Forum » Pomoč in nasveti » Onedrive Win10 Desktop mapa
Onedrive Win10 Desktop mapa
DamijanD ::
Na enem računalniku imamo polno enih fajlov (tako se je uporabnica žal navadila) v eni mapi na namizju (torej en folder na namizju ima notri praktično vse, kar ta user dela). Začuden sem ugotovil, da folder c:\users\user\Desktop ne obstaja (več) ampak je cel folder v Onedrive folderju torej (c:\users\User\Onedrive\Desktop).
Jaz sem vedno mislil, da onedrive pusti originale na miru in samo synca izbrane mape v cloud. Ne vem točno kaj se bo recimo tukaj naredilo, če se recimo ukine onedrive...
Druga stvar je pa praktično vprašanje: kako je najbolje preseliti syncane folderje na drug računalnik. Skopirati podatke in potem vključiti onedrive ali pustiti da onedrive vse počasi prenese dol?
Jaz sem vedno mislil, da onedrive pusti originale na miru in samo synca izbrane mape v cloud. Ne vem točno kaj se bo recimo tukaj naredilo, če se recimo ukine onedrive...
Druga stvar je pa praktično vprašanje: kako je najbolje preseliti syncane folderje na drug računalnik. Skopirati podatke in potem vključiti onedrive ali pustiti da onedrive vse počasi prenese dol?
damirez ::
Ja onedrive ustvari novo mapo in vse vrže tja. Ampak lahko pa da so fajli in na računalniku in na onedrajvu.
WizzardOfOZ ::
Ko postavljaš sistem določiš kje bodo datoteke. Imaš možnost da so samo v onedrive ali pa pri tebi in na onedrive.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
socialec ::
spoštovani mojstri...
če je kdo ugotovil - kako se v mobilnem onedrive appu (prvi dve fotki, v bistvu večina) po novem preklopi na pregled VSEH datotek in folderjev, če pa buta samo fotke in vse nastavitve izgledajo samo za fotke?
v prejšnjih verzijah si samo odprl app in si dostopal do navadnih fileov, zdaj pa neskončne fotke brez prikaza drugih datotek in brez nastavitve preklopa?
če je kdo ugotovil - kako se v mobilnem onedrive appu (prvi dve fotki, v bistvu večina) po novem preklopi na pregled VSEH datotek in folderjev, če pa buta samo fotke in vse nastavitve izgledajo samo za fotke?
v prejšnjih verzijah si samo odprl app in si dostopal do navadnih fileov, zdaj pa neskončne fotke brez prikaza drugih datotek in brez nastavitve preklopa?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
WizzardOfOZ ::
Nadgrajen Onedrive na zadnjo verzijo. Ko odprem onedrive, mi pokaže Files in gledam po VSEH datotekah.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
_Denny_ ::
Zgoraj imaš "Photos Files". Pritisni na Files
Vsaj pri Android 13 tablici je tako...ne vem, če je isto pri manjših ekranih telefonov.
Vsaj pri Android 13 tablici je tako...ne vem, če je isto pri manjših ekranih telefonov.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Auch, ja, seveda je res...
Photos, Files sta dva taba, izgledalo je kot en tab Photos Files (čeprav PhotoS!), levo poravnana, z očitno premalo kontrastne razlike :-/
Ok, move along, nothing to see here...
It is, though...
Photos, Files sta dva taba, izgledalo je kot en tab Photos Files (čeprav PhotoS!), levo poravnana, z očitno premalo kontrastne razlike :-/
Ok, move along, nothing to see here...
It is, though...
_Denny_ ::
Nič takega, sam sem se tudi lovil, ko je prišel ta update in enkrat pomotoma pritisnil na ta Files...zadnje čase delajo hudo neintuitivne vmesnike. Kot, da bi user brez nekih namigov kar avtomatsko moral vedeti kaj pritisniti oz. kaj sploh se da pritisniti. Še slabše bi recimo bilo vlačenje ekrana levo in desno, seveda spet brez namiga (kot pri NLB bančnih appih po novem).
Bo v prihodnosti kar huje, glede na to, da so nove generacije devsov čedalje bolj nesposobne...
Bo v prihodnosti kar huje, glede na to, da so nove generacije devsov čedalje bolj nesposobne...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
Verjetno je ta fensijada bolj plod kakšnih modernih umetnikov in ui dizajnerjev, kar bi lahko naredili res bolj poudarjeno oz. ločeno. Verjetno je celo bil kakšen What's new tour kdaj... Hecno je, da to najbrž ni od zadnje verzije in sem že uporabljal - zdaj je bila pa panika, ker se je mudilo hitro nekaj preverit in je vzelo nekaj dragocenih sekund za računalnikom! Hvala še enkrat, živemu človeku se vse zgodi... Za NLB vmesnik pa ne vem, mislim pa, da tvoj feedback ni neopažen :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SMB povezava Winows 10 s Synology NASOddelek: Operacijski sistemi | 3354 (2620) | dukedl |
» | Dropbox, Onedrive, Google drive,...? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15015 (8590) | crniangeo |
» | Windows 10 z reklamami tudi v Raziskovalcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 40743 (34307) | D3m |
» | Kateri free cloud storage (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14110 (12258) | Anney |
» | Na Lumiah se bo bohotil logotip Microsoft (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 24500 (20497) | issak |