Forum » Loža » Koliko vas stane otrok (študent) v Ljubljani?
Koliko vas stane otrok (študent) v Ljubljani?
Ferdo Piš ::
Če odštejemo fiksne stroške: najemnino za sobo/stanovanje, stroške sobe/stanovanja (elektrika, gretje, internet...), prevoz v LJ in nazaj, LPP, morebitna šolnina.
Koliko denarja daste a)študentu, ali b)študentki vsak mesec za samo življenje (hrana, pijača, obleke, knjige, luksuz)?
Koliko denarja daste a)študentu, ali b)študentki vsak mesec za samo življenje (hrana, pijača, obleke, knjige, luksuz)?
FrRoSt ::
Sicer nimam sam studenta v Lj, vendar od študentov pri nas vem, da od od 0€ naprej!
Zgornjo vsoto si lahko pa sam zamisliš!
Ja, imamo punco, ki ima in živi s fantom, mislim, da je fant celo na pragu redne zaposlitve, menfa se preživljata sama, vključno z najemnino. Od domačih ne dobi oz ne zahteva nič!
Je pa zelo pridna in v redu punca. Gre že za višje letnike.
Zgornjo vsoto si lahko pa sam zamisliš!
Ja, imamo punco, ki ima in živi s fantom, mislim, da je fant celo na pragu redne zaposlitve, menfa se preživljata sama, vključno z najemnino. Od domačih ne dobi oz ne zahteva nič!
Je pa zelo pridna in v redu punca. Gre že za višje letnike.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
feryz ::
Od letos nič več, ker imajo štipendijo. Jurja dvesto vsak.
Pa še delata cele dneve in pokasirata vsaj še toliko.
Edino stroške garsonjere jima plačujem.
Bolj je na mestu vprašanje, koliko bi morala onadva dati meni. Oz. naši, ker ona jamra cele dneve.
Jaz imam preko glave zase, ker nič ne rabim.
Pa še delata cele dneve in pokasirata vsaj še toliko.
Edino stroške garsonjere jima plačujem.
Bolj je na mestu vprašanje, koliko bi morala onadva dati meni. Oz. naši, ker ona jamra cele dneve.
Jaz imam preko glave zase, ker nič ne rabim.
novak-t ::
Če odštejemo fiksne stroške: najemnino za sobo/stanovanje, stroške sobe/stanovanja (elektrika, gretje, internet...), prevoz v LJ in nazaj, LPP, morebitna šolnina.
Moji še v osnovni niso. Ampak moje mišljenje je, da je vsak evro škodljiv. Naj se naučijo, da denar ne pade z neba. Tudi za hrano in pjačo nebi dal, razen mogoče prva dva meseca, da se mogoče aklimatizira in najde študensko delo. Če bi jim zagustil ali bi imeli res gužvo z kakšnimi izpiti zaradi česa pač nebi mogli dovolj zaslužiti, bojo pa že povedal pa se bo hladilnik napolnil.
Tisti denar, ki bi jaz s tem prišparal, bi raje dajal na stran in jim dal za polog, ko bodo hoteli kaj svojega kupiti.
MIHAc27 ::
Moji še v osnovni niso. Ampak moje mišljenje je, da je vsak evro škodljiv. Naj se naučijo, da denar ne pade z neba. Tudi za hrano in pjačo nebi dal, razen mogoče prva dva meseca, da se mogoče aklimatizira in najde študensko delo. Če bi jim zagustil ali bi imeli res gužvo z kakšnimi izpiti zaradi česa pač nebi mogli dovolj zaslužiti, bojo pa že povedal pa se bo hladilnik napolnil.
Tisti denar, ki bi jaz s tem prišparal, bi raje dajal na stran in jim dal za polog, ko bodo hoteli kaj svojega kupiti.
Se čisto strinjam. Jaz sem imel državno štipendijo, z njo sem sam razpolagal. Res, da je 50% šlo za mesečno vozovnico ampak tudi od ostanka se je dalo kak tolar privarčevati.
Meni je šlo predvsem za to, da ne rabim staršem non stop težit za karkoli.
Pri mojem najstarejšem je isto. Štipendija je njegova. Lahko dela z njo kar če. Ampak za šolo si more vseeno sam plačevat. Tudi za izpit za avto že ima privarčevano.
pero50 ::
ko sem bil med 2012-15 v štdudentu sem potreboval 25€ na teden. kosilo 3-4€ na dan, in še par € za kruh in kakšno stvar gor.
imel sem 250€ štipendije in se mi je zdelo da živim kot kralj. so pa starši plačevali najemnino, ostalo sem porabil za "luksuz". Avto, kakšno pivo in pa da sem punco kam peljal.
imel sem 250€ štipendije in se mi je zdelo da živim kot kralj. so pa starši plačevali najemnino, ostalo sem porabil za "luksuz". Avto, kakšno pivo in pa da sem punco kam peljal.
FrRoSt ::
A na sladoled!??
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
mertseger ::
V mojih časih si rabil 1000 tolarjev na teden, če si v četrtek v KMŠ preveč zapil si se potem v petek na vlaku švercal. Če je bil preveč prazen se je tudi (redko) zgodilo da si rabil dva do končne postaje. Potem pa še štop do doma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mertseger ()
Miki N ::
V mojih časih si rabil 1000 tolarjev na teden, če si v četrtek v KMŠ preveč zapil si se potem v petek na vlaku švercal. Če je bil preveč prazen se je tudi (redko) zgodilo da si rabil dva do končne postaje. Potem pa še štop do doma.
Ja saj. Toliko o zgornji ideji, da se mularija nauči "delati z denarjem". Pol imaš pa po netu študentke, ki se menijo za razne "protiusluge".
link_up ::
ja valda, nic jim ne dajte, suh kruh in voda, da bodo pripravljeni na hude cajte....ker naknadno se seveda ne da navadit.
Moji froci so tudi se v osnovni soli in lepo varcujejo.
jurja ne teden? tolk smo mi dobivali v srednji na dan. 200 je slo za kavice, 100 za cike, 500 za travo in 200 za malco. Danes vem, da je bilo wtf, ampak sem rabil svoj aha moment.
Moji froci so tudi se v osnovni soli in lepo varcujejo.
jurja ne teden? tolk smo mi dobivali v srednji na dan. 200 je slo za kavice, 100 za cike, 500 za travo in 200 za malco. Danes vem, da je bilo wtf, ampak sem rabil svoj aha moment.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
energetik ::
Nimam pojma, ker je do takrat še nekje 8 let, ampak predstavljam si, da jima bom plačal kvečjemu mesečno karto za vlak, glede na to da vlak pelje od nas do Tivolija 12 minut.
Ali pa še to ne, ker sumim, da bi lahko oba fasala Zoisovo.
Jaz nisem za študij dobil nič, "razen" prebivanja pri starših 10min peš do faksa. Denar sem rabil le za bone pa kakšno študijsko gradivo, ampak to je bil drobiž.
Ali pa še to ne, ker sumim, da bi lahko oba fasala Zoisovo.
Jaz nisem za študij dobil nič, "razen" prebivanja pri starših 10min peš do faksa. Denar sem rabil le za bone pa kakšno študijsko gradivo, ampak to je bil drobiž.
vires in numeris
Ferdo Piš ::
Pozabil sem napisati, da se naj štipendija ne upošteva.
Ko sem jaz hodil na faks, sem tudi imel štipendijo. Financiral sem si vse sam.
Moj otrok pa štipendije nima, plačujem mu cca. 100EUR/mesec (da ima za življenje) ob upoštevanju OPjevih (mojih) robnih pogojev.
To me je zanimalo, ne pa neki tolarji, pa to da so komaj 8 let stari...
Ko sem jaz hodil na faks, sem tudi imel štipendijo. Financiral sem si vse sam.
Moj otrok pa štipendije nima, plačujem mu cca. 100EUR/mesec (da ima za življenje) ob upoštevanju OPjevih (mojih) robnih pogojev.
To me je zanimalo, ne pa neki tolarji, pa to da so komaj 8 let stari...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ferdo Piš ()
amacar ::
Jaz sem dobil od 2010-2015 kot student vsak mesec 83EUR (20k v tolarjih, ker sem enako vsoto zacel dobivati v srednji od leta 2006) + placevali so mi studentski dom. Takrat se je dalo bp ziveti, boni so bili 2-4EUR, sem pa imel tudi zoisovo stipendijo, tako da preko studenta nisem nikoli delal. V teh casih bi bilo treba studentu dati x2 glede na inflacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
velikBrokoli je izjavil:
Ste pač škrti...
Cote mu kupim, za jest dobi, streho nad glavo tudi ne plačuje sam.... kaj še...ene 500-600€ samo zanj za hobi letos...pa na dopust je šel tudi zraven, ni rabil nič plačat,...
Mislim, da ima dovolj polno rit, kakšno stvar si naj kar sam plača, da vidi, da denar ne pade iz neba ampak bo treba zanj delat.
velikBrokoli ::
Wow, osnovne življenjske potrebščine si mu priskrbel, pa ti si neverjeten...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()
Kayzon ::
velikBrokoli je izjavil:
In kaj je narobe s tem da ne razvaja prevec svojih otrok? Komot grejo delat cez pocitnice ce bi rada mal vec denarja.
600€ ni zadost za hobi? Pa za hčerkin hobi tudi gre 100€ na mesec. Najcenejša je najmlajša. Njene plesne so bile 'samo' 200€ za sezono/šolsko leto.
Za brokolija pa itak sumim, da je en trol, ki živi v kleti mama hotela.
Za brokolija pa itak sumim, da je en trol, ki živi v kleti mama hotela.
novak-t ::
velikBrokoli je izjavil:
Kaj pa več rabi? vse ostalo je luksus, za katerega se da zaslužiti preko študenta...
sam sem imel štipendijo, s katero sem pokrival vse stroške, ki sem jih imel (karta in telefon). Ostalo mi je cca 100 eur. Potem sem pa zraven še preko študenta vsak mesec zaslužil cca 800eur. Takrat je bilo zame, kot da bi mi zdaj konec meseca ostalo 5keur. Ampak, če gledam nazaj, bi se mogoče lahko malo manj gnal in bolj užival. Saj tudi ne pravim, da bi morali moji otroci tako, ampak danes 200-300 eur na mesec prek študenta zaslužit je izi. Dost za luksus v tem starostnem obdobju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slaba banka - študentsko deloOddelek: Loža | 9218 (7245) | Kenpachi |
» | kadrovska štipendija?Oddelek: Šola | 4782 (3518) | St235 |
» | Študenti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17147 (13545) | para! |
» | Stanovanje za mlad par (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14137 (11880) | Okapi |
» | Jast študent, hočem pa luksuz za majhen denar. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28653 (25205) | Tear_DR0P |