» »

2nd Gen Intel Core ULTRA - Arrow Lake (Serija 200)

2nd Gen Intel Core ULTRA - Arrow Lake (Serija 200)

1 2
3
»

DarwiN ::

To drži.. Jaz govorim za primer, če se kupuje danes..

Sicer pa tudi lastniki Intel Core Ultra 5 225 lahko občutno nadgradijo zadevo. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Mr.B ::

DarwiN je izjavil:

Sicer pa tudi lastniki Intel Core Ultra 5 225 lahko občutno nadgradijo zadevo. :D

Če kupuješ danes. Zakaj bi kupil nekaj kar vem da ni nadgradljivost ? Pri teh cenah rama in matičnih, cena proca na koncu niti ni nek velik strošek, če veš da lahko še dve generaciji delata še na AM5. No baje. Vemo kako je z AM4.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

tikitoki ::

Menda bo tudi INTEL redkeje menjal sockete. Cas bo pokazal.

Drugace pa solidnost refresha daje dobre znake za NOVA LAKE. Po drugi strani pa tudi AMD ne sedi krizem rok in ZEN 6 bo pomoje prinese vec jeder, ker drugace jih bo INTEL pocasi res zgazil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

klinker ::

opeter je izjavil:

Za okoli 200 EUR imam možnost kupiti Core 7 Ultra 265 (navadna, ne K varianta) procesor. Zanima sledeče: ali bi bil dovolj 270 W napajalnik (1U/Flex-ATX) napajalnik v slim MicroATX ohišju?

Vse obstoječe komponente:
1 x matična Gigabyte H810M-K (LGA 1851)
2 x 24GB RAM DDR5 5600
1 x SSD Lexar M.2 NVME 2 TB
1 x 6 cm ventilator, PWM 4-pin
1 x Kingston 960GB SSD, SATA

Huh, to ima 180w na max turbo?
Delalo verjetno bo, sam je kr na meji po moje...pa tudi plata ni bogve kaj za tako pecko.

musicfreak ::

kaj pravite o intel core ultra 7 270k plus? baje je boljsi kot ryzen 9 9950x za obcutno manj denarja.

https://www.techpowerup.com/review/inte...

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Koliko je pa razlike med njima.....cenovno?
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m ::

Kar požrešna pečka.

Drugače je pa v redu, če je samo "$300".
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Mr.B je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Če kupuješ danes. Zakaj bi kupil nekaj kar vem da ni nadgradljivost ? Pri teh cenah rama in matičnih, cena proca na koncu niti ni nek velik strošek, če veš da lahko še dve generaciji delata še na AM5. No baje. Vemo kako je z AM4.

Kakšna nadgradljivost? Kot rečeno, tudi če bosta še 2 gen na AM5, koliko bo 11700X hitrejši od 9700X? 30% v najboljšem primeru.. A ti nadgradiš procesor za usranih 30%? Število jeder je mogoče argument za nadgradljivost, ampak ne za povprečnega/navadnega uporabnika.

DarwiN je izjavil:

Mr.B je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Kakšna nadgradljivost? Kot rečeno, tudi če bosta še 2 gen na AM5, koliko bo 11700X hitrejši od 9700X? 30% v najboljšem primeru.. A ti nadgradiš procesor za usranih 30%? Število jeder je mogoče argument za nadgradljivost, ampak ne za povprečnega/navadnega uporabnika.

Povperčni uporabnik, definitivno kupi ultra 7 270k.
In da jaz sem nadgradil 3800x na 5800X3D

In je kakšna opazna razlika?

X3D, ja.. FPS dropov nimaš v igrah. Ampak če danes kupuješ, lahko že takoj vzameš 9850X3D in potem bo nadgradnja na 11800X3D prinesla še precej manj kot si ti pridobil s tvojo nagradnjo. Nima smisla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

In je kakšna opazna razlika?

X3D, ja.. FPS dropov nimaš v igrah. Ampak če danes kupuješ, lahko že takoj vzameš 9850X3D in potem bo nadgradnja na 11800X3D prinesla še precej manj kot si ti pridobil s tvojo nagradnjo. Nima smisla.

Kaj ko bi se ti odločil kaj si ti predstavljaš najprej jedra potem FPS potem navadnega uporabnika.. ker ti gledaš ceno novega 11800X3D napram 9850X3D. Jaz pač gledam za koliko prodam starega in dodam za novega..
S tem da imam bistveno večjo možnost da bom prodal za bistveno več denarja 9850X3D, zaradi same razširjenosti platforme, kot pa katerega koli ekvivalentnega intla.
Kupovati Intela je idiotizem, sploh ko veš da si zaključil nadgradijo in raznih takih ko ti, ni NOBENEGA navadnega uporabnika, ki bo danes kupil best of intla sploh pritliko jeder.

musicfreak je izjavil:

kaj pravite o intel core ultra 7 270k plus? baje je boljsi kot ryzen 9 9950x za obcutno manj denarja.

https://www.techpowerup.com/review/inte...

Bolsji, odvisno v cem. Je pa soliden CPU, in solidna cena. Pravzaprav presenetljivo dobra cene, glede na cene prejsnje generacije.

klinker ::

Base power 125W, max turbo 250W...sej niste normalni no...zima je mimo :))

Upam, da nova lake prinese konkretno boljši performance Vs. Power consumption.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

14th Gen Intel Core - Meteor Lake (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
41080796 (5381) Horzen
»

Nadgradnja računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
111210 (803) bemfa
»

Intel najavil namizniške procesorje Core Ultra 200S

Oddelek: Novice / Procesorji
74258 (3214) FireSnake

Več podobnih tem