Forum » Programska oprema » Linux - odjemalec pošte - Message Rules
Linux - odjemalec pošte - Message Rules
jerryL ::
Pozdravljeni!
V odjemalcu pošte bi rad nastavil tak message rule:
If the To field contains xxxxxx, do not download the message from server.
Rad bi torej, da v nekem primeru določenega emaila odjemalec ne downloada s strežnika. V Outlooku v windowsih sem to nastavil brez težav, v OS Linux pa sem naletel na težave. (Mimogrede, uporabljam Fedoro core 1.0)
Preizkusil sem vse nameščene odjemalce pošte, ki jih dobim zraven distribucije (kot npr. KMail, pa nek program od mozille...). Čeprav imajo vsi na voljo kar pester izbor najrazličnejših filtrov za sporočila, pa v nobenem nisem mogel izbrati opcije
'Do not download the message from server'.
A kdo ve kako bi to nastavil? Se mogoče to da, pa sem spregledal? Ali pa mogoče lahko kdo priporoča kakšen drug odjemalec pošte, kjer bi tak message rule lahko nastavil?
Hvala za odgovore!
V odjemalcu pošte bi rad nastavil tak message rule:
If the To field contains xxxxxx, do not download the message from server.
Rad bi torej, da v nekem primeru določenega emaila odjemalec ne downloada s strežnika. V Outlooku v windowsih sem to nastavil brez težav, v OS Linux pa sem naletel na težave. (Mimogrede, uporabljam Fedoro core 1.0)
Preizkusil sem vse nameščene odjemalce pošte, ki jih dobim zraven distribucije (kot npr. KMail, pa nek program od mozille...). Čeprav imajo vsi na voljo kar pester izbor najrazličnejših filtrov za sporočila, pa v nobenem nisem mogel izbrati opcije
'Do not download the message from server'.
A kdo ve kako bi to nastavil? Se mogoče to da, pa sem spregledal? Ali pa mogoče lahko kdo priporoča kakšen drug odjemalec pošte, kjer bi tak message rule lahko nastavil?
Hvala za odgovore!
Phoebus ::
Ves, nekako tezko je vedet kaksen je nek field, ce ga ne zdownloadas iz neta, tako da ima tudi lookout zihr kaksno svojo cvetko :)
Ce pa hoces outlooku podoben program, pa imas na voljso Evolution
Ce pa hoces outlooku podoben program, pa imas na voljso Evolution
jerryL ::
Jaz podrobno ne poznam pop3 protokola, tako da ne vem kaj gre in kaj ne. Dejstvo pa je, da outlook čisto brez problema pregleda glave sporočil in potem tista sporočila, ki jih najde filter, pusti na strežniku - torej jih ne downloada. Ne vem, kako je to implementirano, vem le, da to JE izvedljivo.
Preizkusil sem KMail, Firebirda in Evolution, pa nikjer nisem mogel tega najt.
Any tips, suggestions?
Hvala in LP!
Preizkusil sem KMail, Firebirda in Evolution, pa nikjer nisem mogel tega najt.
Any tips, suggestions?
Hvala in LP!
moj_nick ::
V Evolutionu si pri delanju rule-a pri okencu then izberi "stop processing". Mislim da je to, kar ti rabiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 275788 (20719) | Matko |
» | kraja identitete email naslovOddelek: Pomoč in nasveti | 1922 (1220) | zmaugy |
» | Opensource Email Client za MS exchange 2003Oddelek: Programska oprema | 929 (858) | Icematxyz |
» | Gmail podpira odslej tudi IMAP (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 10700 (10700) | Gandalfar |
» | Outlook preveč "NEVAREN", kaj uporabiti?Oddelek: Programska oprema | 2424 (2040) | Bass0 |