» »

Vrtni traktorji - za in proti

Vrtni traktorji - za in proti

enemon ::

Od več ljudi poslušam, kako so s temi vrtnimi traktorji same težave, vseskozi so po servisih in se nasploh veliko kvarijo, poleg tega pa kakovost izdelave naj ne bi bila na nekem visokem nivoju.

Koliko je kaj resnice v tem, tisti, ki si jih lastite? Je veliko dela z vzdrževanjem (tako preventivnim kot kurativnim)? Ker so cene vrtnih traktorjev precej visoke, je to sploh smotrn nakup? Je bolje imeti neko staro BCS-ko, mulčer in vsake toliko kositi s tem?

Bud_Bundy ::

Kolikor denarja, toliko muske.

Gledam robotske kosilnice, so nekaj cenejše, ko enkrat vzpostaviš, praktično nimaš dela z njimi, tudi vzdrževanje je verjetno bolj enostavno in cenejše.

mertseger ::

Imam doma vse od ročne, do bencinske, vrtnega traktorja in robota. Vrtni traktor za kosit 1500m2 tri leta brez vzdrževanja, letos spomladi sem edino akumulator zamenjal ker ga lansko leto nisem vzel ven pa je bil celo zimo na prostem.

mgermo ::

Imam Husqvarno rider nekje 4 leta. Menjal sem olje, filter, akumulator in nabrusil rezila. Letos ko trava nenormalno raste kosil že 18x. Mogoče bi menjal za robota, če bi ta deloval normalno, ampak traktor lahko servisiram sam, robota bolj težko. Traktor bo še 10 let bp delal, vprašanje če robot bo.

mgermo je izjavil:

Imam Husqvarno rider nekje 4 leta. Menjal sem olje, filter, akumulator in nabrusil rezila. Letos ko trava nenormalno raste kosil že 18x. Mogoče bi menjal za robota, če bi ta deloval normalno, ampak traktor lahko servisiram sam, robota bolj težko. Traktor bo še 10 let bp delal, vprašanje če robot bo.

Robota ne rabiš nič servisirat samo rezila zamenjaš na začetku sezone. Moj je do sedaj prevozil 1750 km ( isto ur obratovanja) pa dela kot prvi dan.

mertseger je izjavil:

mgermo je izjavil:

Robota ne rabiš nič servisirat samo rezila zamenjaš na začetku sezone. Moj je do sedaj prevozil 1750 km ( isto ur obratovanja) pa dela kot prvi dan.

Katerega robota imaš to?

Worx landroid. Baterijo ima zamenljivo z vsem njihovim orodjem. Pa rezila so skoraj zastonj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mertseger ()

TZ24 ::

Husqvarna lth171, imam že 16. leto, vsako leto olje in filter, 3 ležaji ter enkrat olje v hidro menjalniku. Uporaba za cca 8000m2 okolice hiše.
Pozimi za pluženje snega, vsake toliko časa prikolica za odvoz vej, listja,...
Me je groza ko bo crknila saj so nove zelo drage.
Splakovanje kosišča po vsaki košnji.

wcpapir ::

10 let imam nek shit iz Merkurja takrat je stal 1500eur firma Hurricane. Nikoli ga nisem pral in čistil in je letos odpovedalo kosišče, vsaki 2 leti sem menjal olje in to je to. Motor je Briggs in dela kot urica.

No letos ko mi par sezon kosi robot pa hočem pokosit en del s temle pa je kosišče prerjavelo, strošek 300 eur in 2 uri šraufanja. Čakalna doba dela 30dni +. To je bil edini strošek in "okvara" do sedaj, pa še posodim ga kdaj tako da je res vsako sezono izkoriščen.

Baterijo sem zamenjal 2 in 2x nože... to je tako potrošni material. Nakup se je več kot obrestoval, saj sem iz treh ur košnje z traktorčkom prišel na 40min in porabil manj goriva. Pri košnji povprečno več kot 1x tedensko nanese kar nekaj ur v teh letih, pravtako goriva.

Je pa res, da pol cenejši robot pokosi zadevo, brez da se z njim ukvarjaš več kot par min na teden z še manjšimi stroški in ne potrebuje skladiščenja/servisa/ljubezni.

V mojem primeru landroid m700.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

Colt1911 ::

Kupi si koze, poleti popasejo vse, celo jesen-zimo pa jih roštiljš.
+ otroci jih obožujejo, tako ali drugače.:D

Bolj me mika kakšna robotska kosilnica, Luba 2 ni napačna, ampak bom počakal še kakšno leto ali dve, da se malo izboljšajo.

Do takrat pa bom okrog bajte pač rinil kosilnico, ostalo pa parkrat letno z mulčarjem. :)

sbawe64 ::

mgermo je izjavil:

Olje v hidro pogonu tudi sam menjaš ?
Prvič po 50 urah, nato vsakih 200.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

enemon je izjavil:

Od več ljudi poslušam, kako so s temi vrtnimi traktorji same težave, vseskozi so po servisih in se nasploh veliko kvarijo, poleg tega pa kakovost izdelave naj ne bi bila na nekem visokem nivoju.

Koliko je kaj resnice v tem, tisti, ki si jih lastite? Je veliko dela z vzdrževanjem (tako preventivnim kot kurativnim)? Ker so cene vrtnih traktorjev precej visoke, je to sploh smotrn nakup? Je bolje imeti neko staro BCS-ko, mulčer in vsake toliko kositi s tem?

Kaj točno imajo in kaj se kvari ?

Stroj za košenje trave, da nimaš okoli savane se ne more smatrati za smotrn nakup - to so sami stroški in izguba časa, če moraš sam to početi.
Kmetje imajo travo za hrano živine.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Robotska Kosilnica (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1016204604 (1575) archer
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 )

9549566 (432) nekoman
»

Vrtne kosilnice? (strani: 1 2 )

5120776 (5607) ssitcm
»

Kater vrtni traktor(kosilnico)