» »

Vrtna kosilnica

Vrtna kosilnica

1
2
»

C_maniak ::

mislim, da samohodna ali ne sploh ne bi smelo biti vprašanje zdaj, ko si začel s fitnesom in vsem. ;) ti bo to samo še dodatna vadba...

El Barto ::

Tudi še en glas za B&S, doma je samohodna z 3.5 HP motorjem in možnostjo koša, dela pa v hudo nagnjenih pogojih.
Stara je precej, rabi samo dobro olje in vsake toliko časa menjavo svečke (kopleten servis občasno tudi ne škodi).

Popije pa itak minimalno 0,5 litra za 1 uro košnje, vrti se malenkost nad štantgasom, nož pa itak nabrušen, da lahko papir režeš.


Pri elektro je zoprno vlečt kabel za sabo, pa še večkrat se lahko zgodi, da iz enega daljšega podaljška dobiš dva krajša ...
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

misso ::

mislim, da samohodna ali ne sploh ne bi smelo biti vprašanje zdaj, ko si začel s fitnesom in vsem. ;) ti bo to samo še dodatna vadba...


Zelo lepo se to sliši dodatna vadba. Sam če pa moreš kositi skupaj 2+ ur pa ti povem da nikoli več neboš šel iz samohodne kosilnice na navadno kosilnico.

p.s. Na naših površinah sem probal traktorček sam ni bilo vredu...

mihajlo carr ::

že 2 leti mamo husqvarno z motorjem 6 HP pa širina reza 53cm pa ji tut pri visoki travi zmanjka sape...pa pri sami kosilnici se je tut že ena plastika zlomila.pa en nosilc kolesa je šov...samo res pa je da je čez 1000 kvadratov pa klanci pa grbine in vse...pa problem je s čiščenjem. novejše huskvarne majo že nastavk za vodo.
za honda motorje pa nevem

Ted ::

Mah...

C_maniak ::

mislim, da samohodna ali ne sploh ne bi smelo biti vprašanje zdaj, ko si začel s fitnesom in vsem. ;) ti bo to samo še dodatna vadba...


Zelo lepo se to sliši dodatna vadba. Sam če pa moreš kositi skupaj 2+ ur pa ti povem da nikoli več neboš šel iz samohodne kosilnice na navadno kosilnico.

p.s. Na naših površinah sem probal traktorček sam ni bilo vredu...

že, ampak on ma 400 m2 ravnine, kar pa ni za 2h dela. sicer pa tud fitnes ni počivanje, pa se ukvarja z njim, se pravi že ma razlog. tu bo pač ubil 2 muhi na 1 mah, pa bo lahko spustil kako vajo. ;)

Karaya 52 ::

Ne vem kaj delate da se vam samohodni mehanizem kvari. Moja samohodna kosilnica (mulčer) s 6KM mi služi že vsaj pet let. Z njo pokosim 20 arov, med drevesi, rožami, trto, po jarku brez težav. Kosim cca. 1× na teden. Zadnja kolesa ima velika, z njimi zagotovo lažje obrnem kosilnico kot z malimi. Parkrat sem kosil z elektirčno in vedno norel zaradi kabla.

mihajlo carr ::

komu se pa kvari somohodni mehanizem?
a to maš husqvarno?
20 arov=2000 kvdratnih metrov an?

BigWhale ::

460EUR Za najbolj osnovni model? Hehe, noro! ;>

ToniT ::

Kupi navadno bencinsko kosilnico s košem. Motor naj bo B&S. Moč od 4 do 5 konjev. Firma kosilnice po želji. Pozabi na električno kosilnico, kajti ko boš izpustil kako košnjo (ker te ne bo doma ali bo dolgo časa deževalo), ti bo električna kosilnica počepnila zaradi previsoke trave. Jaz imam samohodno Husqvarno, dela super, vendar je žena ne zna uporabljati in zato moram vse kositi sam.

destiny ::

vendar je žena ne zna uporabljati in zato moram vse kositi sam


Haha, klasičen izgovor :D. Mogoče je res ne zna, ampak se je verjetno tud naučit noče :P

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

OmaDesala ::

@BigWhale: in katero si pol kupil?

Jaz imam priblizno podobno velikost vrta (300-400 kvadratov), pa nekaj dreves na njem. Samohodno kosilnico so mi odsvetovali (zaradi dreves in baje hitro crkne samohodni pogon). Kosa pa nocem (raje travo pograbim ali grem dvakrat cez da jo zmulcim). Na Merkurjevih straneh sem si ogledoval MTECH model Vsec mi je da ima mulcenje in nastavljiva kolesa brez vijacenja. Le motor ni B&S - temvec MTD. Kaksno mnenje o tej oziroma o MTD motorju?

Sem razmisljal tudi o akumulatorksi Boschevi samo me mal ocena drzi nazaj.

dzinks63 ::

Pogon ne crkne kar tako. Kosil sem približno 2000m2 ( vsakih 14dni. Kosi se v sadovnjaku, v vinogradu in okoli hiše. V petih letih je bilo potrebno menjati ležaj v mehanizmu pogona in dva pogonska jermena, pogonske zatiče z pripadajočimi drsniki v obeh pogonskih kolesih in jekleno pletenico za vklapljanje pogona. Menjane so bile še dve aluminijaste glave za pritrditev rezalnega noža, zaradi udarcev v betovski menik skrit v travi in menjan je bil še nož z profi izvedbo kateri se je izkazal za odličnega, je precej težji, močnejši in drugače oblikovan od standardnega serijskega in z njim kosilnica veliko lažje obvladuje tudi visoko travo če je treba. Olje sem menjal pred vsako sezono, zračni filter vsako drugo. Kosilnica je bila zelo obremenjena tudi z košnjo po precejšnji strmini. Z brigsovim 5.0 motorjem do sedaj ni bilo nobenih težav, še vedno dela kot urca. Kosilnica je še vedno v pogonu in dela kot nova, tudi letos je že uspešno opravila prvo nalogo. Mislim, da bo brez problema zdržala še vsaj nadaljnih pet let.

milc23 ::

Pozdravljeni!

Bom kar tukaj pisal, ker je že govora o vrtnih kosilnicah...

Kosilnoco smo kupili leta 2006, eno leto ja v garanciji pooblaščenega serviserja (kar je že minilo), 5 let pa v Bauhausu!

Vse lepo in prav, doker se nam včeraj ni zlomilo zadnje kolo (pogonska kolesa so predna)! kličemo na bauhaus, kjer mi moški zabrusi, češ da on ima kosilnico že 12 let, pa da se mu še ni kolo zlomilo! hmm...

kličem na pooblaščen servis, ker mi vse razložijo kako to poteka... oni dobijo kosilnico od bauhausa, pogledajo kaj je narobe, naredijo predračun za popravilo, ki ga pošljejo na bauhaus in od njega čakajo 14 dni za potrdilo ali zavrnitev popravila! po večeni popravila zavrnejo (seveda, ker gre vse na njihove stroške) in kosilnico z zlomljenim kolesom pošljejo nepopravljeno nazaj! vsega skupaj je to max baje 45 dni (v nasprotnem primeru dajo novo kosilnico ali vrnejo denar)! in kaj imam? še vedno zlomljeno kolo!

Ali je že kdo imel podobno težavo?

ker je kolo plastično, se je zlomilo! šalabajzerji so taki... naredili bi železna kolesa in bi blo! ne pa takole! eno kolo stane 31€! drugo zadnje kolo pa je že nalomljeno! samo stvar časa je, da se zlomi še zadnje kolo...

sedaj sploh ne vem, kaj naj... če peljem v bauhaus (smo iz Trebnjega in do LJ ni tako blizu - še posebaj, če bojo potem popravilo zavrnili!!!!) in predno odpošljejo na pooblaščen servis in da oni dobijo odgovor in jo potem ali popravijo ali nepopravljeno pošljejo nazaj - to bo trajalo mesec ali več! če pa kolo naročim (31€ kolo + potni štroški dostave) bo trajalo max 7 dni!

se mi zdi bedno vse skupaj! ;(

kaj svetujete? pogajanje z bauhausom? se sploh splača?

hvala!

lp

MAL JE NAPAK, AMPAK, SAJ SE RAZUME BISTVO! :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: milc23 ()

Vikking ::

Izkušnja z merkurjem:
Vztrajal pri pismenemu odgovoru zakaj garanciji ni bilo ugodeno, kar sem pisameni odgovor tudi dobil. Nato prevzel nepopravljen stroj, jih poslal v tri p... če me zajebavajo (poleg pismene obrazložitve zakaj niso ugodili garanciji so še pripisali slednje: če se odločim za popravilo na moje stroškee me stane 3€ več kot pri njih stane popolnoma nov, enak stroj).

Po tem scenariju ostane sodišče, pridobitev sodnega cenilca.... za hvala lepa se mi pa res da.

Upam da z lepo besedo veliko dosežeš... meni ni uspelo ne z eno ne z drugo.

superca ::

Tale kosilnica ga pa seka8-)

Phoebus ::

Odločam se med štirimi kosilnicami, rabim kako mnenje/nasvet:

- merkurjeva MTECH M 5360 (B&S 175ccm motor)
- AL-KO 520 BR
- "bauhausovi" McCulloch iz tega kataloga s hondino mašino (McCulloch Edition 1, stran 7 in McCulloch edition XXL iz strani 24).

Po eni strani mi je tazadnja McCulloch "všečen stroj" z zanesljivo honda mašino, po drugi strani pa se bojim glede na to da se gre za "made for bauhaus" serijo (kvaliteta?!); kdo mi bo garantiral rezervne dele ipd...

Kak predlog?

urosh ::

Če je že odprta tema :)

In sicer sem postal lastnik malce večje parcele (4200 m2) in zaenkrat sta na njej še dve njivi. Ki pa ju drugo leto ne bo več. Zato se odločam za nakup traktorja :) Tega mini, kosilnica varjanta. In sicer sem bil malo na ogledu v bauhausu in mi je padla v oči "gardol tc 15,5" (na hitro: b&s 15,5 motor, 107 širina košnje, za 5000m2, ...) - cena ~1800EUR. Potem sem še šel malo v merkur, kjer za skoraj enako ceno dobim podobno kosilnico "mtech m155/92a" (enak motor, širina košnje 92cm). Se pravi zelo podobni kosilnici. Edina razlika, ki sem jo opazil, je v tem, da je merkurjeva "plehnata" (ohišje), bauhausova pa plastična. Sicer vem, da smo tu večinoma geeki, pa me vseeno zanima, če ima kdo kake izkušnje s temi zadevami, na kaj je treba paziti, kaj priporočate - s tem, da je bila max cena 1,5kEUR, pa ajde, do 1,8 še grem. Našel sem recimo tudi to: http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=... je sicer malce dražja, samo ne najdem nič uporabnih podatkov o njej.

Tako da prosim z izkušnjami, predlogi, ... veselo naprej :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urosh ()

Konlov ::

Imamo Stiga vrtno kosilnico, pa me zanima, če ima vijak (z vzmetjo) za nastavitev "štandgasa" kontra matico. Pri moji kosilnixi ga ni. Problem je, ker se mi motor obmaša zelo neenakomerno. Ko ta vijak malo premaknem, je nekaj časa v redu?

El Barto ::

B&S starejši motorji imajo med glavo vijaka in nosilcem vzmet, ki vijak približno drži na mestu.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

mailer ::

Kupujem električno vrtno kosilnico. Cena naj bo nekje do 250€. Do sedaj sem gledal Bosch Rotak 43 in tudi Makita kosilnice, ki so primerljive. Če ima kdo že Bosch naj napiše kako ste z njo zadovoljni in mnenja za ostale. Kosilo se bo pod 500m2 teren pa je malo razgiban z naklonom dobrga metra na 10m.

antrim ::

Že peto leto imam Rotak 43 (sicer LI model, ki je akumulatorski) s katero sin kosi vsaj 500m2 zelenice in ni kaj napisati. It just works. :)

mailer ::

Ne kupujem tiste na akumulator ampak na kabel. Saj je razlika samo v teži ker električna nima akumulatorjav zraven. Verjetno pa drugih bistvenih razlik ni, kajne?

draciel ::

Eno kratko vprašanje,

Bencinsko kosilnico sem težko vžgal. Ko sem jo je skozi auspuh začelo špricat olje in kadila je na veliko. No po nekaj sekundah olje ni več špricalo ampak kadi pa še vedno. Motor teče lepo. Je pa bila prej spravljena v pokončnem stanju ( ne vem kateri talent jo je tako dal ), in opazil sem preden sem jo vžgal da je bilo okoli kosilnice in po kosilnici nekaj olja ( je najbrž steklo ven ). Olja je sicer še vedno dovolj noter, ampak zanima me zakaj kadi, in če je to nevarno za kosilnico?

dzinks63 ::

Kosilnico laufaj tako dolgo (kar ornk jo preturiraj, ko bo že ogreta), da bo nehala kaditi, nevarno ni , pač ti olje zgoreva poleg bencina.

draciel ::

Prav si imel. Tnx.

Luka20 ::

Pozdravljeni, ali kdo pozna koga ki prodaja vrtni traktor za okoli 400EUR naj mi javi na luka.didovic.666@gmial.com hvala.

SkIDiver ::

Na bolhi imaš nekaj ponudbe.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potisna kosilnica - katero kupit?

Oddelek: Loža
4212679 (4898) PrimozR
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438797 (16175) urosh
»

Informacije pred nakupom Vrtne kosilnice ???

Oddelek: Loža
167332 (5982) BigWhale
»

Nakup vrtne kosilnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7639804 (20884) forplan
»

Kosilnica za parcelo cca. 500m2

Oddelek: Loža
125385 (4992) krho

Več podobnih tem