» »

Kater vrtni traktor(kosilnico)

Kater vrtni traktor(kosilnico)

sparovcek2 ::

Skratka kupujem "vrtni traktor"/kosilnico.

Trenutno gledam Husqvarna TS 38

Huqswarna TS 38

Iščem nekje v tem cenovnem rangu(2k€), pa me zanima če je to dober izbor, ali priporoča kdo kakšno alternativo :)

borisk ::

traktorči na ta sistem so vsi bolj kot ne (ne)kvalitetni. če nima hidropogona, je pogon narejen preko jermena, kar je slejkoprej problem... kupi nekaj na principu riderja, jih imajo tudi drugi, pri nas furamo 214wd, najcejša husvarna s pogonom na vse štir...

Stari maček ::

sparovcek2, boš moral še kaj drugega napisat, da boš dobil pameten odgovor. Vsaj kvadraturo in želje, kakšen je namen površine, ki jo kosiš. Pa naklon...

Površina tam nekje 3000 kvadratnih metrov, naklon do 10%, mislim da več ni.. Vinograd ubistvoma.

Stari maček ::

Nedvomno rider. Ne rabiš koša, pa še okretnejši in hitrejši je. Jager je imel neke ugodne.

Stari maček je izjavil:

Nedvomno rider. Ne rabiš koša, pa še okretnejši in hitrejši je. Jager je imel neke ugodne.

Res je, hočem brez koša. Hvala za nsvet

Snorkel ::

Zdravo.
Tudi jaz iščem vrtni traktor/rider, zato bi prosil za priporočila, če se bo seveda sploh kaj našlo glede na moje želje. Kosil bi večinoma vinograd (do 30° naklona) in sadovnjak (10-20° naklona), in sicer bolj nizko travo (do 30 cm). Najraje bi mulčil, v upoštev pa lahko pride seveda tudi stranski izmet. Trenutno kosimo s starejšim, okornim motokultivatorjem s strižno koso, a je površine nekaj več kot pol hektarja, zato bi se raje vozil na vrtnem traktorju. A dobim za takšen teren za spodobno ceno kakšen vrtni traktor? A bi se Husqvarna rider 4X4 obnesel v takšnih strminah? Kosil bi po hribu navzgor. Kakšni Grillo in Canycom traktorji za strme terene pa so mi nekoliko predragi (7.000 EUR +).
Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Snorkel ()

Map ::

Husqvarna pride okrog 5000EUR se mi zdi? Menda kar fajn grejo, nisem pa res nikoli probal. Sicer pa sporoči, kako boš zadovoljen, ker če bom kdaj kupil riderja, bo to Husqvarna. :)

imam riderja 214 awd, ki je najcenejši awd rider od huskvarne, pa gre v hrib tako da te je že strah... je pa precej visok in ozek, zato postrani po hribu ni šans da kosiš. za ponudbo vprašaj v trgovina LOPA v mb. sam sem ga sicer vzel na firmo, ampak so mi ponudli 1000€ boljšo ceno kot v lokalni kmetijski trgovini!!

Snorkel ::

borisk je izjavil:

imam riderja 214 awd, ki je najcenejši awd rider od huskvarne, pa gre v hrib tako da te je že strah... je pa precej visok in ozek, zato postrani po hribu ni šans da kosiš.

Hvala za odgovor. Kako pa kaj zavira pri vožnji navzdol - z zavoro ali z motorjem (počasnim pogonom nazaj)? Ali lahko z njim kosite gosto, višjo travo (cca. 30 cm)? A je kvaliteta izdelave in kakovost motorja, pogona ter kosišča dobra? Ali ima ta model kakšno zaporo diferenciala? A se kolesa pri vožnji v hrib po nekoliko bolj razgibanem terenu veliko vrtijo v prazno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Snorkel ()

zavore se med vožnjo ne uporablja, ko spustiš pedal za naprej, traktor zabremza (s hidromotorjem). Kar se tiče košnje visoke trave, je pa odvisno od kosišča (na riderja lahko daš različne kose in druge priključke). mi imamo combi 105 mulčer, ki je primeren za "zelenice" in podobno, kar ni najbolj primerno za zelo visoko travo, za tisto je boljše zadnji ali stranski izmet.

Kar se tiče same izdelave, je veliko boljše kot sve kar sem videl od parkovnih traktorjev. Motor je kot motor, to je zadnja stvar ki crkne na traktorju. s pogonom ni težav, je pa priporočjiva sinhronizacija pogonov enkrat an leto ( mi jo delamo na 2 leti). Za sinhronizacijo potrebuješ valjčke na katerem stoji traktor in potem gledajo če se slučajno vrtijo kateri par hitreje. to imajo pooblaščeni serviserji postopek. po treh letih je crklnil en jermen za pogon kose, druga pa samo vozi in kosi. blokade defirenciala nima, ampak mi po razgibanem terenu praktično nikoli ne obrne kolesa tako da ne bo mogel naprej (jih pa obrne, sploh ko je mokro).

Kosišče je zelo dobro, ampak to lahko izbereš drugega. Naš ima naprimer na spodnjem robu 20mm debelo okroglo ojačitev, kosišče en nivo nižje pa je samo zavihana pločevina... pojdi v LOPO v MB, pa ti bodo svetovali...

aja, klasični hisvarna traktorji so baje daleč od kvalitete riderjev...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borisk ()

Map ::

Koliko se kaj da zdilat vrtne traktorje glede na cene na internetu? Je kaka dodatna oprema ali priključek uporabna in vredna nakupa(prezračevalniki, krtače, deske itd.)?

Iščem pa Husqvarno riderja 4x4.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42886236 (435) IL_DIAVOLO
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 )

9549566 (432) nekoman
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

13440434 (17812) urosh
»

Nakup vrtne kosilnice (strani: 1 2 )