta delovne dobe ki pametujejo in modrujejo ;-)
Ha ja ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

PovemVfaco ::
No, no, z župnki, škofi se bo še vedn rokoval, pa skup tud nimajo enga dneva delovne dobe, otrok tud nimajo (oz. vsj tajijo), pa so pametn za vse, kk bi blo treba, od dela do familij. LGBT krilo majo tud močno, RKC so OG kolači.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

NuMaN ::
Kaj pomenijo tile "kolači".
Zadnje čase se to pojavlja pa ne vem kaj je to in težko sledim debati ...
Zadnje čase se to pojavlja pa ne vem kaj je to in težko sledim debati ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Glugy ::
Nevem zakaj folk tok gleda kok ma kdo delovne dobe. Včasih je blo dost da si imel pozitiven vpliv na družbo, danes pa če ne trpiš nisi vreden da živiš. Če sm mogu jz trpet morš še ti drgač si ne zaslužiš živet..ta mentaliteta je zadnje časa izredno popularna. Ampak to sam kaže na to kako izžeti smo od vsega tega kapitalizma, k morjo iz vsake naše minute dela iztisniti ne 85% ampak res sam še 95%+. Čim je manj je že "zabušavanje".
Dobro nazaj k temi. Jz mislim da je prav da imamo papeže pa tud če nimajo delovne dobe kot take. Pa nisem nek hud katolik, prej ateist. Tud ne razumem zakaj bi nekoga cenil glede na to kok so ga delodajalci izkoriščal. Vrednost človeka je še kje kot samo v delu. Upam da bo naslednji papež kdorkol že bo imel to v mislih in ne bo padel na splošno ideologijo ki je prišla z delodajalsko mantro da si vreden samo tok kolikor si priden moderni suženj delodajalca.
Kakšen rahlo levi papež bi bil perfekten. Da mu ni vseen za najbolj zatirane, tisti res potrebujejo največ pozornosti in pomoči. Težka bo da bi dobil novega Frančiška, da bi bil tako skromen pa dober. Ampak upam na najboljš.
Dobro nazaj k temi. Jz mislim da je prav da imamo papeže pa tud če nimajo delovne dobe kot take. Pa nisem nek hud katolik, prej ateist. Tud ne razumem zakaj bi nekoga cenil glede na to kok so ga delodajalci izkoriščal. Vrednost človeka je še kje kot samo v delu. Upam da bo naslednji papež kdorkol že bo imel to v mislih in ne bo padel na splošno ideologijo ki je prišla z delodajalsko mantro da si vreden samo tok kolikor si priden moderni suženj delodajalca.
Kakšen rahlo levi papež bi bil perfekten. Da mu ni vseen za najbolj zatirane, tisti res potrebujejo največ pozornosti in pomoči. Težka bo da bi dobil novega Frančiška, da bi bil tako skromen pa dober. Ampak upam na najboljš.

Miki N ::
Imajo toliko kandidatov, da dobesedno ne vejo kam z njimi
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-vat...
.. v tej vsesplošni zmedi bi mi z lahkoto uvalili svojega, makar mtoseva - kdo bi pa vedel?
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-vat...
.. v tej vsesplošni zmedi bi mi z lahkoto uvalili svojega, makar mtoseva - kdo bi pa vedel?

Pa imamo prenos pogreba na TVju. Še enkrat RIP za dobrega človeka.

Zimonem ::
Pa sem vam rekel.
1000% carine za kotilike, če ga ne potrudijo.
https://www.24ur.com/novice/tujina/trum...
1000% carine za kotilike, če ga ne potrudijo.
https://www.24ur.com/novice/tujina/trum...

starfotr ::

c3p0 ::
Nika Kovač
@nikakolac
Inštitut 8. marec
Obama Scolar 2021, Columbia University
Ima vsaj nekaj smisla za humor.

Danes se začenjajo konklave. Me zanima kako hitro bomo dobili novega papeža.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moški in ženska enakovredna ali enaka (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13281 (11456) | mertseger |
» | Franc Rode, kardinal! (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6390 (4266) | Oxford |
» | Ratzinger nov papež! (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5924 (4376) | Dr Evil |
⊘ | Papež je umrl (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 16653 (11151) | kuglvinkl |
» | Kdo naj bo novi papež? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5309 (4368) | mips/cips |