» »

Izvršba zoper upravno enoto

Izvršba zoper upravno enoto

modronebo24 ::

Pred meseci sem bil kot priča klican na upravno enoto (UE) v nekem postopku. Pri tem mi pripadajo potni stroški in UE mi je tudi pisno poslala uraden sklep o povračilu potnih stroškov, ki bi morali biti povrnjeni v roku 1 meseca. Od tega roka pa je sedaj minilo že več mesecev in UE mi še vedno ni povrnila stroškov. Na moja sporočila v zvezi s tem ne odgovarjajo. Čeprav gre samo za nekaj evrov, me tak odnos UE moti in zato razmišljam o izvršbi. Ker pa s tem nimam izkušenj, me zanima par stvari.

1. Ali lahko v tem primeru preko eSodstva podam izvršbo zoper UE?
2. Ali zadostuje, da kot dokazilo priložim kopijo uradnega sklepa?
3. Kako točno poteka postopek - se izvršba avtomatsko umakne, ko je obveznost UE poravnana, ali moram jaz narediti še karkoli drugega? Kdo odloči, če je moja izvršba sploh upravičena?
4. Moram na kaj posebej paziti, da si ne nakopljem kakšnih dodatnih stroškov?

Hvala vnaprej!

anyman45 ::

Prav res se ti da, za nekaj 10€? Tudi ce gre za odnos ni vredno energije in ne casa.

V-i-p ::

Jaz mu dam pa prav, bravo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

svecka ::

grese za princip. UE non stop zamujajo z odlocbami na VSEH PODROČJIH, kjer vlagaš vloge.

Kalibri ::

Principi stanejo in z njimi se ukvarjajo tisti, ki nimajo pametnejšega za početi.

Bo meni tudi občina odpustila, če za NUSZ nakažem 5 EUR premalo? Retorično vprašanje. Za zgražati se je nad tem, da še inštitucije na nivoju UE mirno ignorirajo pravila. Sploh če upoštevam, da zamujajo npr. tudi s povračilom deleža cestnine (odjavljen avto iz prometa), kar pa nanese vse skupaj že okrog 100 EUR.

anyman45 je izjavil:

Prav res se ti da, za nekaj 10EUR? Tudi ce gre za odnos ni vredno energije in ne casa.

Se mi da. Ta odnos v Sloveniji pogosto zasledim in na koncu je kritik deležen tisti, ki želi npr. plačilno disciplino ali pa, bognedaj, da se državne inštitucije držijo pravil, ki veljajo za vse ostale. Bananarepublika.

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

modronebo24 je izjavil:

Pred meseci sem bil kot priča klican na upravno enoto (UE) v nekem postopku. Pri tem mi pripadajo potni stroški in UE mi je tudi pisno poslala uraden sklep o povračilu potnih stroškov, ki bi morali biti povrnjeni v roku 1 meseca. Od tega roka pa je sedaj minilo že več mesecev in UE mi še vedno ni povrnila stroškov. Na moja sporočila v zvezi s tem ne odgovarjajo. Čeprav gre samo za nekaj evrov, me tak odnos UE moti in zato razmišljam o izvršbi. Ker pa s tem nimam izkušenj, me zanima par stvari.

1. Ali lahko v tem primeru preko eSodstva podam izvršbo zoper UE?
2. Ali zadostuje, da kot dokazilo priložim kopijo uradnega sklepa?
3. Kako točno poteka postopek - se izvršba avtomatsko umakne, ko je obveznost UE poravnana, ali moram jaz narediti še karkoli drugega? Kdo odloči, če je moja izvršba sploh upravičena?
4. Moram na kaj posebej paziti, da si ne nakopljem kakšnih dodatnih stroškov?

Hvala vnaprej!

Ko sem bil sam priča, sem šel isti dan direktno na "blagajno", kjer so mi plačali, v isti stavbi in tako naprej. Ne vem, kaj si čaral.

Vprašanje je bolj - kaj si ti čaral oz. kaj je čarala UE? Vodja postopka mi je takrat samo povedal, da se za povrnitev naknadno izda odločbo oz. sklep, na osnovi katerega nato dobim sredstva povrnjena na račun.

hamez66 ::

modronebo24 je izjavil:

Vprašanje je bolj - kaj si ti čaral oz. kaj je čarala UE? Vodja postopka mi je takrat samo povedal, da se za povrnitev naknadno izda odločbo oz. sklep, na osnovi katerega nato dobim sredstva povrnjena na račun.

Ok. Zanimivo. Lahko, da je bilo to nekoč drugače, ker je že kakih 12 let od tega.

CiClon ::

Prvo boš moral napisat, kaj točno ti piše v sklepu.

delavec44 ::

modronebo24 je izjavil:

Bo meni tudi občina odpustila, če za NUSZ nakažem 5 EUR premalo? Retorično vprašanje. Za zgražati se je nad tem, da še inštitucije na nivoju UE mirno ignorirajo pravila. Sploh če upoštevam, da zamujajo npr. tudi s povračilom deleža cestnine (odjavljen avto iz prometa), kar pa nanese vse skupaj že okrog 100 EUR.

Čudno da se ti to dogaja večkrat. Jaz sem cestnino dobil nazaj relativno hitro (pred rokom). Sem pa od zavarovalnice dobil prej.
Še najdlje sem čakal dars.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

V-i-p je izjavil:

Jaz mu dam pa prav, bravo.

Na nek način mu dam tud jaz, moj nasvet pa je kljub temu, pust zadevo, ker ni vredno. Pošli jim še enkrat dopis, to velja kot uradna pošta, da boš zadevo predal odvetniku, in pol zna bit kej.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Utk ::

Prispevam 20 evrov za izvršbo, če zarad nekega razloga ne uspe in jo moraš plačat.

Jnou ::

Na koncu se gre samo za to, da morajo počakati na pravnomočnost sklepa.

CiClon ::

Sej zato bi moral OP napisati, kaj mu točno piše v sklepu, če hoče kak uporaben nasvet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rubež in osebni stečaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111167 (9200) Zmajc
»

Rubez premicnin zaradi neplacanih obveznosti (strani: 1 2 )

508323 (5316) St235
»

T2 "terjanje za nazaj" (strani: 1 2 )

5012577 (9037) MadMicka
»

Izvršba kljub pravočasni poravnavi terjatve - kaj storiti?

143552 (3020) PaX_MaN
»

Splošna in pravna mnenja glede izvršbe (strani: 1 2 )

579688 (8528) lopov

Več podobnih tem