» »

Jellyfin server ne doda novihdatotek/ filmov

Jellyfin server ne doda novihdatotek/ filmov

Laki_laik ::

Imam nameščen najnovejši server in tiste prve filme oziroma mapo ki sem jih/jo dodal takoj po inštalaciji mi prikaže ko pa hočem dodat druge filme oziroma mape kjer so filmi pa mi več noče poskenirat in prikazat. Se kdo spozna na zadevo in bi mi lahko dal kak nasvet? Aja server poganjam na windowsih na pc-ju kjer so prav tako vsi filmi.
Hvala za vsak pameten nasvet.
Lp

DamijanD ::

A to misliš avtomatsko ali tudi če ročno zaženeš sken ti ne najde sprememb?

DamijanD je izjavil:

A to misliš avtomatsko ali tudi če ročno zaženeš sken ti ne najde sprememb?

Tudi če ročno zaženem mi ne poskenira.

nosiyo ::

Pa so te mape s filmi znotraj tistih map ki so določene za librarye?

kow ::

Poglej v logih.

config/logs (relativno na jellyfin root)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

nosiyo je izjavil:

Pa so te mape s filmi znotraj tistih map ki so določene za librarye?

Ja vse je v isti mapi pa žal ne gre.

kow je izjavil:

Poglej v logih.

config/logs (relativno na jellyfin root)

Žal nisem nek znalec zato niti nevem kje iskati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Laki_laik ()

Potem jellyfin ni zate.

Nikonja ::

Točno to, dej gor Plex rajš...

Nikonja je izjavil:

Točno to, dej gor Plex rajš...

Sem imel plexa in če hočeš izkoristit vse stvari je potrebno plačevat. Zato sem šel na jellyfina.

kow je izjavil:

Potem jellyfin ni zate.

Zakaj nebi bil zame. Saj pa nočem loge gledat ampak filme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Laki_laik ()

DamijanD ::

Kaj točno ti ne dela pri brezplačnem plexu?

Nikonja ::

Tudi mene zanima, ker edino kaj ne dela na brezplačnem plexu je če je inštaliran na NAS-u potem nimaš HW transcodinga. Na winsih pa je res brezveze plačevat, tudi razlog zkj je tolk popularen!

Grimnir3 ::

Meni se zdi plex neprijazen za uporabo. Preveč šare in opcij, tako da sem po dolgih letih zamenjal za serviio ki enostavno dela in brez vse navlake.

badabim ::

Če tvoje vprašanje postaviš ChatGpt-ju, boš dobil boljše odgovore od dosedanjih na tem forumu.
Preveri.

JohnyQ_ ::

Eno vprašanje, ali se da kako prepričat jellyfin, da library obravnava kot je struktura direktorijev na disku?

Recimo sedaj imam mapo star trek in potem podmape "ds9", "TNG", "Voyager",...
Jellyfin mi naredi iz tega neko zmešnjavo, se mu da kako dopovedati katere mape so gnezdene ?

Ne bi pa želel preurediti teh direktorijev, ker mi taka struktura ustreza za druge namene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyQ_ ()

Mr.B ::

1. Kakšna je postavitev ?

2. Rekel bi da imaš problem s pravicami... Verjetno ko kopiraš filme na lokacijo jih kopiraš s pravicam X na datotečnem sistemu. Verjetno boš moral dati dodatne pravice ali resetirat pravice da Jellyfin lahko dostopa do teh datotek. Kako je pač odvisno od sistema kako s to namestil.... Tu mislim ne samo Jellyfin ampak tudi files sistem...

3. Ja imam libary za filme, amine, TV, nadaljevanke itd.... Vedno samo pokažem root folder od te library kjer se vsebina nahaja.
Seveda root folder za DS9 se nahaja na \DS9 . Potem pa je vsaka sezona svoj subfolder... in ni nič zmešano.

4. Plexa, bi se zaradi zasebnosti izogibal.. HW transcoding deluje tudi pod Jellyfin

JohnyQ_ je izjavil:

Eno vprašanje, ali se da kako prepričat jellyfin, da library obravnava kot je struktura direktorijev na disku?

Jellyfin mi naredi iz tega neko zmešnjavo, se mu da kako dopovedati katere mape so gnezdene ?

Ne bi pa želel preurediti teh direktorijev, ker mi taka struktura ustreza za druge namene.

Potrebuješ samo pokazati root folder... \nadaljevanke
Sledi : https://github.com/Schaka/media-server-...

Obstaja ogromno ti. guid-ov... vključujoč za vsak rr itd...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

JohnyQ_ je izjavil:

Nisem preprican, ce je mozno. Kolikor vem (nisem pa preverjal natancno), jellyfin knjiznice zahtevajo doloceno strukturo:

https://jellyfin.org/docs/general/serve...

Morda si lahko pomagas z

https://jellyfin.org/docs/general/serve...

oziroma .nfo datotekami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

link_up ::

jaz ze leta uporabljam minidlna ... in dela vrhunsko. :)
In and Out

JohnyQ_ ::

Mr.B je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Imam /videoteka/serije in potem znotraj tega imam večinoma vsako serijo v svoji mapi in vse te lepo prepozna in deluje kot mora. Problem je samo z določenimi kjer imam še en vmesni nivo. Kot sem zgoraj napisal primer za star trek. Sej če bi dal vsako star trek serijo v svojo mapo direktno v mapo serije, bi delalo.
Sam nočem spreminjat obstoječe organizacije.

Mr.B ::

JohnyQ_ je izjavil:

Mr.B je izjavil:

JohnyQ_ je izjavil:

Imam /videoteka/serije in potem znotraj tega imam večinoma vsako serijo v svoji mapi in vse te lepo prepozna in deluje kot mora. Problem je samo z določenimi kjer imam še en vmesni nivo. Kot sem zgoraj napisal primer za star trek. Sej če bi dal vsako star trek serijo v svojo mapo direktno v mapo serije, bi delalo.
Sam nočem spreminjat obstoječe organizacije.

Potem moraš dati novo knjižnico TV serije z imenom ST. In pokažeš na pot ST kor root pot te knjižnice. Sicer sistem zna grupirat skupaj določene serije in filme…, samo mora biti struktura definirana. Potem
gradi metadata itd…

Mislim da je dal kow dober link.

Opcija :
Namesti radarr, sonarr in potem pokaži mape.
Lahko daš add serija ST, in pokažeš folder, metadata bo bila potem.....
Ali pa narediš import in rečeš rename in subfolder. S tem boš dobil relativno pravilno poimenovanje serij in strukture...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star Trek: Strange New Worlds (TV serija) (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Sedem umetnosti
465101631 (1752) oo7
»

Jellyfin povezava z serverjem problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
13915 (627) DamijanD
»

LG OLED C1 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11325512 (4071) cordoba
»

Vam ljubi filmi z ZF in fantazijskimi elementi

282948 (2062) Uporabnik
»

Star trek enterprise - Pa pa (strani: 1 2 )

5210727 (8787) simnov

Več podobnih tem