» »

Kako pametno kupiti rabljeni avto?

Kako pametno kupiti rabljeni avto?

1
2
»

Blinder ::

Ne razumem, zakaj se vedno pogovarjate samo o stroških avta. Kot da je to edina stvar, ki šteje. Kot da ni nobene razlike med Twingotom in Touaregom.
Jaz sem kupil BMW, pri katerem je veriga in vztrajnik tiktakajoča bomba, plus prodajalec me je nategnil za 1000 € ampak sem presrečen z mojo izbiro. Še celo frendice, ki so laiki za avte se rade vozijo v mojem avtu.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Ganon ::

Twingo in touareg, primerjaš hruške in jabolka. Kako velik avto nekdo potrebuje, ve sam. Novodobni avtomobili so vsi udobni in po večini atraktivnega izgleda. Vse ostalo so detajli. Da precenjen pleh in značka na maski vozila veliko ljudem predstavljata statusni simbol, vemo. To so/ste finančno nepismeni ljudje.

In potem pridemo do "šokantnih" zgodb, kot je bila tale pred nekaj tedni:

Citing documents examined by authorities, Reuters reported last month that Dior paid a supplier $57 to produce bags that retailed for about $2,780.

Dokler bodo obstajali neumneži, bo obstajal tudi navidezni luksuz.

aborko ::

Blinder je izjavil:

Ne razumem, zakaj se vedno pogovarjate samo o stroških avta. Kot da je to edina stvar, ki šteje. Kot da ni nobene razlike med Twingotom in Touaregom.
Jaz sem kupil BMW, pri katerem je veriga in vztrajnik tiktakajoča bomba, plus prodajalec me je nategnil za 1000 EUR ampak sem presrečen z mojo izbiro. Še celo frendice, ki so laiki za avte se rade vozijo v mojem avtu.

Mal đabe ti Tuareg, če ga ne rabiš, ga ne izkoristiš ali pa ti je celo v breme (parkiranje, mesto).

Ti imaš svoje prioritete, drugi pa spet svoje. Če se ti življenje suče okoli avtomobila, če si kak švercer ali kako drugače služiš denar z avtom, delaš dosti km, si brez potnega lista ali nimaš jajc za letalo, delaš dosti roadtripov in dobiš na račun avta "brezplačno" za sexat, potem se ti verjetno že splača dat malo več za avto.
Meni se ne, mi je nepredstavljivo da bi me avto stal 1 ali več plač na leto, če je v uporabi tiste pol ure, max uro na dan. Sam imam službo pred nosom, naredim malo km, zato me stane avto točno 100EUR na mesec in tle je vključeno popolnoma vse (bencin,zav,servisi, izguba vrednosti).

Vidim pa tle okoli da jim ni problem dati tudi 4-5 plač letno samo za stroške za avto, ker družba v kateri se vrtijo tudi enako počne. Pa magari še nimajo lastne nepremičnine, važno da so kola. Ampak kdo sem jst da bom obsojal.

Sam denar raje namenim za lasten užitek (1-2 celomesečni potovanji vsako leto in par krakih 1 tedenskih - tle gredo ponavadi tudi kakšne miške zraven), investicije, pomoč staršem in za nekaj kar dejansko uporabljam več kot pol ure na dan (npr top telefon, prenosnik, kak projektor in ostala tehnika, pa kako el. kolo npr.). Avto statusni simbol? Danes? Haha ne se hecat... Tudi če vidim nekega ferrarija, jst ga v sekundi 20 pozabim, da sem ga videl. Isto kako Teslo. Kako minuto dve mi ostane v glavi le kak lep, zrihtan starodobnik. Štancani bmw-ji v miljonih statusni simbol? Ne se hecat. Mogoče za ljudi ki so večno ostali na ravni OŠ (ker tam so tudi iphoni statusni simbol baje).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

FiReFTW ::

OutOfTheBox je izjavil:

V računico je treba tudi upštevat koliko časa nekdo avto želi imet. Pri 30k letno, ga še vedno lahko imaš 3-5 let brez nekih večjih stroškov (v splošnem), če je pa tvoj cilj 10 let+, potem je pa nakup rabljenega avta s 100k km mogoče malo rizična investicija ja.

Jaz delam letno 10-15k tako da bolj malo.

cegu ::

A bi se komu mogoče dalo napisati kakšen minivodič, kako in kje sploh pogledati VIN, in kaj to sploh pomeni (kaj se sploh tam lahko vidi)? A je treba to narediti na eni slovenski spleti strani, a je treba na nemški če je avto z nemčije?

Alu prodajalcu tudo pokažejo servisne knjižice elektronsko? In če ne, zakaj ne?

S katerih držav se splača vzeti avto? Jaz grem npr. v Španijo za pol leta, a je kompleksno narediti uvoz če ga kar kupim tam? Je vseeno kje z EU?

Ali npr. Ford servis kaj več vidi kot pa lokalni serviser?

a_borlak ::

Če kupuješ od fizične osebe, pelješ avto na pregled na uradni servis, kjer pregledajo X točk (zavore, tekočine, podvozje ...). Tam lahko tudi preveriš zgodovino servisov Stane cca 50€, si pa potem veliko bolj miren. Isto lahko narediš tudi pri preprodajalcu. Iz tujine - Carfax, Dekra. Naprej ne vem, to jaz naredim, zaenkrat (trkam po lesu) vse ok.

Iz Španije ne bi smel imeti težav pri uvozu, ker EU. Plačal boš DMV, morda razliko DDV (ali še to ne), homologacijo ... skratka, ne bi smel imeti težav.

i33a ::

Kaj pa kupovanje preko mobile.de?
Ima ze kdo kaksne izkušnje?
Zanimam se za tale avto. Kateri uvozniki/posredniki so vredni zaupanja/ imate dobre izkušnje z njimi?

hojnikb ::

Iz Španije ne bi smel imeti težav pri uvozu, ker EU. Plačal boš DMV, morda razliko DDV (ali še to ne), homologacijo ... skratka, ne bi smel imeti težav.

Pri rabljenem ne...
#brezpodpisa

Djole ::

cegu je izjavil:

A bi se komu mogoče dalo napisati kakšen minivodič, kako in kje sploh pogledati VIN, in kaj to sploh pomeni (kaj se sploh tam lahko vidi)? A je treba to narediti na eni slovenski spleti strani, a je treba na nemški če je avto z nemčije?

Alu prodajalcu tudo pokažejo servisne knjižice elektronsko? In če ne, zakaj ne?

S katerih držav se splača vzeti avto? Jaz grem npr. v Španijo za pol leta, a je kompleksno narediti uvoz če ga kar kupim tam? Je vseeno kje z EU?

Ali npr. Ford servis kaj več vidi kot pa lokalni serviser?

Za preverbo vin avtomobilov iz tujine ti avtolog ne nuca nic, ker velja samo za slovenske, razen ce je avto uvozen pred vec kot letom dni. Pri raznih carfaxih, vinspyih, itd pa proti placilu izves malo vec, preverijo ce je ukraden, karamboliran, trzna vrednost, drzava leto proizvodnje, ce so kaksne serijske tezave za model, ki ga preverjas...npr ce je bil kak uraden vpoklic, itd. Koliko je to zanesljivo in tocno ne vem, jaz sem za uvoz 4ih avtomobilov to uporabil, zaenkrat ce potrkam, se se nisem ustel.
Pri uvozu rabljenega je treba pristeti se ceno dmvja(odvisen od co2), homologacije(cca 106€), tehnicnega(ce je starejsi od 4let), pa tudi razliko v ddvju, npr nemcija ima 19%, slo 22%, francija 20%, itd, ter prevoz, ce narocujes prevoznika kakega, cene prevoza se pa gibljejo od 400-600± + ddv, oziroma odvisno od razdalje.
P.s. nisem pa se uvozil od fizicne osebe, ce so tu kake razlike pa ne vem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Djole ()

Buggy ::

i33a je izjavil:

Kaj pa kupovanje preko mobile.de?
Ima ze kdo kaksne izkušnje?
Zanimam se za tale avto. Kateri uvozniki/posredniki so vredni zaupanja/ imate dobre izkušnje z njimi?

Sam drugega sploh gledam vec ne, kot mobile.de! Se res mislis preganjati s to precenjeno, olupljeno glede opreme borovscno pri nas ali pa prepeljano od preprodajalcev dvomljvivo zadevo, kar lahko naredis sam v tujini? Kupil tri leta nazaj med famozno corono, ko je bil tudi transport problem. Snipnil avto, ki sem ga zelel poslal link posredniku in je uredil vse. Preverbo, dodatne slike in info s katerim sem jaz naredil se double check. Kot fizicni kupec sem bil takrat upravicen tudi do 16% davka, sem imel pa DMV se po hujsi tarifi, kot je sedaj. Avto je bil pripeljan iz severa DE, vecja avtohisa, ki je imela izklucno poslovne leasinge. Kakrsna pot v lastni reziji pa je stvar vsakega, meni to ni odtehtalo + ni bilo ravno takrat izvedljivo in sem z veseljem takrat placal aranzma cca 1500EUR, prevoz, hramba in preverjanje. Tip mi je potem ko sem ugotovil, da so pri menjavi sluzbenih zamenjali platisce placal se novo platisce, tako da brez da bi delal reklamo. Vzel pri https://narociavto.si/ in da bo vse kewl se garancijo za ene 400EUR prvo leto na vse mehanicne stvari (injektorji/turbina....), kar se je k sreci izkazalo kot nepotrebno. Avta v SI takega takrat BiTDI Alltrack ni bilo, kot prvo, tisti ki so bili so bili pa vsi opuljeni in brez opreme, pa vseeno je bil moj na koncu full loaded s placanim DMV spravljen na cesto cca 5kEUR cenej, kar najbolj pocen olupljena zadeva tukaj.
A je sploh za razmisljat...sploh zdej ko je DMV res nic od nic, ce ne gres ravno v V8 :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

OutOfTheBox ::

Edin če mi plačaš da kupim avto s tvojim kešom, ga naročim brez da ga prvo vidim. Super da si zadovoljen z nakupom, ampak raje imam manj od opreme za večji keš s tem da avto fizično vidim, pregledam in peljem. Smo meli v Sloveniji že dost primerov nekih nategov nakupa iz tujine, da bi se šel ta posel.

Preverbo, dodatne slike in info s katerim sem jaz naredil se double check

Kako narediš double check brez da avto vidiš in pelješ?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup rabljenega avtomobila - Red flag filtri (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
895668 (581) hojnikb
»

Avtohiša, ki vrti kilometre rabljenim vozilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35886778 (55864) hojnikb
»

Nov VS rabljen avto (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

45496014 (81001) Red_Mamba
»

Star vs. nov avto (strani: 1 2 3 )

10526332 (23405) GamerBoy

Več podobnih tem