Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avtomobila - Red flag filtri
Nakup rabljenega avtomobila - Red flag filtri

ZveeZ ::
Se komu sanja zakaj so rabljeni Kadjari cenejsi od primerljivih vozil? Imajo kaksne hibe?
Gledam za malo prostornejsi avto in imam v ozji izbiri Grand Scenica in Berlingota/Rifterja. Slucajno pa sem zasledil, da je Kadjar par jurjev cenejsi.
Gledam za malo prostornejsi avto in imam v ozji izbiri Grand Scenica in Berlingota/Rifterja. Slucajno pa sem zasledil, da je Kadjar par jurjev cenejsi.

WizzardOfOZ ::
Se komu sanja zakaj so rabljeni Kadjari cenejsi od primerljivih vozil? Imajo kaksne hibe?
Rifter all the way.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

endelin ::
Meni je avto trg res ratal brezvezen.
Sedanov ni skoraj nič več. Ni več Mondeota, ni več Passata limo.
sedani so ostali predvsem v premium razredu. Dvovratnih coupejev ki so bili najbolj lepo dizajnirani avti skoraj ni več. Zlata dobra avtomobilizma se je končala. Samo še neki suvi ki so za en *urac za vozit. Nekateri ne maramo tistega visokega na pol kombijevskega sedenja.
Morda pa EV doba spodreže suv zaradi logičnih razlogov (domet)
Rip avtomobilizem 80s, 90s, 00s
Sedanov ni skoraj nič več. Ni več Mondeota, ni več Passata limo.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

OutOfTheBox ::
OutOfTheBox je izjavil:
Torej oče kupuje avto in kot po naključju je včeraj zvedel da nekdo drug -> naš sorodnik prodaja avto (ker je bil pač slučajno na obisku pri njih). Gre se za Megana 2016 z 1.2 130KM TCE motorjem. Avto je sam po sebi kot iz trgovine, ohranjen v nulo (vedno garažiran) ipd, cena je tržna. Avto ima dobrih 90k. Na prvi pogled super avto, še sam bi ga mel, potem pa grem gledat in izgleda da ima famozni H5Ft motor (verjetno, glede na letnik) in naj bi z njim bili "kritični" problemi, specifično dva:
1. Veriga lahko odpove
2. Potencialno lahko pije dost olja (kar lahko dodatno pomeni druge probleme)
Avto je trenutno v popolnem stanju z njim nič mehansko narobe, redno servisiran. Fotr dela po 5 jurjev na leto , torej bo potreboval 10 let da jih naštanca dodatnih 50k. Avto je skoraj zagotovo njegov zadnji.
Bojim se sam da bi imel "down the road" probleme. Če menja verigo, se potencialno reši prvega bolj katastrofalnega problema?
Ve kdo kaj več o tem? Big red flag?
Epilog:
Pred 1 mesecem je kupoval novega, pred 14 dnevi rabljenega od sorodnika (za 10 jurjev), na koncu pa smo šli iskat starejšega atmosferskega Forda. Preprosto ne zaupa tem novejšim motorjem.. in roko na srce, obstaja velika verjetnost, da bi s tem Fordom če bi vozil, prevozil več kot s turbinskim iz 2015 obdobja.

Gre se za 1.8 125KM Duratec motor s 120k km (izjemno robustni motorji). Začetne moči nima in je avto vsaj na začetku len, ampak nekje je treba kompenzirat.
TLDR Red Flag: Nezaupanje v bencinske turbo motorje (sploh po tem ko je od sorodnika skoraj kupil tistega Megana in potem izvedel kako katastrofalni so začetni TCE motorji).
Je pa ta red flag bolj subjektivnega pomena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

bm1973 ::

endelin ::
Kupiš avto iz teh let in ga urediš.
Dostikrat se da dobiti poceni rezervne dele, karoserija zna biti problem...
Ma za to rabiš veselje in vložit goro časa in denarja da maš nekaj iz tistega obdobja v voznem stanju kot daily tudi če malo prevoziš.
Če bi imel ogromno denarja za rihtanje in mint primerek bi imel tank od mercedesa w124.
Všeč so mi linije bmw m2 ki so bolj ostre, kvadrataste in me spominja na starejše avte oz. bolj oldschool na moderen način, samo to je coupe in avto za 80k

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Ma za to rabiš veselje in vložit goro časa in denarja da maš nekaj iz tistega obdobja v voznem stanju kot daily tudi če malo prevoziš.
Imam oldtimerja iz leta 1985. Pleh je bilo treba poštimat. To me je prišlo okoli 2000€ skupaj s štrihanjem celega avta. Ostalo pa deluje tudi po 40 letih brez problemov.

Ne. Motor dela že 40 let BP.

FiReFTW ::
Sedanov ni skoraj nič več. Ni več Mondeota, ni več Passata limo.sedani so ostali predvsem v premium razredu. Dvovratnih coupejev ki so bili najbolj lepo dizajnirani avti skoraj ni več. Zlata dobra avtomobilizma se je končala. Samo še neki suvi ki so za en *urac za vozit. Nekateri ne maramo tistega visokega na pol kombijevskega sedenja.
Se popolnoma strinjam z tabo, ampak še vedno obstajajo takšni avti, le da so v veliki manjšini, žal.
Ljudje so čist obsedeni postali z temi novimi KVAZI terenci ki imajo pogon na 2, praktično višji dvignjeni navadni avti. Sploh ne razumem zakaj.

karafeka ::
Pa saj nimaš kaj drugega kupit.
Že leta nazaj recimo citroen ni imel v salonu kaj drugega kot pa te suve. Zdaj je še mnogo huje.
To se bolj splača proizvajalcem, ker imajo popolnoma iste stroške kot pa z hatchbacki, prodajajo jih pa veliko dražje.
Že leta nazaj recimo citroen ni imel v salonu kaj drugega kot pa te suve. Zdaj je še mnogo huje.
To se bolj splača proizvajalcem, ker imajo popolnoma iste stroške kot pa z hatchbacki, prodajajo jih pa veliko dražje.

Mato989 ::
Sedanov ni skoraj nič več. Ni več Mondeota, ni več Passata limo.sedani so ostali predvsem v premium razredu. Dvovratnih coupejev ki so bili najbolj lepo dizajnirani avti skoraj ni več. Zlata dobra avtomobilizma se je končala. Samo še neki suvi ki so za en *urac za vozit. Nekateri ne maramo tistega visokega na pol kombijevskega sedenja.
Se popolnoma strinjam z tabo, ampak še vedno obstajajo takšni avti, le da so v veliki manjšini, žal.
Ljudje so čist obsedeni postali z temi novimi KVAZI terenci ki imajo pogon na 2, praktično višji dvignjeni navadni avti. Sploh ne razumem zakaj.
Primarno ker se oseba lazje vsede v njih druge prednosti ni
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako pametno kupiti rabljeni avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 5472 (2602) | OutOfTheBox |
» | Uveljavljanje zahtevkov po nakupu avta od fizične osebe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 45006 (28454) | mat xxl |
» | Iskanje rabljenega avta do 1500 evrov in nateguni (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14806 (9843) | zobnik |