» »

Prenova stanovanja - stroški

Prenova stanovanja - stroški

1
2
»

Landscapes1 ::

bauci je izjavil:

Totalna prenova stanovanja 70 m2 . Vse ven, ostale gole stene in betonska tla. Vsa inštalacija (elektrika, mrežne povezave, vodovod, centralna, plin) nova - stemanje in polaganje v stene in tla. Po tleh vinil srednji/višji razred, stene, stropi pokitani in pobarvani. Nova okna z zaluzijami, nova notranja vrata s stoki. Klima 3x, rekuperator 2x. Nova kuhinja in vsi aparati (Bosch, Aeg). Ostalo pohištvo narejeno po meri pri lokalnem mizarju. Cena za vse skupaj cca 1.500EUR/m2. Zaradi korone je vse skupaj trajalo skoraj eno leto. Sem imel srečo, da sem za ta čas imel nadomestno lokacijo za živet in da sem za vsa dela razen za plin imel samo enega mojstra. Če bi moral usklajevati mojstre za vsako delo posebej, bi izgubil živce in dela bi trajala veliko dlje.
Sem pa sam več kot pol leta sam načrtoval kaj narediti, kje kakšna inštalacija, kje postaviti stikalo, vtičnico, priključke za internet, kakšne luči, ... tako, da je mojster dobil podrobna navodila kje, kaj in zakaj in je na podlagi tega naredil vse v nulo.
Zadeva ni poceni in zahteva veliko tvojega časa tut če nič ne delaš (načrtovanje in kontrola).
Lahko pa vse prepustiš arhitektu in upaš, da je razumel kaj bi ti rad.


Torej to je cena jurja in pol na kvadratni meter pri prenovi na ključ, če prenoviš popolnoma vse vključno z pohištvom in popolnoma vso opremo?
Za 35 kvadratov je to potem 50 jurjev plus, kar zajeten strošek ja...

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Ja glej, včasih je bila aktualna oddaja Ambienti, so bili tudi članki na MMC, zdaj je zadnje leto neko zatišje glede tega.

Je pa bila neka damica, ki je z veseljem povedala v kamero, da bi ponovila izkušnjo prenavljanja in opremljanja stanovanja.

Najboljši pa je bil Romih z nasmeškom, ko je govoril o svetovljanu, ki je opremil kar veliko meščansko stanovanje v prestolnici:

kuhinja je zgledala kot socialistična menza, težke temnomodre zavese, glava zebre na steni ...

Landscapes1 ::

Ja, žal tako je.
Je pa res da pri trenutnih cenah stanovanj ni presenetljivo, da se nas (vedno več) odloča za prenovo zelo starih stanovanj.
Če kupujem sedaj npr. 40 kvadratov veliko stanovanje v LJ, pa da je vse v nulo porihtano in sodobno opremljeno ali adaptirano v zadnjih 4-ih letih,
pod 150-160 na nepremičnine.net sploh nimam kaj za gledat. Tako da v končni fazi vrečt 40 jurjev v komplet prenovo stanovanja niti ni tako iracionalno,
kot se mogoče sliši. Ker če bi ga prodal v takem stanju za 100 jurjev pa sem skoraj na istem...

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

Hmm, a nisi malce prevec optimističen: 150-160 k za v nulo porihtano stanovanje v LJ ... in to 40 kvadratov.

Landscapes1 ::

Sej sem napisal, tu se začne da imam kaj sploh za pogledat. :)
Grejo pa cene tudi proti dvesto ja. 30 kvadratov se še da malo ceneje dobit ker so to garsonjere, pri 40 kvadratov pa se začnejo dvosobna in je takoj vsaj 20-30k več. Kr bolano ja.

Če pa bi se recimo preselil v okolico Celja ali MB-ja pa za ta keš brez težav dobim že zelo lepo hišo.
Ne sicer novo pa v nulo porihtano, ampak vseeno že zelo lepo hišo.

matic492 ::

Mah daj no, tule malo napihujete cene, 1500EUR po kvadratu za prenovo, ne me jebat. Sej verjamem, da si tolko plačal ja, samo to je nadstandardno, pohištvo po meri, nova okna, 3 klime itd... to ni neka osnovna prenova.

Jaz sem dal par let nazaj manj kot 1500EUR po kvadratu za NAKUP (delno prenovljenega) stanovanja v Mariboru, ne pa prenovo...
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic492 ()

River0123 ::

matic492 je izjavil:

Mah daj no, tule malo napihujete cene, 1500EUR po kvadratu za prenovo, ne me jebat. Sej verjamem, da si tolko plačal ja, samo to je nadstandardno, pohištvo po meri, nova okna, 3 klime itd... to ni neka osnovna prenova.

Jaz sem dal par let nazaj manj kot 1500EUR po kvadratu za NAKUP (delno prenovljenega) stanovanja v Mariboru, ne pa prenovo...


Poudarek na Maribor.
Žal je trg v MB in CE svetlobna leta oddaljen oz. drugačen od tega, kar imamo v LJ.
Za ta denar, ko dobiš v MB lepo hišo, lahko v LJ kupiš ravno eno garsonjero.
Gledam tudi sam cene nepremičnin in me prav mika, da bi se preselil na štajerske konce.
Normalne cene za normalno stanovanje/hišo.
Verjetno so pa žal tudi cene mojstrov temu prilagojene.

Utk ::

Nimate nikogar, da se bi 2, 3, 4 kolegi, žlahta, našli in se lotili malo na svojo pest? Jaz bi tako stanovanje (luknjo od stanovanja) v nulo obnovil za 15 do 20 jurjev.

Grizzly ::

Treba je tudi ločiti med "priporočljivo" oz. "dobro" in "nujno". S tem mislim na razne elektro inštalacije, o katerih je bilo govora.

Če pogledam svoj primer: Lani kupil svoje prvo stanovanje (blok letnih '84, stanovanje opremljeno, takoj vseljivo), za katerega bom 10 let plačeval kredit. Na dan prevzema ključev sem imel na TRR samo plačo za tekoči mesec. Se pravi, preden bom kredit odplačal, se bo obrnilo 10 let. V času plačevanja kredita si lahko privoščim neke minimalne obnove: zamenjava vrat, zamenjava radiatorjev, namestitev klime ipd. V bližnji prihodnosti (preden bo kredit odplačan) bo treba zamenjati še avto. Ko bo čez 10 let kredit odplačan, bo počasi že čas za obnovo kuhinje, kopalnice, morda tudi talne obloge. Če se hočem iti še menjavo elektro napeljave, je smiselno stanovanje popolnoma sprazniti in šele potem renovirati kuhinjo, kopalnico, sobe itd. Postopek tudi ni končan v enem tednu, ampak računam na vsaj mesec do 3 mesece dela, kar pomeni, da je za tak projekt potrebno dodatno stanovanje (najem za tisti čas). Ob vsem tem pa poudarjam, da zaslužim povprečno ali morda rahlo nadpovprečno.

Sedaj pa se postavi v čevlje nekoga, ki zasluži podpovprečno in komaj napraska za stanovanje. Kje naj tak človek vzame za take obnove??? Saj ga prej pobere kot zbere dovolj denarja. Iz tega razloga se ponavadi folk ne odloča za neke kompletne prenove, ampak obnovi samo nujno potrebno, ponavadi vidne elemente: talne obloge, pleskanje, menjava pohištva itd. Vsak pošten mojster ti bo tudi rekel "če ni potrebe po menjavi, pusti pri miru!" V takšne projekte greš, ko za to obstaja dober razlog (ne samo zato, ker je blok iz leta '84). Menjati nekaj kar tako pa je podobno kot bi šel do zobarja in rekel naj ti zamenja vse zalivke (plombe) samo zato, ker jih imaš že 30 let v ustih. Ne gre tako!

Drugo je, če imaš v rezervi še eno stanovanje. Potem lahko v prvem vse vržeš ven in delaš počasi, kolikor je denarja, četudi obnova traja par mesecev. Potem lahko zrihtaš tudi nadstandardno stanovanje, katerega prenova dosega zneske, ki jih nekateri navajate. Samo ne poznam veliko ljudi, ki si to lahko privošči.

Steinkauz ::

matic492 je izjavil:

Jaz sem dal par let nazaj manj kot 1500EUR po kvadratu za NAKUP (delno prenovljenega) stanovanja v Mariboru, ne pa prenovo...


Ja cene stanovanj nihajo po lokaciji.
Cene prenove pa manj.

Kolega je kupil stanovanje 65m2.
Vse razbil, tudi eno steno odstranil in drugje novo.
Tlaki, vrata, okna, elektro, voda, pametne inštalacije, klima, nova kopalnica, vse pohištvo po meri, ...
100.000eur

Sam sem prenovil 2016 60m2. Ni blo menjave oken, tlakov, štroma.
Nova spalnica, kuhinja, kopalnica, menjana tla, ...
Delal večinoma sam, razen vode in keramike.
Pohištvo ikea, kuhinja lesnina.
Vse skupaj 15.000eur.

Sedaj bi blo to ene 20-25. Če bi mi kdo delal verjetno bližje 40k.
Že kopalnica je bla 3k, na ključ danes je takoj 10k.

Tko da pomoje 1500eur/m2 je res velik, ma na jurja si pa hitr.

matic492 ::

No, js osebno v prenovo samega pohištva ne bi štel oziroma malo nesmiselno je preračunavat ceno obnove "na kvadratni meter", če daš notri še ceno pohištva, ker je preveč variabilno. Kot rečeno, lahko greš po custom kuhinjo ali pa po eno v harvey norman za 15 jurjev, ali pa vse sam skupaj sestaviš iz momaxa za 500EUR. Je potem zavajujoče potem to.

To je tako, kot da bi nekdo vprašal koliko stane avto na mesec in bi jaz napisal da malo manj kot 1000EUR na mesec, ker imam športnega BMWja ki kuri 12 litrov na 100km in ne šparam niti centa na njemu.

Jaz recimo imam edini klimo od 7 stanovanj v naši stavbi, tu je pa en objavil da je dal kot del prenove notri 3 klime. Lahko tudi ceneje skozi prideš in normalno živiš, ti nič ne manjka :)

Ob vselitvi sva midva kupila za kuhinjo:
- rabljeno steklokeramično ploščo za 100EUR
- rabljeno pečico za 50EUR
- kuhinja rabljena za 100EUR (odvoz smo zrihtali sami, dobre 2 ure dela)
- rabljen pomivalc sva dobla zastonj zraven kuhinje
- hladilnik nov na mimiovrste za 200EUR

Torej nekje 500EUR za v celoti opremljeno kuhinjo. Skozi leta sva samo dodala še elementov, ker nama je prostora zmanjkalo. Pa do zdaj je samo pomivalc crknil in imava novega, na kraj pameti mi ne pride, da bi več denarja porabljal za kuhinjo.

Tako da kaj naj zdaj jaz napišem da je prenova kuhinje 10EUR po kvadratu?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic492 ()

mit3k ::

Vse kar je več kot 500-700 EUR po kvadratu je rop pri belem dnevu. Eni očitno res imate dve levi roki in polno denarnico.

HrščPščvnk ::

OP: Če želiš vedeti kaj je strošek, seštej cene vseh del ki bi jih morali opraviti izvajalci ... zavisi od primera do primera,ker je odvisno od tebe kaj bi rad da opravijo izvajalci.

Vir: https://www.mojmojster.net/cene/prenova...
Izvajalci
Prenova stanovanja je relativno zahteven projekt, saj vključuje skoraj vse faze gradnje in zahteva sodelovanje izvajalcev različnih profilov. Pri tem je pomembno, da so med seboj tudi dobro časovno in izvedbeno usklajeni. Zato mora biti delo izvajalcev vnaprej skrbno načrtovano, sproti pa tudi dobro koordinirano.

ZIDARSKA DELA
Sem spadajo vsa rušitvena dela, izrezi odprtin v stenah za inštalacije, izvedba estrihov, pozidava sten, izravnava sten in tal, izvedba hidroizolacije tal in druga dela.

STROJNE INŠTALACIJE
Sem spadajo vodovodarska dela kot so razpeljava vodovodnih in kanalizacijskih cevi, vgradnja kotličkov za wc, izvedba talnih sifonov, podometnih delov armatur, na koncu pa tudi priklopi in montaže sanitarne keramike in armatur. Izvedba centralnega ogrevanja zajema vsa dela potrebna za izvedbo talnega gretja ali radiatorskega ogrevanja. K strojnim inštalacijam spadajo tudi vsa dela za izvedbo sistema prezračevanja in klimatizacije prostorov.

ELEKTRIČARSKA DELA
Zajemajo odstranitev starih inštalacij, izvedbo nove električno napeljave, priklop bele tehnike, pralnega, sušilnega stroja in drugih elementov ter montažo svetil, vtičnic, stikal in ostale elektro opreme.

KERAMIČARSKA DELA IN IZVEDBA DRUGIH FINALNIH SLOJEV
Poleg polaganja keramike z vsemi potrebnimi deli so na voljo tudi drugi materiali in rešitve finalnih slojev. Namesto keramike je možna denimo izvedba microtoppinga na tleh in stenah ali pa namestitev vodoodpornih tapet na stenah kopalnice (tudi v tušu). S temi deli se ukvarjajo specializirani izvajalci.

MIZARSKA DELA
Izvedba in montaža pohištva ter druge opreme po meri.

STEKLARSKA DELA
Izvedba in montaža steklenih sten ali vrat tuša, izvedba ogledal, steklenih vrat, zasteklitev omaric, izdelava pohištva in druge opreme iz stekla...

SLIKOPLESKARSKA DELA
Kitanje, glajenje in brušenje sten, zaščita vogalov ter večkratno beljenje sten in druga dela.

PARKETARSTVO IN POLAGANJE TLAKOV
Priprava podlage ter polaganje in končna obdelava talnih površin skupaj z izvedbo okrasnih talnih letev.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

ZveeZ ::

Cena adaptacije je odvisna od tega, kaj vse je potrebno urediti.

Primer: golo podstresje s starimi stresnimi okni. Cena (zelo on the budget) adaptacije nad 1k/m2 + lastno delo (vse razen kopalnice in stresnih oken).


Mato989 ::

A nismo večinoma govorili da je komplet prenova (ti nič ne delaš razen morda odneseš ven svojo kramo) stanovanja oz hiše nekje cca 800-1.000 EUR/m2??? Meni se zdi to neka REALNA številka... ampak potem iz tega pride stanovanje ven katerega naslednjih 20-30 let ne rabiš nič razen pobelit... in še kak štekar menjat ali kaj... (pustimo menjavo premičnin kot so pohištvo, ipd...)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

A nismo večinoma govorili da je komplet prenova (ti nič ne delaš razen morda odneseš ven svojo kramo) stanovanja oz hiše nekje cca 800-1.000 EUR/m2??? Meni se zdi to neka REALNA številka... ampak potem iz tega pride stanovanje ven katerega naslednjih 20-30 let ne rabiš nič razen pobelit... in še kak štekar menjat ali kaj... (pustimo menjavo premičnin kot so pohištvo, ipd...)

jaz sem vedno imel v glavi, da je kompletna prenova okoli 1.5k/m2. Pa to pred koronskim obdobjem, ko so sle cene materiala in kasneje storitev v nebo.
Kompletna prenova je skoraj drazja od zidanja nove bajte, ker je tudi vec dela (rusenje/odstranjevanje).
Ce samo malo polepsas je vse drugo kot to, da rusis predelne stene in jih postavis na novo, da zamenjas komplet instalacije z vodo in kanalizacijo vred, komplet nova izolacija in okna, novi tlaki, kopalnica, stavbno pohistvo.. gretje/hlajenje.. potem sele pridejo talne obloge, belenje in podobne izi stvari..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZveeZ ()

Mato989 ::

ZveeZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A nismo večinoma govorili da je komplet prenova (ti nič ne delaš razen morda odneseš ven svojo kramo) stanovanja oz hiše nekje cca 800-1.000 EUR/m2??? Meni se zdi to neka REALNA številka... ampak potem iz tega pride stanovanje ven katerega naslednjih 20-30 let ne rabiš nič razen pobelit... in še kak štekar menjat ali kaj... (pustimo menjavo premičnin kot so pohištvo, ipd...)

jaz sem vedno imel v glavi, da je kompletna prenova okoli 1.5k/m2. Pa to pred koronskim obdobjem, ko so sle cene materiala in kasneje storitev v nebo.
Kompletna prenova je skoraj drazja od zidanja nove bajte, ker je tudi vec dela (rusenje/odstranjevanje).
Ce samo malo polepsas je vse drugo kot to, da rusis predelne stene in jih postavis na novo, da zamenjas komplet instalacije z vodo in kanalizacijo vred, komplet nova izolacija in okna, novi tlaki, kopalnica, stavbno pohistvo.. gretje/hlajenje.. potem sele pridejo talne obloge, belenje in podobne izi stvari..



No za mene rušenje sten ni prenova ampak že preureditev nepremičnine...

Prenova je (ne nujno v vrstnem redu)

1. menjava oken, vrat, podbojev (če potrebno)
2. menjava poda (če potrebno)
3. menjava elektro in vodovodnih inštalacij
5. menjava glavne omarice (po potrebi)
6. menjava strehe oz kritine (bajta?)
7. menjava bojlerja, radiatorjev ipd. (če potrebno)

8. Kitanje, beljenje, menjava štekarjev stikal ipd zaključna dela

9. menjava pohištva, malih gospodinjskih aparatov ipd...

Načeloma točke 1-7 jaz štejem v to cifro 800-1k na m2, pogojno še točko 8. čeprav točko 8 lahko 90% ljudi ki nima leve roke uredi samo oz. s partnerjem in otroci...

Točka 9. za moje pojme v tej ceni ni, ker je pač preveč variabilna (no saj tudi točke 1-8 so lahko ampak redkokdo izmed nas bo dal zlate ploščice v kopalnico kajne)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

cptrelentes ::

Pred kratkim sem končal zelo podobno prenovo kot jo imaš ti v mislih. Menjava vhodnih vrat in obnova notranjih, kitanje in beljenje sten, menjava vseh kuhinjskih aparatov, brušenje in lakiranje parketa (45m2), menjana glavna omarica, menjava vseh štekarjev in stikal, menjava vseh luči, kompletna prenova kopalnice, večina novega pohištva razen kuhinja in jedilnica. Vse skupaj sem na cca 25k (od tega pol kopalnica). Cca 3-4k še računam za preostalo pohištvo.

Zgodovina sprememb…

floyd1 ::

Kopalnica je postala dobesedno "zlata". Delali letos v hiši in prvi predračun keramičarja za delo je bil malo čez 3.5k (vključen Geberit kotliček, bide nosilec, nekaj profilov in gips plat za geberit) Ploščice, hidrostop, lepilo, fugirna moje. Me je skoraj na rit vrglo in sem se samo lepo zahvalil. Potem smo dobili ugodnejšega mojstra, ki je točno to (in še nekaj malenkosti več) naredil za 1,5k narejeno pa "v nulo". Prvi je bil iz MB in očitno že malo bolj uveljavljen, drugi iz neke manjše vasi 25km vstran.

Fajn bi bilo če bi vsi napisali še starost stanovanja ali letnico zadnje obnove (instalacije). V stanovanju iz 60-ih ali 70-ih, po možnosti nikoli generalno obnovljenem, sigurno ne boš puščal svinčenih odtokov in poroznega vodovoda v stenah. Vsaj upam da ne. S tak ostarimi kabli ni kaj dosti boljše...
Ko smo mi ca. 20 let nazaj obnavljali stanovanje iz l. 1972 so bili na nekaterih pocinkanih vodovodnih ceveh pravi "kraterji" z nortranje strani (ali starost ali pa slabo cinkano?) in precej tanka stena. Instalater mi jih je po menjavi prišparal, pokazal in rekel, da bi tam najverjetneje v roku nekaj let imel poplavo. Po njegovih izkušnjah. Ker smo tudi mi takrat imeli neke ideje, da bi mogoče vodovod samo poflikali in pustili.

Landscapes1 ::

Koliko pa pride za 35 kvadratnih metrov veliko stanovanje prenova vseh vodovnih inštalacij za celo stanovanje ter prenova komplet elektroinštalacij (vključno z napeljavo za nove luči, kjer jih zdaj ni), torej samo te 2 stvari?

Steinkauz ::

Za vodovod morš ponavad kopalnico razbit, težko drugače menjaš.
Torej maš takoj še to zravn.
Tudi kuhinja odvisno kako je speljano.

Štrom pa tudi odvisno koliko je štemanja.
Štrom bi reku od 2000 naprej

floyd1 ::

leta 2014 je šisto osnovni štrom za 160m2 hišo prišel nekje 5.5 do 6.5k. 3 omarice, kablovje, cevi, šalčke, neka poceni stikala in vtičnice. Material za to delo pa jurja (in sem pretiraval). Koliko to pride danes, raje ne pomislim. Vsaj štemanje in vlačenje kablov se splača naredit v lastni režiji.

Koliko pa pride za 35 kvadratnih metrov veliko stanovanje prenova vseh vodovnih inštalacij za celo stanovanje...

Vodo in odtoke rabiš v kopalnici, kuhinji in WC-ju. V 150m2 stanovanju ali 20m2 garsonjeri. Po mojem neke velike razlike v ceni tu niti ni.

Utk ::

Imaš preveč denarja or what? Kopalnice se ne prenavlja tako za hec, ali pa kuhinje (do vode). Ko je potrebno, moraš, ni kaj, in takrat vse kar je možno, kolk stane stane. Šparaš potem na ploščicah, omaricah, itd, ne pa na tem, da boš zamenjal en odtok ali ne.
Isto elektrika. Če je treba, moraš, če ne, pusti na miru. Prebeliš zmeraj lahko sam in skoraj zastonj, če se ti gre samo za to da malo lepše zgleda.

matic492 ::

@landscapes1, kaj če bi letnico stavbe napisal, preden se odločaš o tem, kar hočeš prenavljat. Če je blok star 30 let ne vem zakaj bi ti zdaj kar tako brezveze menjal vodovodno inštalacijo in elektriko.

Kopalnica je pa spet odvisna od tega koliko daš za ploščice po kvadratu, ali boste stare ploščice ven štemali ali nalepli nove kar čez stare... če boš menjal WC za te zdaj popularne vgradne, ali boš vzel navaden nadometni kotliček itd...

Pač kar tako vprašanje ti noben ne more odgovorit, meni je rekel enkrat da mi za 3000€ prenovi celo kopalnico, vključno z menjavo bane za tuš... lahko pa daš 500€ za samo eno stranico tuša...
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matic492 ()

Tody ::

Dej nehajte že futrat tega trola. Se vidi da nima ne denarja se manj stanovanja.

NuMaN ::

Smo pa marskikaj postorili in premislili, tako da mogoče komu pride prav.

Da pa je trol tema, je vidno iz helikopterja ...

floyd1 ::

Utk je izjavil:

Imaš preveč denarja or what? Kopalnice se ne prenavlja tako za hec, ali pa kuhinje (do vode). Ko je potrebno, moraš, ni kaj, in takrat vse kar je možno, kolk stane stane. Šparaš potem na ploščicah, omaricah, itd, ne pa na tem, da boš zamenjal en odtok ali ne.
Isto elektrika. Če je treba, moraš, če ne, pusti na miru. Prebeliš zmeraj lahko sam in skoraj zastonj, če se ti gre samo za to da malo lepše zgleda.

Kolega je obnovil celo stanovanje razen WC in kopalnice, pač ni šlo finančno. Zgledala je lepa, "nova", a cevi so pri prejšnji obnovi očitno pustili stare. In je spustilo. Na srečo brez škode (le madež) in tako, da so z minimalnim štemanjem (zaenkrat) porihtali. Ploščic pa je bilo tudi še nekaj v kleti od prejšnjega lastnika. Vseeno bo zdaj (2 mala otroka) veliko težje obnavljal, če pride še do česa.
Pri moji babici po mojem vedenju niso nikoli menjavali vodovodnih cevi, le kuhinjske odtoke nekje v 80-ih letih. Vrstna hiša iz l.1950. Do l. 2015 ni bilo nikoli kaj hujšega, en madež na jedilniškem stropu (pod kopalnico) se je pojavil tam v 90-ih letih in po beljenju ga skoraj več ni bilo videti. Očitno samo odtok. In pri vsem skupaj veliko sreče. Zdaj pa bodi pameten...

mm&r ::

Obnova vs. novo stanovanje v Radljah:

cca 1500 vs 1400

https://nival-group.com/vecstanovanjski...

Mogoče je potrebno za obnovo najet podjetje, ki zna za 1400 graditi?

Groot ::

mm&r je izjavil:

Obnova vs. novo stanovanje v Radljah:

cca 1500 vs 1400

https://nival-group.com/vecstanovanjski...

Mogoče je potrebno za obnovo najet podjetje, ki zna za 1400 graditi?


Če je v gradnji tega objekta toliko napak kolikor je slovničnih napak na linkani strani, se stanovalcem ne piše dobro :))

dvihtelic ::

1,5 leta nazaj sva s partnerko prenovila komplet stanovanje. Se pravi v hiši, spodnje nadstropje komplet izpraznila, podrla stene ( kar se je lahko, da sva dobila odprt prostor )se pravi je ostalo vse golo. Vgradili smo talno gretje, nova okna, vhodna vrata v bistvu kot bi na novo pozidala. Vse skupaj z opremo naju je prišlo do danes nekje 125.000€. Nama je zmanjkalo pa pri zunanjih stvareh, to bo pa šlo počasi, aja pa nastalo je nekje 130 m2 bivalne površine.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompletna prenova stanovanja

Oddelek: Loža
365076 (3914) wechta
»

Obnova stanovanja letnik 2007? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535482 (3369) Badwolff
»

Vlaganje v stanovanje ko si v najemu =?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
555083 (3079) Invictus
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27157986 (33251) Matejjjjj
»

Nakup starega stanovanja

Oddelek: Loža
488898 (5887) genesiss

Več podobnih tem