Novice » Rezultati » Stanford: desetina programerjev ne dela skoraj ničesar
ginekk ::
Pa saj šef ima tudi drugo delo, mar ne? Tu se pogovarjamo kot da je edino delo šefa, da nadzoruje svoje zaposlene in potek dela. Povečini pa imajo še milijon stvari zraven in je vodenje neposredno podrejenih samo "za zraven". Če pa je šef res del ekipe, je ponavad "zgolj" nekakšen team lead in dela isto kot ostali.
Če je firma tako škrt, da ne morejo enega scrum mastra/operation managerja zaposlit, da malo preverja ali folk res dela ali ne, ali ima probleme, ali kaj, potem naj pač tega ne delajo. Sam pol naj ne jamrajo, da nimajo folka/projekta pod kontrolo.
Team lead je v osnovi arhitekt, ne pa da se še ukvarja s človeškim sranjem. Ni to njegova naloga, sam butast folk za 10% višjo plačo in kvazi virtualno udeležbo pri dobičku požre in naredi marsikaj.
Poleg tega je dostikrat v slovenskih firmah, da šefi delajo manj od svojih podrejenih. To sem videl samo v Sloveniji. V tujini, kjer sem delal/delam, šefi popoldne še visijo tam,. da spucajo svoje delo in ustrezno zadevo dokumentirajo.
Pač stvari gredo na zaupanje kot gre vse v življenju (nihče nima časa vsega stalno preverjat).
Eni tule ste ko mali otroci, brez slehernega accountabilitija (vse so krivi ostali, pa tud za lenobo je kriv šef).
Seveda so šefi krivi, ker so po večini nesposobni.
Dober programer bo zelo redko dober manager, še manj pa dober za delo z ljudmi...
lol
Po tvoji logiki dober razvojnik nikoli ne gre v management - ker management je nesposoben
Če pa gre slučajno tja, potem je slab manager.
Ničesar od tega ne drži. Jasno firme najbolj podpirajo prehod preizkušenih in dobrih kadrov v management - to je bolj zanesljivo kot iskat vodje na prostem trgu. In dober razvojnik je verjetno pameten, ta pamet mu pomaga tudi v managementu.
Da v tujini šefi več delajo, tudi ne drži niti ni nobene logike v tem, samo tvoja lažna percepcija.
Da je team lead arhitekt (pa še opazke o scrum) samo pove, da izgleda v IT še nisi delal nič drugega kot v razvoju programske opreme, kar je samo en mali mali segmentek.
Markoff ::
Vemo, saj vsi ti obiskujejo S-T.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
111111111111 ::
Tole je meni že dolgo jasno. Nekateri ne naredijo pol kurca nič. Kaj šele ko prideš do raznih analitikov in product/project managerjev itd... tm je teh 90%, če nehaš štet sestanke za opravljeno delo. Ne dobiš od nobenega nikakršnih dokumentov, ki bi bili vredni ene črke tam notri napisane.
Mi v firmi imamo enega analitika, ki je vreden zlata. Tako da ni povsod isto.
Osebno sem videl poste ljudi, ki jim je cilj, da grejo v službo in ne delajo popolnoma nič. Po potrebi outsorcajo svoje delo kakemu Indijcu, Potem pa samo čakajo kako dolgo bo firma rabila, da ugotovi, da ne delajo nič. So bili primeri ko so delali pa par let in jim niso prišli na sled. Porem pa hitro quitajo pa gredo k naslednjemu z referencami.
Kdor zna pa zna.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Jaz to konstantno delam, pa še vedno naredim več kot ostali Indijci, ki delajo po cele dneve .
Indijci delajo cele dneve? :D
Če opravi vse v eni uri, all the power to them. Ne more pa nek senior cel teden vleči taska, ki ga sam opravim v enem dopoldnevu.
Jaz sem recimo danes vlekel cel dan task pa še jutri ga bom, ki bi ga moj šef opravil v pol ure. Prebrati sem moral cel kup literature in primerov o določenem protokolu, da mi je bilo sploh jasno kaj task zahteva od mene. Se pa strinjam, da če se to preveč ponavlja, je definitvno problem v zaposlenem.
Zgodovina sprememb…
Sure. Ja, zdj je šef kriv da eni slackate. Če ti bi stalno za vratom visel, bi pa težil da šef počne micromanagement.
Mi imamo super šefa. Pozna delo, ve koliko časa kaj traja in delo je razporejeno, da v 6-7 urah praktično vse narediš, tako da imaš potem čas še kakšen izobraževalen program naredit ali kaj podobnega. Skratka nobenega stresa.
Saj to je vse super in prav, ampak rezultat je pa trenutni fenomen imenovan "competency crisis". Sploh ne omejen na IT sektor.
V vse pore življenja prihaja balkansko načelo "ne moreš me tako slabo plačati, kot lahko slabo delam", le da sedaj šteje pod "slabo plačati" tudi 2-3k neto za pisarniško delo brez odgovornosti. Pod "slabo delam" pa šteje visenje na družbenih omrežjih 6 do 8 ur na "šihtu".
Še vedno ostajam mnenja da je internet oziroma še bolj specifično - družbena omrežja - tista reč, ki bi lahko bila za nas veliki civilizacijski filter.
Jaz pa obratno. Če šef ne teži potem delam kot je treba da ne bo začel težit. Če pa teži za brezveze potem se pa tudi jaz ne mislim pretegnit. Dokler ni problem da pridem delat v pisarno za 4 ure in potem domov,m če se mi tako sprdne, mi tudi ni panike popoldan potegnit po službi. Sam da je obojesmerno. Jaz rad delam in ne vidim ravno smisla v slackanju na šihtu. Imam pa tut dan ko se mi nič ne da in sem totalno neproduktiven.
Zgodovina sprememb…
Če je pogoj, da je kar se zjutraj dogovorimo do konca delovnika preverjeno narejeno, potem je delo od doma mnogo lažje organizirati, ampak odpade fleksibilnost, kot si jo razlagajo nekateri. Sicer moraš potem pri zaposlovanju preverjat še druge parametre, saj vpliva na delovno okolje in nivo distrakcij namreč nimaš, zato rabiš nekoga, ki je pri delu od doma sposoben podobne koncentracije kot pri delu v pisarni.
Jaz v pisarni težko delam. Preprosto ker je preveč motenj. Pa ne negativnih. Sodelavec te povabi na kavo, nekdo te pride kaj vprašat. Zato vse heavy taske delam doma. Študij novosti, obsežna dokumentacija... Tega v teh pisarnah odprtega tipa pač ne moreš početi, vsaj jaz. Tako da je moja produktivnost na 15-20% doma pa na 100-140%. Doma pozabim tudi malicat, če je kak zanimiv problem. :)
KAVINSKY ::
Po tvoji logiki dober razvojnik nikoli ne gre v management - ker management je nesposoben
Če pa gre slučajno tja, potem je slab manager.
Ničesar od tega ne drži. Jasno firme najbolj podpirajo prehod preizkušenih in dobrih kadrov v management - to je bolj zanesljivo kot iskat vodje na prostem trgu. In dober razvojnik je verjetno pameten, ta pamet mu pomaga tudi v managementu.
V realnosti je kup majhnih in srednjih podjetij, kjer si začuden, da sploh imajo neko projektno vodjo. Vlogo managerja potem prevzame najbolj senior programer.
Verjetno obstajajo izjeme, ampak dobri programerji nimajo mehkih spretnosti. Par služb sem menjal, vedno ena in ista zgodba. Firma pa talec, ker ne upajo nič proti takim.
Da odrasel človek kuha trmo kot otrok ali pa egotripa, četudi o neki tehnologiji nima pojma in zapravlja čas ostalim.
Zimonem ::
Počasi se bo ocenjevanje itak preneslo na ai. Potem bo manj pijavk, katere se ven vlečejo z osebnim šarmom/vezami.
Sicer bi se pa moral ob določeni uri repozitorij zakleniti , pognati teste in narediti pregled , da se naslednji dan ve kje stvari sploh stojijo.
Sicer bi se pa moral ob določeni uri repozitorij zakleniti , pognati teste in narediti pregled , da se naslednji dan ve kje stvari sploh stojijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
socialec ::
You wish.
Bo pa v AI skrito napisan rule v pomnilniku v smislu če oseba='ta in ta' potem cilji->prekodoseganje=pravilno & napredovanje->naslednje=danes+28d
Recimo ;)
Bo pa v AI skrito napisan rule v pomnilniku v smislu če oseba='ta in ta' potem cilji->prekodoseganje=pravilno & napredovanje->naslednje=danes+28d
Recimo ;)
Mah samo na šlo tech pogleda in v bazo comitov. glede na to da že cel dan filozofiraš ...
tony1 ::
"ne visoko nadpovprečna plača (takih firm se izogibajte, ker boste delali 10x več, kot je vrednih tistih 20% višje plače od drugih - lep primer je Outfit, ljudje so jim delali samomore zaradi pritiska na delovnem mestu), nekje sredina, ampak dobili so del dobička, nihče ni bil "pazi se tega, je zajeban", nihče ni vršil na zaposlene pretiranega pritiska in sam si se slabo počutil, če nisi delal, ne 100%, daleč od tega, ampak v skladu z drugimi, ki so ti bili od prijateljev do reševalcev problemov (tudi izven službe)."
Zelo modro, bravo. Auschwitz7
ja če bo samo štetje comitov zadosten kriterij... moral bi jih še osmisliti, če ne res, samo eno črko cirkuliram in bo kaj vem 500 commitov dnevno, v git hub/lab lepo temni kvadratki vsak dan v aktivnosti... samo hec je, ker nisem plačan na to ampak na ure - kaj hočeš, nas, socialce, izkorišča vsak, ki ima 5 minut časa... sam res, sem čisto res priden delavčič, prava mravljica/čebelica, mogoče bi bil v zadregi - ampak še ne vem, kdo :D
Mah se grem raje z chat gpt pogovarjat kot z nekom ki na iŠlo tech goni svoje že cel dan , pa ne v eni sami temi.
Ok ne bo ravno chatgpt bo pa qwen.
Ok ne bo ravno chatgpt bo pa qwen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
twom ::
Po taki definiciji je engineering manager, ki pokonci drži celo ekipo, neproduktivni ghost in ga je treba takoj odpustiti...Govora je o progamerjih, ne o managerjih. Za managerje bo treba uporabit drugo metriko. Se ti ne zdi?
Če bo kdo uporabil te metrike za odpuščanje zaposlenih, je slab šef. Ampak to je itak jasno.
c3p0 ::
"ne visoko nadpovprečna plača (takih firm se izogibajte, ker boste delali 10x več, kot je vrednih tistih 20% višje plače od drugih - lep primer je Outfit, ljudje so jim delali samomore zaradi pritiska na delovnem mestu), nekje sredina, ampak dobili so del dobička, nihče ni bil "pazi se tega, je zajeban", nihče ni vršil na zaposlene pretiranega pritiska in sam si se slabo počutil, če nisi delal, ne 100%, daleč od tega, ampak v skladu z drugimi, ki so ti bili od prijateljev do reševalcev problemov (tudi izven službe)."
Nemogoče! Pri naši Izi samomore? Ženska toliko, da ne lebdi nad tlemi, tako je razsvetljena, zdaj pa to slišim. Šokiran.
Jarno ::
Na Japonskem uradno vsako leto nekaj sto ljudi umre zaradi naporov na delovnem mestu, neuradno nekaj tisoč.
Ni to življenje.
Ljudje/sodelavci pa niso slepi, nedavno so pri Meti npr. odpustili 2k uslužbencev zaradi "zlorabe" bonus denarja za prehrano.
Po drugi strani s strani bank priznani znalci COBOL-a z ugodnimi pogodbami lepo živijo od "pripravljenosti". I tata bi.
Ni to življenje.
Ljudje/sodelavci pa niso slepi, nedavno so pri Meti npr. odpustili 2k uslužbencev zaradi "zlorabe" bonus denarja za prehrano.
Po drugi strani s strani bank priznani znalci COBOL-a z ugodnimi pogodbami lepo živijo od "pripravljenosti". I tata bi.
#65W!
" Ljudje/sodelavci pa niso slepi, nedavno so pri Meti npr. odpustili 2k uslužbencev zaradi "zlorabe" bonus denarja za prehrano."
Ne štekam, so jedli kaj več kot kosilo za malico? Futrali še vso žlahto? Celo soseko?
" Po drugi strani s strani bank priznani znalci COBOL-a z ugodnimi pogodbami lepo živijo od "pripravljenosti". I tata bi. "
Praktičnih izkušenj nimam, ampak glede na to, da se je Cobol čisto rutinsko učilo KOT PRVI (ZAČETNI!) PROGRAMSKI JEZIK na Kranjski Sorboni še 25 let nazaj, ne more biti nek bavbav. Če si že programer in bi šel rad v te, resda nekoliko arhaične vode, kar pogumno.
Saj imamo tudi na forumu človeka, ki v njem veliko dela, pa ti lahko da kak nasvet, če se res splača ali ne.
Ne štekam, so jedli kaj več kot kosilo za malico? Futrali še vso žlahto? Celo soseko?
" Po drugi strani s strani bank priznani znalci COBOL-a z ugodnimi pogodbami lepo živijo od "pripravljenosti". I tata bi. "
Praktičnih izkušenj nimam, ampak glede na to, da se je Cobol čisto rutinsko učilo KOT PRVI (ZAČETNI!) PROGRAMSKI JEZIK na Kranjski Sorboni še 25 let nazaj, ne more biti nek bavbav. Če si že programer in bi šel rad v te, resda nekoliko arhaične vode, kar pogumno.
Saj imamo tudi na forumu človeka, ki v njem veliko dela, pa ti lahko da kak nasvet, če se res splača ali ne.
Ja, pismo, tony1, tudi java in c#, pa niti php od teh arhaičnih stvari niso ne vem kak napor, pa se da čisto lepo živeti od tega, če si iz pravega materiala.
Meni je bolj zanimivo, kje dejansko uporabljati golang in podobno, naučiš se že delati s tem, ampak mater, v pogodbi se moraš potem zlagati, če hočeš, da te najamejo. Ali pa zaposlijo, v redu, spet neka arhaična reč :D
Meni je bolj zanimivo, kje dejansko uporabljati golang in podobno, naučiš se že delati s tem, ampak mater, v pogodbi se moraš potem zlagati, če hočeš, da te najamejo. Ali pa zaposlijo, v redu, spet neka arhaična reč :D
Jarno ::
To so tipični primeri programerjev, kateri lepo služijo in so lahko pretežno neaktivni pri določeni ustanovi. Sicer ne gre za očitke...
Težava je v praktični kompetentnosti/izkušnjah, odgovornosti in referencah, ni to situacija, da ti pomaga priporočilno pismo iz Prištine ali Rijeke.
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
Ja, pismo, tony1, tudi java in c#, pa niti php od teh arhaičnih stvari niso ne vem kak napor, pa se da čisto lepo živeti od tega, če si iz pravega materiala.
Ampak oni delajo. Cobolovci pa menda: "lepo živijo od "pripravljenosti". I tata bi."
Sam bi se, če bi se že šel argaičnih reči, raje kot Cobola lotil Delphija.
Zato, da računaš pripravljenost kot čisto zunanji, te morajo že kar radi imet.
Delphi je tudi v redu, ja, resno, ampak je kaj biznisa na to temo?
Delphi je tudi v redu, ja, resno, ampak je kaj biznisa na to temo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
sbawe64 ::
https://www.phind.com/search?home=true
companies that uses golang
Ampak oni delajo. Cobolovci pa menda: "lepo živijo od "pripravljenosti". I tata bi."
Sam bi se, če bi se že šel argaičnih reči, raje kot Cobola lotil Delphija.
Če kaj bereš sporočila SI st cobolovca, potem lahko prebereš, da v službi ravno ne slacka.
Glej zgodrnji post.
Overview of Delphi Usage
Delphi is used by approximately 8,752 companies worldwide 1.
It is most popular in the United States, UK, Germany, France, Brazil, Spain, Canada, Netherlands, Italy, and India 1.
Delphi is primarily used in the hospitality industry, but also in entertainment, finance, healthcare, and other sectors 3.
Je pa pomoje več denarja v Cobolu.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 20040 (13793) | Mike_Rotch |
» | Outbrain kupil Zemanto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 42674 (33158) | thramos |
» | Izrael premagal Irsko, Intel bo tam proizvajal v 10 nm (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 25781 (22874) | AndrejO |
» | Apple z rekordnim dobičkom, delnice padle kot kamen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 37560 (31434) | Jst |