» »

Vozniški izpit samo za privat

Vozniški izpit samo za privat

1
2
»

Gray_Warden ::

plača je pomembna in pika.

bolj se splača it v trgovino zlagat piškote na polico za tistih 500 eur in malico in potne stroške kot če boš nekje garal kot suženj in za tisto dobil 800 eur..od česar boš 200 eur porabil za prevoz ker ga ne bodo krili, voziti pa se boš moral 50 km daleč.


nekateri pametnjakoviči bodo rekli da naj si tak človek kupi avto ki manj porabi...torej naj zaradi slabe službe ki ne plača potnih stroškov za to službo porabi še dodatne eure, da bo lahko "ceneje" hodil v službo in še odplačeval kredit z aavto?

now that is some fucked up logic.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Sba je izjavil:

@Invictus: Ravno včeraj sem na MojeDelo zasledil oglas z objavljeno plačo, a tega oglasa žal ne najdem več.



Najbrž je bil oglas za Interpol, ki se že nekaj časa valja gor ... Napisal si en oglas. Pač izjema ki potrjuje pravilo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sba ::

Invictus je izjavil:

Sba je izjavil:

@Invictus: Ravno včeraj sem na MojeDelo zasledil oglas z objavljeno plačo, a tega oglasa žal ne najdem več.



Najbrž je bil oglas za Interpol, ki se že nekaj časa valja gor ... Napisal si en oglas. Pač izjema ki potrjuje pravilo.

Ne, to (sistemski administrator) je bilo. Navedena plača je bila 1000 € + malica + potni stroški.

Se strinjam, da bi bilo potrebnih več takih oglasov, predvsem za nekoga, ki še ni toliko seznanjen s trgom dela.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Fizikalko ::

No, podajanje neto zneskov je pa sploh burleska, take firme še povohal ne bi...

Plačo se dogovarja vedno v bruto znesku.

Gray_Warden ::

zakaj? Kaj me briga koliko dobi država....zanima me koliko bom dobil jaz v žep.

Zgodovina sprememb…

Sba ::

Fizikalko je izjavil:

No, podajanje neto zneskov je pa sploh burleska, take firme še povohal ne bi...

Plačo se dogovarja vedno v bruto znesku.

To mi je sicer znano, vendar nikoli nisem razumel zakaj je temu tako. Zato, da se zavedaš koliko delodajalec plača zate? Ker je tako v tujini? Mene v Sloveniji zanima le to, koliko bom ob dogovorjenem datumu dobil na svoj bančni račun.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

IceIceBaby ::

Zato ker ti dobiš bruto znesek. Delodajalec del tvoje plače v tvojem imenu nakaže na različne konce.

Primer. Pri nas v firmi za zaposlenega plačujemo stanovanjski kredit, mu v računovodstvu trgajo direktno od plače in nakažejo banki. Ista zgodba. Po tej logiki bi lahko razlagal, da ima par 100 eur manjšo plačo, kot jo ima v resnici.

Fizikalko ::

Potem so tu še olajšave na otroke itd...

Skratka, primerljive so samo in zgolj BRUTO plače...

Gray_Warden ::

torej mu plačate neto znesek ki gaon dobi in mu od rtega trgate za stanovanjski kredit.


del ki ga dobi država pa se mu trga že prej?

torej kot sem rekel....vprašanje je koliko NETO dobi človek. bruto nima niti najmanjše veze.
dodatki so pač dodatki. te se šteje posebej. to ni plača.

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Nič se ne trga prej in kasneje. On dobi na račun neto. Brez prispevkov in brez kredita. Po tvoji logiki je to njegova plača.

Pa to kaj je fizikalko omenil tudi ni zanemarljivo. Nekaj 10 eur razlike je takoj.

Gray_Warden ::

stanovanjski kredit je sam vzel. Zato ga pač ne dobi direktno na račun.

kar mu država trga pa se nihče ni sam odločil. ampak se je država.

bruto - to kar država trga = neto plača. kaj se s to neto plačo naredi pa je problem posameznika.

dodatki pa so le to kar že ime pove...dodatki.

saj veš..imaš košaro krompirja = bruto teža. več kot imaš krompirja, večjo košaro potrebuješ da ga pospraviš. teža krompirja s košaro - teža košare = neto teža. predsatvlaj si da košara predstavlja to kar država pobere od plače. Večja kot je plača, več država pobere.

kaj s tem krompirjem narediš pa je tvoj problem. ampak 15 v mesecu zaslužiš določen znesek denarja - to kar bo država pobrala=neto znesek. To je znesek ki zanima ljudi.
Lahko ima nekdo 2000 eur bruto plače, dobi pa ušivih 900 eur...kar je le malenkost boljše od trgovk za blagajnam.
iz tega stališča ni nič bolje se voziti 50 km stran v službo in dobiti tvojih 2000 eur bruto plače, kar se klepo sliši, ko pa država svoje vzame pa dobiš neomembe vreden večji znesek kot trgovka z vsemi dodatki v trgovini ki je 5 minut stran od tvojega doma. Potem pa razmisli če se dejako splača voziti tako daleč v službo...

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

A si že kdaj videl plačilni list? Država ti nič ne trga. V tvojem imenu podjetje plača zate prispevke in zavarovanja od tvoje plače. Popolnoma enako je s krediti in kakšno kaznijo, ki se baje lahko odtegne od plače na enak način.

dodatki pa so le to kar že ime pove...dodatki.


Nihče ne govori o dodatkih ampak o olajšavah. Če imaš otroka ali vzdrževanega družinskega člana se tvoja plača ne spremeni, le malo manjše prispevke boš plačal.

Gray_Warden ::

ne, govora v tej temi je o tem, kako podjetje slabo plača potne stroške. ni govora o dodatkih za otroka in zavarovanju.

in zato je to pomembno vprašanje ko se odločaš kje boš delal. ker v končni fazi je pomembno le to, koliko na koncu zaslužiš.

Ali se splača vsak dan 2 uri sedeti v avtu zaradi službe, ali ne.

ljudje se obnašajo kot da je delodajalec bog ki se nas usmili in nam da delo. Ne. ljudje prodajamo svoje usluge podjetjem. Kadarkoli lahko svoje delavno mesto menjamo, če trneutni delodajalec svoje vloge ne jemlje resno. Iz tega stališča menim da sem popolnoma upravičen do informacije koliko so me dejansko pripravljeni plačati, saj se mogoče odločam med 2 podjetji in tehtam katero delavno mesto mi bolj ustreza.

Zgodovina sprememb…

r0ker ::

Plača je isto ali še bolj pomemben podatek kot recimo delovni čas. V kakem vrstnem redu ti delodajalec pove te podatke oziroma v kakem vrstnem redu sprašuješ je popolnoma nepomembno. Še posebaj je dobro hitro vprašat po plači, ker takoj vidiš, kako začnejo mučkat in nakladat.
"dela se 8 ur na dan, 5 dni na teden. izjemoma se delajo nadure, ampak to le redko."
"joj, ja plača. jaaaaaaaa pri plači je pa tak... zdaj na začetku si pač nov in ti damo zam nekje 7 eur na uro, da vidimo kak si, kak se sam znajdeš....... pol tam po kakih 3 do 5 mesecih se ti lahko plača dvigne, pač glede na tvoje znanje, samo zdaj je bolj bogo z projekti....... pa pol so še tu prevozni. kje si doma? maš kaki avtobus?....... pa za malco ti plačam, tak da....."
veliko preveč je takih nakladačev. Če ti višina plače ni najbolj pomembn podatek si pa itak tool.

Aja, on topic: OP, poišči si drugega delodajalca. Na napakah se učimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r0ker ()

BlueRunner ::

Gray_Warden je izjavil:

zakaj? Kaj me briga koliko dobi država....zanima me koliko bom dobil jaz v žep.

Uporabis kalkulator in to je to. Bruto zneski so edini primerljivi, potem je pa se kaj od tebe odvisno (kratkorocno in dolgorocno) koliko ti bo od tega na koncu res ostalo.

Neto zneski so tako ali tako fikcija. Naslednja kategorija primerjanja je razpolozljiv denar (disposable income). To je tisto, kar ti res ostane.

Recimo tipicen idiotizem neto zneskov: na firmi dobim 1000€ tvojih "neto". Ob strani z delnicami zasluzim se kaksnih 5000€ letno ocitno tudi tvojih "neto", ker nicesar ne placam sproti. Na pomlad dobim od DURS-a poracun, da moram placati se 500€ ekstra dohodnine.

Kaj sedaj? A bom sel na firmo in jim tezil, ker so mi dali premalo neto? Ker smo se dogovorili za 1000€/mesec, drzava pa mi je pobrala 41€ vec za vsak mesec. Torej sem dejansko dobil samo 959€ tvojih "neto".

Ali pa sem to dejansko izgubil zaradi dividend in imam zato jajc, ker tistih 5000€ neto sploh ni neto, ker mi drzava potem se nekaj naknadno pobira.

Skratka neumnost se pogajati za neto, ker je ta znesek navadna fikcija. Pogajas se za celotno placilo od katerega bo marsikdo trgal se preden ga bos dobil v roke. Marsikdo pa tudi potem, ko ga ze dobis v roke. Kar ti na koncu po vseh odbitkih, pac glede na tvojo lastno iznajdljivost, ostane, pa je potem res tisto s cemer prosto razpolagas.

ZaphodBB ::

Tisti, ki utrujate da vas zanima neto znesek in nič drugega s tem signalizirate, da vas ne zanima nič drugega kot lastna rit.

Taki ljudje so redko res uspešni. Ravno tako so redko dobri zaposleni in redko dobri sodelavci. Taki ljudje ne razumejo kako deluje svet, ne razumejo kako dela podjetje. Ne razumejo kako velik strošek so dejansko stroški dela in koliko je treba dejansko naredit in prodat, da lahko nekomu plačaš 1000€ neto.

To so liki, ki po eni strani jokcajo, da imajo samo 1000€ plače - v resnici pa zamolčijo še prevoz, malico, pa še kako drugo zadevo (firma plača fitnes, gledališče, bonusi,...). Hkrati so to ljudje, ki jim poveš da programerska ura stane 40€ - pa te debelo gledajo.

Ovčke. Lumpenproletariat.

dronyx ::

Naj kot zanimivost ob vsem tem dodam še to. Te iste kadrovnice, ki se pri obračunu potnih stroškov tako zavzeto borijo za delo po črki uredbe, pa čeprav praktično nihče tega v javnem sektorju ne počne na tak način, na drugi strani mirno izigravajo vse predpise in zakonodajo pri kadrovskih razpisih, kjer so izbrani kandidati praktično vedno znani vnaprej.

Kolega pravnik se je javil na razpis in so ga povabili na razgovor ter ga pol ure spraševali razne reči pred "kadrovsko komisijo", na koncu smo pa ugotovili, da je šlo samo za farso oziroma pravno pokritje. In to počnejo z vsemi kandidati, ki se javljajo na te fiktivne razpise in jim s tem samo kradejo čas in povzročajo povsem nepotrebne stroške.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

ZaphodBB ::

onyx: Kako malo je potrebno, da ljudje odkrijejo moralni čut v sebi :D.

Mehmed ::

Sej je za ogromno sluzb napisana placa ze v oglasu. Samo da so prek studentskega servisa.


Op, zdi se mi da potni nalogi pa alkohol ne grejo skupaj.
Ce drzi, enostavno vzdrzuj nivo alkohola v krvi pa je.

St235 ::

Vse teme, ki jih odpre onyx so offtopic. Predvsem zato, ker postavi eno vprašanje pol začne pa z nabijanjem tja v tri čez javno upravo in še kaj zraven. Pri tem je milo rečeno tako nerazgledan, da niti ne loči uporabe vozila v službene namene in prevozom na delo.

Pa saj smo mel tukaj isto zgodbo, sam takrat o avtorskih pravicah in potem tri poste nižje pluvanje čez javno upravo. Program kot avtorsko delo

Dej ostani na svojem blogu, pa ne trolaj tja v tri dni.

ZaphodBB ::

@Lakotnik29: Vidim, da je on od tistih ki našo državo delajo tako uspešno. Sem imel dosti opravka s takimi. Sami strokovnjaki. Če bi bili tsunami, bi našli izgovor zakaj se v bistvu ne bodo premaknil s srede oceana. Fuj in fej.

Invictus ::

offtopic:

Saj pri tsunamiju je najbolje biti sredi oceana, ker ga sploh ne opaziš. Valovi so dolgi in nizki ...

Sranje naredi šele ko se morsko dno začne dvigovati ...

/offtopic

Če ljudje ne vedo kaj je neto, bruto, bruto bruto plača, prevoz na delo, službena vožnja, ... itd. njihov problem.

Če bi bil delodajalec, bi z veseljem dajal pogodbe za neto plače. Država bo slej ko prej zmanjšala svoj lonček pri plačaš, takrat pa bo tak delavec cenejši. Ker bo treba plačati manj prispevkov. Seveda utopija prav kmalu ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mojca ::

Stroški prevoza se povrnejo zaposlenemu za javni prevoz, ki ni najcenejši, če bi uporaba najcenejšega javnega prevoza glede na vozni red in delovni čas zaposlenega, ne upoštevaje čas trajanja vožnje, za zaposlenega pomenila več kot dve uri dnevne časovne izgube.

mikic007 ::

Hm, tip nas sprasuje, kako iztisniti vec €€ iz nasih zepov. Zdi se mi celo bolj neumestno, kot ce bi me Mercator vprasal, za koliko naj dvigne cene. Tam se vsaj odlocis ali bos se dal denar ali ne.

Benti cez kadrovsko/upravo, ki vsaj v nekem mini segmentu opravlja svoje delo vestno (s tem, da ne verjamem cisto, da drugje delajo proti zakonu).

Imas ziher siht in placo po predpisih, pa nisi zadovoljen. Celo zavedas se, da imajo pravico in sedaj se zelis mascevati na racun uporabnikov, torej davkoplacevalcev (v stilu, bom pa delal slabse).

Sirni svet ti je odprt, ampak ocitno ga ne poznas, ker drugace se ta tema ne bi pojavila. V JU ni take place, da bi lahko govorili o robu prezivetja, vecina je v skladu z zakonom, ce ni, iztozis.

Realni sektor pa je povsem druga pesem. Velikokrat se potni stroski in malica izplacujeta kot dela place (pac dobis nizjo osnovo, ker ti pac povejo, da drugace lahko gres). Placane nadure, 13. placa in bozicnice so redkejse kot 500€ bankovec pri klosarju, enako zanesljiva sluzba ...

In ti se uspes pojamrat na forumu, kako je JU grda do tebe. Mene bi bilo malo sram, ampak zato mogoce ne delam v JU ...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prevoz na delo - zaplet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15625471 (10967) Mavrik
»

Regres, prevoz, malica - smisel? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15831416 (26500) Invictus
»

rekordne cene bencina...vsak v svojem avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5710522 (9026) Pithlit
»

Plačevanje stroškov prevoza po fakultetah

Oddelek: Loža
143643 (2961) St235

Več podobnih tem