» »

Stanovanje ali Hisa

Stanovanje ali Hisa

1
2
3

njyngs ::

Večino časa živel v hiši. Trenutno živim v lastnem stanovanju (Maribor). Prej v najemu in še pred tem v študentu. Plan je, čez kakih 5 let, selitev v lastno hišo.

Moji osebni razlogi za hišo:
- Sosedje mi ne skačejo po glavi
- Ne rabim poslušati sosedov kako obnavljajo stanovanja en za drugim (ali bohnedaj hkrati)
- Več prostora
- Manj prometa
- Parkirišče, namesto mesarskega klanja za kos asfalta
- Bolj oddaljeni sosedje
- Zelenica, okolica, dvorišče, garaža
- Dela okrog hiše je bolj kot ne toliko kot si si ga sam pripravljen narediti. Ampak vsaj neko minimalno delo je velik plus (na stara leta vam bo telo hvaležno).
- Na hiši urediš ko je potrebno, ko ti paše
- Lasten vrt/sadovanjak z lastno zelenjavo/sadjem
- Bolj ruralna okolica, kar poveča možnosti za takojšnje gibanje v naravi brez, da se prebijaš iz mesta
- Lahko maš piknik in povabiš slo-techovce brez straha, da stara baba iz spodnjega nadstropja kliče policaje (razen če si naredil napako in se preselil k tašči)

Moji razlogi za stanovanje:
- Trgovine, pošte, banke na dohvatu ruke
- Ne ukvarjaš se z ogrevanjem in podobnimi zadevami - pali i vozi.
- Oboje našteto je še vedno uresničljivo tudi pri hiši
- Pravzaprav po vseh teh letih v stanovanju resnično ne vem našteti nekih konkretnih prednosti stanovanja. Kar meni že samo po sebi nekaj pove.

Mene osebno dela hiša srečnejšega, čeprav sem še komaj na poti do svoje lastne. Je pa to vedno izbira posameznika. Ne moremo mi tebi povedati kaj je za tebe bolje in kakšne bi morale biti tvoje želje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: njyngs ()

mr_chai ::

Jaz sem vedno zagovarjal tezo, da mladi morajo biti na vasi, starejši pa v mestih v bloku.

Drugače je pa odvisno kakšen način življenja imaš in kako daleč je ta vas. Če je to 20 min iz Ljubljane, ti še vedno ne pove kaj dosti, če ne vemo točno po kateri vpadnici se pripelješ, ker teh 20 min se ob zamaških lahko razvleče do 1h in več. Odvisno ob katerih urah se boš peljal. Če delaš od doma je lažje biti na vasi, se boš pa vseeno vozil, če nameravaš narediti kakega mulca.

gojira ::

Tudi sam se ukvarjam s podobnim vprašanjem.

Prihajam iz okolice LJ (25km) in smo s starši živeli v hiši. Kot mladostnik, sem v hiši živel kot v stanovanju. Bolj kot ne sem bil v svoji sobi ali pa zunaj nekje v "parku" s kolegi. Sepravi, hiše kot take oz. njenih prednosti nisem koristil (vrt, terasa, etc).

Zadnjih 8 let živim v LJ. Najprej s cimri, nato pa sva se partnerico v garsonjero (30m2 + 1x balkon). Tam sva živela 5 let. Iz mojih izkušenj v garsonjeri nimaš kaj počet, tako da sva vedno bezljala naokoli (izleti, kavice, kosila etc. ker za 4 stenami znoriš). Pač nisva človeka za Netflix / TV ipd sranja :D 2 leti nazaj sva se preselila in kupila še bližje centra v novejše (l. 2010) 2,5 sobno stanovanje (60m2 + 2x balkon oz. 67m2). Imava lastniško parkirišče, tako da parking ni problem, imava tudi vse relativno blizu, službo tudi itd. Blok je izredno majhen, sosedov se ne sliši, zgolj mestni vrvež / promet.

Ampak kmalu po tem ko sva se preselila, sem začel ugotavljati, da to "to ni to". In vedno pogosteje sem začel opažat, da mi res paše, ko gremo k tašči ali k mojimi v hišo. Enostavno mi manjka vrt, zelenica, terasa. Iz leta v leto sem vedno bolj rad zunaj (pa naj bo to narava, izleti ali pa vrt oz. terasa z zelenico) in ne za štirimi stenami.

Skozi moje oči je to tako malo prekletstvo. Ali si v hiši pa imaš vse nekoliko dlje in imaš potem dejansko manj časa za koristit njene prednosti. Ali pa si v mestu blizu vsega in si hitro doma in imaš posledično več časa biti doma. Aamo kaj ko je dom stanovanje, ki pa res ne nudi iste kvaliteta življenja kot hiša :)

TL;DR tudi sam ne vem kaj narediti. Izredno mi paše, da imam 10min do službe in pravtoliko za nazaj. Po drugi strani pa bi "ubijal" da bi me doma čakala terasa, roštilj, sonce in mir :)

LeXani ::

Hispartija je izjavil:

Torej zivel si tako v mestu v stanovanju, kot na vasi v hisi. Ne razumem kaksen tocno nasvet pricakujes. Vsak ima svoje preference, vsak bo zagovarjal svoje.
Zivel si v obeh situacijah, sebe vprasaj kaj ti bolj odgovarja, ne pa tujce.

Točno to!
Čas prve prijave 04.11.2005

dominuspro ::

Meni je v osnovi bolj pomembna lokacija. Vrtec čez cesto, do službe bicikel in vse pri roki mi je zmaga. Sem pa v bloku. Prej živel pri starših skoraj 15let v hiši in pred tem odraščal v bloku. Dovolj sem videl, da nebi šel v hišo kr tako. Hiša bi mi postala zanimiva, če bi bil milijonar oz. multimilijonar. Stroškov, opravil in tudi skrbi je preveč. Ne ustreza mi. So pa sosedi lahko ogromen faktor v bloku, tu je treba biti pazljiv. Tukaj, na obali, so cene stanovanj bolane. Karkoli zanimivega je že blizu 300000€. Tudi to nekaj pove.

papasmrk ::

Definitivno hiša. Po 8-urnem udrihanju po tipkovnici mi paše roke vtaknit v zemljo pa četudi samo pobožat deževnika :D
Za komentiranje se moraš prijaviti

Scaramouche ::

Če rad imaš goste igraš instrument, nabijaš glasbo, rad bi imel hišo...

Kvinta ::

Hiša + Stanovanje :D
A.C.A.B

Invictus ::

FireSnake je izjavil:


Za rezervni sklad še nisi slišal?
Pa ne tisti, ki ga stanovalci zbirajo. Ampak tisti, ki ga moram izvajalec deponirati na banko. In iz tega se potem črpa za skrite napake.
Če prvih 10 let sklad ni obvezen še ne pomeni, da ga ni (stanovalci se komot od prvega dneva dalje dogovorijo, da zbirajo).


Rezervni sklad za novogradnje ne obstaja. Temu se reče bančna garancija. Kaj je to, preberi spodaj...

Razen, če lastniki to hočejo. Kar skoraj nikoli ne. Vsi ga začnejo zbirati po 10 letih, ko postane obvezen...

FireSnake je izjavil:


Propadlo podjetje? Komot! Denar za popravilo je zagotovljen in lahko to opravi druga firma.
Če se napaka ne najde v desetih letih, kdaj se bo? Čez 30? Ukolikor je to to, potem je to nepomembno.

Nimaš pojma o čem govoriš... Bančna garancija (o čemer bi moral govoriti, če bi imel kaj pojma) ni deponiran denar na banki. Je samo pravica, da podjetju "zapleniš" denar za popravilo. Malo hitreje kot s tožbo. Če podjetje še obstaja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus ::

Sparkxl je izjavil:


in živiš v stari socialistični luknji in se tolažiš da so novogradnje slabše od tega??? Ded, nekaj v življenju delaš narobe :)

Niti ne. Meni je čisto fajn...Se mi zdi, da 2 stanovanja plus bajta nista ravno posledica narobe delovanja...

Ja, sem v stari bajti, ki jo bom do poletja drugega leta čisto prenovil. Komplet... Potem bo vredna 600k+ in naprej. Predvsem živim na lokaciji kjer hočem. In ki bo vedno aktualna za prodajo. Kar mi je najbolj pomembno... Dokler ne najdem kaj boljšega/drugačnega, bom tu. Če se sprdnem, lahko tudi spokam kufre in grem v tujino...

In tako kot Mato, bom tudi jaz (in moja žena) nekaj poverbal in s tem operiral... Tako, da se zna zgoditi, da bom zidal še kako bajto, tokrat novogradnjo...

Life is good...

gojira je izjavil:


TL;DR tudi sam ne vem kaj narediti. Izredno mi paše, da imam 10min do službe in pravtoliko za nazaj. Po drugi strani pa bi "ubijal" da bi me doma čakala terasa, roštilj, sonce in mir :)

Kupi bajto in delaj od doma... Oz. si najdi tako službo. Zdaj je pravi čas za to...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Scaramouche ::

Če gledamo malo negativno in s stališča post apocalyptic scenarios, nebi bilo slabo imeti bajto dosti izven mest kjer malo ljudi živi,solar panele in veliko zemlje za obdelovat...

Najhuje je vidit bajto ki ima takoj še eno zraven, nič zemlje za obdelovat, pa to če še en majhen vrt ne moreš imeti...
Ne rabiš biti kmet, samo brez okoliške zemlje je bajta samo stanovanje z večjimi stroški!

m0LN4r ::

FireSnake je izjavil:

Hiša.

Plusi stanovanja:
- nobenega dela
- manjši stroški vzdrževanja

Minusi stanovanja:
- loterija s sosedi
- v določenih primerih nimaš vpliva na odločitve

Plusi hiše:
- sam svoj gospod (!!!)
- oblika in izgled po tvoji želji
- lažje vzgajanje otrok (okolica, trava)
- mir
- več prostora (otroci imajo lahko svojo sobo)
- več prostora pomeni tudi več prostora za tvoje hobije
- v primeru električnega avtomobila ga polniš v garaži
- roštiljada + pivo s kolegi na svoji zemlji
- hiša bo hitro ratala luxus, ki si ga ne bo mogel vsak privoščiti. Cene bodo šle v nebo. Pomeni: dobra investicija

Minusi hiše:
- nikoli ne zmanjka dela

Verjetno sem še kaj pozabil.
Glede nekaj postavk zgoraj. Imam moznost dobiti parcelo preko obcine, ampak je prostorski nacrt zelo strog. Sicer nevem kako velika je parcela, ampak z zensko katero sem se pogovarjal, ki je hotla zidat, je rekla da je za njo brezveze, v smislu niti drevesa ne mores posadit kak hoces. Ce bo tak kot je bilo pred tremi leti, bo parcela okoli 20x25 metrov tops, kam ce postavis 11x9 bajto, dovoz, garazo, pa se en "parkplac" od parcele ostane pickin dim, je res verjetno tist par kvadratov zalit z kamni/betonom.

- hiša bo hitro ratala luxus, ki si ga ne bo mogel vsak privoščiti. Cene bodo šle v nebo. Pomeni: dobra investicija
Ja za stanovanja je v mojem primeru se huje. 100 kvadratov stanovanje v novogradnji v mestu stane tolko kot dve novi bajti na vasi ali se vec. Meni se zdi, da cena stanovanj v mestu je v 3-5 letih zraslo bolj kot cena his po vaseh.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

gojira je izjavil:

Tudi sam se ukvarjam s podobnim vprašanjem.

Prihajam iz okolice LJ (25km) in smo s starši živeli v hiši. Kot mladostnik, sem v hiši živel kot v stanovanju. Bolj kot ne sem bil v svoji sobi ali pa zunaj nekje v "parku" s kolegi. Sepravi, hiše kot take oz. njenih prednosti nisem koristil (vrt, terasa, etc).

Zadnjih 8 let živim v LJ. Najprej s cimri, nato pa sva se partnerico v garsonjero (30m2 + 1x balkon). Tam sva živela 5 let. Iz mojih izkušenj v garsonjeri nimaš kaj počet, tako da sva vedno bezljala naokoli (izleti, kavice, kosila etc. ker za 4 stenami znoriš). Pač nisva človeka za Netflix / TV ipd sranja :D 2 leti nazaj sva se preselila in kupila še bližje centra v novejše (l. 2010) 2,5 sobno stanovanje (60m2 + 2x balkon oz. 67m2). Imava lastniško parkirišče, tako da parking ni problem, imava tudi vse relativno blizu, službo tudi itd. Blok je izredno majhen, sosedov se ne sliši, zgolj mestni vrvež / promet.

Ampak kmalu po tem ko sva se preselila, sem začel ugotavljati, da to "to ni to". In vedno pogosteje sem začel opažat, da mi res paše, ko gremo k tašči ali k mojimi v hišo. Enostavno mi manjka vrt, zelenica, terasa. Iz leta v leto sem vedno bolj rad zunaj (pa naj bo to narava, izleti ali pa vrt oz. terasa z zelenico) in ne za štirimi stenami.

Skozi moje oči je to tako malo prekletstvo. Ali si v hiši pa imaš vse nekoliko dlje in imaš potem dejansko manj časa za koristit njene prednosti. Ali pa si v mestu blizu vsega in si hitro doma in imaš posledično več časa biti doma. Aamo kaj ko je dom stanovanje, ki pa res ne nudi iste kvaliteta življenja kot hiša :)

TL;DR tudi sam ne vem kaj narediti. Izredno mi paše, da imam 10min do službe in pravtoliko za nazaj. Po drugi strani pa bi "ubijal" da bi me doma čakala terasa, roštilj, sonce in mir :)
Razumem, sicer jaz sem bil v stanovanju brez balkona, ampak novo bi bilo z balkonom.

Mene pa muci bolj to, da so vsi sodelavci, moji in od moje zene vsi v mestu oz. ce se hocem recimo s kolegom dobit, se dobimo ponavadi v mestu ali si povabljen kam v mesto, na pijaco v pub, vecerjo, biljard, kino, celo na sprehod...
Pol pa se zgodi, da se mi enostavno ne da it, ker se moram premakniti iz vasi v mesto, si reces "dfak" moram v mesto.
Ali pa zdle, ko sem moral na neke inekcije hodit na nevro, pa sem dobil termin ob desetih, koncal ob enajstih, delat pa zacel ob 14ih, tako se mi za tisti dve uri ni splacalo peljati domov, pa sem rajsi bluzil po mestu.

Dopade se mi, ko sodelavec gre med malico domov je eno uro doma in potem pride nazaj. Recimo, to ce si 20 minut izven mesta ni izvedljivo.
Enako za otroka, spomnim se sosolcev v srednji soli, ki so, ce so odpadle kaksne ure, komot sli domov oz. bili takoj doma. Jaz pa sem vseeno zabil cel dan v nic, ker sem cakal napopoldanski avtobus.
Ali pa, ce se je pouk zacel pozneje, sem moral biti vseeno ze zjutraj s prvim busom tam in gledat 1-2 uri v luft.
To z busom je ena vrste resitve, ni pa tako idealna kot zgleda. Jaz sem bil iz vasi, sosolci s katerimi sem se pa razumel, pa dobesedno vsi iz mesta in pol ce imas 2 solska busa na dan ali pa nimas prevoza, je vseskup en drek.

Pa ce gremo nazaj na vrtec in osnovno solo na vasi, saj pa smo se decki najvec druzili na igriscu, ne na domacem dvoriscu. Nevem ali je to danes v tej helikopterski modi, da se otroke ne spusca nikamor?
Fizicno delo oz. prckanje pa se mi je v otrostvu zamerilo, saj je bilo to edino, kar si moral "poceti" doma.

Zdi se mi, da bi rajsi sel zvecer kam pesaka, kak bowling, al pa zivo glasbo v kak club, kot pa okol bajte pometal tlakovce.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

Konkretno razmisljam o tem:
V nadstropju z balkonom, vseljivo takoj:
https://www.immobilienscout24.de/expose...
ali tem pritlicno z teraso:
https://www.immobilienscout24.de/expose...

Gradnja na vasi se pa lahko zavlece do vselitve 20 mescev, kar nanese 12 jurjev oz. en manjsi avto ali parkplac.

Imam eno sodelavko, ki ze celo zivljenje zivi v mestu, tudi njena mama in njena babica. Mi je rekla, da si ona zivljenja na vasi sploh ne ve predstavljati.

Mja trenutno je tako, sicer imam na vasi ala kebabnico, mekica, sladoled, frizer, sportno dvorano, fitnes, ampak ce te stvari opravljam med delovniki, se prakticno nahajam v mestu in potem grem pa uredim te stvari v mestu, tako da teh stvari na vasi v bistvu ne koristim, tudi ce jih imam. Edino kar koristim, je trgovina na poti domov in pekarno za vikend. Pa se to, za vikend grem rad v mesto, na pijaco, sprehod ob reki ali gor okoli grada na hrib na vsake toliko.
Se skos nekaj dogaja v neki ulici. Tudi ce hoces it v theater ali kako zivo glasbo, to imas na vasi samo za "praznike" v mestu pa vsak teden.

Sej ni fora v tem, da je treba it, ampak odkar sem na vasi, boljkone ne grem nikamor, prej ko sem bil v mestu pa mi ni bil problem, se sprehoditi par ulic in it na recimo neko razstavo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Scaramouche ::

Danes si lahko na vasi ampak nisi del nje, v okolici Lj imaš novogradnje kjer imaš par hiš ali majhnih blokov ki so na vasi ampak so tvoji sosedje iz mesta, tako imaš naravo ampak ti ni treba postati kmet ali se z njimi družiti, če vidiš da niste na isti valovni dolžini!

Primer

ginekk ::

Vprašaj se kaj bi imel, če denar ne bi bil težava. Po moje jih zelo malo ostane na stanovanju.

Map ::

Vsake toliko je tut v mesto fajn it na kavo, ampak v hiši na vasi le imaš nek svoj mir, ki se vsaj meni zdi precej pomemben. Kar se družbe tiče, imam pa načeloma tudi raje kolege na obisku pa zasučemo kak kos mesa, spijemo kako pivo, ali pa samo kavo pa šnops, kot pa da bi prepogosto posedal po kavarnah, ker domam nimam kaj za počet.

Če bi moral zidat, bi zidal na obrobju manjšega mesta, z recimo 5-10.000 prebivalci. Tako imaš trgovine in kavarne par minut hoje stran, in pa nič kaj več prometa kot na vasi.

m0LN4r ::

Scaramouche je izjavil:

Danes si lahko na vasi ampak nisi del nje, v okolici Lj imaš novogradnje kjer imaš par hiš ali majhnih blokov ki so na vasi ampak so tvoji sosedje iz mesta, tako imaš naravo ampak ti ni treba postati kmet ali se z njimi družiti, če vidiš da niste na isti valovni dolžini!

Primer

Imamo tudi mi ze taksne ulice na vasi, nihce ne pozna nikogar, vsi so prisleki. Sam se spat hodijo domov. Niti zunaj jih ni nikoli, ker se vozijo nazaj v mesto rajsi.

Sicer pa na taksni vasi sem bil, mira glih ni. Skos nekdo nekaj zaga, pes laja al pa se spet zida, vrta in betonira, nenazadnje pa se sosed spomni, da bo imel kokosi, ki kokodakajo in kikiricejo cel dan.

Jaz ko sem zivel v mestu, sem imel tudi vec mira kot na vasi, razen tega, da je bilo stanovanje ob eni izmed najbolj prometnih cest, se sosedov ni slisalo oz. jih ni bilo doma do pozno ponoci, pol pa so itak hitro spakiral spat. Pa tudi pse so imeli, pa niso lajali cisto nic, medtem ko pa na vasi lajajo cisto vsi. Pa slucajno zvecer en zalaja pa se zacne verizna reakcija.

Sem pa rad hodil na razstave, kaksne seminarje, javna predavanja, na trg poslusati glasbo poleti, tudi v parku mi je lepse se mi zdi, kot pa doma na vrtu, kjer kvecjemu pride samo najblizji kolega, za vse ostale smo pa ze "predalec" pa "kdo bo vozil" forever dilema.

To z grilanjem, pa ajde, sicer na balkonu se tudi da. Zdaj imam vrt in ogromno teraso, pa nisem glih veliko zunaj. Poleti je prevroce, pozimi me itak ni zunaj, zvecer pa se mi tudi ne da cakati do devetih, da se ohladi in se nastavljati komarjem.

Ko sem bil v mestu, se je zivljenje odvijalo do 12ih zvecer oz. ni bilo problem it ven na osvetljeni trg na sprehod. Na vasi ze ob devetih izklopijo ulicno osvetljavo, pa ce gres zvecer ob osmih ven te vsi cudno gledajo, kaj je s tabo narobe. Vecina ljudi na vasi ze spi, ko drugi v mestu gredo sele ven.

In ja hodili smo zvecer v fitnes, laufat na stadion, igrati kosarko. Na vasi je res, kot da bi pritisnil salter ob osmih in puff, vse mrtvo.

No razen une slisis, ce slucajno kdo na vasi grila in ga pijejo se potem derejo ko se jih ga prime do zjutraj, po moznosti se se stepejo. V mestu naceloma tega tudi nisem dozivel, da bi se mi sosedi drli in pijancevali doma do jutra, kot se recimo zdaj.
Glih dva tedna nazaj so se dve ulici nizje od mene napil, stepli, pa se kregali s policaji zjutraj ob enih. Pa to se slisi tako dalec samo zato, ker je nizka pozidava.
Pa ptici mi serjejo po terasi in zunanjem pohistvu, da to ni normalno. Glih, ko se mi za vikend zunaj zalusta, da se vsedem, bi moral vse najprej pocistit in pomest, da bi bilo za uzivat. To se mi pa vec ne da in potem se rajsi vsedem not za mizo.

Nevem kaj se je spremenilo, ampak na zacetku sem bil ful navdusen. Letos pa me prakticno zunaj ni bilo nic doma, sem se rajsi vsedel v avto in nekam odpeljal.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

ginekk je izjavil:

Vprašaj se kaj bi imel, če denar ne bi bil težava. Po moje jih zelo malo ostane na stanovanju.

Glede na to, da v mestu so nova stanovanja blizu miljona in vec, na vasi pa se se kolko tolko da gradit za 1/3 tega, nevem kaj naj ti recem.
Sef od moje zene ima dnara kot dreka, zivi v mestu z zeno. (Tudi sinova imata dnarja kot dreka, sta si kupila stanovanje v mestu) Zenin sodelavec, ki je nek artisticni arhitekt ima tudi priblizno 3x vecji budget od naju, zivi v mestu v ogromnem staromescanskem stanovanju in je zaljubljen v mesto in njegov vrvez, arhitekturo, tudi otroka ima.

Ti si verjetno mislil, neka socialna blokovska naselja, kot so to v Celju recimo. Jaz ciljam bolj na eno drazjo sosesko, kjer je vseskup samo par stanovanj skupaj in boljse situirani ljudje, saj kdor drug si tega ne more privosciti.

Ne govorim o luknji v bloku z 100 stanovanji in "cigani" ampak recimo nekaj takega kot so stanovanja na Maistrovem Dvoru od NKBM.
Prakticno 5 minut do vrtca, gimnazije, faksa, centra, parka, cesarkoli. Pa se promet je omejen na 30 v starejsem delu mesta, kjer ni toliko industrije in prometa, kot v novejsih delih, kjer so nakupovalni centri in blokovje.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

PS: Dodajam, za lazjo predstavo, da nimam v mislih stanovanja, kot na Preradovicevi v MB, kjer na hodniku susijo svoje perilo, je poscano dvigalo in se zvecer brazilci streljajo med sabo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

MoRp ::

V času krize (proti koncu nje) sva z ženo kupila stanovanje v malem bloku v centru mesta (8.000 prebivalcev) za smešno ceno. Junija je sosed prodal za skoraj trikratnik nakupne vrednosti. Torej bi lahko prodala in se preselila v hišo. Pa nama nikakor ni. Viške denarja namenjava za dejavnosti otrok (na katere lahko gredo sami), potovanja... Ko se po treh tednih vrnemo domov, najdemo kakšno crknjeno rožo to je pa to, za hišo pa bi moral nekoga najt, da bi "nadziral". Nam je v petsobnem stanovanju s pisarno, brez balkona top. Balkon pogrešava z ženo čez vikend, ko bi pojedla zajtrk na soncu, drugače pa ne. Resnično ne vidim razloga zakaj bi šel v hišo. Aja klet imamo zidano 30m2, kjer imam ponk z vsem orodjem povprečne delavnice + vsa kolesa in vse shranjeno kar ni za v stanovanje. Dve pokriti parkirišči (z možnostjo elektrike).

@OP jaz bi vzel tisto stanovanje na linku v nadstropju z balkonom - tloris je brutalen, pogled na notranji trg... HUDO!

Valvoline ::

Pogoj st.1 pri nakupu, preveris kaj se v okolici dogaja/dogajalo/priseljevalo v zadnjih zadnjih par let,ce opazis konkretnega priseljevanja raznih muhamedancev sploh pa v bliznji sosescini takoj crtas lokacijo iz seznama.

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Bolj je problem, da v vasi dobiš več kot dol v dolini. V naši občini Dobrova-Polhov Gradec imaš parcele po dolini 100.000 evrov...v bližini šola, pošta, trgovina, ZD, vrtec....al pa hiša 200.000 evrov.
V vasi je pa tako 5-10km izven tega nimaš nič, otroc kombi, vse opravke delaš z lastnim avtom, busa, vlaka itak ni. Kaj boš na stara leta, prodal in v dom al pa kako stanovanje dol v dolini.

kuall ::

m0LN4r je izjavil:

Nisem vec tista generacija, ki sadi drevje in stuca grmicke vsak dan.

Ti si tak mestni karakter, te poznam že iz ostalih tem, tak da zate bo stanovanje. Za večino ljudi pa je hiša večji luksuz kot stanovanje. En sodelavc je reku: raje metak v glavo kot še gdaj v blok. Hiša!
Prednost hiše in vasi je, da imaš zevnik in po možnosti še živali, ki ti lahko dajo zelo veliko veselja. Pa imej mačka v bloku, to je jebeno mučenje živali.

zobnik je izjavil:

V naši občini Dobrova-Polhov Gradec

Ravno danes sem bil na masaži v Gorenji vasi. Nezatežena maserka. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

Scaramouche ::

kuall je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Nisem vec tista generacija, ki sadi drevje in stuca grmicke vsak dan.

Ti si tak mestni karakter, te poznam že iz ostalih tem, tak da zate bo stanovanje. Za večino ljudi pa je hiša večji luksuz kot stanovanje. En sodelavc je reku: raje metak v glavo kot še gdaj v blok. Hiša!
Prednost hiše in vasi je, da imaš zevnik in po možnosti še živali, ki ti lahko dajo zelo veliko veselja. Pa imej mačka v bloku, to je jebeno mučenje živali.


Čim starejši si, hočeš biti bližje bolnici, upam da nimaš zraven delavnice, veliko vasi je zelo bučnih, moraš biti rojen tam da razumeš te ljudi, ki te bodo drugače vedno gledali postrani in mislili da si meščan ki jih sovražiš...

kuall ::

Scaramouche je izjavil:

veliko vasi je zelo bučnih

vasi, da so glasne? v primerjavi z mesti 100x manj. predvsem zaradi manj prometa. je pa hrup kar velik izvor stresa lahko, tega se je treba zavedat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

Scaramouche ::

kuall je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

veliko vasi je zelo bučnih

vasi, da so glasne? v primerjavi z mesti 100x manj. predvsem zaradi manj prometa. je pa hrup kar velik izvor stresa lahko, tega se je treba zavedat.


Odvisno kje si, ne živi vsak zraven ceste, medtem smo imeli hišo na vasi in so stružnice kar redno pele...

eventyrer ::

kuall je izjavil:

Scaramouche je izjavil:

veliko vasi je zelo bučnih

vasi, da so glasne? v primerjavi z mesti 100x manj. predvsem zaradi manj prometa. je pa hrup kar velik izvor stresa lahko, tega se je treba zavedat.


Razn naprimer če ima sosed cucka ki cele noči laja.
Ali pa če imaš soseda ki rad na nedeljo ob 6 zjutraj kosi travo ali žaga drva.
Ali pa če živiš na vasi ki leži na magistrali in mimo hiše vozijo šleperji.


Ni vse črno/belo.

Zgodovina sprememb…

blackbfm ::

Zdaj postaja standard da v mestih in soseskah ružijo klime in črpalke 24/7, da o sosedih in njihovih motenih psih (imam rad pse,sam ne motene) sploh ne bi začel

Tako da kilometer zračne razdalje do prvega soseda bi bilo zame kr idealno:))

Scaramouche ::

blackbfm je izjavil:

Zdaj postaja standard da v mestih in soseskah ružijo klime in črpalke 24/7, da o sosedih in njihovih motenih psih (imam rad pse,sam ne motene) sploh ne bi začel

Tako da kilometer zračne razdalje do prvega soseda bi bilo zame kr idealno:))

Jah samo če si oddaljen tako daleč rabiš veliko napeljave, to pomeni kar nekaj denarja, razen čene svojo elektriko,greznico,plin,kakšen internet?

Kayzon ::

eventyrer je izjavil:

Ne rabi bit pol bajte prazne.
Urediš si knjižnico (s čitalnico), kabinet, fitnes.....

V hiši si vse urediš točno tako kot ti paše.

m0LN4r je izjavil:

zanima me kaj so prednosti hise, ce jo potem zalijes okoli z betonom


Si urediš letni vrt kjer lahko spečeš kaj na žaru ali pa si narediš zunanjo čitalnico knjig. Morda si urediš relaksacijski kotiček na zraku (ker niso vsi geeki ki cel dan presedijo za računalnikom) ali pa, če imaš možnost, urediš kak športni kotiček..
Opcij so neomejene (dokler ne motiš sosedov).


Ko greš na sprehod po centru mesta in vidiš hordo ljudi po kafičih....so to prebivalci iz stanovanj, saj se nimajo kje družit z ljudmi in hodijo po barih.

Imaš majhne otroke? Lahko se igrajo okoli hiše kakorkoli jim paše (če imaš lepo zagrajeno). Okoli bloka jih moraš nujno imeti ves čas na očeh ker pač...neveš kdo vse se potika tam okoli.



Se popolnoma strinjam,ni ga cez hiso in svoj mir.

ubermensch ::

Likalnik je izjavil:

Živjo, star sem 37 let...praktično že celo življenje v hiši na vasi...vmes je bil eno obdobje, ko sem živel v najemniškem stanovanju....pa sem se zelo hitro po tistem odločil za hišo...
super mi je, da imam svoj vrt (kljub temu, da ne maram delati na vrtu)...sem si naredil tako, da sem si posadil drevje Tisa, katera zelo počasi raste in jo v primerjavi z živo mejo ni potrebno na vsake 14 dni rezati.
kar se tiče ostalih sadnih dreves...sem jih večino že podrl...pustil sem samo še dva...te dva redno obiram in režem....tu je potem še trava katero je potrebno redno kositi in pa pozimi kidat sneg...načeloma so pa to glavna opravila okoli hiše z vrtom (kdaj še kakšno stvar pomedem)...pustimo pa vsamo vzdrževanje hiše in notranjih prostorov...to je potrebno tudi v stanovanju

glede lokacije je pa tako...živim na vasi s 3000 prebivalci (se pravi lahko to upravičeno imenujemo vas)...pa vendar imam vse stvari na dosegu nog, skirce, kolesa, skuterja oziroma avtomobila (zdravnik, lekarna, dm, zobar, šola, pošta, banka, ogromno trgovin (merkur, lidl, hofer, spar, tuš, eurospin, mercator, mcdonalds, tedi), glasbena šola, nogomet, košarka, odbojka, razni avtomehaniki, bari in gostilne, sedaj gradijo še trgovski center z 9-timi trgovinami, med njimi muller)......vse to lahko dosežem peš...odvisno koliko se mi pač mudi in na podlagi tega izberem prevozno sredstvo.


narave polno skupaj z bajerjem....vse na dosegu nog
avtocesta 2 minuti stran....Ljubljana 30 minut stran.

Kar hočem povedati je to, da tudi na vasi imaš lahko vse te stvari kot ti jih nudijo v mestu (če le nisi preveč zahteven)..če pa že se ti zalušta Zara v centru Ljubljane se pa usedeš v avto in si v pol ure tam....

poleg tega imaš pa še vedno mir...in ja tak kot si napisal...med tednom zvečer/ponoči ne srečaš žive duše...in hvala bogu, da je tako...in upam, da bo čim dalj tako


Kje imaš vas s tako dobro infraskturo?

ubermensch ::

gojira je izjavil:

Tudi sam se ukvarjam s podobnim vprašanjem.

Prihajam iz okolice LJ (25km) in smo s starši živeli v hiši. Kot mladostnik, sem v hiši živel kot v stanovanju. Bolj kot ne sem bil v svoji sobi ali pa zunaj nekje v "parku" s kolegi. Sepravi, hiše kot take oz. njenih prednosti nisem koristil (vrt, terasa, etc).

Zadnjih 8 let živim v LJ. Najprej s cimri, nato pa sva se partnerico v garsonjero (30m2 + 1x balkon). Tam sva živela 5 let. Iz mojih izkušenj v garsonjeri nimaš kaj počet, tako da sva vedno bezljala naokoli (izleti, kavice, kosila etc. ker za 4 stenami znoriš). Pač nisva človeka za Netflix / TV ipd sranja :D 2 leti nazaj sva se preselila in kupila še bližje centra v novejše (l. 2010) 2,5 sobno stanovanje (60m2 + 2x balkon oz. 67m2). Imava lastniško parkirišče, tako da parking ni problem, imava tudi vse relativno blizu, službo tudi itd. Blok je izredno majhen, sosedov se ne sliši, zgolj mestni vrvež / promet.

Ampak kmalu po tem ko sva se preselila, sem začel ugotavljati, da to "to ni to". In vedno pogosteje sem začel opažat, da mi res paše, ko gremo k tašči ali k mojimi v hišo. Enostavno mi manjka vrt, zelenica, terasa. Iz leta v leto sem vedno bolj rad zunaj (pa naj bo to narava, izleti ali pa vrt oz. terasa z zelenico) in ne za štirimi stenami.

Skozi moje oči je to tako malo prekletstvo. Ali si v hiši pa imaš vse nekoliko dlje in imaš potem dejansko manj časa za koristit njene prednosti. Ali pa si v mestu blizu vsega in si hitro doma in imaš posledično več časa biti doma. Aamo kaj ko je dom stanovanje, ki pa res ne nudi iste kvaliteta življenja kot hiša :)

TL;DR tudi sam ne vem kaj narediti. Izredno mi paše, da imam 10min do službe in pravtoliko za nazaj. Po drugi strani pa bi "ubijal" da bi me doma čakala terasa, roštilj, sonce in mir :)


Tudi sam imam podobno dilemo. Jaz vidim neko rešitev v selitvi v manjše mesto (tam do 5-10k ljudi), kjer so nižje cene in si lahko postaviš hišo brez težav, še vedno pa je na dosegu roke (oziroma 5 min vožnje z avtom) vsa infrastruktura (ZD, pošta, banka, Hofer, petrol, osnovna šola, vrtec itd.)

ubermensch ::

MoRp je izjavil:

V času krize (proti koncu nje) sva z ženo kupila stanovanje v malem bloku v centru mesta (8.000 prebivalcev) za smešno ceno. Junija je sosed prodal za skoraj trikratnik nakupne vrednosti. Torej bi lahko prodala in se preselila v hišo. Pa nama nikakor ni. Viške denarja namenjava za dejavnosti otrok (na katere lahko gredo sami), potovanja... Ko se po treh tednih vrnemo domov, najdemo kakšno crknjeno rožo to je pa to, za hišo pa bi moral nekoga najt, da bi "nadziral". Nam je v petsobnem stanovanju s pisarno, brez balkona top. Balkon pogrešava z ženo čez vikend, ko bi pojedla zajtrk na soncu, drugače pa ne. Resnično ne vidim razloga zakaj bi šel v hišo. Aja klet imamo zidano 30m2, kjer imam ponk z vsem orodjem povprečne delavnice + vsa kolesa in vse shranjeno kar ni za v stanovanje. Dve pokriti parkirišči (z možnostjo elektrike).

@OP jaz bi vzel tisto stanovanje na linku v nadstropju z balkonom - tloris je brutalen, pogled na notranji trg... HUDO!


To je sigurno tudi atraktivna opcija, je eden boljših cost-benefitov. Imaš veliko prostora tako da nimaš prostorske stiske, sicer nimaš vrta, ampak si lahko za ta denar kupiš vikend in greš vsak vikend pač tja. Med tednom si pa v mestu, v prostornem stanovanju, kjer je vse na dosegu roke. Bi mogoče zaupal, kje je takšen blok? Vrhika, Kočevje?

Invictus ::

Včasih iz vasi prej prideš do določene storitve v mestu, kot pa meščan.

Je pač odvisno v kateri vasi si, kaj rabiš, in kje v mestu živiš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

njyngs ::

Invictus je izjavil:

Je pač odvisno v kateri vasi si, kaj rabiš, in kje v mestu živiš...

Točno to. "Vas" je zelo širok pojem. Ena "vas" je lahko taka, da nimaš 10km nikjer ničesar, druga je lahko taka, da je prav tako lahko vse na "dohvatu ruke". Meščani pa težko ločijo med temi zadevami, ker še niso izkusili skoraj nobene izmed teh opcij.

Drugače - prej je en omenjal žaganje ob 6. zjutraj in pa lajanje cuckov. Kakih 20-25 let sem živel na vasi (2 različne lokacije) in sem 1x v življenju doživel, da je nekdo žagal tako zgodaj (pa sem živel v kar strnjenem naselju hiš). Kar se cuckov tiče... pravzaprav jih zdaj v mestu poslušam precej več - včasih je lajanje od jutra do večera. Sicer rešiš to težavo z dobrimi okni, ampak isto lahko narediš na hiši.

energetik ::

m0LN4r je izjavil:

ginekk je izjavil:

Vprašaj se kaj bi imel, če denar ne bi bil težava. Po moje jih zelo malo ostane na stanovanju.

Glede na to, da v mestu so nova stanovanja blizu miljona in vec, na vasi pa se se kolko tolko da gradit za 1/3 tega, nevem kaj naj ti recem.
Sef od moje zene ima dnara kot dreka, zivi v mestu z zeno. (Tudi sinova imata dnarja kot dreka, sta si kupila stanovanje v mestu) Zenin sodelavec, ki je nek artisticni arhitekt ima tudi priblizno 3x vecji budget od naju, zivi v mestu v ogromnem staromescanskem stanovanju in je zaljubljen v mesto in njegov vrvez, arhitekturo, tudi otroka ima.

Ti si verjetno mislil, neka socialna blokovska naselja, kot so to v Celju recimo. Jaz ciljam bolj na eno drazjo sosesko, kjer je vseskup samo par stanovanj skupaj in boljse situirani ljudje, saj kdor drug si tega ne more privosciti.

Ne govorim o luknji v bloku z 100 stanovanji in "cigani" ampak recimo nekaj takega kot so stanovanja na Maistrovem Dvoru od NKBM.
Prakticno 5 minut do vrtca, gimnazije, faksa, centra, parka, cesarkoli. Pa se promet je omejen na 30 v starejsem delu mesta, kjer ni toliko industrije in prometa, kot v novejsih delih, kjer so nakupovalni centri in blokovje.
Enoznačnega odgovora očitno ne boš dobil, vsaj bo trdil svoje. Sicer pa ne vem, zakaj sprašuješ, če si pa očitno odločen za stanovanje.

No, jaz v stanovanje, razen na silo, ne grem več. Poleg tega meni gneča folka ni všeč, pa če so taki ali drugačni. Tako da to, da je zvečer vse kot izumrlo, je meni idealno. Če se hočem socializirati, se raje točno takrat odpeljem v LJ. Ko pri nas v hladni polovici leta stopiš iz bajte po 19h, nikjer žive duše, zakon. Poleti pa je kje kakšna roštiljada oz. so froci na športnem igruišču do nekje 21, 22h.

Bližina gimnazij, faksov - katerih?? Kaj pa če froci ne bodo hoteli ravno na tiste bližnje, ampak one na drugi strani mesta. In potem si na istem ali lahko cel na slabšem, kot če si 10-20km izven mesta. Ja se strinja, z otroci biti 30km+ izven mesta brez javenga prometa ni glih OK. Če pa si 10-20 in imaš morda še javni prevoz, je to povsem znosno. No, jaz sem v bajti nekje 12km iz strogega centra, pa mi otrok ne bo treba nikamor vozit, saj imajo do centra LJ direkten LPP in še vlak. To je po mojem optimum.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Invictus ::

Ko bom starejši, mogoče prodam bajto, in grem v stanovanje z atrijem. Se pravi pritličje. Ampak dvomim...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zobnik ::

Na vasi se že tako med sabo ne ujamejo, ne govorim za sebe, ampak slišim od drugih.....tako da če kdo pride od novih ne bo nč na slabšem.
Kdo ma pa cajte poslušat druge o težavah. Pa alkohol je pri določenih carsko početje, glavn da se na nažrejo in da kak avto uničjo, pol pa drug dan vidiš steklo po cesti, zoorane robove, podrte smerokaze....tud podrto koruzo (GOrenja vas-Todraž) in odbito štango od telefona, ahahaha

Machete ::

Vas always. Si sredi ničesar, 5 min do vsega, 30 min do Lj = Slovenija.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

schrack ::

chrush je izjavil:

So tudi prednosti stanoanja, ampak absolutno sem za hiso. Je pa to stvar posameznika. Ne predstavljam si imeti glasbenih vaj v stanuvanju s kolegi. Motor, pes, macka, racunalniska delavnica, orodje,...


Točno tako. Motor, pa še oba motorja od sinov, kup biciklov, družabni prostor za rojstne dneve. Mir, roštilj, pranje in servis avtov in še in še. To mi bolj odtehta, kot vožnje sinov na krožke, 5km daleč.

Likalnik ::

ubermensch je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Živjo, star sem 37 let...praktično že celo življenje v hiši na vasi...vmes je bil eno obdobje, ko sem živel v najemniškem stanovanju....pa sem se zelo hitro po tistem odločil za hišo...
super mi je, da imam svoj vrt (kljub temu, da ne maram delati na vrtu)...sem si naredil tako, da sem si posadil drevje Tisa, katera zelo počasi raste in jo v primerjavi z živo mejo ni potrebno na vsake 14 dni rezati.
kar se tiče ostalih sadnih dreves...sem jih večino že podrl...pustil sem samo še dva...te dva redno obiram in režem....tu je potem še trava katero je potrebno redno kositi in pa pozimi kidat sneg...načeloma so pa to glavna opravila okoli hiše z vrtom (kdaj še kakšno stvar pomedem)...pustimo pa vsamo vzdrževanje hiše in notranjih prostorov...to je potrebno tudi v stanovanju

glede lokacije je pa tako...živim na vasi s 3000 prebivalci (se pravi lahko to upravičeno imenujemo vas)...pa vendar imam vse stvari na dosegu nog, skirce, kolesa, skuterja oziroma avtomobila (zdravnik, lekarna, dm, zobar, šola, pošta, banka, ogromno trgovin (merkur, lidl, hofer, spar, tuš, eurospin, mercator, mcdonalds, tedi), glasbena šola, nogomet, košarka, odbojka, razni avtomehaniki, bari in gostilne, sedaj gradijo še trgovski center z 9-timi trgovinami, med njimi muller)......vse to lahko dosežem peš...odvisno koliko se mi pač mudi in na podlagi tega izberem prevozno sredstvo.


narave polno skupaj z bajerjem....vse na dosegu nog
avtocesta 2 minuti stran....Ljubljana 30 minut stran.

Kar hočem povedati je to, da tudi na vasi imaš lahko vse te stvari kot ti jih nudijo v mestu (če le nisi preveč zahteven)..če pa že se ti zalušta Zara v centru Ljubljane se pa usedeš v avto in si v pol ure tam....

poleg tega imaš pa še vedno mir...in ja tak kot si napisal...med tednom zvečer/ponoči ne srečaš žive duše...in hvala bogu, da je tako...in upam, da bo čim dalj tako


Kje imaš vas s tako dobro infraskturo?


Lesce/Radovljica

Tody ::

Kakšne pokate nekateri tukaj. Tip ma 5 sobno stanovanje, 30 m2 kleti in dve garaži. Seveda ne rabis hise model! Drugače pa vsakem svoje, komot se gužvajte v Lj če vam pase.

tilen03 ::

Sam razmišljam -> hiša izven mesta, tudi 25+ km, če je dobra lokacija.

Pogosti protiargumenti:
1) otroci & krožki:
- krožki niso vsak dan
- če so krožki takoj po šoli, ni problem, če so kakšno uro po šoli, tudi ni problem - skombiniraš s kakšnimi starši sošolca/prijatelja, ki tudi obiskuje krožek in se pelješ samo enkrat: ko je krožek končan
- edina jeba je, če je otrok mlajši, krožek pa pozno, recimo ob 6, ampak to so redke in ne običajne ure za krožke
- če je otrok starejši, srednješolec, najstnik, hoče biti samostojen, ampak zlasti v jeziku. Daj mu možnost biti tudi v praksi, da ga malo prizemljiš, pa da bo dejansko samostojen. Torej javni prevoz.
- če nič od tega ne uspe, pač potrpiš 2x na teden, prilagodiš delovnik v službi, izkoristiš ta čas za kakšne druge opravke(lahko tudi pivo s kolegi) itd.

2) pivo s kolegi:
- ne hodiš vsak dan, pač potrpiš tistih 1-2x na teden in se odpelješ
- najdeš si nove kolege za pivo v tvoji bližini :)

3) daljša vsakodnevna vožnja:
- sam imam cilj biti v pisarni max 3x na teden, drugo od doma, torej nekaj takega
- druga zaposlitev?

4) trgovine:
- KAJ ZA VRAGA BOŠ VSAK DAN V TRGOVINI?
- KAJ ZA VRAGA BOŠ VSAK DRUG DAN V TRGOVINI?

Življenje izven mesta in v mestu se na koncu razlikuje pri karakterju ter hobijih osebe. Če nimaš specifičnih hobijev, pač potrebuješ gnečo, trgovine, pube, restavracije. Če si ekstravertiran, samski in nimaš otrok, ti zna biti v mestu bolj zanimivo.

PacificBlue ::

Veliko bolje preferiram hišo pred stanovanjem, že zarad vseh nastetih razlogov.
Hiša ti tudi nudi bolj svobodno življenje, kar se tiče samostojnega upravljanja z nepremičnino, brez soglasij in ostalih stvari, ki jih moraš pazit, če živiš v bloku. Hiša ti nudi tudi možnost da z njo izrazaš svojo miselnost, jo preurejaš po svoje, tako navzen, kot odznotraj. Hiša dejansko ti nudi dom, varno zavetje..ki ga v stanovanju ne mores tako izkusit..
Je pa na koncu tudi pomembna lokacija. In če je lokacija slaba, potem je že smiselno bolj zivet v stanovanju z lepsim razgledom npr..
Vse pac odvisno od osebnih preferenc..
Sem živel v stanovanju 5 let, pa se nisem mogel navaditi.

Scaramouche ::

PacificBlue je izjavil:

Veliko bolje preferiram hišo pred stanovanjem, že zarad vseh nastetih razlogov.
Hiša ti tudi nudi bolj svobodno življenje, kar se tiče samostojnega upravljanja z nepremičnino, brez soglasij in ostalih stvari, ki jih moraš pazit, če živiš v bloku. Hiša ti nudi tudi možnost da z njo izrazaš svojo miselnost, jo preurejaš po svoje, tako navzen, kot odznotraj. Hiša dejansko ti nudi dom, varno zavetje..ki ga v stanovanju ne mores tako izkusit..
Je pa na koncu tudi pomembna lokacija. In če je lokacija slaba, potem je že smiselno bolj zivet v stanovanju z lepsim razgledom npr..
Vse pac odvisno od osebnih preferenc..
Sem živel v stanovanju 5 let, pa se nisem mogel navaditi.


Hiša tudi pomeni večjo nevarnost, meni ne more sred dneva kar vsak v flat v višje nadstropje.
Ti pa ko pustiš otroke v hiši in moraš nekam za par ur, skrbiš da lahko kar vsak čez ograjo skoči, pa še če ni soseda takoj zraven, nobene ne vidi!
Če greš na morje, konstantno skrbiš...

Zimonem ::

Vsak naj sproba zase pol leta najema. Pa vidi kje se bolje znajde. Se pa z leti nazori spreminjajo.

Tody ::

Svašta, sam v hiše vlamljajo... V stanovanje pa noben...

A110 ::

2x v par mesecih identična tema odprta s strani iste osebe.

Irbis ::

Stanovanje ima recimo prednost, da ni velik problem, da greš lepo za tri ali štiri tedne na potovanje. Malo pospraviš hladilnik, zakleneš in greš. Pri hiši, po možnosti še z zelenjavnim vrtom, najprej pleveš, preden greš, ko prideš nazaj, je džungla, da ti še kosilnica crkne, moraš imeti koga, da ti vsake toliko pogleda, kaj se dogaja, če je suša, je treba kaj zaliti na vrtu (in v hiši so ponavadi še kakšne rože).
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanje v mestu ali Hiska izven mesta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
566545 (3960) m0LN4r
»

Beg iz mest na podeželje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11813511 (8698) c3p0
»

Zaznan trend porasta povpraševanja po hišah na podeželju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17818660 (13739) trancer01
»

Vsi, ki ste gradili hiše - se je splačalo? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43274911 (60710) damirj79
»

Post vojna, baby boom generacija in njihova mentaliteta? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12219425 (16806) echo

Več podobnih tem