» »

televizor 100 Hz ?

televizor 100 Hz ?

robinzon ::

zanima me ali obstajajo televizorji diagonale 50-55 cm, ki premorejo 100 Hz tehnologijo. Kolikor sem brskal po big bangovih internet straneh nimajo niti enega v ponudbi, pa se na parih straneh tudi nisem nikjer zasledil. a to obstaja samo pri 72cm diagonali TV-ja?

Caligula ::

Manjsih pac ne delajo. Zdaj je pa en Pjilips na voljo za 110.000 SIT v Bofu. Hudo ugoden nakup.
100HZ!

Redkvica ::

Televizorje z diagonalo od 51/55 cm naprej in 100 Hz tehnologijo ima v programu Loewe. Pogledaš lahko na www.loewe.de ali pa pri zastopniku Jadran Sežana. Imajo trgovino v Hali A v BTC v Lj. Vendar Loewe ni poceni. Philipsovi ekrani, sicer pa v celoti izdelano v Nemčiji.

Caligula ::

Jah ravno kaka firma tipa Loewe alipa kaksen Bang in Olufssen bi to sli delat. Verjetno ni nobene preddnosti ampak za folk, ki se hoce na silo kesirat za manjsi TV pac to naredijo

samoj ::

Mogoče veš, kater Philipsov model je to?
Ima poleg 100 Hz tudi raven ekran? Velikost ekrana?

Tnx,
Samo

OldSkul ::

Sem ravno v Harvyu Normanu vide 55 cm Samsung z ravnim zaslonom.Bi se splačalo pogledat!

Caligula ::

Cak zdaj ne vem, ker ne sledim sproti.

Mislim da majo zdaj v Bigbangu ali Harveyu se enega Grundiga 100Hz za 120 cukov samo nima cisto ravnega zaslona, tisti Philips pa mislim, da ga ima.. pa vse kar mora met cistokrvni 100 Hz TV.

Poklicijih pa vprasaj kaj majo 100 Hz v akciji.

Aja, ce mas v stanovanju/hisi slab signal ti odsvetujem 100 Hz TV, ker majo zelo obcutljive tunerje in majo pool se slabso sliko kot navadni TVji. Ce mas pa dobro anteno pa gas.

Aja-najboljsi test je ta-barva cloveske koze na ekranu mora bit realna. Tako ves ker ma dober ekran in kvalitetno elektroniko. Pa ne preplacuj za kako firmo, ker ni vredno. Sploh pa ne sony, ker ma beden pa pocasen salter. Sto let traja preden presalta med programi pa ne da se izklopit iritirajocih obvestil na ekranu,..

Wox ::

Caligula: Ma če maš slab signal maš pač slab signal in če maš 50Hz ali 100Hz TV je isti k**** in to nima s tem nobene veze. Če ima TV dobro elektroniko lahko tudi iz slabšega signala dobiš nekoliko boljšo sliko. Ne moreš pa pričakovati čudežev. Primerjaj na primer sliko TV-ja priklopljenega na slabši signal od kakšnega masovnega proizvajalca, npr. Sony, Philips ... s kakšnim boljšim proizvajalcem, npr. Löewe, pa ti bo postalo marsikaj bolj jasno. Tudi 100Hz na enem TV-ju ni isto kot 100Hz na drugem TV-ju. Velikokrat so namreč te številke le marketinški trik, dejanske vrdnosti pa daleč od realnih.

TribesMan ::

LOL @ Caligula.
Kokr jest vem tuner v TVju nima nobene veze s tem koliko herčen je TV. Je ponavadi pri vseh modelih istega proizvajalca enak. Razlike se pojavijo šele za tunerjem. Tako da če imajo 100Hz TVji slabšo sliko od 50Hz bi rekel da problem leži nekje v pomnilniku slike, ki skrbi da se vsaka slika izriše dvakrat, ne pa v tunerju.
Pa še nekaj je če boš kupil kvaliteten 100Hz TV ne bo nobenih problemov z signalom. Pri nas doma mamo 72cm Sonya 100Hz z ravnim ekranom, koštal je malo pod 300kSIT in lahko mirno trdim, da lovi dosti bolje od 50Hz Sonya ki ga ma sosed. Da o 50Hz Philipsu od moje tete sploh ne govorim, ker ta zadeva je gnila že od korenin, no sej zdej je zamenjala (ker ji je crknila katodna cev po enem letu!!!) za Samsunga, ki ima sliko prav tako na nivoju naše kište in je prav tako 100Hz.

Tle ne boste tople vode pogruntal.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

gonziada ::

Kaj pa panasonic 100 Hz, ki ga imajo v Harvey-u za 169 kSIT ali pa samsung 139 kSIT?

Caligula ::

PA saj so na tem forumu nekateri pred kratkim na to temo vedeli pvoedat, daje v teh TVjih bolj obcutljiv tuner. Pa saj ze v stacunah vidis, da ce majo mal slabsi signal, imajo 100Hz TVji ful slabso sliko od navadnih. Nekako potencirajo napake.

Isci pod psevdo.

Caligula ::

Ka pa se Sonya tice-ma foter takega-tadragega 100Hz-pa je DREK.
Foter uziva, jaz pa raje svojega Bekota gledam.

Sto let preden normalno presalta program, skos bedno izpisovanje vseh nepotrebnih informacij na zaslonu ko saltas-in tega se ne da izklopit,.. skratka ne kupuj Sonya, ce rad saltas,..ker to rabi cas,.. pa nasploh me ni navdusil.

Pejt v trgovino, bulji v TVje pa se odloci, ce ma tistih 100Hz tako sliko, ki ti je dejansko bolj vsec. Ne sprasuj drugih-tvoje oci so vazne, ker bos ti to doma gledal.

TribesMan ::

Caligula nevem kaksnega tadragega sonya ma tvoj fotr da se ne da izklopit prikazovanja informacij o kanalu, vendar na nasem 3 leta starem Wega (tudi precej dragem) Sonyu se to da... ce te pa moti da je treba 1 sekundo pocakat preden kanal zamenja pa tud nevem kam se ti mudi v zivljenju...

No brezveze komplicirat, Ti kar raje svojega bekota glej... pa se radeona si kupi pa bo slika kot se sika. :\

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

JanezekNovak ::

Glede vseh teh prepiranj o TV-jih.
Če kupujte TV kupte 100Hz pa je!

Lahko pa iz osebnih izkušenj povem, da če kupiš Loewe ne boš razočaran!! Resda, so določeni modeli mal dražji od Beko-ta al pa Samsung-a, al pa Sony-a, ampak ti ne bo žal!!! No ja vsaj meni ni!!

Loewe RULA!!! :))

Caligula ::

Kolegovmu gfotru je 0:)
Dal pol milijona za nek widescreen Loewe pa mu je slika na sosedovemu Philipsu za 170k bolj vsec. Vsak po svoje.

Pa Tribesman-pri Radeonih naj te ne zre-je pac tako. Danes sem sel za brata iskat se tistega 9800SE, ki se zaziher odklene in slika je taka kot na 9700. Nvidia pac nima take. Sprijazni se. Ne vem kaj te to tako muci.

Prio TVju je to nadlezno, ce pocasi salta pa par sekund rabi, da vklopi se stereo vsakic, pa da ma obcutek ,da te mora o tem obvescat,..

Pa ta Beko ma zelo ostro sliko in pa naravno. Sem vprasal takrat nekoga, ki se spozna in je tudi sam mimogrede takrat v Comingu povgledal in dejal, da je presenetljivo dobra.

Pa Beko-v svojih tovarnah sestavlja dobrsen del v Evropi prodanih TVjev znanih znamk.
Skratka ne nekaj na pamet spet.

Pa uporabite iskanje in 100hz in malo preberite, ker je bilo ze veliko napisanega o tem.

Pa v Harveyu majo nekega Matrixa 72 cm, raven zaslon, 100 hz.

Ce pa bi rad kdo 55 cm majo pa v Comingu za 120.000 SIT enega samsunga z vgrajenim DVDjem, na to pa je se 25% popusta zaradi stecaja, ce ga majo. To je v Mediasvetu pri mlekarnah.

LP

perci ::

Loewe je IMO daleč od tega kar je bil včasih. Zdej je sam še ime.

kuglvinkl ::

Pa tko, med nami, se res splača investirat v 100 Hz?
Your focus determines your reallity

perci ::

Med najinimi še zdravimi očmi: če velik gledaš tv, potem se splača, če ga pa ne gledaš velik, si pa raje nabavi tv tuner za komp in pozabi na televizor :) .

kuglvinkl ::

Mah, TVja v bisvtu ne gledam. Samo tko, včasih, ko je recimo dober film na TV (ja, tut so se naredi!, recimo v petek je bil Brazil:)), al pa če grem mim kakšnega travnika in punci prnesem rožo, pol bi se recimo rad zleknu in v miru pogledal film, vsekakor z večjimi užitli kot na 17".

No, OK, kvaliteta zgleda ni tolk drastično boljša. Ostanem pri 50.
Your focus determines your reallity

TribesMan ::

Kdor ma rad svoje oči bo kupil 100Hz. Sploh pa ne vem od kje vam ideja da imajo 100Hz televizorji bolj občutljive sprejemnike? Ker sprejemniški del televizorjev se že od vsega začetka ni prav dosti spremenil. Razlika je sam v izrisovalnem delu, ki za razliko od navadnega 50Hz televizorja vsako sliko izriše dvakrat.

Edina razlika ki je med 50 in 100Hz TVji je v raznih filtrih za izboljšanje slike, ki pa se jih da izklopiti, če ste mnenja da sliko poboljšajo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Caligula ::

Mene so v to, da je to zadeva tunerja v TVju prepricali prav na tem forumu nedavno tega.
Tisti, ki pa se spozna, ker je televizorje in ap precej bolj zahtevno elektroniko rihtal 30 let pa mi je takrat dejal, da 100hz TV podaja se velio slabso sliko od navadnega, ce signal ni optimalen. Skratka, ce mas malo slab signal, bos mel boljso sliko na 50hz TVju.

Pa tisti moj Beko 55 cm je stereo in je s triletno garancijo stal 39.ooo SIT. Slika divxov je odlicna, na redeonih se malcek boljsa >:D
Skratka, ce TVja ne gledas veliko sploh ne kupuj 100hz. Ce hoces glede na to, da si racunalniski freak, narest kej za ucke raje sparaj take razlike v $ in si kupi LCD, ce ga se nimas.

gonziada ::

100 hz TV pod 300 k SIT so jajca. Vceraj sem jih kar nekaj pogledal in vsak malo drazji 50 Hz ima boljso sliko, da o barvah sploh ne govorim. Bom ostal na 50 Hz ;-/

Caligula ::

Huda posplositev. V stacunah imajo dostkrat slab signal in 100Hzji takrat kazejo se posebej slabo sliko. TV je treba tudi malo nastelat. Tan niso ravno optimalno nastimani. Cena je tukaj bolj stvar komerciale, ker ekrane recimo proizvajajo predvsem 3 firme na svetu, ostale komponente pa si prav tako bolj ali manj delijo...

Skratka ni cena faktor. Ce te res zanima in ce bos gledal recimo v glavnem DVDje se splaca, drugace pa 50 Hz TV ni nic slabega. Prav dobri so ze. Saj pravim, najboljsi so tisti, ki barvo cloveske koze kazejo najbolj naravno. To tibodo povedali eksperti. Cim je kaj plasticno ga pusti na polici pa tudi ce je kao ful dober in drag.

Brane2 ::

Do TVjev sem zelo skrepticen,a kaka dva tedna nazaj so se domaci zagnali v nakup novega TVja in to kar so privlekli nazaj, mi je dalo misliti.

Dobili so 79 cm Gorenje za IIRC 160 kSIT. Stvar daje od sebe fenomenalno sliko. Bi jo kar mel tudi sam.

Ne vem kaksno sliko ti pricakujes od TVja za 300 kSIT a mene je ze tole navdusilo. Pred tem sploh nisem dojel v cem je prakticna vrednost 100 Hz izrisa na TVju. Na vseh modelih, kar sem jih dislej videl v stacuni je slika ravno tako migetala kot na navadnih 50 Hz TVjih.

No, tale zadeva je bistveno, bistveno boljsa. Ploski zaslon, bogate in zive barve, ostra in mirna slika, res uzitek. Pa so bolj kmetje in nimajo ravno dobre antene.

CaqKa ::

ko ste že pri tak dragih televizijah.. a je že kdo pomislil na kak malo cenejši projektor?
tam oči ne trpijo slika je večja... vse skupaj pa žal na račun svetlosti ter živosti barv...

TribesMan ::

CaqKa:

Ja projektorji niso glih za vsakdanjo uporavo, še posebej ne pri teh cenah žarnic...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

CaqKa ::

jaz vem da za naš projektor zdrži žarnica pri 5 urah uporabe na dan dve leti in nekaj.
več nekak ne gledam tvja...
če privzamem da filme ki se jih dejansko spravim gledat na projektor ter jih gledam s satelitske... to je mogoče 3 na vikend... vsakega po 3 ure.... pridem do izračuna da bo žarnica zdržala vsaj 5 let.... kaj pa bo čez pet let pa bomo vidli...
za drobnarije kot je gledanje poročil in reklam pa ne rabiš projektorja.. za tisto imaš še vedno obični tv.

perci ::

jaz vem da za naš projektor zdrži žarnica pri 5 urah uporabe na dan dve leti in nekaj.

Se pravi, da ti žarnica zdrži 3600 ur? Močno dvomim. Bolj realna bi se mi zdela številka brez ene nule.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Caligula ::

Odvisno. Philips pri nekaterih projektorjih navaja do 6000 ur,.. skratka odvisno kaka zarnica je notri.

CaqKa ::

4000 ur ima žarnica deklarirano...
360 ur ni nič... to bi pomenilo vsak dan 1 uro.. pa bi bila žarnica v enem letu fuč.. potem nihče nebi projektorja kupoval... bi ble žarnice res predrage.

zile ::

Ja, ja projektor je prava stvar. Nek 100Hz 72cm TV + projektor za filme gledat. Best kombinacija. Nobenih miljonskih plazma TVjev.
Doma sem imel na sposoji Toshiba TDP-D1-US projektor in sem se "zjokal", tako lepa 150cm slika je bila projecirana direkt na belo steno,>:D .
Projektor ima svetilnost 2000ANSI lumnov, žarnica "zdrži" 2000ur. Cena projektorja je dokaj visoka, 700k. Če kupujete projektor so najcenejši zaenkrat presalbi, ker morate gledat sliko v popolni temi :D . Dobri projektori z najmanj 1400ANSi lumni se začnejo pri ceni 350k. Žarnica je ponavadi vredna 1/3 cene projektorja. Recimo, če bi pogledal en film na dan je to ~1000dni oz. slaba 3 leta. V 3 letih pa se zna dodatna žarnica že malo poceniti. :D Anyway gledanje filma preko projektorja doda novo dimenzijo, ah ya. Luksuz zaenkrat. 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zile ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22637436 (19879) mrheker
»

Kateri TV 16:9, 100 Hz? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
569557 (8094) Valentin
»

Nakup TV 4:3 ali 16:9

Oddelek: Kaj kupiti
323803 (2843) Mirč
»

50Hz ali 100Hz, to je sedaj vprašanje

Oddelek: Kaj kupiti
212766 (2395) pia_luigi
»

Kateri TV kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
342514 (2055) AtaStrumf

Več podobnih tem