Forum » Na cesti » Cviljenje/škripanje pedala za bremzo
Cviljenje/škripanje pedala za bremzo
Andrej0212 ::
Na skoraj novem avtu starem 2 meseca (3500km) se je začelo pojavljati škripanje pedala, ko se pritisne bremza.
Če pritisneš počasi, zvoka ni, pri normalnem bremzanju pa je kar moteče. Ko prižgeš avto, par minut tega zvoka ni, nato se pojavi.
Zvok prihaja izključno iz predela pedala, na samih zavorah oz. iz koles pa zvok ne prihaja oz ga ne slišim.
Je možno, da bo to izginilo, je treba na servis? Kaj bi to lahko bilo?
https://streamable.com/45ubz2
Če pritisneš počasi, zvoka ni, pri normalnem bremzanju pa je kar moteče. Ko prižgeš avto, par minut tega zvoka ni, nato se pojavi.
Zvok prihaja izključno iz predela pedala, na samih zavorah oz. iz koles pa zvok ne prihaja oz ga ne slišim.
Je možno, da bo to izginilo, je treba na servis? Kaj bi to lahko bilo?
https://streamable.com/45ubz2
IL_DIAVOLO ::
En tudi mora dobit avto iz nocne izmene kek
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
fikus_ ::
Garancija in servis
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Bil sem na servisu in so me obravnavali kot shizofrenega pacienta.
Zvok se seveda na njihovi testni vožnji ni pojavil, ker se pojavi po 20-minutah vožnje. Ko vozilo "stoji" cca. 10 minut, pa za nekaj časa izgine.
Naj bi naredili menjavala olja, podmazali in še par stvari, ampak se je težava pojavila v istem trenutku, ko sem vstopil v avto, ki ga je mehanik tik pred tem peljal na testo vožnjo.
Že vnaprej so mi povedali, da če oni tega ne bodo slišali, ne morejo nič narediti. Skratka, imajo me za norca.
Kako postopati naprej?
Naj avto še enkrat peljem k njim in grem z njimi na testno vožnjo?
Je v taki situaciji bolj smiselno it k drugemu servisu?
Ampak potem spet izpadeš sumljivo, se mi zdi da je verjetno bolje peljati k njim?
Res me problem tako moti da mi kvari užitek vožnje.
Zvok se seveda na njihovi testni vožnji ni pojavil, ker se pojavi po 20-minutah vožnje. Ko vozilo "stoji" cca. 10 minut, pa za nekaj časa izgine.
Naj bi naredili menjavala olja, podmazali in še par stvari, ampak se je težava pojavila v istem trenutku, ko sem vstopil v avto, ki ga je mehanik tik pred tem peljal na testo vožnjo.
Že vnaprej so mi povedali, da če oni tega ne bodo slišali, ne morejo nič narediti. Skratka, imajo me za norca.
Kako postopati naprej?
Naj avto še enkrat peljem k njim in grem z njimi na testno vožnjo?
Je v taki situaciji bolj smiselno it k drugemu servisu?
Ampak potem spet izpadeš sumljivo, se mi zdi da je verjetno bolje peljati k njim?
Res me problem tako moti da mi kvari užitek vožnje.
Utk ::
Naj si nekoga, ki se mu sanja kaj bi lahk blo, da ti vsaj najde problem, in ga ali reši za drobiž, če je res samo nekaj za podmazat, ali te pa pošlje na uradni servis, kjer imaš itak garancijo.
Z njimi si pomagal ne boš nič, sej to že veš.
d_DJ ::
Kamor koli ga boš še peljal, se najprej vozi toliko časa, da se pojav to škripanje. Da jim tam v živo pokažeš.
fikus_ ::
Verjetno škripa/cvili vzmet pedala, v sorniku pedala,... oz. se kje drugje drgne. Pomaga WD.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Naj si nekoga, ki se mu sanja kaj bi lahk blo, da ti vsaj najde problem, in ga ali reši za drobiž, če je res samo nekaj za podmazat, ali te pa pošlje na uradni servis, kjer imaš itak garancijo.
Ja. Vendar se bojim, da če drugam peljem, bo isto.
Se mi zdi, da stranka, ki čez 2 tedna pelje avto drugam, hitro izpade kot nekdo, ki si zmišljuje in ima nemogoče zahteve in je vedno z vsem zadovoljen.
Ne vem, nisem še nikoli imel težave s servisem. Verjetno pa vidijo v sistemu, da je avtu že bil obravnavan plus če jim tega ne povem,
bodo verjetno tudi oni na hitro podmazali in vrnili avto brez rešenega problema...
Bi najraje peljal avto k staremu mehaniku, a ne morem, zaradi jamstva.
Verjetno škripa/cvili vzmet pedala, v sorniku pedala,... oz. se kje drugje drgne. Pomaga WD.
Podmazali so že... (bojda)...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Andrej0212 ()
Bi najraje peljal avto k staremu mehaniku, a ne morem, zaradi jamstva.
Pusti jamstvo, pelji k nekomu za katerga vsaj upaš, da bo našel kaj je. Če je kaj malega, lahko zamenja, nima veze jamstvo, tudi 50 evrov boš preživel. Če je kaj večjega, te bo pa itak poslal na uradni servis.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
delavec44 ::
Točno tako. Kaj sploh rabi garantor za jamstvo vedeti, da si ga peljal drugam. Saj ne bo pol mašine zamenjal.
Meni je vedno pedal za sklopko škripal (samo ko je bilo zunaj vroče). Za njim je prečno na vzmeti neka guma, potegneš dol na eno stran in podmažeš. Nimam pojma ali je na zavori enako.
Meni je vedno pedal za sklopko škripal (samo ko je bilo zunaj vroče). Za njim je prečno na vzmeti neka guma, potegneš dol na eno stran in podmažeš. Nimam pojma ali je na zavori enako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ja nič, bom probal še na drugem uradnem servisu najprej.
Samo to... a povem, da sem že peljal drugam? To itak vidijo verjetno v evidenci?
Ker se dejansko počutim tako, kot da si zmišljujem. Pedal pa škripa še naprej.
Res nisem pričakoval takega odnosa...
Samo to... a povem, da sem že peljal drugam? To itak vidijo verjetno v evidenci?
Ker se dejansko počutim tako, kot da si zmišljujem. Pedal pa škripa še naprej.
Res nisem pričakoval takega odnosa...
IL_DIAVOLO ::
To je isto kot danes z zdravniki. Če sam ne veš kaj ti je, si ga najebal.
Ni čisto isto. Ce pomahas z evri, te obravnajo kot boga. Tu pa ce kupis nov avto, so se ljubosumni.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Machete ::
Posnemi in jim predvajaj, če med njihovim testom tega ni slišati.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Posnemi in jim predvajaj, če med njihovim testom tega ni slišati.
To je opcija. Ampak je nujno, da grem k istim? Že ob sprejemu so mi povedali, da bodo avto vrnili v istem stanju, ker nič ne slišijo.
Lahko peljem k drugemu pooblaščenemu? Ker skrbi me to, da bo sumljivo, da peljem k drugemu servisu, ko bodo videli zahtevek.
Navadno to počnejo stranke, ki komplicirajo in jih moti neobstoječ problem.
Pa dobro človek, dal si 20, 25, kolk že jurjev, za avto, zakaj misliš da se moraš komu opravičevat, če hočeš imet zrihtan avto. Če prvi servis ne reši, vozi drugam, če kaj vprašajo, ali pa niti ne lahko tudi sam načneš temo, jim reci, da so prvi nesposobni najt napako in si šel pač k drugim, če imajo problem s tem, pa greš lahko tudi k tretjim. Sej je tvoj avto, in ni bil poceni, nima veze kater je.
Sicer bi hitreje in ceneje rešil pri dobrem fušarju, ampak ok, če nočeš, se pa z uradnimi zafrkavaj.
Sicer bi hitreje in ceneje rešil pri dobrem fušarju, ampak ok, če nočeš, se pa z uradnimi zafrkavaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ahim ::
Prej pa dejansko posnemi en video tezave, danes se da to z vsakim pametnim telefonom, tako da res nimas izgovora da hodis na servis brez posnetka, ko ga vidijo pa ne bodo mogli rect da problem ne obstaja, tudi ce jim ga ne uspe reproducirat v parih minutah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena materiala na avto servisu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 23933 (7802) | starfotr |
» | Porsche Slovenija bolana cena servisa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 36526 (19089) | bbbbbb2015 |
» | Čudna zvoka - škoda octaviaOddelek: Na cesti | 1845 (1044) | Aston_11 |
» | Garancija/stvarna napaka pri avtuOddelek: Na cesti | 4838 (2020) | Benny123 |
» | Drag servis? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 73290 (47234) | D3m |