Forum » Na cesti » Kot mlad voznik kupujem avto
Kot mlad voznik kupujem avto
Temo vidijo: vsi
Blaz11 ::
gledal pri avto hiši wv passat 2009 letnik z prevoženimi 288 tisoč km.
Ali je to vredu avto ? Za vsaj 2-3 leta? Stane 3990€
zodiak ::
Tole boš šraufal non stop. Kupi bencinarja 1.6 atmosferski motor . Za prvi avto bo uredu. Tudi če ga usuješ. Kakega renoja. Poceni servis. Vsak zna popraviti. Kaj takšnega recimo:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zodiak ()
2dark ::
gledal pri avto hiši wv passat 2009 letnik z prevoženimi 288 tisoč km.
Če ti dajo 1 leto garancije, potem je v redu. Drugače pa rizik. Motor se je sedaj šele dobro ogrel in pripravil za uporabo. Nemški dizli so poznani po tem, da naredijo bp po 1 km kilometrov z minimalnim vlaganjem ( redni servis- gume, zavore )
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
OutOfTheBox ::
Gledaš tega s 110KM ?
Poišči si raje kakega 140 in 6 prestav
Nehi ga srat no.
OP naredi si uslugo, kupi atmosferskega bencinarja, max 90 konjev. Naučil se boš vozit, denarnica ti bo hvaležna in živce boš prihranil.
Ti pravim kot nekdo, ki je dejansko šel skoz isti proces kot nameravaš ti, je pa izid načeloma vedno enak.
Pithlit ::
Domnevam da kot mladi voznik nimaš potrebe po družinskem avtu? Kaj ko bi raje kaj manjšega in lažjega (k ne rabi črede mustangov da se premika po cesti). Nek 'hot hatch' če že rabiš da te rukne.
Nekateri malčki so čist zabavni in dovolj prostorni za 2. Je pa res da zna bit sex na zadnjih zicih mal bl challenging. Boš pa na kondomih prišparal.
Mal resnosti, čist vsak starejši avtek je rizik. Ne glede na znamko. Še najmanjši problem je sam motor (če je preživel prvih 20 let... Bo tudi naprej). Večji problem so razni potrošni kosi kjer pride enostavno do iztrošenosti (mene je na shitbox-u že dvakrat na parkingu počil feder). EMŠO zjebe vse. Tud naziwagne.
Kupiš nekaj kar ti je všeč in te ne bankrotira. Zamenjaš stvari ki ti na pamet pridejo al pa ti mehankar pove da bi blo brihtno... in upaš na najbolje. Če delaš več k 15km poti od bajte si pa še AMZS ubodeš, da te vsaj domov lahko prešlepajo ko se zlomi kak kos na katerega noben tud pomislil ni (in potem ta kos dodaš na checklist za naslednji shitbox).
Nekateri malčki so čist zabavni in dovolj prostorni za 2. Je pa res da zna bit sex na zadnjih zicih mal bl challenging. Boš pa na kondomih prišparal.
Mal resnosti, čist vsak starejši avtek je rizik. Ne glede na znamko. Še najmanjši problem je sam motor (če je preživel prvih 20 let... Bo tudi naprej). Večji problem so razni potrošni kosi kjer pride enostavno do iztrošenosti (mene je na shitbox-u že dvakrat na parkingu počil feder). EMŠO zjebe vse. Tud naziwagne.
Kupiš nekaj kar ti je všeč in te ne bankrotira. Zamenjaš stvari ki ti na pamet pridejo al pa ti mehankar pove da bi blo brihtno... in upaš na najbolje. Če delaš več k 15km poti od bajte si pa še AMZS ubodeš, da te vsaj domov lahko prešlepajo ko se zlomi kak kos na katerega noben tud pomislil ni (in potem ta kos dodaš na checklist za naslednji shitbox).
Life is as complicated as we make it...
OutOfTheBox je izjavil:
Gledaš tega s 110KM ?
Nehi ga srat no.
OP naredi si uslugo, kupi atmosferskega bencinarja, max 90 konjev. Naučil se boš vozit, denarnica ti bo hvaležna in živce boš prihranil.
Ti pravim kot nekdo, ki je dejansko šel skoz isti proces kot nameravaš ti, je pa izid načeloma vedno enak.
Tale ima sicer mal več konjev kot 90, ima pa BSE motor. To so najbolj zanesljivi atmosferci, naredijo tud 400k z rednim vzdrževanjem.
klik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Ja seveda
Motor kotnsam že mogoče, ampak kaj ko začne crkavati vse drugo...
Pri 388.000 km je že vse ostalo zamenjano.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
288k ma :)
P.S Sem šele zej videl zodiakov link. Tud ni slaba zadeva, mogoče še boljš k moj, k je novejši letnik. 3 leta niti veš ne boš mel da maš avto.
P.S Sem šele zej videl zodiakov link. Tud ni slaba zadeva, mogoče še boljš k moj, k je novejši letnik. 3 leta niti veš ne boš mel da maš avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
OutOfTheBox je izjavil:
Gledaš tega s 110KM ?
Nehi ga srat no.
Zakaj OP-ju svetuješ bencinarja s 90 konji, če vsi vemo, da bo takšen avto po mestu imel porabo 8litrov, manjka mu moči za prehitevanje.
OP gleda dizla. Če mu že vsetuješ bencinarja, potem naj bo to turbo bencinar z minimalno 200 konji, še bolje da jih ima 300. Poraba bo v tem primeru celo malo manjša, ker ima več konjev.
OutOfTheBox je izjavil:
288k ma :)
Zagotovo bo imel nizko porabo. Not. Vsi renojevi atmosferci so požrešni.
Domnevam da kot mladi voznik nimaš potrebe po družinskem avtu? Kaj ko bi raje kaj manjšega in lažjega (k ne rabi črede mustangov da se premika po cesti). Nek 'hot hatch' če že rabiš da te rukne.
Avto more biti velik zaradi varosti, če se zabiješ ali pa se kdo v tebe zaleti. Niso to heci.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: AtaStanko ()
Zakaj OP-ju svetuješ bencinarja s 90 konji, če vsi vemo, da bo takšen avto po mestu imel porabo 8litrov, manjka mu moči za prehitevanje.
In kolk misliš da majo porabo po mestu dizli? Kolk bolš, če sploh? In kar bo prišparal na gorivu, bo dal za šraufanje, plus 30x več.
manjka mu moči za prehitevanje.
OP ni specifično povedal njegovih zahtev. Naslov je, "kot mlad voznik". Mlad voznik je ponavadi broke in greš v optimizacijo stroškov z maksimalno dostavljeno vrednostjo.
donvito ::
OP gleda dizla. Če mu že vsetuješ bencinarja, potem naj bo to turbo bencinar z minimalno 200 konji, še bolje da jih ima 300. Poraba bo v tem primeru celo malo manjša, ker ima več konjev.
Tako, ja, 200 ali 300 konj za mladega voznika, odličen nasvet.
Aja lol.. škoda ker sem sploh zapisal zgornji post. Nisem vedel da imam opravka s trolom, ki hoče ubit človeka.
Spizdi.
pegasus ::
Avto more biti velik zaradi varosti, če se zabiješ ali pa se kdo v tebe zaleti. Niso to heci.Eh? To je ameriška mentaliteta izpred 70+ let. Iz katerega muzeja si jo sedaj privlekel?
Našemu mladiču smo kupili 12 let staro imprezo, čipirano navzdol na 100hp. Super avto, ki bo dober še vsaj naslednjih 12 let.
Tako, ja, 200 ali 300 konj za mladega voznika, odličen nasvet.
Bolje, da ima avto porabo 9 litrov s 200 konji kot avto s 100 konji 8.5 litra.
Pri tem tipu, 2darku, res ne moreš vedet ali je odličen trol ali totalen idiot.
Kdo se oglaša. Ko greš pisat, da tebi bencinar, ko je hladen motor porabi 8 litrov , ker se voziš 2 kilometra 10 minut? To ni vožnja, pač pa premikanje v koloni.
Avto more biti velik zaradi varosti, če se zabiješ ali pa se kdo v tebe zaleti. Niso to heci.Eh? To je ameriška mentaliteta izpred 70+ let. Iz katerega muzeja si jo sedaj privlekel?
Našemu mladiču smo kupili 12 let staro imprezo, čipirano navzdol na 100hp. Super avto, ki bo dober še vsaj naslednjih 12 let.
Nisem pisal o tem, da si kupi SUva.. Pač pa da je avtomobila spredaj nekaj in zadej. Majhni avti nimajo spredaj skoraj nič. Pravi moški si kupi večji avto, nemškega, ker ti so poznani, da lepo potegnejo. Tudi omenjeni pasat s 140 konji zelo lepo potegne, sploh, če se ga da še čipat na 200 konjev. Potem pa še poraba pade za 1 liter po mestu.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
Utk ::
Bolje, da ima avto porabo 9 litrov s 200 konji kot avto s 100 konji 8.5 litra.
Bolje če se ti ne bi oglašal v temi, ki ima kakršnokoli povezavo z avti.
Ko greš pisat, da tebi bencinar, ko je hladen motor porabi 8 litrov , ker se voziš 2 kilometra 10 minut? To ni vožnja, pač pa premikanje v koloni.
Kako pa drugače zgleda vožnja "v mestu"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Kako pa drugače zgleda vožnja "v mestu"?
Očtino ti ciljaš na dnevne zamaške v Ljubljani. Drugega ni. Slovenija ima poleg Ljubljane še veliko mest. Če teb avto v počasnem premikanju v koloni pod nizkimi obrati porabi 8 litrov. Bog ti pomagaj.
OutOfTheBox je izjavil:
Po Ljubljani ob 2h ponoči v nedeljo.
Porabiš 10 minut, da prevoziš 2 km. Trolololo..
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
Če se v nedeljo zapelješ čez lj, temu ne moreš rečt mestna vožnja. Čeprav se voziš po mestu. Ampak kaj bi to razlagali trolu/idiotu.
AtaStanko ::
Daj 2dark malo resnosti. Sedaj pa že čisto v vsaki temi ko se oglasiš pišeš take bedarije da kr glava peče.
Ja, res porabo bo imel 8 litrov po mestu, kjer se ne sme prehitevat
Kako, če pa ravno v sosednji temi trdiš ravno nasprotno. Saj nobeden ne kuri 8 litrov
OP da ne boš jemal tega 2darka resno, ker samo trolla po forumu če pa ne trolla, je pa še bolj žalostno
hojnikb ::
očitno zdravstvo špara še pr tabletah, ker več kot očitno 2darku ne primejo več :)
#brezpodpisa
ZveeZ ::
Ce bi jih jaz danes stel 18, bi kupil berlingota. Pregleden, ekonomicen in zadaj ogromno placa za "zabavo".
Kar se pa tiče OPja;
Če more bit dizl, bi priporočal Focus mk3 z 1.6TDCI. Čisto spodobn prvi avto za mal denarja, motor relativno zanesljiv (uporabljen pr praktično vseh francozih razn renault). Pomoznosti za karavana, da maš še plac za fukat. To je to.
Recimo
Če pa nisi izbirčen okol opreme, lahko pa tut faceliftan model z 1.5TDCi (tle boš tudi nekaj prišparal na zavarovanju)
Če more bit dizl, bi priporočal Focus mk3 z 1.6TDCI. Čisto spodobn prvi avto za mal denarja, motor relativno zanesljiv (uporabljen pr praktično vseh francozih razn renault). Pomoznosti za karavana, da maš še plac za fukat. To je to.
Recimo
Če pa nisi izbirčen okol opreme, lahko pa tut faceliftan model z 1.5TDCi (tle boš tudi nekaj prišparal na zavarovanju)
#brezpodpisa
Če se v nedeljo zapelješ čez lj, temu ne moreš rečt mestna vožnja. Čeprav se voziš po mestu. Ampak kaj bi to razlagali trolu/idiotu.
Se pravi, da je mestna vožnja samo takrat, ko se gre v službo in iz nje, ko so kolone in samo vožnja po Ljubljani se pojmuje kot mestna vožnja, ker drugih mest v SLoveniji nimamo. Lol.
VOžnja je vožnja, ne počasno občasno pomikanje, kar ni pojem vožnje. Sej bo. Te razumem, zakaj si tako negativen. Tudi jaz bi bil, če bi moral življenje preživet v ljubljanskih zastojih.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Novopečeni voznik pač ne rabi kante z 200 konji. Če pa že rabi, se pa to naredi po pameti tako, da se kupi 2.0 dizla z FWD in se ga čipira. In si za mali denar tam
#brezpodpisa
Jaz se ne vozim niti po Lj niti po nobenem drugem mestu. Ampak če grem jutri zjutraj pri 0 stopinj 2 km daleč, sigurno ne bom imel 6,0 porabe, ne glede na motor, razen na elektriko.
Jaz se ne vozim niti po Lj niti po nobenem drugem mestu. Ampak če grem jutri zjutraj pri 0 stopinj 2 km daleč, sigurno ne bom imel 6,0 porabe, ne glede na motor, razen na elektriko.
Ti ne. Ker ga tišiš v obrate.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Blinder ::
Odvisno, kaj mlad voznik pomeni. Lahko, da je študent in zasluži 500 € na leto, lahko, da ima dobro plačano službo v Ljubljani in se mora vsak dan voziti 100 km
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
IL_DIAVOLO ::
Jaz sem pa mislil, da se je nova generacija spametovala in jim je vseeno za zgonjene nemske znacke.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
GrimReaper3 ::
Sem imel 6 bencinarjev 50-200KM pa več konj več pije. In to v kateremkoli režimu vožnje, tudi pri narahlem bo 200KM pilo več kot 50 ali 100 ali 150KM.
Pa naj mi že eden enkrat pove kako se vam lahko mestna vožnja toliko pozna, da morate sploh omeniti mestno porabo. OK, zastopim, živiš sredi Kranja, ampak koliko imaš radius da prideš ven iz Kranja, borih 2 km? To tudi če narediš 2 kroga okoli Kranja se ne more toliko poznati na cel tank. Itak je pa pri tem še mrzel motor, to imam tudi jaz v Radovljici preden pridem do tunela na AC proti Kranju, tako da je popolnoma enako kot če bi začel vožnjo sredi Kranja.
Mogoče če si iz LJ in se voziš samo po LJ, to je pa potem mestna vožnja.
Sicer imam pa jaz osebno enako po mestu, izven in na AC, v mojem primeru povsod 9l. V bistvu mogoče v mestu celo najmanjšo, ker vozim lepo umirjeno 50, to mora biti 8l.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
Ja, pri nuli, hladnega, na 2 km dolgi poti.
Dej odtrolaj kam drugam.
Ne moreš imet pri 50 km/H porabo 8 litrov. Preveri, če nimaš problem z lambdo sondo.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Jaz sem pa mislil, da se je nova generacija spametovala in jim je vseeno za zgonjene nemske znacke.
To je še kar zakoreninjeno. Bo trajalo par generacij, da se znebimo tega. MOraš pa vedet, da je v Sloveniji vedno več prebivalcev iz zaostalih južnih republik, kjer še ne razumejo tega.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
Pri mrzlem motorju lamda sonda nima nobene funkcije. Ampak kako bi ti to vedel...
Vidim, da veš zakaj jo imaš.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
m0LN4r ::
Nekdo je napisal:
V mestu v guzvi ni pametno prehitevat, celo v coni 30 ni, za mladega voznika je taksno pocetje zelo nevarno do drugih udelezencev v prometu.
Edino prav pa imas, da ce prehitevas v mestu pri recimo 40km/h bos z 200 konji eno sekundo prej.
V mestu v guzvi ni pametno prehitevat, celo v coni 30 ni, za mladega voznika je taksno pocetje zelo nevarno do drugih udelezencev v prometu.
Edino prav pa imas, da ce prehitevas v mestu pri recimo 40km/h bos z 200 konji eno sekundo prej.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Blinder ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Mah. Frend ima točno takega passata, 2009 2.0 tdi. Hud avto. Zgonjen pa ni
99.991% of over-25 population has tried kissing.
GrimReaper3 je izjavil:
Sem imel 6 bencinarjev 50-200KM pa več konj več pije. In to v kateremkoli režimu vožnje, tudi pri narahlem bo 200KM pilo več kot 50 ali 100 ali 150KM.
Pa naj mi že eden enkrat pove kako se vam lahko mestna vožnja toliko pozna, da morate sploh omeniti mestno porabo. OK, zastopim, živiš sredi Kranja, ampak koliko imaš radius da prideš ven iz Kranja, borih 2 km? To tudi če narediš 2 kroga okoli Kranja se ne more toliko poznati na cel tank. Itak je pa pri tem še mrzel motor, to imam tudi jaz v Radovljici preden pridem do tunela na AC proti Kranju, tako da je popolnoma enako kot če bi začel vožnjo sredi Kranja.
Mogoče če si iz LJ in se voziš samo po LJ, to je pa potem mestna vožnja.
Sicer imam pa jaz osebno enako po mestu, izven in na AC, v mojem primeru povsod 9l. V bistvu mogoče v mestu celo najmanjšo, ker vozim lepo umirjeno 50, to mora biti 8l.
Slabo izbiras avte. Polo BlueGT ACT z 150KM porabi manj, kot Polo 1.4 16v 101 PS
Aja pa 1.4 MPI 60KM porabi 1,5L vec, kot 1.6 TDI 95KM - Torej ca. 50% vec moci in 30% manjsa poraba.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Nekdo je napisal:Zakaj OP-ju svetuješ bencinarja s 90 konji, če vsi vemo, da bo takšen avto po mestu imel porabo 8litrov, manjka mu moči za prehitevanje.
In gre izpit. Zato se v coni 30 prehiteva skirojem. Dobiš smao kazen za prehitro vožnjo.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
V bistvu mogoče v mestu celo najmanjšo, ker vozim lepo umirjeno 50, to mora biti 8l.
Ce bi imel izpraven motor bi pri voznji med 50-100km/h porabil toliko:
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Slabo izbiras avte. Polo BlueGT ACT z 150KM porabi manj, kot Polo 1.4 16v 101 PS
Aja pa 1.4 MPI 60KM porabi 1,5L vec, kot 1.6 TDI 95KM - Torej ca. 50% vec moci in 30% manjsa poraba.
Tukaj večina slabo izbirajo in potem mislijo, da je normalno, da imajo porabo po mestu 8-9 litrov, avtocesto 8 litrov. Bog pomagaj, koliko denarja vržejo stran.
V bistvu mogoče v mestu celo najmanjšo, ker vozim lepo umirjeno 50, to mora biti 8l.
Ne, ker je hladen. Pozimi mora biti poraba 8 litrov, še bolje, da je 9 litrov.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
Uf, motor je 100% izpraven, verjemi mi. Včeraj ko poslušam te vaše debate o porabi, je letelo 200 v klanec gor, kako bo to naredil neizpraven motor? Pa v prejšnji temi sem narobe napisal da se čaka 140-180, motor vleče linearno od 0 pa vse do 200, sem včeraj probal 5. ali 6. 140-180, pa je oboje kot treba. Seveda pa za to rabi okol 10l, logično.
Tako pri 50 (mestna vožnja kjer se tudi speljuje) kot pri 100 mi porabi 9l, 4,5l so pravljice ali pa poraba za uber Nazi Wagne.
Zgodovina sprememb…
IL_DIAVOLO ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Mah. Frend ima točno takega passata, 2009 2.0 tdi. Hud avto. Zgonjen pa ni
Ampak ti si stara garda
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
GrimReaper3 je izjavil:
Uf, motor je 100% izpraven, verjemi mi. Včeraj ko poslušam te vaše debate o porabi, je letelo 200 v klanec gor, kako bo to naredil neizpraven motor? Pa v prejšnji temi sem narobe napisal da se čaka 140-180, motor vleče linearno od 0 pa vse do 200, sem včeraj probal 5. ali 6. 140-180, pa je oboje kot treba. Seveda pa za to rabi okol 10l, logično.
Tako pri 50 (mestna vožnja kjer se tudi speljuje) kot pri 100 mi porabi 9l, 4,5l so pravljice ali pa poraba za uber Nazi Wagne.
To imas ti nekaj zjebano ali pa prerjavel tank, pa ti pusca. Ker ce se normalno vozis po podezelju imas 4,5-5L brez tezav, z varcno voznjo in vetrom v hrbet pa 3,3L nekje realno glej:
Ce pa letis 200km/h v hrib in imas samo 10L potem vozis prepocasi, to mora bit najman 20+L tam realno okol 25L
V bistvu, ce bi res hitro vozil, bi moral spraznit tank po 120 kilometrih.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Če ti pozimi mrzel porabi enako kot poleti segret, potem imaš zjeban motor, to je 1x1.
Eto, sem dejansko pregledal po Excelu, povprečje pozimi 9,1l, poleti 9,0l. Pa tako sem imel še z vsakim avtom. Jaz vozim tako da mi ne vpliva ne mestna vožnja, ne zima, tako pač je bilo in tako bo. Avti so bili vedno izpravni, razen če sem že dobil zjahanega rabljenega.
Mene bolj kot poraba zanima koliko vpliva temperatura na performanse, in to je po mojih izkušnjah najbolje pri 10-15°C. Že pri turbaku se malo opazi, kaj šele pri atmosfercu.
Ce pa letis 200km/h v hrib in imas samo 10L potem vozis prepocasi, to mora bit najman 20+L tam realno okol 25L
Pa saj na AC ni klanca celo pot, samo eden ali 2 na celi poti. 10l sem mislil na cel tank s tistimi pospeševanji 140-180, logično da tisti trenutek čez klanec da je 20l.
Zgodovina sprememb…
Poleti samo 9L ? Pa kaj se to vlacis po cesti? Poleti je vroc asfalt in odlicen oprijem, to moras imeti vsaj 15L, ce pa gres hitro pa 20L
Poglej se enkrat:
64,8km tak visok hrib ne obstaja, se za 43km goriva je ostalo. Jaz nevem kako pocasi se to vozis z 200 konji, da imas poleti manj kot 15.
Ko pa se varcno vozis pa porabis 2x tolko od 1.6 TDI SCR al 1.4 TSI ACT.
Ti si dal gor kak Software, da ti skos isto porabi, ne glede na to kako vozis?
Poglej se enkrat:
64,8km tak visok hrib ne obstaja, se za 43km goriva je ostalo. Jaz nevem kako pocasi se to vozis z 200 konji, da imas poleti manj kot 15.
Ko pa se varcno vozis pa porabis 2x tolko od 1.6 TDI SCR al 1.4 TSI ACT.
Ti si dal gor kak Software, da ti skos isto porabi, ne glede na to kako vozis?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Pri 15-20l boš hitro v kakšnih novicah. 1.6 atmosferca sem dejansko probal dve poti samo v 2. prestavi pri 6400 rpm celo pot, 11l, drugič 10,3l. Z 2.0 atmosfercem tega nisem probaval, ampak glede na to da je imel max 16l, verjetno 16-18l.
Z 200KM se vozim kot pravim, 140-180 po AC, ne vem kako bi se še lahko drugače z 200KM. Regionalke sem pa pri 40 letih tudi že spoznal, da ni najbolj varno se voziti 120-140 že zaradi nasprotnega prometa, tako da je 100 povsem dovolj.
Varčnih voženj nimam, razen če je tank proti koncu, da moram 100-120 po AC. Takrat seveda porabi manj, ene 7l.
V glavnem za OP-ja, 1.6 atmosferec in 5-stopenjski menjalnik, to je tank.
Z 200KM se vozim kot pravim, 140-180 po AC, ne vem kako bi se še lahko drugače z 200KM. Regionalke sem pa pri 40 letih tudi že spoznal, da ni najbolj varno se voziti 120-140 že zaradi nasprotnega prometa, tako da je 100 povsem dovolj.
Varčnih voženj nimam, razen če je tank proti koncu, da moram 100-120 po AC. Takrat seveda porabi manj, ene 7l.
V glavnem za OP-ja, 1.6 atmosferec in 5-stopenjski menjalnik, to je tank.
Zgodovina sprememb…
borut_p ::
Spet vsi pametni vezano na porabo. Poraba ni odvisna samo od principa voznje. Tudi kje vozis, kaksna je relacija. Ze relacija LJ-NM ni ista kot NM-LJ. Kdaj se vozis, kolk je guzve, gume, ....
Prerekat se okrog porabe je res za deb... vsak svoje goni pa ne zna izven plašnic pogledat
Prerekat se okrog porabe je res za deb... vsak svoje goni pa ne zna izven plašnic pogledat