Forum » Pomoč in nasveti » Jellyfin povezava z serverjem problem
Jellyfin povezava z serverjem problem
rado7rado ::
Na stacionarni računalnik sem naložil jallyfin server in dodal mape z filmi v glavnem vse kot je treba.Na tv sem naložil aplikacijo jellyfin in tam kjer bi se moral prikazat strežnik ga nikjer ni. Tudi če vpišem ip ter port mi ga ne najde. Če isti postopek naredim na prenosniku pa zadeva dela. V čem je problem da mi strežnik ki je na prenosniku najde na stacionarcu pa ne? Edina razlika je da je stacionarni pc povezan preko kabla prenosnik pa preko wifi. Ima kdo kak nasvet ker sam nisem tega tako vešč da bi našel rešitev?
Hvala
Lp
Hvala
Lp
- spremenilo: rado7rado ()
Mogoče samo nevem zakaj bi na prenosniku bilo vredu na stacionarcu pa bi blokiralo. So pa na laptopu in stacionarcu isti programi in vse nastavitve iste razen da je na stacionarnem win 10 na prenosniku pa win 11.
Zgodovina sprememb…
kow ::
Premalo natancno opisujes. Kaj pomeni: "tam kjer bi se moral prikazat strežnik ga nikjer ni."
Premalo natancno opisujes. Kaj pomeni: "tam kjer bi se moral prikazat strežnik ga nikjer ni."
Takoj na začetku ko odpreš jellyfin na tv mi ne pokaže strežnika na lokalni mreži. Mogel bi mi ponuditi obstoječ strežnik ki bi mogel biti na desni strani ponujen da se ga izbere. Pa tudi če ročno vnesem ip in port mi ga ne najde. Prav tako na mobitelu in tablici ne najde strežnika.Naprimer tu na mobitelu če v to polje vpišem ip in port mi ne najde strežnika
Na drugem rangu mogoče? Mas comp na kak ruter zvezan?
Ne nimam ruterja. Oba tako stacionarni pc kot tv sta direkt priklopljena v modem preko ftp kabla. Ostale naprave (mobite,tablica,prenosnit,..) pa so povezane preko deco-ja brezžično. Sedaj če instaliram jellyfin na stacionarnega kjer je tudi strežnik mi zadeva deluje z ostalih naprav pa ne. Je potrebno vklopit/odpret še kaj v nastavitvah?
Zgodovina sprememb…
Ales ::
Na drugem rangu mogoče? Mas comp na kak ruter zvezan?
Ne nimam ruterja. Oba tako stacionarni pc kot tv sta direkt priklopljena v modem preko ftp kabla. Ostale naprave (mobite,tablica,prenosnit,..) pa so povezane preko tp linka brezžično. Sedaj če instaliram jellyfin na stacionarnega kjer je tudi strežnik mi zadeva deluje z ostalih naprav pa ne. Je potrebno vklopit/odpret še kaj v nastavitvah?
Najbolje, da opišeš svoje domače omrežje, drugače ti nihče ne bo mogel pomagati.
Napiši:
- model modema
- model tega tp-linka
ter kako sta ti napravi povezani med sabo.
Navedi, na kaj je povezan laptop in na kaj je povezan stacionarni PC.
Navedi kateri lokalni IP ima laptop in katerega ima stacionarni PC.
Modem je zyxel vmg8623-t50b
Tp link deco m4.Tp link deco je žično povezan v modem zyxel.Laptop je povezan preko wifi na decota stacionarni pc pa preko utp kabla v zyxel modem. Tv je prav tako z utp kablom vezan z zyxel modemom.
Stacionarni pc ima 192.168.1.223 prenosnik pa na koncu 232.
Tp link deco m4.Tp link deco je žično povezan v modem zyxel.Laptop je povezan preko wifi na decota stacionarni pc pa preko utp kabla v zyxel modem. Tv je prav tako z utp kablom vezan z zyxel modemom.
Stacionarni pc ima 192.168.1.223 prenosnik pa na koncu 232.
DamijanD ::
Nisi povedal, kakšne imaš nastavitve firewalla (glede na to, da imaš različni OS, je možno da je kaj razlike). Za tes ga lahko začasno povsem izključiš.
mikimisek ::
Poskusi povezat vse ali čimveč naprav na deco, če gre, in potem poizkusit, če se najdejo. Ali je deco v acess point mode?
Poglej, če je jellyfin nastavljen v host in ne bridge. Čeprav, če ti ga najde na eni napravi bi zadeva morala delat na vseh.
Imam podoben sestav z deco x50, s tem da je server na synology NAS in klienti po ostalih napravah vendar imam vse povezano v deco omrežju.
Poglej, če je jellyfin nastavljen v host in ne bridge. Čeprav, če ti ga najde na eni napravi bi zadeva morala delat na vseh.
Imam podoben sestav z deco x50, s tem da je server na synology NAS in klienti po ostalih napravah vendar imam vse povezano v deco omrežju.
Bizkit45 ::
Jaz bi na tvojem mestu na zyxlu nastavil staticen IP za naprave, ki so povezane preko kabla. Se pravi 192.168.1.10 recimo PC, .11 TV, .12 deco. V predvidevanju da je dhcp nastavljen na range .50 ali .100 +. Plus dhcp server imej samo na zyxlu na deco ga ugasni, ce je slucajno vklopljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bizkit45 ()
Mislil sem it z plex-a na jellyfin-a pa je izgleda ta jellyfin bolj zakompliciran za navadnega neveščega uporabnika. Pri plexu je vse enostavno instaliraš pa ni problema z povezavo. Tu pri tem jellyfinu pa rabiš sto in eno zadevo nastavljat.
DamijanD ::
Sem isto razmišljal in ugotovil, da za samsunga ne obstaja direktno clienta (moraš dati v TV v developer mode in potem sam zbildat in deplojat ap na TV - torej nekaj kar ni za vsakogar...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16661 (2981) | dvihtelic |
» | Android -> Bluetooth -> Dumbphone -> Internet/VPNOddelek: Pomoč in nasveti | 1294 (1205) | JanK |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3073 (2089) | Cervantes |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5981 (5671) | dreamtheater |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3186 (2737) | RuskiSnajper |