» »

Cene na nepremičnine.net - realne?

Cene na nepremičnine.net - realne?

River0123 ::

Gledam cene 70-90 kvadratnih metrov velika stanovanja Ljubljani in se mi zdi, da so cene 50 let starih stanovanj skoraj identična cenam novogradenj.
Resda moraš tam še vložit 15-30 jurjev v opremo in kopalnico ipd., pa vendarle. Ne vem, meni se zdi 350 tisoč za 80 kvadratno stanovanje, delno prenovljeno iz leta 1971 veliko. Za 380 že dobivaš novogradnje na manj prestižnih lokacijah znotraj obroča. In kolikor sem gledal na Sparkasse cene tovrstnih prodanih stanovanj v zadnjem letu, večina dosega ceno od 280 do 310. Nekatera še krepko manj. Kaj je fora? Je trenutno na trgu tako veliko renoviranih stanovanj in so se v preteklem letu čudežno prodala vsa stara? Ali je pa realno, da se stanovanja oglaševana za 350 jurjev na koncu prodajo za 270?

delavec44 ::

Pa si nisi že sam odgovoril?

"na manj prestižnih lokacijah"

Pa še celo temo o cenah nepremičnin si falil in šel delati novo :D

River0123 ::

Se opravičujem, lahko se prestavi tja.
Mnja, res je, ampak veliko teh visokih cen niso samo prestižne lokacije. Tudi Polje, Moste, Zgornja šiška... cene tudi do 400 tisoč za starejša stanovanja...
Predvsem pa je čudna ta diskrepanca na sparkasse.

Folk je ratal blesav. En primer:

https://www.regionalobala.si/novica/nov...

redtech ::

Če dobi norca za 900k mu privoščim, v Trstu so že za 50k.

Kayzon ::

Za kok se drugace prodajajo podobna stanovanja na obali,da dobimo obcutek kok so preteral s ceno :))

LeQuack ::

Bolj se ti splača na Hrvaškem začeti gledati. Imajo nižje cene, sedaj z novim davkom je tudi ponudba večja. Pa nižje davke na plače in nižje davke na npr. delnice in vlaganja. Kmalu pa tudi večje povprečne plače.
Quack !

Kayzon je izjavil:

Za kok se drugace prodajajo podobna stanovanja na obali,da dobimo obcutek kok so preteral s ceno :))

Pod 5k€ za m2.