Forum » Na cesti » Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate?
Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate?
IL_DIAVOLO ::
Osebno bi vzel subaru foresterja
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
Poglej še Hondo CR-V, Toyoto RAV4
Zivinska prikolica proti top shit traktorju torej. Oba sta mi zelo vsec, honda malo bolj :)
Kia sportage je tudi zanimiv.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
feryz ::
Preveč komplicirate. En duster za na cesto, enega pa v klet za rezervo. In bo do penzije mir.
PersonaRuda ::
PersonaRuda je izjavil:
Zakaj se pa vsi otepate Audija Q3? relativno majhen SUV, cena je v tem rangu? Kakšne slabe izkušnje ali samo osebna preferenca? Namreč zagledal sem se v Q3 sportsback, mi je noro lep.
Glej, kupiš to kar ti je všeč. Jaz recimo bi imel Audija od A6 naprej (sem se že tudi peljal v njem), ker so šele v tistih kvalitetni materiali, ostali so na nivoju Cliota ali manj. Se spomnim kolega, ko je pred letom 2007 kupil novega A4 za takratnih 30k € (ogromno denarja za tiste čase), jaz pa takrat imel Clio II in ko sem se dotaknil armaturne plošče tega Audija je na otip bila trda plastika in nič prijeten občutek.
A v mojem rabljenem Cliotu armaturka na otip mehka in prijetna, ter sem kolegu tudi to demonstriral in se je čudil, da je njegov Audi A4 tako narejen. OK, kdo se dotika armaturke? Skoraj nihče in je v končni fazi vseeno ali je iz totalno trde plastike ali malo obložena ali mehkejša plastika ali prevlečena z alcantaro ali usnjem, ti pa otip pove iz kake kvalitete je avto. In Audi A4 je proti Clio II čisti plastik fantastik. Torej poceni skup narejen za premium ceno, pri Cliotu vsaj veš, da za malo denarja dobiš malo muzike, pri A4 pa za dosti denarja malo več muzike od Cliota.
Pozabil dopisati, da pa je Audi A6 proti A4 čisto drugi nivo. Kot da to nista avta iz iste blagovne znamke. Materiali in vse ostalo je pri A6 na visokem nivoju. Nisem pa se še peljal ali testiral A7 ali A8. Tisto šele mora biti top-shit, če je že A6 na višjem nivoju izdelave.
Zato jaz osebno vem, da bi raje vzel kakega Volvota kot pa Audija v najnižjem rangu in zaradi tega do 50k ne bi vzel ne A3 ne A4 niti Q3, ker bi me motilo, da sem dal dosti denarja in dobil nivo materialov na ravni Cliota ali pa še manj. Od A6 dalje pa se lahko pogovarjamo in bi imel, ampak nimam financ niti za Audi A3. Za A2 bi še skup skrampal.
vidko54 ::
PersonaRuda je izjavil:
Zakaj se pa vsi otepate Audija Q3? relativno majhen SUV, cena je v tem rangu? Kakšne slabe izkušnje ali samo osebna preferenca? Namreč zagledal sem se v Q3 sportsback, mi je noro lep.
Glej, kupiš to kar ti je všeč. Jaz recimo bi imel Audija od A6 naprej (sem se že tudi peljal v njem), ker so šele v tistih kvalitetni materiali, ostali so na nivoju Cliota ali manj. Se spomnim kolega, ko je pred letom 2007 kupil novega A4 za takratnih 30k € (ogromno denarja za tiste čase), jaz pa takrat imel Clio II in ko sem se dotaknil armaturne plošče tega Audija je na otip bila trda plastika in nič prijeten občutek.
A v mojem rabljenem Cliotu armaturka na otip mehka in prijetna, ter sem kolegu tudi to demonstriral in se je čudil, da je njegov Audi A4 tako narejen. OK, kdo se dotika armaturke? Skoraj nihče in je v končni fazi vseeno ali je iz totalno trde plastike ali malo obložena ali mehkejša plastika ali prevlečena z alcantaro ali usnjem, ti pa otip pove iz kake kvalitete je avto. In Audi A4 je proti Clio II čisti plastik fantastik. Torej poceni skup narejen za premium ceno, pri Cliotu vsaj veš, da za malo denarja dobiš malo muzike, pri A4 pa za dosti denarja malo več muzike od Cliota.
Ravno o tem govorim, ker to kar mi je všeč je sekundarnega pomena, mislim, raje imam potem kvalitetne materiale kot pa šminko. Ne vem pa, če ima Q3 tudi kvalitetne materiale, če se pogovarjamo o tem rangu. To me zanima predvsem. Je pa jasno, da vsakemu avtu nekaj manjka oziroma ti je pri drugem všeč to kar tisti nima. Vglavnem, za testno vožnjo sem se zmenil za VOLVO, AUDI Q3, RAV 4 in pa PEUGEOT 408. Mogoče poizkusim še CUPRO.
Aja, pa za KIO so mi rekli, da je čakalna doba 11 mesecev, vendar niti ne garantirajo, da bo dejansko prišel. Kio sem potem po hitrem postopku odmislil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vidko54 ()
Vglavnem, za testno vožnjo sem se zmenil za VOLVO, AUDI Q3, RAV 4 in pa PEUGEOT 408. Mogoče poizkusim še CUPRO.
Aja, pa za KIO so mi rekli, da je čakalna doba 11 mesecev, vendar niti ne garantirajo, da bo dejansko prišel. Kio sem potem po hitrem postopku odmislil.
To je najboljše kar lahko narediš. Greš na testno vožnjo in testiraš več različnih avtov. Malo potipaš materiale. In vzameš tistega, ki ti najbolj sede. Noben forum ti ne more dati boljših podatkov kot jih lahko pridobiš sam na testni vožnji. Idealni scenarij je, da testiraš avto in da imajo potem na zalogi čisto novi isti avto, kjer ti odgovarja sama oprema in barva zunanjosti, ter notranjosti. V tem primeru si zmagal.
Nisem še testiral Audi Q3 zato te prosim, da vse avte katere boš vozil, da jih malo potipaš po armaturki in potem tukaj javiš kako se je Audi Q3 obnesel na otip (čisto trda plastika ali malo mehkejša ali obložena armaturka in prijetna na otip). Javi prosim.
mr_chai ::
zato ker majhni suv-ji so bedni. Kje je point ? Imaš notri manj placa kot v najmanjšem karavanu... bv. Vzunaj pa še vedno krača.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Osebno bi vzel subaru foresterja
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
Poglej še Hondo CR-V, Toyoto RAV4
Zivinska prikolica proti top shit traktorju torej. Oba sta mi zelo vsec, honda malo bolj :)
Kia sportage je tudi zanimiv.
jst bi vzel subija, ker je potrjena vrednota
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()
kriptobog ::
codeMonkey ::
Mene pa mal zanima, kakšna plača je primerna, da se gleda avto za 40kEUR-50kEUR?
Taka, da kupis stanovanje, ki ga lahko oddas za okoli 800EUR in se ti avto odplaca nekje v sedmih letih (vrednost avta / doba / 12 / ostanek od prejete najemnine).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Kawhi ::
Mene pa mal zanima, kakšna plača je primerna, da se gleda avto za 40k€-50k€?
Neko nenapisano pravilo je, da kupis avto v max vrednosti tvoje letne place.
Lol, never ever da bi jaz delal celo leto za en kurčev pleh...
Pa sej ne kupujem Ferrarija, ampak smo nažalost v časih, kjer je en GOOOLF z ok opremo 30k+.. OPEL ista stvar, ene 28 do 30k, tako da dosti bolj kvaliteten avto od Opla ali Golfa, je trenutna cena okol 40k. 30k za slabši avto ali 40k za boljši in ga posledično lahko voziš veliko več let.
IL_DIAVOLO ::
Bolj letni prihranek, kot placa.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Saul Goodman ::
zdej pa pomisl na vse tiste reveže iz fabrik, kjer oba skupaj komaj napraskata 2k na mesec in po enem letu ne nabereta več kot za enga Dusterja. folk da velik več kot 1-letno plačo za avto, pač se zakreditira. sploh danes, ko je cena rabljenih prenapihnjena in se ti dejansko splača skeširat novga, če ga rabiš.
najcenejši novi avtomobili so prbližn tolk kot je eno leto minimalca.
Saul Goodman je izjavil:
zdej pa pomisl na vse tiste reveže iz fabrik, kjer oba skupaj komaj napraskata 2k na mesec in po enem letu ne nabereta več kot za enga Dusterja. folk da velik več kot 1-letno plačo za avto, pač se zakreditira. sploh danes, ko je cena rabljenih prenapihnjena in se ti dejansko splača skeširat novga, če ga rabiš.
najcenejši novi avtomobili so prbližn tolk kot je eno leto minimalca.
Saj letna placa tudi pomeni, da se zakreditiras. Saj ne das cele place naenkrat za avto. Glede revezev je pa tako... Nikjer ne pisa, da jer avto pravica.
Magic1 ::
Torej za 40k€ avto naj bi imel 3300€ neto plače, oziroma 5700€ bruto. Dobro vam gre fantje.
Magic
Magic1 ::
Pleha za 40kEUR je naokoli kot češ pa mal dvomim, da ima ves ta folk vsaj 2x povprečne plače. Je pa res, da smo Slovenci šparovni in ponavadi po pogrebu sledi nov mal boljši avto :D
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
codeMonkey ::
o0o0o0o0o0 ::
Prodal X5 in kupil XC90. Najboljša odločitev.
X3 za 50K+ brez aktivnega tempomata hehehe. A vsaj vazelin dajo zastonj?
X3 za 50K+ brez aktivnega tempomata hehehe. A vsaj vazelin dajo zastonj?
Pleha za 40kEUR je naokoli kot češ pa mal dvomim, da ima ves ta folk vsaj 2x povprečne plače.
Mislim, ne razumem ljudi, ki bi se za avto toliko zakreditirali, ker nima smisla, raje se špara za stanovanje. Konec koncev nisem sam, imam partnerko, je takoj lažje.
Zgodovina sprememb…
APPluk ::
V "prejšni temi" je izbiral med BMW X1 in Audi Q3, tako, da verjetno ne cilja na ogromen avto.
Kakšna so pa vaša mnenja o Volvo XC40?
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Pleha za 40kEUR je naokoli kot češ pa mal dvomim, da ima ves ta folk vsaj 2x povprečne plače. Je pa res, da smo Slovenci šparovni in ponavadi po pogrebu sledi nov mal boljši avto :D
Bi te presenetilo koliko je v js takšnih ki so s covid dodatki pokasirali še bistveno več. Še zdaleč ne samo zdravniki.
Ne so pa zakreditirani do daske ali pa na fus se kaj delajo. Poznam tudi primere, ko je cela familija vzela kredit, zato da je sine kupil Audija.
Lep avto, ampak ko gledam cene med XC40 in XC60 s podobno opremo ni neke razlike. Nekje 3k-4k. In v tem primeru bi sam raje vzel novi XC60 za 48k kot novi XC40 za 44-45k, ker dobiš večji kos voza. Po drugi strani pa je enim XC60 preveliki in si raje vzamejo XC40 pa še servisi so cenejši. Torej vsak si bo vzel to, kar mu najbolj paše.
Ne so pa zakreditirani do daske ali pa na fus se kaj delajo. Poznam tudi primere, ko je cela familija vzela kredit, zato da je sine kupil Audija.
Ajde, pustimo te izjeme in ekstreme, da cela familija vzame kredit. lol. Ampak kar se pa kreditiranja tiče nasplošno, je meni edino orng kredit za hišo, za avto moraš pa bit ameba, da daješ več kot lahko.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ ::
Živjo,
zanima me, kaj bi vi priporočali, če so moje želje SUV, prostornost normalna 2 do 4 ljudi in pa bencinar z mašino 1,5.
Subaru XV (po novem Crostrek) z 1.6 bencinskim motorjem in CVT menjalnikom.
Avto delan od zadnjih sedežev naprej, tako da tisti zadaj res udobno sedijo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
PersonaRuda je izjavil:
Lep avto, ampak ko gledam cene med XC40 in XC60 s podobno opremo ni neke razlike. Nekje 3k-4k. In v tem primeru bi sam raje vzel novi XC60 za 48k kot novi XC40 za 44-45k, ker dobiš večji kos voza. Po drugi strani pa je enim XC60 preveliki in si raje vzamejo XC40 pa še servisi so cenejši. Torej vsak si bo vzel to, kar mu najbolj paše.
Z enakim paketom opreme? Ker za 48k dobis momentuma, kar je bolj ko ne osnovni model.
PersonaRuda je izjavil:
Z enakim paketom opreme? Ker za 48k dobis momentuma, kar je bolj ko ne osnovni model.
Napisal sem podobno opremo. Kar ne pomeni enako.
Sigurno ima XC40 kakšen bonbonček več pri ceni 44-45k kot XC60 za 48k. Je pa potrebno vedeti, da je tisti Volvo XC60 za 48k polna cena nekje 60-62k. Pri Volvotu XC40 za 44-45k pa polna cena 50k. Kako vem? Ker so pred časom imeli napisane polne cene in tudi na spletni strani ti ponujajo 12-15k popusta za XC60, medtem ko dobiš pri XC40 manjši popust, nekje 5-6k. Zato sem tudi napisal, da ima XC40 za 44-45k podobno opremo kot XC60 za 48k (vozilo iz zaloge). Kar pa ne pomeni, da je isto opremljen. Nikjer nisem tega napisal.
Kripto mesi ::
Kako si si pa žensko zbral? A si vzel tisto ki zna štrikati ali tisto, ki ti je všeč? No na enak način izberi avto, glede na to, da imaš denar.
Kripto mesi je izjavil:
Kako si si pa žensko zbral? A si vzel tisto ki zna štrikati ali tisto, ki ti je všeč? No na enak način izberi avto, glede na to, da imaš denar.
Ona je izbrala mene čakam, da me tudi avto izbere, moram se držati preverjenega recepta.
Kripto mesi je izjavil:
Ona je izbrala mene čakam, da me tudi avto izbere, moram se držati preverjenega recepta.
Sam ne kupit Hyundai Kone
https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-...
Kripto mesi je izjavil:
Čelno v kamion pa ne vem če kak serijski nešporten avto zdrži.
APPluk ::
Kripto mesi je izjavil:
Pa vzdrževat jo tudi moreš, to je tudi enako kot pri avtu.
GrX ::
Kaj sploh sprašuješ na forumu.. Vsak bo hvalil in zagovarjal svoje.
Lepo na AvtoNet-u poiščeš modele, ki se ti vizualno dopadejo, ter se z avto dealerji dogovoriš za tesno vožnjo ali dve.
Na spletu pogledaš še za morebitne serijske napake in se na podlagi zbranih informacij in izkušenj odločiš za nakup..
Lepo na AvtoNet-u poiščeš modele, ki se ti vizualno dopadejo, ter se z avto dealerji dogovoriš za tesno vožnjo ali dve.
Na spletu pogledaš še za morebitne serijske napake in se na podlagi zbranih informacij in izkušenj odločiš za nakup..
m0LN4r ::
Sem mislil predlagat Kia EV6 GT-Line, potem sem pa videl cene.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Blinder ::
Včeraj je Tesla dodatno znižala cena svojim vozilom in zaradi tega je najcenejša tesla dovolj poceni, da ji pripada državna subvencija v Italiji, rezultat je, da tam stane osnovna 36.000 €.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
WizzardOfOZ je izjavil:
Kripto mesi je izjavil:
Čelno v kamion pa ne vem če kak serijski nešporten avto zdrži.
Proof is in the pudding !
Tale Kona zgoraj je verjetno tudi električna, ker ne najdem mašine vspredaj. Če bi bla mašina tm bi blo mogoče kaj manj zmečkan avto. Sicer pa vem, da je imela e-Kona neke varnostne fellerje.
Včeraj je Tesla dodatno znižala cena svojim vozilom in zaradi tega je najcenejša tesla dovolj poceni, da ji pripada državna subvencija v Italiji, rezultat je, da tam stane osnovna 36.000 €.
še vedno predrago za ta jajca od avta
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()
kixs ::
Vecinoma pozabljate na nekaj dejstev.
Vecina "novih" avtov je kupljena rabljenih. Malo kdo kupi novega iz trgovine. Se tisti, ki imajo denar, tega ne delajo.
Kot drugo, drazje avte ima vecina pisane na firme.
Zato se ne obremenjujte s sosedovim plehom.
Sem kupil že kar nekaj pleha, pa še prav nobenega rabljenega in nobenega na firmo. Pa nisem redka ptica. Ne posplošuj.
To pa napačne sprašuješ. V sloveniji si večina kupi avtomobile za več, kot si lahko privošči.
WhiteAngel ::
WhiteAngel ::
Bi te presenetilo koliko je v js takšnih ki so s covid dodatki pokasirali še bistveno več. Še zdaleč ne samo zdravniki.
Ma spet jamrarija in fovšija. Bi te presenetilo, koliko imaš sposobnih ljudi, ki dobro delajo in dobro zaslužijo... lahko tujina, lahko ima svojo firmo, lahko je nekje na vodilnem položaju. Saj nismo faking Bosna, ampak imamo v Slo tudi nekaj konkretnega gospodarstva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto za 200km na dan (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 10115 (7025) | SloKin |
» | Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 25196 (20699) | matobeli |
» | Nakup SUV / Crossover (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12573 (10372) | TheBlueOne |
» | Mnenja/Predlogi: Novo vozilo do cca. 20k EUR (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 28819 (20069) | Superboyy |
» | SUV za 25000€? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9842 (6823) | negot |