Forum » Na cesti » SUV za 28k
SUV za 28k
WizzardOfOZ ::
Obvezno Švaba. Švabi se ne kvarijo, ni "pacientov s trku".?
Švabi so že paraplegiki kar dolgo časa. Crkujejo in kvarijo se na veliko.
Odkar so se balkanski delavci odločili migrirat iz nemčije na švedsko (kjer je boljša socialna za del družine, ki ne dela) in so turki "prevzeli" delovna mesta v nemških tovarnah, gre kvaliteta zeljarskih avtov samo še navzdol. Balkanci so vsaj znali kvaliteto držat (na žalost samo izven matične države), turki niso in ne bodo sposobni tega ne v svoji in ne v nemčiji.
kuglvinkl - CX30 ali CX5 sta dobra alternativa za to kar iščeš. Dovolj kvalitetno narejen avto, zanesljiva mašina, notranjost tudi veliko lepša kot recimo pri subaruju.
Enkrat sem gledal primerjavo med CX30 in subaru XV (sta približno enako velika avtomobila), pa je bilo lepo povedano: "Kvalitetna sta oba, delala bosta oba, ampak če rabiš delovnega konja, vzami subaruja, če hočeš pa lep izgled, vzami pa mazdo."
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Dizel Subaru ali Volvo XC60, ... oziroma kateremu bo prej zaribal motor?
Tam tam sta. Zato se oba kupuje samo bencinarja.
Subaru je probal narediti dizla samo zaradi evropejcev. Ni mu šlo, nehal jih je delat.
kuglvinkl ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Obvezno Švaba. Švabi se ne kvarijo, ni "pacientov s trku".?
Švabi so že paraplegiki kar dolgo časa. Crkujejo in kvarijo se na veliko.
Odkar so se balkanski delavci odločili migrirat iz nemčije na švedsko (kjer je boljša socialna za del družine, ki ne dela) in so turki "prevzeli" delovna mesta v nemških tovarnah, gre kvaliteta zeljarskih avtov samo še navzdol. Balkanci so vsaj znali kvaliteto držat (na žalost samo izven matične države), turki niso in ne bodo sposobni tega ne v svoji in ne v nemčiji.
kuglvinkl - CX30 ali CX5 sta dobra alternativa za to kar iščeš. Dovolj kvalitetno narejen avto, zanesljiva mašina, notranjost tudi veliko lepša kot recimo pri subaruju.
Enkrat sem gledal primerjavo med CX30 in subaru XV (sta približno enako velika avtomobila), pa je bilo lepo povedano: "Kvalitetna sta oba, delala bosta oba, ampak če rabiš delovnega konja, vzami subaruja, če hočeš pa lep izgled, vzami pa mazdo."
Na 5m sem navajen, kaj naj delam s cx30...
Your focus determines your reallity
matobeli ::
Kaj pa Kia Sorento? 4.76m nevem sicer kolk so letnik 2020 kaj zanesljivi ali tihi v kabini, ampak prav zanič spet ne more bit.
Jih je pa malo, ampak ravno en tak k ga rabiš:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
roCkY ::
Sem včeraj napisal svojo izkušnjo z Mazdo. CX5 mi je bil sicer 100% OK avto. Če bi mi rešili tisto na koncu poplavno totalko v 4-5 tednih kot jr bilo obljubljeno in se nebi igrali, da bodo zrihtali nazadnje je bilo pa nič bi verjetno iskal 2-3 leta staro Mazdo. Tako pa sem rekel gremo na mal več prostora, ker tega mi je občasno v CX5 manjkalo.
Se pa XC60 povsem drugače pelje, povsem drugače leži na cesti, vzmetenje je povsem drugo. Zmaga pa Mazda (2016 letnik je bila) kar se tiče AWD. Je veliko bolj direktna in se elektronika ne igra toliko. Sicer nisem z Volvom bil veliko na mehkem travniku ali mokri njivi ampak mu nikakor ne zaupam 100%. Morda le občutek zaradi vzmetenja in dolžine kaj pa vem. Ampak ta del tu ni pomemben. ...
CX5 je veliko bolj primerljiv z XC40 kot XC60. XC60 je primerljiv z Tiguanom all space, Kodiaqom 5008 glede velikosti.
Sicer pa kar se mene tiče zadnjih dobrih 10 let prvo mora avto imeti avtomatik in radar nato je na vrsti sedež in zadovoljstvo nekoliko zdelanega hrbta (pomeni tudi zadosti prostora za vstop in izstop in prostor za glavo, pri zelo dvignjenem sedežu) in nato ostalo.
Se pa XC60 povsem drugače pelje, povsem drugače leži na cesti, vzmetenje je povsem drugo. Zmaga pa Mazda (2016 letnik je bila) kar se tiče AWD. Je veliko bolj direktna in se elektronika ne igra toliko. Sicer nisem z Volvom bil veliko na mehkem travniku ali mokri njivi ampak mu nikakor ne zaupam 100%. Morda le občutek zaradi vzmetenja in dolžine kaj pa vem. Ampak ta del tu ni pomemben. ...
CX5 je veliko bolj primerljiv z XC40 kot XC60. XC60 je primerljiv z Tiguanom all space, Kodiaqom 5008 glede velikosti.
Sicer pa kar se mene tiče zadnjih dobrih 10 let prvo mora avto imeti avtomatik in radar nato je na vrsti sedež in zadovoljstvo nekoliko zdelanega hrbta (pomeni tudi zadosti prostora za vstop in izstop in prostor za glavo, pri zelo dvignjenem sedežu) in nato ostalo.
Kaj pa Kia Sorento? 4.76m nevem sicer kolk so letnik 2020 kaj zanesljivi ali tihi v kabini, ampak prav zanič spet ne more bit.
tole je zelo zanimivo, ni jih kaj dosti se mi zdi na cesti, da bi bil pozoren. pa 4wd za takšno ceno, to ej ene 3-4k ceneje od Volvota.
Sem včeraj napisal svojo izkušnjo z Mazdo. CX5 mi je bil sicer 100% OK avto. Če bi mi rešili tisto na koncu poplavno totalko v 4-5 tednih kot jr bilo obljubljeno in se nebi igrali, da bodo zrihtali nazadnje je bilo pa nič bi verjetno iskal 2-3 leta staro Mazdo. Tako pa sem rekel gremo na mal več prostora, ker tega mi je občasno v CX5 manjkalo.
ima smisel, kar pišeš, ja. tnx.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Tilen ::
parametri so torej letnik 2020 ali mlajši in do 125k km. podhranjen ne sme bit, se prav od 150 km ali več. okol 15k km delam na leto.
Zapalu sem se za XC60, samo ji pri nas ni prav dosti in ene 2k so dražji v Nemčiji. Kodiak se mi zdi, da je malce cenejši.
Kaj naj še pogledam?
Menjava iz dolgčasa ali nakup novega zaradi okvare? Morda se ti splača popraviti in uživaš v vožnji še naprej kot do sedaj. 28k je precej letalskih kart. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Na 5m sem navajen, kaj naj delam s cx30...
Outback pa ženi ni všeč?
Ni.
parametri so torej letnik 2020 ali mlajši in do 125k km. podhranjen ne sme bit, se prav od 150 km ali več. okol 15k km delam na leto.
Zapalu sem se za XC60, samo ji pri nas ni prav dosti in ene 2k so dražji v Nemčiji. Kodiak se mi zdi, da je malce cenejši.
Kaj naj še pogledam?
Menjava iz dolgčasa ali nakup novega zaradi okvare? Morda se ti splača popraviti in uživaš v vožnji še naprej kot do sedaj. 28k je precej letalskih kart. :)
Dotrajan je stari avto.
Zgodovina sprememb…
al1976 ::
Kaj pa Tuareg z diesel sestakom?
Tale je mal sumljivo poceni samo vseeen v DE se dobijo za 30k:
https://m.mobile.de/auto-inserat/volksw...
Jaz bi ga mel, pa mazdo cx60 tud :)
Tale je mal sumljivo poceni samo vseeen v DE se dobijo za 30k:
https://m.mobile.de/auto-inserat/volksw...
Jaz bi ga mel, pa mazdo cx60 tud :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: al1976 ()
Machete ::
Problem teh ljudskih 6takov je, da ne gredo nikamor, za to pa porabijo veliko teže, truda in denarja. Veliko fore, razen kakega navora ali vlačenja prikolic ni, če te za manj denarja kadarkoli pihne turbo 4 valjc.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
MikeRotch ::
Touareg 3.0 V6 TDI 231hp ima 7,7s do 100. 286 konjska verzija pa 6,4. Daleč od počasnega avtomobila je to. Pelje se vrhunsko, udobje je res na nivoju. Avto je narejen na isti platformi kot Audi Q8, Bentley Bentayga, Lambo Urus in Porsche Cayenne s katerimi si deli tudi nekaj drugih delov.
Je pa tudi daleč od poceni avtomobila, ki ga išče OP. Novi se začnejo pri cca. 70 jurjih, naloadani so blizu 100k. Poraba ni kritična, je pa vzdrževanje relativno drago (velike gume, veliki diski, zračno vzmetenje, veliko olja, veliko filtrov...). Pa kasko za tako zadevo ni poceni.
Je pa tudi daleč od poceni avtomobila, ki ga išče OP. Novi se začnejo pri cca. 70 jurjih, naloadani so blizu 100k. Poraba ni kritična, je pa vzdrževanje relativno drago (velike gume, veliki diski, zračno vzmetenje, veliko olja, veliko filtrov...). Pa kasko za tako zadevo ni poceni.
Če kupuješ preko autodoca ali kake podobne strani, tudi deli za tuarega niso prav dragi.
Tomaz3 ::
Kaj pa korejski Korando KGM|Ssangyong https://www.ssangyong.si/korando, Nov z vsem kaj je mozno za cirka 25k
theanswer3 ::
Kupi novi Dacia Duster. Ce ti je vsec Volvo, ti bo vizualno Duster ful vsec. Ima 20 konjev manj kot hoces, razen ce vzames hibrida, potem dobis 140 konjev je pa malo drazji.
Pa si se v tej kočiji že vozil? Duster je kočija. Le da ima namesto lesenih okovanih koles gume. V bistvu je bila katrca (R4) na istem nivoju. Samo da 50 let nazaj.
Sem ga vozil 10 dni (rentacar) in naredil 2500km z njim. Avto je bil letnik 2021 z manj kot 100k kilometrov. Nočem ga več niti videt. Neudoben, neestetski, brez opreme ali pa je slaba, neizoliran, vse ropota v njem, nobenih pravih odlagalnih prostorov, glede na samo velikost zelo majhen prtljažnik,...
Sem ga vozil 10 dni (rentacar) in naredil 2500km z njim. Avto je bil letnik 2021 z manj kot 100k kilometrov. Nočem ga več niti videt. Neudoben, neestetski, brez opreme ali pa je slaba, neizoliran, vse ropota v njem, nobenih pravih odlagalnih prostorov, glede na samo velikost zelo majhen prtljažnik,...
Saj v sebi veš kaj naredit, samo sprijazni se z nekaj bebavimi šalami. Ne bo ti žal.
Once you go black(bimmer)..
Once you go black(bimmer)..
WizzardOfOZ je izjavil:
Pa si se v tej kočiji že vozil? Duster je kočija. Le da ima namesto lesenih okovanih koles gume. V bistvu je bila katrca (R4) na istem nivoju. Samo da 50 let nazaj.
Govorim o novem Dusterju 2024 model. Je kot dan in noc s prejsnjimi modeli, avto pa pobira vse mozne nagrade po Evropi. Sem ze z njim vozil 2x na testni voznji in me je ful preprical. Prtljaznik ima pa vodilni v svojem segmentu 517 litrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: theanswer3 ()
Po novem imajo se 8 let garancije + jamstva (3 + 5), ce se ne motim ima samo Toyota se vec (10)
Utk ::
Zdaj bo vletel OP, da je dacia off-topic...čeprav je realno edini SUV, ki ga za njegov budget lahko dobi.
Dacia je itak offtopic. Smiseln nakup je edino če jo kupiš, da jo vozi kdo drug, aka služben avto za elektro, gozdno itd. Sebe pa že moraš imeti malo bolj rad.
puginho ::
Cela dva dni je trajalo da je končno Dacia vletela s svojim cliotovim podvozjem in se zdaj primerja z volvotom xc60
Ce primerjas pomembne stvari je Duster boljsa izbira:
Prtljaznik: XC60: 483 l, Duster: 517 l,
Poraba: XC60: 7,7 l, Duster: 6 l,
Cena: XC60: od 46.000 eur do 70.000 eur, Duster: 19.000 eur do 29.000 eur
Garancija: XC60: 2 leti, Duster: 3 leta
Jamstvo: XC60: 3 leta, Duster: 5 let
Glede na to, da bi OP kupil rabljenega Volvota, bi placal vec za rabljen avto, brez garancije in visjo porabo ter manjsim prtljaznikom kot ce kupi novi Duster s polno opremo.
Glede na to, da bi OP kupil rabljenega Volvota, bi placal vec za rabljen avto, brez garancije in visjo porabo ter manjsim prtljaznikom kot ce kupi novi Duster s polno opremo.
theanswer3 je izjavil:
Govorim o novem Dusterju 2024 model. Je kot dan in noc s prejsnjimi modeli...
Ni kaj dost premenjeno. Samo kibla je malo lepše narejena, podvozje niti ni dosti spremenjeno. Še vedno je od cliota.
kamiKaZaA ::
theanswer3 je izjavil:
Twingo je še boljši in cenejši. Če že primerjaš Volvo XC60 z dolžino 4,70m vs. Dacia Duster 4,34m. Kaj te 36 cm pri dolžni je? Isti razred.
theanswer3 je izjavil:
Twingo je še boljši in cenejši. Če že primerjaš Volvo XC60 z dolžino 4,70m vs. Dacia Duster 4,34m. Kaj te 36 cm pri dolžni je? Isti razred.
Ce ze primerjamo bi kot nekdo, ki rabi prtljaznik rekel, da je porazno da ima Volvo pri skoraj 5 metrih samo 483 l prtljaznika.
theanswer3 je izjavil:
Ce ze primerjamo bi kot nekdo, ki rabi prtljaznik rekel, da je porazno da ima Volvo pri skoraj 5 metrih samo 483 l prtljaznika.
Večina ostalih pa bo VEDELA, da ima volvo zaradi malo manjšega prtljažnika v drugi vrsti sedežev za noge 20cm več prostora kot v dusterju, kjer že 180cm velik človek s koleni drgne ob naslon prednjega sedeža, 190cm pa niti sedet ne more normalno, medtem ko v volvotu sedi dvometraš zadaj brez problemov.
matobeli ::
Sej bo "kmal" zunej Bigster, za tiste ki bi radi bolj SUVast avto od najljubsše hišne znamke
WizzardOfOZ je izjavil:
OP ni rekel, da okoli vozi kosarkarsko ekipo. Za vsako druzino z otroci je Duster vec kot dovolj velik. Ce ti je pa prostornost tako pomembna je pa ravno prisel ven tudi Bigster, ki je podaljsana verzija Dusterja in se vedno cenejsi kot Volvo. Ne morem pa jamciti zanj, ker ga se nisem vozil.theanswer3 je izjavil:
Večina ostalih pa bo VEDELA, da ima volvo zaradi malo manjšega prtljažnika v drugi vrsti sedežev za noge 20cm več prostora kot v dusterju, kjer že 180cm velik človek s koleni drgne ob naslon prednjega sedeža, 190cm pa niti sedet ne more normalno, medtem ko v volvotu sedi dvometraš zadaj brez problemov.
Tody ::
theanswer3 je izjavil:
Po novem imajo se 8 let garancije + jamstva (3 + 5), ce se ne motim ima samo Toyota se vec (10)
Jebeno jamstvo ni enako garancija...
theanswer3 je izjavil:
Za vsako druzino z otroci je Duster vec kot dovolj velik.
OP noče tega skreta, tako da nehaj že z dacio.
pegasus ::
Boljši/slabši so zelo subjektivne ocene, ne moreš tega objektivno merit in potem posploševat na cel narod.
Ja se strinjam. Samo v tem primeru se za Volvo dejansko odlocis izkljucno zaradi vec konjev. Torej ignoriras vse ostale prednosti Dusterja, samo za to da imas 250 konjev. OP je tudi rekel, da gleda na ceno zavarovanj in registracije. Torej se en razlog vec zakaj je Duster boljsa izbira. Me zanima njegovo mnenje.
Utk ::
Zgleda da si slabo bral. Avto kupuje tudi glede na Ego. In dacia tu pač odpade kot knof od gat.
Pa samo za njegov EGO, ampak mora bit še ženi všeč. Po moje je žena nad njegovim egom. Tako da dacia in še marsikaj drugega odpade.
Blinder ::
theanswer3 je izjavil:
Samo v tem primeru se za Volvo dejansko odlocis izkljucno zaradi vec konjev.
človek imaš sploh izpit za avto, če take neumnosti pišeš?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
MikeRotch ::
theanswer3 je izjavil:
Ja se strinjam. Samo v tem primeru se za Volvo dejansko odlocis izkljucno zaradi vec konjev. Torej ignoriras vse ostale prednosti Dusterja, samo za to da imas 250 konjev. OP je tudi rekel, da gleda na ceno zavarovanj in registracije. Torej se en razlog vec zakaj je Duster boljsa izbira. Me zanima njegovo mnenje.
Si se ti že kdaj peljal z XC60? Retorično vprašanje, seveda se nisi. Drugače ne bi pisal takih nesmislov.
Dajmo biti vsaj malo objektivni. Dobro, si predlagal Dacio, ki sicer po nobenem kriteriju ne ustreza OPu, ampak dobro, predlog je OK. Da klobasaš kako je Duster boljši v vseh pogledih od XC60 je pa že malo neumno.
WizzardOfOZ je izjavil:
Pa samo za njegov EGO, ampak mora bit še ženi všeč. Po moje je žena nad njegovim egom. Tako da dacia in še marsikaj drugega odpade.
All true glede avta. Ce bi blo po mojem, bi bil Subaru zelo mocno v igri, tko pa ni.
X3, q5, glc je vse višja nabavna cena, dražji so, zavarovanje je dražje, skratka tco je visji.
kamiKaZaA ::
Nihče še ni predlagal Renault Koleos. Velikostni razred Volvo XC60, a cenejši. Z razlogom, ker ni takšen brand in ni takšna kvaliteta kot Volvo. Sem jih pa videl par na cesti in ne izgleda slabo ta avto (SUV). Itiale Paris pa je najvišja oprema in se dobi:
2019 za 18.500€
2022 za 28.900€
2019 za 18.500€
2022 za 28.900€
theanswer3 je izjavil:
Si se ti že kdaj peljal z XC60? Retorično vprašanje, seveda se nisi. Drugače ne bi pisal takih nesmislov.
Dajmo biti vsaj malo objektivni. Dobro, si predlagal Dacio, ki sicer po nobenem kriteriju ne ustreza OPu, ampak dobro, predlog je OK. Da klobasaš kako je Duster boljši v vseh pogledih od XC60 je pa že malo neumno.
Nobenih argumentov s tvoje strani ampak samo subjektivno klobasanje.
Dacia me ne zanima.
Ja, tudi o tem sem.razmisljal. se strinjam.
Touareg 3.0 V6 TDI 231hp ima 7,7s do 100. 286 konjska verzija pa 6,4. Daleč od počasnega avtomobila je to. Pelje se vrhunsko, udobje je res na nivoju. Avto je narejen na isti platformi kot Audi Q8, Bentley Bentayga, Lambo Urus in Porsche Cayenne s katerimi si deli tudi nekaj drugih delov.
Ja, tudi o tem sem.razmisljal. se strinjam.
Zgodovina sprememb…
msjr ::
Imamo ene par volvotov v firmi in tudi sam enega vozim, za rabljene priporočam
- raje blago kot usnje za sedeže, bodo lepi še nekaj let
- šibedah je fensi in doda k ceni a ga boš redko uporabljal - raje zložljivo kljuko vzameš če je
- HUD je fensi prvih 5 minut, potem je brezveze
- ne vzemi brez Harman/Kardon, you will thank me later
- dizel vzemi gretje sedežev
- dizel D3 ali D4 ni velike razlike, samo pri D4 maš dodatni auspuh, vozne lastnosti so iste (sicer dizla ne kupuješ za dirkat)
- bencinar kar popije, tudi ta švoh, mehki hibrid bencinar je brezveze (ne vem a je sploh tako star opcija)
- pri letniku okoli 2020 je plugin hibrid švoh, ne vem če je vreden svoje cene
- ne popravljaj na uradnem servisu imajo zlate dele in kripto vitrex
- sicer pri tebi ne pride v upoštev, ker je to novejša zadeva - raje stari interface kot googletov s katerim so problemi
- pa še za konec, radarski tempomat zna zapaničarit če voziš direktno v nizko sonce
- v primerjavi z Dacio se lulek podaljša za vsaj 5cm
Če te še kaj zanima napišem.
- raje blago kot usnje za sedeže, bodo lepi še nekaj let
- šibedah je fensi in doda k ceni a ga boš redko uporabljal - raje zložljivo kljuko vzameš če je
- HUD je fensi prvih 5 minut, potem je brezveze
- ne vzemi brez Harman/Kardon, you will thank me later
- dizel vzemi gretje sedežev
- dizel D3 ali D4 ni velike razlike, samo pri D4 maš dodatni auspuh, vozne lastnosti so iste (sicer dizla ne kupuješ za dirkat)
- bencinar kar popije, tudi ta švoh, mehki hibrid bencinar je brezveze (ne vem a je sploh tako star opcija)
- pri letniku okoli 2020 je plugin hibrid švoh, ne vem če je vreden svoje cene
- ne popravljaj na uradnem servisu imajo zlate dele in kripto vitrex
- sicer pri tebi ne pride v upoštev, ker je to novejša zadeva - raje stari interface kot googletov s katerim so problemi
- pa še za konec, radarski tempomat zna zapaničarit če voziš direktno v nizko sonce
- v primerjavi z Dacio se lulek podaljša za vsaj 5cm
Če te še kaj zanima napišem.
Kaksne komplekse imate to ne mores verjet. Ocitno se je model odlocil za Volvo. Moje sozalje. Ampak vsako tele ima svoje vesele, pleh pa itak mora bit tud ce je 60 jurjev ? Upam, da zena res dobi tistih ekstra 5 centimetrov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri majhen (kompakten) SUV? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 13418 (1819) | JazianG |
» | Druzinski avto (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 3131 (1008) | Lonsarg |
» | Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 21949 (14577) | Colt1911 |
» | Nakup SUV / Crossover (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12949 (10748) | TheBlueOne |
» | SUV za 25000€? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10078 (7059) | negot |