Forum » Pomoč in nasveti » Adobe Acrobat - digitalno podpisovanje
Adobe Acrobat - digitalno podpisovanje
Csharp ::
V firmi bi rad uvedel digitalno podpisovanje (PDF) dokumentov.
Za pregledovanje PDF-jev uporabljamo Adobe Acrobat Reader in pri tem bi radi ostali.
Ideja pa je naslednja: Nekdo pripravi nek dokument in ga shrani v PDF format. V tako shranjenem PDF-ju potem pripravi podpisna polja in nato dokument po mailu pošlje drugemu v podpis. Recimo, da sem jaz podpisnik dokumenta. Ko kliknem v podpisno polje, moram imeti možnost izbrati namen podpisa (na primer: sem avtor dokumenta, potrjujem dokument, pregledal sem dokument, itd.), podpis pa ustvarim z vnosom gesla. Digitalni podpis mora nujno vsebovat minimalno naslednje podatke: ime in priimek, naziv podjetja, datum, čas, namen podpisa.
Kako doseči neko tako rešitev? Kaj za to potrebujem?
Za pregledovanje PDF-jev uporabljamo Adobe Acrobat Reader in pri tem bi radi ostali.
Ideja pa je naslednja: Nekdo pripravi nek dokument in ga shrani v PDF format. V tako shranjenem PDF-ju potem pripravi podpisna polja in nato dokument po mailu pošlje drugemu v podpis. Recimo, da sem jaz podpisnik dokumenta. Ko kliknem v podpisno polje, moram imeti možnost izbrati namen podpisa (na primer: sem avtor dokumenta, potrjujem dokument, pregledal sem dokument, itd.), podpis pa ustvarim z vnosom gesla. Digitalni podpis mora nujno vsebovat minimalno naslednje podatke: ime in priimek, naziv podjetja, datum, čas, namen podpisa.
Kako doseči neko tako rešitev? Kaj za to potrebujem?
Karen ::
Zakaj bi to delal - to ni podpis ki bi ga lahko verificiral. Vsak podpisnik podpiše s svojim certifikatom (ala Sigenca) pa je to pravno veljaven podpis. Poglej pod Signatures pa sprobaj, če imaš v sistemski shrambi kak oseben certifikat (ala sigenca, poštarca), ti ga bo ponudil za podpis, pa samo še vizualizacijo narediš.
LuGi ::
Na pamet mi pride zgolj Foxit PDF Editor + eSign
Omogoca vse zeljene funkcije le za geslo bi moral preveriti.
Omogoca vse zeljene funkcije le za geslo bi moral preveriti.
Csharp ::
Zakaj bi to delal - to ni podpis ki bi ga lahko verificiral. Vsak podpisnik podpiše s svojim certifikatom (ala Sigenca) pa je to pravno veljaven podpis. Poglej pod Signatures pa sprobaj, če imaš v sistemski shrambi kak oseben certifikat (ala sigenca, poštarca), ti ga bo ponudil za podpis, pa samo še vizualizacijo narediš.
No, saj ravno to me zanima - iščem nek PKI/certifikat, ki bi omogočal digitalno certificirano podpisovanje. Edini pogoj je, da je v podpisnem polju poleg imena in priimka navedena še firma, ura, datum in namen podpisa. Če se v ozadje lahko še kakšen logotip podjetja, pa še toliko boljše.
Trenutno imam v Adobu možnost digitalnega podpisa, ampak kot rezultat dobim podpis s pisano pisavo (odvisno od izbire fonta - kot bi se lastnoročno podpisal), ni pa zraven prikazanih podatkov, ki jih želim (datum, ura, firma, namen podpisa). Posledično mi tak podpis ne pride v poštev. Iščem neko opcijo, ki mi znotraj Adoba omogoča takšno podpisovanje:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Csharp ()
Sapere Aude! ::
zdravo,
kakor jaz razumem ti uporabljaš fill&sign funkcijo, ki daje podpis s "pisano pisavo", ne pa prek more tools --> use a certificate --> digitally sign ki pa je funkcija podpisa z dig.certifikatom (instaliran na PC). Meni po defaultu daje ime priimek, datum in čas; sem pa videl da lahko dodaš še dodatna polja (verjetno tudi custom).
upam, da je napotek v pravo smer
kakor jaz razumem ti uporabljaš fill&sign funkcijo, ki daje podpis s "pisano pisavo", ne pa prek more tools --> use a certificate --> digitally sign ki pa je funkcija podpisa z dig.certifikatom (instaliran na PC). Meni po defaultu daje ime priimek, datum in čas; sem pa videl da lahko dodaš še dodatna polja (verjetno tudi custom).
upam, da je napotek v pravo smer
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sapere Aude! ()
Sapere Aude! ::
kako pa urejaš podpis: preferences (Ctrl+K) --> Signatures --> Digital Signatures (pod Creation and Appearance) urejaš izgled podpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako digitalno podpisat dokumentOddelek: Pomoč in nasveti | 2735 (512) | s1ck |
» | Podpisovanje dokumentov .doc ali .pdfOddelek: Informacijska varnost | 3626 (647) | Invictus |
» | SigencaOddelek: Informacijska varnost | 2418 (1059) | Karen |
» | Digitalno podpisovanje dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 3781 (949) | shm |
» | Najdena resna varnostna ranljivost v AJPESovi podpisni komponenti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Varnost | 81986 (64540) | jukoz |