» »

Optiko še v prestolnico

Optiko še v prestolnico

mancslo ::

Na področju Črnuč je marsikje še vedno ni, niti ni na vidiku, da se kaj premika.
Kdo je izvajalec na tem področju?

pegasus ::

Hm? Na Ježici sem imel kabel še preden je docsis postal standard in ko je folk šele fantaziral o dialupu. Kako je sedaj z optiko tam?

zodiak ::

Glavni izvajalec je najbrž komunala Ljubljana. Kdo pa bo dal kabel pa je vprašanje...

Telekom obljublja 250000 novih na optiki...

zodiak je izjavil:

Glavni izvajalec je najbrž komunala Ljubljana. Kdo pa bo dal kabel pa je vprašanje...

Kdo je pa do sedaj kable dajal? Kaka EU sredstva?

Kayzon ::

mancslo je izjavil:

Na področju Črnuč je marsikje še vedno ni, niti ni na vidiku, da se kaj premika.

A res potrebujus internet 50gb na sekundo?

enej47 ::

mancslo je izjavil:

Ne, slabo si prebral novico. Ne obljubljajo, da bodo zgradili 250k novih priključkov. Samo da se lahko trenutno še 250k gospodinjstev priklopi na njihovo optiko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enej47 ()

LeQuack ::

mancslo je izjavil:

Telekom ne bo nič delal zdaj ko nima konkurence. Če ne bi bilo T-2 bi še vedno ADSL furali 100%.
Quack !

bm1973 ::

Kayzon je izjavil:

mancslo je izjavil:

Rabiš optiko, poleg tega je polaganje optike cenejše od polaganja ostalih kablov...

MIHAc27 ::

Kayzon je izjavil:

mancslo je izjavil:

50Gb/s ni treba, marsikje še vedno nimamo stabilnih 100mb/s. Rudnik je tudi brez optike.

Gambino ::

Jaz za Bežigradom jo imam že skoraj desetletje in to za obvoznico, na drugi strani.

WizzardOfOZ ::

mancslo je izjavil:

Kako ne? Telemach in telekom sta prekopala vse črnuče, da so postavili optiko. Jaz imam optiko že nekaj let v Črnučah. Po eni strani hiše telekomovo, po drugi pa telemachovo. Moral si pa podpisat, da lahko prekopavajo. Če nisi dovolil prekopavanja, si brez optike. Telemach je prekopaval preko vrtov, telekom pa po cesti.

Sem pa zato, ker imam možnost dveh optik, lahko hodil od enih do drugih in se pogajal, da bom vzel optiko tistega, ki bo dal nižjo ceno. Pristal sem na Telemachu z 1GB optiko, 2 televiziji z vsemi programi in 3 mobitele z neomejenim prenosom podatkov za 109€ na mesec.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Jaz bi šel k onemu operaterju, ki mi pripelje optiko. Ampak njih se to ne tiče :))

Lejga ::

A si lahko zamisliš da sem več kot 10 let nazaj videl optični priključek na turistični kmetiji nad Mislinjo "pol ure vožnje iz Mislinje po cesti brez asfalta", se vprašam kje ti sploh živiš? Nazadnje sem bil brez optičnega prikjučka leta 2006, od takrat sem se selil 4x "Štajerska", optika vedno na voljo. Malo postani aktiven v krajevni skupnosti, da postaneš del civilizirane družbe. Na eni lokaciji smo imeli nekoga, ki je bil "očitno" povezan s Telemachom in je hotel vsiliti kabelski internet, pa je bilo dovolj pametnih bomerjev " o tem bom še govoril mojim pravnukom", ki so se odločili za optiko.

delavec44 ::

Saj na vasi jo imaš ja, z eu sredstvi. V mestnih jedrih je pa tema.

borut_p ::

V mestih je dobiti dovoljenje za prekop cesarkoli kar komplicirano. Plus, roliko zadev je zdaj ze v cesgi/plocniku, da skoraj ni prostora za kaj novega not dat.
Jaz sem v LJ, ob AC, se vedno znotraj. Je bila kar borba prepricat Telekom da so prisli kopat. Seveda ne koplje Telekom, ampak GVO pa se ta s subconom. Tako da je tudi to postopek.
Nikoli pa ne bodo prisli kopat samo za eno stranko.
V takih primerih je potrebno organizirati celo ulico oz obmocje do prve opticne omarice (ce ima se dovolj prostora) in predstaviti Telekomu celoten paket ... torej 10, 15, 50 novih uporabnikov na optiki. Mi smo zbobnali na koncu cca 20 ljudi, mislim da se samo 1 potem ni priklopil.

bm1973 ::

V mestih se polaganje optike celo blokira...

V LJ je hotel T-2 položiti optiko povsod, pa je Jankovič zadevo zabremzal.

donvito ::

bm1973 je izjavil:

Najbrž ne zastonj.

MrStein ::

Hmm, a imajo ponudniki še kje objavljen zemljevid pokritosti z optiko?

Ne mislim tisto z vnosom naslova, ampak zemljevid. V smislu v tej ulici je*, v tej pa ni.

* pa čeprav nima vsaka hiša
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

_Denny_ ::

https://gis.akos-rs.si/

In gledaš zvezde v "Fiksno omrežje" - "Omrežne priključne točke" ter preveriš status priklopa posameznih, ki je lahko "da (zgrajen in priključen)", "ne (zgrajen in nepriključen)" ali "omogočen (vendar nezgrajen)".

Če ni tega, si lahko še pomagaš z linijami za položene kable ter točkami za razdelilne omarice in jaške. Edino nadležno tu je, ker ene linije niso označene z modro kot optika in moraš sam klikati in preverjati kdo je lastnik; tako je v naši občini recimo za Rune optiko.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

WizzardOfOZ ::

Na teh mapah sem opazil, da za črnuče velja da so Telekomove linije črne, telemachove pa modre za optične kable.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Pri meni piše za telekom optiko
Priklop: OMOGOČEN (vendar nezgrajen)

Kaj to pomeni nimam pojma. Vsakič ko kličem recejo, da je tam možna le poslovna optika.

_Denny_ ::

Po moji logiki:
- DA (zgrajen in priključen) - stvar je priključena in v uporabi
- NE (zgrajen in nepriključen) - kabel je napeljan do najbližjega jaška oz. omarice ali celo v hišo/stanovanje, ni pa nanj obešena nobena naročnina
- OMOGOČEN (vendar nezgrajen) - je možnost za optiko na tem naslovu, vendar še ni kablov dokler stanovalci ne izrazijo želje za priklop

Poglej si datum podatkov in vprašaj še enkrat ta teden...mogoče si zdaj med dodatnimi 250000 omogočenimi priključki.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Datum povsod piše 12.10.2024, tudi za baker in kabelsko v okolici. Ne vem če si lahko s tem kaj pomagam. Bom dal ponovno poizvedbo na Telekom.

srus ::

donvito je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Najbrž ne zastonj.

To je bilo pred davnimi leti, potem je Krč popustil in “doniral”. So Zokija potem zaradi tega nekaj vlekli po sodiščih, ali je bila to podkupnina, ali ne, ampak Zoki je kušnil pravosodno ministrico, pihnil v pojočo travico in vse mu je bilo oproščeno. Tožilka pa jasno Blanka Žgajnar, katera druga.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 vložil tožbo zoper Telekom Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
9412542 (6222) Markoff
»

Tuck Felemach! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6111436 (8433) XS!D3
»

Internet čedalje počasneje dobiva nove uporabnike

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
428927 (6512) Mato989
»

T-2 se še četrtič poizkuša izogniti stečaju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
6319166 (14921) Jst
»

Nov rekord v hitrosti prenosa podatkov po bakru (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5620987 (17579) Invictus

Več podobnih tem